Felicián egyszerű a hangszóró csere. Óvatosan egy vékony csavarhúzóval pattintsd ki a fedelet, majd a 4 db rögzítő csavart kitekerve máris kint a hangszoró. (ha közelről megnézed lehet látni a rögzítő füleket) Beszerelés fordított sorrendben, a rögzítő csavarokat óvatosan húzd meg mert szeretnek megszakadni. Ja és a lényeg, hogy 13-as kerek hangszóró megy bele.
Fabia kombi 1.4 MPI 68 LE kocsimon megtörtént a vezérműlánc csere.
A korábban rendkívül nagy, a 3 hengeresekhez mérhető alapjárati remegés némileg enyhült, de távolról sem tért vissza a pár évvel ezelőtti simaság.
A hangja is hasonló mértékben csökkent, bár az eredetileg sem különösebben érdekelt.
Viszont látványosan csökkent a fogyasztás! Az utóbbi időkben már a mostanában jellemző melegben is 10,5 L/100 km volt a fogyasztás. Igaz, hogy jellemzően 2-4 km-t megyek csak vele egy-egy úton.
Azóta még nem fogyott el egy tank benzin, de a computer és a benzin fogyás alapján is ugyanolyan használat mellet akár 2 literrel kisebb a fogyasztás.
Bevallom, hogy volt egy korszakom, amikor intenzív motorfékezésekkel próbáltam kísérletezni. Az üzemanyag megtakarítás nem sok volt, de nagy valószínűséggel jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy 61 ezer Km után ide jutottam.
szeretnék segítséget kérni. Feliciában szeretnék hangszórót cserélni. Elvileg gyári hangszórók vannak benne. Kérdésem, hogyan tudom eltávolítani a régit? Szét kell-e szednem az ajtót vagy csak a rácsot kell kipattintani? Mekkora hangszórót tudok beletenni? Tud-e valaki valamilyen típust ajánlani? Előre is köszi, bocsi de kicsit béna vagyok...
"Sziasztok. Valami miatt megadta magát az ETOS program"
DrMinit!
Ahová telepítetted az etost onnan másold ki a telepítőt(Etos_2004_02) egy új könyvtárba.Uninstalláld le az etost,majd ami a könyvtárba még megmaradt fájl azt is töröld.Telepítsd az üres Etos_Neu/**könyvtárba amit átmásoltál telepítőt.Nekem jó lett így.
Sziasztok. Valami miatt megadta magát az ETOS program. Hiába telepítettem fel újra, nem jó. Tud valamelyiktők segíteni? OII. fűtés-hütés rendszer kép kellene nekem. ha valaki be tudná szúrni azt megköszönném.
"ablaktörlő gumijaim cserére érettek. A jobb oldali ez a hajlított kivitel, a bal pedig az áramlást segító lappal nehezített. Ezeknek van valami típusuk vagy csak mérjem le és keresgéljek?"
Ha már úgyis a P.M5 felé jársz, ugorjál be az Auchan parkolójába. A Norautonál lehet kapni hajlított jobbossal (legalábbis Octaviához). A filléres übergagyitól a Championig minden van.
Van Casco-m, úgyhogy a biztosító fog fizetni szerintem.
Tegnap elkészült az ablakpótlás, le is fotóztam, de nem találom a képet. Ahogy írtam, ablakcsere és visszahajlították a régi lécet, hogy majd egy hónap múlva, amikor a fényezés miatt le kell szedni, akkor ne az új sérüljön. A művelet takarítással és a szokásos apróanyaggal együtt 32 eFt-ba került, az anyagköltség 16 eFt. Ez azonban majd a biztosító felé nagyrészt tovább lesz nyomva.
Egy kicsit eltérő problémakör: ablaktörlő gumijaim cserére érettek. A jobb oldali ez a hajlított kivitel, a bal pedig az áramlást segító lappal nehezített. Ezeknek van valami típusuk vagy csak mérjem le és keresgéljek?
Ja, el is felejtettem, a szervoműből le lehet engedni az olajat? Minimumon van, de lehet, hogy nem rátöltök, hanem azt is lecserélem.
Az első fékbetét-cserével együtt tegnap a fékolaj-csere is meg lett ejtve. Meg a kollégám a tárcsáról a peremet is leflexelte kétoldalt, meg kívül-belül. Mielőtt nagyon kókánynak tűnik: régivágású szerelő, Erdélyből jött át '89-ben, bármit megold. Nem hantázik, legutóbb, egy Citroent szabályozott így, előzetesen 45% eltérés elől, a tárcsában púp. Azt úgy kiflexelte, hogy 5%-al ment át. 0-5% szokott neki lenni vizsgákon az eltérés, ha a peremet szedi le. Nem kamuvizsga, olyat nem bírna kiadni a keze alól. Felelősségtudata van.
olvastam itt, hogy valaki cserélné a hangszórószettet, ha jól emlékszem Feliciában
még a 1.9D- kombiba a következő került:
előre JBL gto 13-as széria sima koax, hátra egy macrom kisovál de a ha valakinek ismerős Madonna Power off goodbye illetve Take a bow c. számai, akkor tudja, hogy nagyon szépen tud szólni, gyönyörűen szóltak egy Blaupunkt santiago-val (4x20w sima magnó)
nem esett le a rendszámtábla, de szépen szólt.
a sal és Mnc terékeket nem akarom leszólni, de amíg a surányihifinél jobb áron van alpine Jensen, esetleg Magnat, addig ilyet eszembe nem jutna venni...
amit most használok az OI kombiban az egy Hertz 16,5-es komponens szett 17000-huf volt tehát nem a legdurvább kategória, illetve egy alpine kisovál 6500!!!! huf ... de a múlt héten amkor elvitte az ismerősöm megmutatni a kocsit a kasztnisnak, mikor visszajött, megkérdezte, mik vannak elől, mert nagyon jól szólnak... illetve még a kasztnis srácnak is tetszett
ő meg tuccugtat valamit, a felciájában...., de azt mondta ha ilyet talál, akkor cserél...
az egészet egy Jvc kdg 321-es hajtja meg... nincsenek egetverő mélyhangok, de minden a helyén van...
a kábelek cserélve lettek...
az egész cucc ára 17000+6500+23000 huf...+ kábel, de az volt otthon...
a Mediamarkt-ban Pécsen tudom, hogy mindig vannak Hertz hangszórók, azthiszem a 13-as szériák 12-13 ezer huf körül voltak legutóbb
érdemes megnézni...
más: volt még szó a 1.9D felicia váltójáról .. ha jól emlékszem, akkor a mienk végsebessége kb 160-165 körül volt, de akkor már közeledett a piros tartományhoz a fordulatszámmérő.. hm asszem az 4800 körül volt -itt az emlékezetkiesés jogát fenntartom
"hogy mi mmicsoda, de egy "Várj egy kicsit, utánanézünk" dolgot azért elvártam volna."
Tiszta sor, de én arra reagáltam, hogy nincs képben, nem pedig arra, hogy nem érdeklődött.... Mellesleg a Roomster elöl Fabia, háttúl OI. Már ami a futóművet illeti.l
"Hozzátartozik a dologhoz, hogy amikor benyögtem, hogy tudom a Fabia lyukkiosztását, meghogy alapból milyen gumi van rajta, akkor láttam a fején a csodálkozást, hogy "huba..meg ez egy kicsit képben van mit akar"."
Ha többet beszélgetnél átlag júzerekkel, te is fennakadnál egy kicsit. Nem rosszindulatból, de tud meglepő lenni..
Én Osram Silverstart vagy Tungsram Megalight-ot szoktam használni. Szép fehér a fényük és a mostani Tungsramom 2 éve bírja, pedig +60%-os fényerejű. Osramot legjobb áron a Széna téri Osram márkaboltban kapsz, a Tungsramot a Metro-ban vettem.
Háj! Fábiámban kiégett az egyik tompított fényszóró izzója, és lövésem sincs, milyet kéne venni. Ezeket érdemes párban cserélni? Melyik márkát ajánljátok?
Szia. Részvétem. Ha nem lesz meg a károkozó, a rendőrség ismeretlen elkövető miatt lezárja az ügyet. A biztosító nem fog fizetni. (hacsak nincs casco, amely önrész függvénye) Ha meglesz, akkor polgári peres úton tudod érvényesíteni a követelésedet.