Keresés

Részletes keresés

tarzanpista Creative Commons License 2007.04.10 0 0 17389
Sziasztok!

Örülök, hogy találtam egy ilyen fórumot, hátha tudtok segíteni. A volt menyasszonykámról van szó, aki 27 évesen sajnos nagyon rosszul van. Az orvosok már nem kezelik, csak vért kap, heti 1-2-szer 0,5-1 litert. Otthon ápolgatják és mi, a közeli barátai és a rokonság sűrűn látogatjuk. 40kg szegény és nagyon gyenge. Eddig erős volt és meg akart gyógyulni, de most már fél...
10 éve kezdődött egy egyszerű kis melanómával, de most már az egész teste áttétes.
Vettünk neki Nonijuice-t meg mindenféle vitaminkészítményeket. A Cod teát is itta három hónapig, de már nem akarja, mert már a szagától is hánynia kell. Pedig azt mondják, az segít, még ebben a stádiumban is.
Nagyon erős és bátor, bámulatos a kitartása, de csak egyre kevesebbet eszik, fogy, miközben a lába vizesedik. Gondolom, kezd leállni az egy veséje is, mert a másikat kivették, mert az is áttétes volt. A mellhártyája is telítődött folyadékkal. Azt leszívták, utána megröntgenezték és ott is találtak rengeteg kis daganatot, de ezt már el se mondta neki senki...
Nehezen lélegzik, most szereznek neki oxigénpalackot, hátha kell.
Tudtok ajánlani valami csodaszert, vagy bármit, ami segíthet még rajta?
Én látogatom, amilyen sűrűn csak tudom és imádkozom érte.
ildesz0108 Creative Commons License 2007.04.10 0 0 17388

Sziasztok.Voltam nagyimnál, hát megvan, de el van keseredve.Ezt nem csodálom.Szegény nagyon sárga.Beszéltem a dokijával, mármint az ottani kezelőorvossal, aki egy paraszt, de erről majd később...A lényeg, hogy egy megnagyobbodott nyirokcsomó zárja el az epevezetéket és ezért sárga.Felhívtam az onkológust, mert az itteni doki fel akarta hívni azt a kórházat ahol nagyit eredetileg műtötték, hogy ott majd megműtik, de ott már nem mútenek senkit.Tök rendes volt az onkológusunk egyébként, ő mondta, hogy nem lesz műtét, mert azt nem engedi, hanem endoszkóposan fognak betenni neki egy stentet, csak még ezt el kell intéznie,mert per pill nincs hely.Szal az Istvánban a doki le akarta nagyit passzolni a Lászlóba v a Szabolcsba, dehát nem lehet műteni.Szal mondta az onkológus, hogy a dokinak adjam meg a számát és hívja őt fel az istvános doki és majd egyeztet a gasztroenterológus dokikkal.Erre ezt megmondtam a dokinak és mondtam, hogy hívja fel mire benyögte hogy ügyel és majd lemegy,mert onnan nem lehet mobilt hívni.De még az előző telefonálásnál mondott egy olyat, hogy jó lenne a dolgot lefixálni/helyet találni, mert nagyi meg fog halni...Hát köpni nyelni nem tudtam.Felhívtam az onkológust, majd ismét visszahívtam a dokit az istvánban és mmegkérdeztem h a labornál milyen értékek nem stimmeltek erre benyög egy ilyet a csaj, hogy szakmabeli vaygok??? Mondom nem, de az onkológus kérdezi, mire ő jó majd neki megmondja, a májfunkciós értékek romlottak péntekről..És mondtam, hogy azért is kérdezem, hogy mert mondta, hogy ha így megy magyi meghal erre menyög egy ilyet, hogy miben..most mi? Mondo,m ön mondta, hogy nagyi meghal...mondtam h hívja fel az onkológust mondta h ok erre rámbaszta a telót...Ekkora tapló parasztot én még nem láttam.Jogom van tudni, hogy mi van nagyival és még nekem mondja, hogy jó lenne egy helyet lefixálni...Hát ez baromira de nem az én dolgom szerintem.Azt sem értem, hogy 4 napig miért nem próbáltak helyet találni...Ha valami lesz nagyival szétba**om a doki fejét az tuti.Elnézést de sík ideg vagyok..

poss Creative Commons License 2007.04.10 0 0 17387

Kedves Mindenki!

Sajnos nincsenek jó híreim, ezért nem is írtam. Meg van a PEt eredménye, 5 sugárzó kis folt, a rohadt életbe......... A primert még mindig nem tudják beazonosítani. És tudjátok mi a legrosszabb, hogy a doktornéni annyira elfoglalt "szegény" 19 betege van és ha esetleg apu beküldené a leletet, akkor talán jövőhéten megtudná nézni, de sajnos annyi dolga van, hogy azt sem tudja hogy hova nézzen (és mind ezt olyan - tudjátok - siránkozó, fanyalgó hangon). Azt hiszem, már nem lát pozitív eredményeket! Még annyit sem mondott, hogy valamikor mennyen be, vagy valami, ennyivel letette a telefont. Hát most tök kivagyok, Apu is kezdi feladni, próbálunk valami ismeretséget keresni, hogy hát ha valahol foglalkoznának vele. Ne haragudjatok, olvaslak Benneteket, gondolok Rátok és a szavaitokra, de nincs semmihez kedvem.

Üdv: Poss

zsuzsánna476 Creative Commons License 2007.04.10 0 0 17386

Szép napot mindenkinek!

Nálunk is szépen elteltek az ünnepnapok.Holnap megyünk a "vámpírokhoz",s ,ha rendben a vérkép csütörtökön a hatodik kemóra.Bízzunk,hogy így lesz!

Olyan jó,hogy itt írtok a gondjaitokról,bajaitokról.Most nem is,de nem tudhatjuk mikor kerülönk hasonló helyzetben,kicsit tájékozottabbak leszünk,ha kell.

Éva!

Neked ebben óriási részed van.El ne hagyj bennünket,mond okos tanácsaidat.Pár nap nem voltál,már aggodtam ,hova tüntél:

kappad Creative Commons License 2007.04.10 0 0 17385

Kedves Lerej !
Kedves Zsuzsánna476 !

Kedves Epershake !

Kedves Milwaukeeholgy !

Köszönöm az együttérzést és a biztatás. Kívánok nektek sok-sok erőt kitartást.

Kedves Milwaukeeholgy, Rita !

Ne haragudj, nem akartalak elszomorítani, és másokat sem szeretnék.
Ha egyszer lesz erőm, meg időm megírom az egész történetünket.
Van benne fordulat bőven és többször kellett döntenem a
drágám helyett, mert szenvedett és nem tudta átlátni a helyzetét, egyszer
úgy tűnt már fel is adja a küzdelmet, nem akart tovább szenvedni, de nem hagytam,
könyörögtem, ameddig az orvosok nem adják fel addig ő se adja fel. Kedves Rita most
nagyon bizakodom, hál istennek az állapota sokat javult, a kemo esetleges mellékhatásai
miatt egy hete voltunk vérvételen és a leletei szerint, ha nem tudnánk milyen betegsége
van (és ezt az orvos mondta) minden rendben van. Én megfogadtam soha nem fogom megengedni,
hogy az én drágám feladja, és minden hozzátartozónak ezt tanácsolom.

Az ünnepek alatt nagyon jól éreztük magunkat, kirándultunk, a drágám, gyereket és

kis unoka (10 hónapos) elmentünk Hollókőre. Gyönyörű napsütés, megmásztuk a vártúrát, az én drága feleségem miatt egy kicsit aggódtam, nem lesz-e neki megterhelő, de akarta, és nem lett volna jó figyelmeztetnem, hogy az Ő állapotában

nehogy valami baj legyen. Hál istennek nem lett, sőt nagyon jót tett, Giga étvágy ebédkor, kicsi fáradság este, éjjel nyogudt mély alvás, reggel egy kis izomláz.

Holnap kapja a második kemót. Remélem ezt is olyan jól viseli majd mint az elsőt.

Mindenkinek sok-sok kitartást erőt. És sok-sok szép napot.

Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.09 0 0 17384

Azt elhiszem!Ezért kell egyeztetni,és bevonni Őt is a döntésbe,mert róla van szó.

Azért,mert megöregedett,még tud dönteni az Őt érintő kérdésekben.

Máskor majd megbeszélitek,és ezt elkerülitek.

Előzmény: ildesz0108 (17383)
ildesz0108 Creative Commons License 2007.04.09 0 0 17383
Persze hogy Ő áll a középpontban és Ő a fontos, csak nagyon nem szeretem azt a kórházat.Nagyon nem jók a tapasztalataim..És lelkiismeretfurdalásom is van, hogy felhívtam a dokiját, hogy szerintem sárga.Csóri nagyi, meg mondta, hogy most ezt miért kellett és majdnem elsírta magát..meg mondta, hogy Ő a másik kórházban szeretett volna meghalni.Hát köpni nyelni nem tudtam..
Előzmény: Melles-leg-nő (17382)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.09 0 0 17382

Persze,hogy számít!Minden számít,és az jó,ha nincs ilyen tünet.

Reméljük a legjobbakat Ildesz,és meg kell várni a vizsgálatokat.

Próbálj meg megnyugodni.Az számít,hogy a nagyidnak mi a legjobb megoldás,hogy Ő mit szeretne.

Ő áll a középpontban,s az életminőség is nagyon fontos szempont,hogy mindvégig emberhez méltóan tudjon élni.

Előzmény: ildesz0108 (17381)
ildesz0108 Creative Commons License 2007.04.09 0 0 17381

Úgy láttam hogy nem dagadnak.Pénteken még tuti nem volt bedagadva a lába, de szerintem ma sem.Miért?Úgy látom, mármint megfogtam, hogy a hasát és szerintem az sem vizes.És nem is nagy a hasa.Nem tudom, hogy ez számít-e, de gondoltam leírom.

Előzmény: Melles-leg-nő (17380)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.09 0 0 17380

Az alapbetegsége miatt lehet az.A sárgaság önmagában nem okoz aluszékonyságot,csak a sárgaságot kiváltó ok.

Valamint vérszegénység miatt is lehet.

A lábai nem dagadnak?

Előzmény: ildesz0108 (17379)
ildesz0108 Creative Commons License 2007.04.09 0 0 17379
A kemóra pénteken kellene nagyinak mennie.Remélem addigra már elmúlik a baja.Viszont nagyon fáradékony.Mondta tegnap, hogy egész nap aludna..Főleg azután álmosodik el miután megkapja az infúziót.Tudom, hogy az alapbetegsége miatt is lehet fáradékony, de pl a sárgaság miatt lehet az?
Előzmény: Melles-leg-nő (17378)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.09 0 0 17378

Ez jó,hogy ilyen jó az étvágya,és hízott!

A sárgaság miatt kaphat kemót.Mikor kezdődne?

Az ápoló nem adhat felvilágosítást ilyen dolgokról,hogy mi volt az UH-n.Az az orvos feladata.Hétvégén is csinálnak"komolyabb"vizsgálatokat,de csak sürgősségi jelleggel.

A hozzátartozódról pedig jogodban áll felvilágosítást kérni,és ha kell kicsit határozottabban fellépni.Aki vállalja az ügyeletet,azt is vállalnia kell,hogy tájékoztatja az érdeklődődket az osztályon fekvő betegek állapotáról.

Tudom a valóságban gyakran ez nehezen valósítható meg..

Az indirekt bilirubin a vérfesték egyik lebontási terméke,vérszérumbeli szintje a vörösvértestek fokozott szétesése,illetve májbetegség esetén emlekedhet.

Ez lehet a máj enzimrendszerének zavara miatt is.Az okok kiderítéséhez további vizsgálatok szükségesek.

Az infúziót meg feleslegesen nem adják,emiatt ne aggódj!

Holnap már munkanap,és többet tudsz meg.

Üdv:Éva

Előzmény: ildesz0108 (17377)
ildesz0108 Creative Commons License 2007.04.09 0 0 17377

Azt nem tudom, hogy a cukra felborult-e, mert az polónő a vérképpel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy nagyon magas a bilirubin színtje, és hogy az ultrahang teljesen rendben volt, kivéve, hogy egy minimális folyadékot láttak az epehólyag mellett. Tegnap vittünk be neki egy nagy adag marhahúslevest és a 3/4-ed részét megette.Az ottani kaját is nagyjából megeszi, nem mindent, de nagy részét, és hízott ismét 1 kg-ot, ha jó az ottani mérleg.43 kg-ot mutatott. Amit vittünk be sajtos sütit azt is megette, a sonkából még nem evett, csokit is eszik és pár szem kekszet is evett.Plusz a 2 banánt és a narancsot is megette, amit bevittünk.Most is vittünk neki és holnapra rendelt narancslét:) Csak aggódom érte, mert hírtelen sárgult be kb 3-4 nap alatt.És nem is tudom, hogy így mi lesz a kemóval, majd holnap beszélek a dokival, mert nem tudtam eddig elérni, és ma nem akarom zavarni. Remlélem nem a májával van a probléma és, hogy nem valamilyen daganat miatt záródott el az epevezetéke, márha elzáródott, mert az uh negatív lett. Nem tudod hogy mitől lehet folyadék az epehólyagnál? Szerinted monta volna az ápoló, hogyha az uh-n kiderül,  hogy el van záródva az epevezeték? Ezt mindig észreveszik ultrahangon?

Bocsi, hogy ennyit zaklatlak:))

Viszont tök gáz, hogy 3 nap alatt 1 orvost láttam és annak is tök idegbeteg feje volt, úgyhogy nem is mertem tőle kérdezni.A többi ápoló, nem aki pénteken volt, nem tud semmit.Ez is jó...Az is gáz szerintem, hogy hétvégén nem csinálnak komolyabb vizsgálatot..

Előzmény: Melles-leg-nő (17375)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.09 0 0 17376

Kedves Kriszti!

Ez nem az Avemar miatt történt.A máj egy sűrű érhálózattal teli szerv.

S neki érintett ez a terület a betegsége miatt.A daganatok okozhatnak ilyen érinváziókat.

A lábtörése miatt pedig kapott gondolom véralvadásgátlót is.Azt otthon is használtátok?Hasfalba adandó injekció vagy tabletta,Pl:Syncumar.

Ez jó,hogy már van javulás.Vérzéscsillapítókkal rendezhető,de nagyon veszélyes állapot.

Ha úgy kell beletukmálni az Avemart,ne erőltesd.Ha megtudja inni,kár elhagyni.

Most nagyon összejöttek a dolgok,alig volt otthon még édesanyád.

Kitartást a továbbiakhoz!

Előzmény: Kriszti70 (17372)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.09 0 0 17375

Kedves Ildesz!

Sárgaságot okozhat az epevezetékben lévő kő,ha megakadályozza az epe elfolyását.Ilyenkor a vizelet sötét színűvé,a széklet világossá válik.

Lehet epe úti gyulladás következménye Vater-papilla/epeút bélbe való torkolata ennek a záróizomgyűrűje a Vater-papilla/szűkülete,mely lehet jó és rosszindulatú daganat következménye.Valamint a máj daganatos érintettsége estén is jelentkezhet sárgaság.A tünetek előrehaladott esteben jelentkezhetnek,de akkor sem jellegzetesek.Émelygés.hányinger,hányás,rossz közérzet,éjszakai izzadás,étvágytalanság,láz,fogyás.

Előrehaladottabb állapotban sárgaság,a szemfehérjék sárgás elszíneződése,viszketés,a fehérjeháztartás zavara miatt hasűri folyadékgyülem/ascites/is jelentkezhet,és lábdagadás.

Kivizsgálása hasi UH,labor AFP is,ha ezek nem nyujtanak megfelelő eredményt,CT,vagy biopsia.

Biztosan nem elgedő folyadékot fogysztott,azon kívül nem borult fel a vércukor szintje?Rendesen tud enni?

Infúzióban kalóriát is kap az a beteg,akinek ilyen problémája van.

Meg kell várnod,hogy a vizsgálatok mit fognak kimutatni.

Reméljük a legjobbakat.

Előzmény: ildesz0108 (17373)
epershake Creative Commons License 2007.04.09 0 0 17374
kívánom, hogy édesanyád megerősödjön!
Előzmény: Kriszti70 (17372)
ildesz0108 Creative Commons License 2007.04.09 0 0 17373

Melles-leg-nő.

Nagyim kórházban van, mert besárgult.Pénteken vittük be, miután az ügyelet beutalta.A közérzete jó, jobban néz ki,mint pénteken, bár még sárga.Vettek tőle akkor vért és nagyon magas volt a bilirubin szinje.Volt ultrahangon, ami tulajdonképpen negatív lett, csak az epehólyagnál láttak egy kis folyadékot.Ezeket a nővértől tudom. Azóta nem volt vérkép..Szóval nagyim kapott eddig 4 infúziót,mert állítólag ki van/volt száradva és gyógyszert is valamilyen cukorra hatót, nem tudom a nevét, de folyadékpótlásra kapja.Nem tudod mitől sárgulhatott be?És nem tudod h miért adnak neki infúziót? Tud inni, bár lehet nem eleget.Azt mondta a nővér, hogy szerinte még tuti lesznek vizsgálatok és valszeg meg fogják ct-zni..

Kriszti70 Creative Commons License 2007.04.09 0 0 17372

Szia Éva!

Igen , probléma az van. Anyu bekerült a kórházba, mert véres volt a vizelete, vagy inkább vér volt a vizelete és a foginye is nagyon vérzett. Arra gondoltam, hogy esetleg az Avemar volt a ludas, mert egy hete issza. Azt hittem, hogy emiatt borult fel a protrombinja. Most jöttem éppen a kórházból, a fogínye már rendben, a vizelete is kezd világosodni (katéterezik). Most a kórházban is feltettem a kérdést, de mivel hétvége van nem tudtak válaszolni. Tudod nem tudom, hogy mikor teszünk jót, illetve, hogy érdemes-e még az Avemarral nyaggatni, van-e értelme. Tudod: májáttét. Valamelyik orvos azt is mondta még tegnap, hogy a májáttétek miatt lehet ez a probléma, mert kiszámíthatatlan, hogy a máj hogy reagál a gyógyszerre. Állítólag májáttétnél bármikor előfordulhatnak ilyen vérzések. Nem tudom, nem értek hozzá.

szia: Kriszti

Előzmény: Melles-leg-nő (17371)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.09 0 0 17371

Szia Kriszti!

Nem,nem módosítja.Valami probléma merült fel?

Előzmény: Kriszti70 (17370)
Kriszti70 Creative Commons License 2007.04.09 0 0 17370

Melles-leg-nő!

Szeretném Tőled megkérdezni, hogy esetleg tudsz-e arról, hogy az Avemar módosíthatja -e a vérhigító gyógyszerek hatását?

Kriszti

Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.08 0 0 17369

Mindannyiótoknak Jó Egészséget,és Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!

kevcsike Creative Commons License 2007.04.08 0 0 17368

Köszönöm a visszajelzést, végignéztem, hát ettől tartottam én is.....   Más kérdés: teljes agyi besugárzás után milyen későbbi mellékhatást tapasztalható? Ront vagy segít? Mivel az is mindent pusztít, attól tartok, eddig nem tapasztalt tünetek lépnek fel. Múltkor mesélte valaki, hogy az agyi sugárzás óta agresszívabb lett a férje viselkedése.... Mi vár még ránk?

Előzmény: almirena (17367)
almirena Creative Commons License 2007.04.08 0 0 17367

Már többször szerepelt itt, hogy nem hatékony, sőt káros lehet. Kisérletekben hatástalannak bizonyult. Keress rá úgy hogy laetril. Szélhámosok terjesztik, adott esetben az OGYI nem talált a készítményben semmit. Szóval én nem csinálnám.

Előzmény: kevcsike (17365)
epershake Creative Commons License 2007.04.08 0 0 17366
kedve kevcsike!

a hozzászólásaim között megtalálod mi erről a véleményem, de itt a fórumon a Laetril topicban is keresgélhetsz..
nektek is Kellemes Húsvétot! és sok-sok erőt, kitartást!
üdv.
Előzmény: kevcsike (17365)
kevcsike Creative Commons License 2007.04.08 0 0 17365

Kellemes Húsvétot Kívánok Mindenkinek! Tanácsot kérek. Van-e valakinek tapasztalata B-17 vitamin alkalmazásával, hasznosságával kapcsolatban? Ha igen, kérem, hogy pár szóval ossza meg velem. Elég reménytelen helyzetben vagyunk 6 kemoterápia után, 4 áttéttel tüdőrák alapesettel, és szeretném tudni tényleg olyan hatékony-e mint ahogy azt leírják az ismertetőben. A visszajelzést előre is köszönöm.

Zolady Creative Commons License 2007.04.08 0 0 17364

Így van,ennél szebben nem tudnám sosem megfogalmazni!.

És persze mindenkinek boldog nyulat!

Előzmény: hamzsu (17363)
hamzsu Creative Commons License 2007.04.08 0 0 17363

Kedves Szeretetet Mindenki!

Most csak nagyon röviden, Epershake  KÖSZÖNÖM!

Minden erőmmel hajtok a tünetmentesség felé!!!!!!!!!!!!!!!Sikerülnie kell! Süt a nap, szép az idő, nem érünk rá betegeskedni! Kell a D vitamin és kell az erő, amit kivánok tiszta szivemből mindannyiotoknak!

Zsuzsánna! A gyógyszer veve METYPRED 16 mg. Bizzunk benne!

Szép napokat!

epershake Creative Commons License 2007.04.07 0 0 17362
kedves zsuzsánna476!

még nem tudom hogy lesz,mert van még pár napunk..míg nővérem korházban van,hogy kitaláljuk hogy is tovább.mégis mit mondjunk neki.
vmit el kell neki mondanunk mert már nem egyszer kérdezte hogy mi lett a PET eredmény...nem buta és nem hiszem hogy elhiszi nincs egyáltalán semmi gond a PET eredménnyel..
nem tudom..
nem tudom mit tegyünk..
egyenlőre anyunak próbálok segíteni,mert apukám nem tudja az áttéteket.anyum kérte ne mondjuk el még neki..így is nagyon magas a vérnyomása,félti nehogy vele is baj legyen..
majd még jelentkezem..
üdv.
Előzmény: zsuzsánna476 (17358)
ildesz0108 Creative Commons License 2007.04.07 0 0 17361

Az Istvánban az I-es belgyógyászaton van.Ott már volt a szívével.Délután megyünk be, de most beszéltem az ápolóval.Azt mondta, hogy jól van nagyi, volt ultrahangon,de nem mondhat semmit az eredményről és infúziót kap.Egyelőre ennyit tudok, majd kb 5-re megyünk be és remélem tudok beszélni a dokival.Aggódom szegény nagyiért:( Mondtam az ápolónak h mondja meg nagyinak h du-án megyünk, nehogy aggódjon, nehogy azt higyje h nem megyünk.

Az I-es belről amúgy nincs jó tapasztalatom, anyum is feküdt már ott és hát míg bent volt elég sokan meghaltak..meg én segítettem inni egy haldokló néninek, pedig nem az én dolgom lett volna...Nem szeretem azt a helyet, ahogy a többi kórházat sem.De szerintem ezzel nem vagyok egyedül...

Előzmény: zsuzsánna476 (17360)
zsuzsánna476 Creative Commons License 2007.04.07 0 0 17360

Hát ezt kell mondani a nagyinak:ezért nem fog meghalni,mert nem a Szabolcsban van.Meg nem is engeditek!!

Mi is az Istvánhoz tartozunk,azt hiszem az nem kiemelt kórház,s mintha csak azokban lenne állanó készenlét.Bár ma semmit nem tudhatunk.

Lehet semmi összefüggés nincs az alapbetegséggel.Úgy tudom az Istvánt a Lászlóval összevonták,s itt olvasom,hogy ott nagyon jó onkológusok vannak.El tudom képzelni,ha az orvosával tudtok beszélni,át lehet szállítani hozzá.Az rendelet,akinek valahol elkezdték a kezelését,ott kell folytatni.Legalább is így emlékezem.

Próbáljatok megnyugodni,a szereteten kívül mást nem adhatunk nekik.

Írj ,mi történt,mi a tapasztalat a kórházban!

Sajnos nagyon rossz időben történt a baj,de az életmentő dolgokat most is meg kell tenniük.

Előzmény: ildesz0108 (17359)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!