Keresés

Részletes keresés

Dubois Creative Commons License 2007.04.14 0 0 590

"Az mindenesetre látszik, hogy a matematikán belül sincs minden rendben"

Abból az oldalból éppen az látszik, hogy rendben van, működik a hülyeségek kiszűrése.

Az összes ott említett cikk referálatlan helyen, magánkiadásban, weblapon, stb. jelent meg.

Egyetlen cikk van, amelyik komoly helyen jelent meg, az viszont éppen cáfolja az egyik hülyeséget.

Előzmény: treff2 (589)
treff2 Creative Commons License 2007.04.14 0 0 589
(Bizonyos kontextusban (pl. nem itt a fórumon :-)) azért szórakoztatóak tudnak lenni. Pár éve egy magyar fickó 3 oldalas Fermat-bizonyítását csodálhattuk meg, most hirtelen nem találom. Ez a link viszont megvan, a P=?=NP témakör "eredményeit" foglalja össze. Az mindenesetre látszik, hogy a matematikán belül sincs minden rendben.)
Előzmény: Gergo73 (570)
Dubois Creative Commons License 2007.04.14 0 0 588

"Nem látod, hogy ellentmondás van az állításaid között?"

Nem látom.

De várpm, hpogy elmagyarázd, hogy mi az ellentmondás.

Előzmény: Törölt nick (579)
iszugyi Creative Commons License 2007.04.14 0 0 587
Tudod mi a külöbség a 'lény' és a 'lényeg' között?
Előzmény: iszugyi (586)
iszugyi Creative Commons License 2007.04.14 0 0 586
Nem tudott itten semmi lényest bemutatni, de nyomja a véleményét. Úgy csinál mintha ö utána lennének a fórum szabályai értelmezetöek.

Előzmény: iszugyi (585)
iszugyi Creative Commons License 2007.04.14 0 0 585
Na ez aztán igazi Teve hozzászólás volt!
Előzmény: NevemTeve (584)
NevemTeve Creative Commons License 2007.04.14 0 0 584
Csak úgy megemlítem, hogy külföldön a fórumozási lehetőségek is sokkal jobbak... például, egyáltalán nem kritérium a magyar helyesírás ismerete... sőt, amennyire én tudom, egyenesen szeretik az értelmetlen flood-olást...
Előzmény: iszugyi (582)
iszugyi Creative Commons License 2007.04.14 0 0 583

Nautilus, szerintem is jól látod az itteni dolgokat és a lehetö legfinomabban fejezed ki magadat. Durvábban és találobban úgy lehet a helyzetet leírni, a tudományos csöcselék került elötérbe. A megnevezés ellentmondó, mert a 'tudományos' jelzöt nem érdemlik meg.

Gergo73 más lapra tartozik. Az ö hangneme is el durvult (mint az enyém is), de ez nem változtat azon, hogy logikusan gondolkozik és megérthetöen fejti ki a meggondolásáit. Nála csak az a baj, hogy ö azt hiszi a meggondolásai 'abszolútak', ellenvetést nem türnek. Az udvarias stilusa megváltozását lehet avval magyarázni, hogy ö is ember és nem talált más lehetöséget a csöcselék hangnemére valahogy reagálni.

Előzmény: Nautilus_ (575)
iszugyi Creative Commons License 2007.04.14 0 0 582
Én nem a jobb kutatási lehetöség miatt hagytam el 1956-ban a hazámat, hanem a diktatura miatt. Csak utána sült ki, hogy N.o.-ban a számomra megnyiló lehetöségek sokkal jobbak mint akkor M.o.-on. Én otthon valószinüen már az (értelmiségü) származásom miatt sem végezhettem volna el az egyetemet. A pályafutásom alatt kerestem és megtaláltam a lehetöséget kontaktus tartani a hazai kollégákkal, már a 70-es évek közepétöl elkezdve, egészen a mai napig. A személyes kapcsolatok már régóta batátsággá fejtödtek ki.

Előzmény: iszugyi (581)
iszugyi Creative Commons License 2007.04.14 0 0 581

Jó Tündér lehet hogy 'professzionális matematikus', de ahogy itt kimutatta magát, nem 'független gondolkodó'. Az utolsónak épp az ellentéte, papagáj-gondolkozó, mint sokan mások a világ minden táján. Ezért is hivogatják meg egymást.

Wigner Jenö, Neumann János, és vegyük hozzá Szilárd Leót és Tellér Edét is, M.o-ról a jobb kutatási lehetöség miatt Németországba távozott. Ez megérthetö ok, még ma is, és nem csak Magyarországon. A fenti négy igazi kutató szellem volt, a saját idejükhöz képest, és még ma is azoknak számítanak. Semmi kétség nem fér hozzá.

Onnan aztán az általad idézett okok miatt kerültek ki U.S.A.-ba. Ez létfontosságú volt számukra. A németországi nemzetközi kutató társaság is a náci-diktatúra miatt fordított hátat a 'kutatási hazájának'.

De ahogy te az összefüggéseket ábrázolod, téves benyomást keltenek.

Előzmény: Gergo73 (554)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.14 0 0 580
Akkor meg mi a nyavalyát keres itt? Tudtommal nincs kiírva a fórumra hogy "Csak 30 egyetemi diplomával rendelkező kiváló tudósok látogathatják!". Az viszont elvárható tőle is, hogy érvekkel vitatkozzon.
Előzmény: Törölt nick (568)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.14 0 0 579
Nem látod, hogy ellentmondás van az állításaid között?
Előzmény: Dubois (569)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.14 0 0 578
Nyilván. De ha továbbra sem vagy képes konkrét érvekkel vitatkozni, akkor a továbbiakban ignore(mmormota)=ON.
Előzmény: mmormota (572)
Gergo73 Creative Commons License 2007.04.14 0 0 577
Még az utóbbi napokban is írtam ide és testvértopikjába udvariasan. vitamineknek is szépen magyaráztam a Riemann-zetát (mert még mindig hiszek a pedagógia és az értelem erejében). Aztán amikor deklarálta, hogy a Riemann-sejtést is megcsinálta (két nappal azután, hogy a definíciót megértette), ahogyan a Fermat-sejtést is, elegem lett. A logika meg a halmazelmélet asylum a számelmélethez és a relativitáselmélethez képest.
Nautilus_ Creative Commons License 2007.04.14 0 0 576
Persze nem akartam állítani, hogy nincs, aki a fizikához ért. De nem tanítanak, hanem végtelenített vitákat folytatnak durva hangnemben komplett idiótákkal.
Nautilus_ Creative Commons License 2007.04.14 0 0 575
Én nem veszek részt ebben a diskurzusban. De mindig meglep, hogy mennyire durva, személyeskedő a vita a felek között. Szvsz kicsit lezüllött a Tud. fórum. Én pl logikával foglalkozom, és régebben találtam magas színvonalú vitapartnert. Ma ez reménytelen. Régebben egy vitaminekkel egyszerűen senki sem foglalkozott volna, nem is válaszoltak volna neki. Ma ő itt a matematika. Ez van a fizikával is: Dulifuli van, xy nincs. Még Gergo73 mindig udvarias stílusa is megváltozott.
Előzmény: Gergo73 (570)
zgyorfi Creative Commons License 2007.04.13 0 0 574

Nagyon büszke voltam egyszer arra, hogy Madzsarisztanból való vagyok.

Törökországban történt. Áthajtottam a piroson bérelt autóval. Teljesen véletlenül, mert a szemembe tűzött a napfény - c  sebességgel zöld fotonok.

Iszonyű szirénázással három rendőrautó vetette utánam magát. Géppuskás janicsárok és vérivó defterdárok rángattak ki a kocsiból. Amikor viszont meglátták az útlevelemet elmosolyodtak. Madzsarisztan! Madzsarisztan! Testvér. Küc,üg testvér!! És elengedtek.

Se sárga csillag se vörös félhold, se turulmádór, se hitetlen kutya. Csak szeretet!

Előzmény: Jo Tunder (543)
pint Creative Commons License 2007.04.13 0 0 573
ne hülyéskedj, az órája képzetes időt mutat.
Előzmény: mmormota (572)
mmormota Creative Commons License 2007.04.13 0 0 572
Nyilván behatóan megismerted a kozmológia eredményeit, mielőtt kialakítottad megalapozott véleményedet.
Előzmény: Törölt nick (565)
rosenkrantz Creative Commons License 2007.04.13 0 0 571

Ökörség.

Itt a szarszagú Madzsarisztán lakói.

Minden jót!

Gergo73 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 570

Szerintem te tényleg nem tudod elképzelni, milyen frusztráló az a szakmabelieknek, amikor itt sokan (és most nem akarok személyeskedni) baromira nem értik, amiről beszélnek, de azért lehülyézik a tudományos világot úgy anblokk. Lehet, hogy nem érzékeled, de ebbe a kategóriába tartozik az is, amikor valaki azt mondja, hogy "én nem szeretem az egyenleteket, én csak gondolkozni szeretek, de azt jobban tudok, mint ti tudósok együttvéve". Hogy milyen felháborító és undorító, amikor valaki azt mondja, hogy a relativitáselmélet vagy a kvantumelmélet hülyeség, vagy hogy bebizonyította a Fermat-sejtést és a Riemann-sejtést együtt, miközben középiskolás szintű versenyfeladatok (vagy akár csak érettségi feladatok) könnyedén kifognak rajta. Persze ezek nem érvek egy vitában. Egy vitában logikus érvek kellenek, türelem stb. De nézd csak meg a 3500 üzenetemet, hány szólt a főjeles "cáfolóknak", mennyi gondot és figyelmet vittem beléjük az évek során. És nézd meg, mennyit közeledett az "álláspontunk" a megtisztelt delikvensekkel. Miután az ész érvek elfogytak, az ember egyetlen szórakozása az marad (végül is azért jár ide), hogy kikapcsolja a homloklebenyét és jólesően kiengedi a gőzt a palackból.

Előzmény: Törölt nick (567)
Dubois Creative Commons License 2007.04.13 0 0 569

"Így viszont minden álló és mozgó fényóra szinkronban van,"

Nem.

"azaz egy fényórán ugyanannyi periódust lát lefutni egy álló és egy mozgó megfigyelő is."

Igen.

Csak a saját óráikon nem ugyanannyi periódus fut le.

Előzmény: Törölt nick (566)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.13 0 0 568
Azert, amiert nem vonul be egy faluvegi kiskocsmaba vitatkozni a kozmosz mukodeserol a helyi szabadgondokodo pistabacsival.
Előzmény: Törölt nick (567)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.13 0 0 567
Mondjuk a hozzászólása színvonala ezek szerint messze elmaradt a tudományos munkássága színvonalától. Ha valaki ilyen kiváló elme, miért nem tud személyeskedés helyett konkrét érvekkel vitatkozni?
Előzmény: Gergo73 (554)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.13 0 0 566
Na végre valamiben egyetértünk. Így viszont minden álló és mozgó fényóra szinkronban van, azaz egy fényórán ugyanannyi periódust lát lefutni egy álló és egy mozgó megfigyelő is.
Előzmény: Dubois (552)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.13 0 0 565
És a nagyreményű relativitáselmélet hogyan oldja fel ezt a problémát? Még el sem jut a problémafelvetésig.
Előzmény: mmormota (556)
emp Creative Commons License 2007.04.13 0 0 564

akkor most jöhetnek a relativitás magyar nagyágyúi. elsőnek:

"állni látszék az idő, bár a szekér haladt"

azt hiszem, mindenki láthatja, voltak, akik korukat megelőzve, megállapításokat tettek a az idő és a mozgó rendszerek viszonyáról. :)

Előzmény: gligeti (547)
gligeti Creative Commons License 2007.04.13 0 0 563

Ugye számítástechnikához értesz? Kérlek oldjuk meg a következő problémát, mielőtt tisztáznánk, hogy mi a kívül, és mi a belül.

Van egy programkörnyezet. Abban olyanokat kérdezhetsz, hogy where() amire kapsz egy ID-t (ami egy ismeretlen class vagy típus, nem szám). Két ID-t összehasonlíthatsz (isSame(Id1, Id2)). Van még két fv-ed: a(),  b(), mindkettő void.

Ennyi. Más hívások nincsenek a környezetben.

Tapasztalatok:

Ha kétszer megkérdezed, hogy where(), ugyanazt kapod.

Viszont, azt tapasztalod, hogy akár az a(), akár a b() egyszeri meghívása után más választ ad a where(), mint előtte, konzekvensen.

Azt is tapasztalhatod, hogy 256 a() (vagy 256 b()) hívása után viszont mindig újra ugyanazt az értéket adja a where(). Kevesebb a() (vagy b()) hívás után viszont különböző lesz.

Azt is tapasztalhatod, hogy egy egymásutáni a(), majd a b() után viszont ugyanaz az ID jön ki, mint meghívásuk előtt.

Sőt, n db. a(), n db. b() után (akármilyen sorrendben) is ugyan az lesz a where() értéke.

Első kérdés:

Mi lehet az implementáció?

Előzmény: Dulifuli (558)
FASIRT Creative Commons License 2007.04.13 0 0 562
Az, hogy van egy - az eddigiekben - megfelelően működő prediktív modellem arról, hogy mi történik, ha az ember nem ugrik el a vonat elől, és ennek megfelelően próbálom optimalizálni az életemet, az nem tesz annyira beképzeltté, hogy azt mondjam, hogy TUDOM, hogy mi történik a világommal, amikor keresztülmegy rajtam a vonat. Lehet, hogy éppen a tubafa árnyékában, a hurik ölében eltölthető örök üdvösséget szalasztom el.
Előzmény: Dulifuli (557)
gligeti Creative Commons License 2007.04.13 0 0 561
:-))))
Előzmény: pint (560)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!