Kezdőrészlet nélkül ne osztogassák, OK, de aki fel tud mutatni 20%-ot, az minden bizonnyal képes megtakarításra, ergo valszleg törlesztőt is tud fizetni. A hosszú lejárat viszont azért szükséges lehet, hogy megfelelő/vállalható legyen a havi teher - ne kényszerítsék az embert olyan havi kiadásba, ami tényleg necces. Tehát nem mindegy, hogy 6, v. 10 évre veszel fel hitelt... (igaz, erre sokan jogosan(?) azt mondják, akkor nem kell annyiért autót venni...)
"De honnan tudod hogy tudod e majd fizetni 10 év mulva a törlesztőt??"
Ez nem jó érv, ilyen alapon honnan tudod, hogy mi lesz 1 év múlva?
Szerinttek mennyi idő míg ez megvalósulhat? Hetek, hónapok? Csak mert én év végére terveztem az autóvásárlást, viszonylag nagy önrésszel de hosszú futamidőre és nem szeretném emiatt megszívni... :(
Akkor forditsam le angolra? Itt a kia ceed-es rész: --------------------------------- A Korean, so correctly after of Europe taste Complicated, only the name is with the Kia. Cee'd (spoken: sid) is so correct a roomy and solid compact - after of Europe taste. The Kia is built in the Slowakei. Its Design slips behaviour-free by the eye doing V. The quality strengthens the confidence into the promised five years warranty. Only lack: In our test car stank plastics. With available space and all-round visibility is the Kia top. Only: The times of eastern equipment miracles are past. In the basis model (for unequalled favorable 17,785 euro) are missing fog headlight, air conditioning system and electrical window lifters in the back.
Ahol én érdeklődtem, ott fiz havidíj lett volna... A végén pedig elszámolják hogy mennyivel fizettél többet vagy kevesebbet, így lehet azt mondják van még 2-3 hónapnyi, de lehet azt hogy 2-3 hónappal korábban már nem kell fizetned tovább.
Imho a maradványértékes dolog akkor lenne jó ha választhacc hogy befizeted és tiéd az autó, vagy aztmondod hogy kösz nem, én beülök egy új autóba, a havidíjjak pedig bérleti díj lenne.
De gondolom ha nem fizeted ki akkor eljárás meg satöbbi.
Mert eladni egy autót macera, szerintem megérné tartósbérletbe adni az autókat, aztán majd kezd a bank vele amit akar.
Az évek ilyen mértékű bekorlátozásával nem értek egyet, de az előleg nélküli indulást én sem tartom jó 5letnek! Nem véletlen vesznek az emberek hosszú futamidőre autót...
Nekem meg előkerült az is, ami nem is kerülhetett elő, a részleteket hagyjuk, így mégis beige lesz, és jövő hét közepén kapom... mondjuk csak akkor hiszem, ha már benne ülök... :)))
sajna angolos vagyok, helyesbítek, ez nem sajna, de a német mindenesetre nem az erősségem, de ha nem nagy kérés, a pont-tábla sorait lefordítaná valaki?
Hmm... Mikor voltam tesztvezetésen, kérdeztem hogy milyen konstrukcióval vesznek fel az emberek hitelt. A válasz elég megdöbbentő volt, bár érthető: a vásárlók több mint 90%-a 120 hónapra veszi fel a hitelt!
Eddig se volt könnyű autót venni, főleg a mai gazdasági helyzetben, most adnak még 1 pofont a vásárlóknak...
Nem tudom hova fog még süllyedni az autóeladás év végére...
Közben megjelentek a maradványértékes konstrukciók is: Alacsony törlesztőrészlet, de futamidő végén marad x összeg, ami valamivel kisebb, mint az autó lejáratkori értéke. Lejáratkor befizeted az x-et a banknak. Na ez egy vicc, ezt is be kéne tiltani.
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szerint a hosszú lejáratú, önrész nélküli autólízing esetén a cégek egyre nagyobb kockázatot vállalnak.
A lízingcégeknek küldött úgynevezett vezetői körlevélben szakmailag elfogadható mértékű kockázatnak a 20 százalékos, ténylegesen befizetett önrészt, és a legfeljebb hat éves futamidőt ítéli a felügyelet. A PSZÁF az új gépjárművek esetén a hat évet meghaladó futamidejű megállapodásokat kockázatosnak, a nyolc évet meghaladókat indokolatlanul nagy kockázatúnak tartja - írja a Napi Gazdaság.
A PSZAF ezért 20 százalékos tényleges befizetést és maximum 6 éves futamidőt javasol. Ezt komolyan kell venniük a lízingcégeknek, a felügyelet ugyanis folyamatosan figyelemmel kíséri az ajánlás megvalósulását.
A lap szerint emiatt jól teszik az emberek, ha nem halogatják a vásárlást, ha önrész nélkül, és hat évnél hosszabb futamidőre akarnak autót venni."
Igaz egy kukkot sem értek belőle, de ebben a tesztben legalább szerepel majdnem az összes potenciális - nem prémium és nem gagyi kategóriás -, alsó középes autó. Mondjuk a pug307 nekem nem is hiányzik:)
Persze itt a csúcsmodellek versenyeznek, ami itthon azért nem realitás.
Gratula hozzá :) Reméljük minél előbb megosztod velünk az első benyomásaidat . Ez az a felszerelés amit én is rendeltem volna de sajna lecsúsztam róla így most várhatom a Limited-et . A 46 nap nem is volt olyan vészesen sok .
Megjött az autóm! 46 nap telt el a rendelés óta. Ma végre jó napom van:) 1.6 crdi LX kényelem+komfort cs., pewter beige. Remélem most már begyorsulnak és egyre több forumózó válik várakozóból tulajjá.
Nem komentálom nézzétek meg! erre már nem lehet azt mondani, hogy elfogultak a VW vagy Opel iránt :) ami meglepő amit a toyota kapott, hát igen ez várható volt.
Gyerekek a kia honlapján változott az extralista. Az árlistát kétfelé bontották cee'd extra árlistára és kiegészítőkre. Több cuccnak is lett ára és új dolgok is kerültek bele. Mindjárt hivtam is a kereskedőt, hogy lehet-e ezeket rendelni. Megkérdezte a KIA-t, de választ még nem kapott. Érd: Bluetooth-os telefon kihangósitó, ablak feltekerő modul a riasztóhóz, stb.
Egyfejűek! :) Nem pont a vele egyidőben megjelenő konstrukciókkal kellene összehasonlítani? Miért a sokéves modellekkel vetik össze? :) A Média maga pozícionálja így a márkát és ez rossz!