Gyors volt, huh. :) A dákót +tartom, de köszönöm az érdeklődőknek a kíváncsiságot, mindenkinek tojjon a nyuszi opcionálisan akármit (ti. punc!t, péleszt, tojást, puccot, stbstbstb) Levin! Elnézést, tegnap éjjel jutott eszembe, miről beszéltünk a múltkor. Akkor el is kezdtem csinálni, de félbemaradt. Aktuális? Michel! Sry, hogy banális dolgok miatt b*sztattalak (jó játékot, asszem nemsoká indulsz) Treyez! Aggódom , mi a f*sz van Veled? Arcsike! Te is eltűntél, mi a pcsa van, hol vannak a régi motorsok? Na megyek hízlalom a pcsám egy kis sonka-tojás-kolbi trióval, az (ecetes-csípős torma alap). További minden jót, Eddie
Április 2. – A Tájfun Amatőr Pontgyűjtő versenysorozat 12. versenye
A verseny 54 nevezővel, 11 négyes és 2 ötös csoportban indult el. A csoportküzdelmek 3 nyert játszmáig tartottak, ahogy azt a 8-as játéknál már megszokhattuk. Az alapszakasz nem hozott nagy meglepetéseket, kivétel talán Mészáros Szabolcs, akinek a csoport megnyerése után váratlanul távoznia kellett, valamint Kerekes Attila, akinek a dákójával akadt komoly problémája, ezért két meccs után feladta a küzdelmet.
A legjobb 16-ban 3-2 –re vesztett a Bredán Potyondi ellen, Lucza Gábor Czirják ellen, illetve majdnem meglepetést okozva Kurucz Tibor Horváth Zsolt ellen. 3-1 re verte Lengyák Oprist és Hajabács Balázs Jandó Gábort, míg sima 3-0 lett a Berkecz -Steinecker, a Dallos - Lulay és az Elef - Takács Laci mérkőzés.
A negyeddöntőkben Berkecz Dallos Zolit verte 3-1 –re, csak úgy mint Horváth Zsolt Hajabács Balázst. Potyondi Barna szintén 3-1-el búcsúztatta Czirják Pistit, míg Lengyák György egy óriási esélyt szalasztott el, hiszen 2-0-ra vezetett Elef ellen, sőt 2-1-nél egy „cső 8-ast” hagyott ki, így Elef a lélektani előnyt kihasználva, majd az 5. partit végiglőve nyert 3-2-re.
Az elődöntők közül az Elef – Potyondi mérkőzés sima 4-1 lett, míg a Berkecz – Horváth Zsolt meccs szinte hihetetlen módon ért véget. 3-3-nál Zsoltnak egy telit kellett elraknia, míg Brekinek volt vagy 4-5 csíkos golyója, és biztonsági játékkal próbálta a fehér golyót eldugni. Zsolt egy ’massé’-val menekült, de Breki valamit elnézhetett pillanatnyi izgalmában, mert Zsolt szabályos lövése után felvette az asztalról a fehéret, hogy végiglője az állását. A helyzet vita nélkül tisztázódott, Breki elismerte, hogy elnézett valamit, utána leült a székére, és ismét elnézett… most azonban a távolba meredt, és csak sejteni lehetett, hogy belül az önmarcangolás éles fogai téptek mély sebeket. Zsoltnak a maradék golyó és a fekete már nem okozott gondot kézből, így 4-3 lett a javára a végeredmény.
A döntőben a pontversenyben élen álló Elef Kiriadikis és Horváth Zsolt csapott össze, de a fej-fej melletti küzdelem helyett (meglepetésre) egy sima 4-0-s eredmény született Elef javára. Zsolt fáradtságával magyarázta az egyértelmű bukást.
A TAP ranglistájának élén sok változás nem történt, Elef 60 pontra növelte előnyét Horváth Zsolt ellen, Kerekes Attila a korai távozás miatt a 4. helyre szorult, Czirják Pisti fellépett a virtuális dobogóra. Breki harmadik helyezése az 5. pozícióba segítette, Füzi Attilát Potyondi Barna szorította ki az első 10-ből. Bár Bredán Dávid nem jutott túl az egyenes kieséses szakasz első fordulóján, a 70 pont mégis 4 hely előrelépést jelentett számára. Hajabács Balázs negyeddöntős szereplésének köszönhetően 11 helyet ugrott előre, és bekerült a legjobb 32-es mezőnybe.
A döntő előtt még két verseny van, és a bejutást jelentő 32. helytől számítva jelenleg 9-en vannak 60 pont, 14-en 100, vagy annál kisebb távolságban, tehát egy csoportgyőzelemmel megszerezhető 70 pontos, vagy egy nyolcad-döntős 110 pontos előreugrás révén a bejutottak névsora még jócskán változhat.
Gratulálok a győzteseknek!
Levin
(A képen: Potyondi Barna harmadik helyezett, Horváth Zsolt második-, Elef Kiriadikis első-, és Berkecz András ugyancsak harmadik helyezett.)
P.s.: Senki ne feledje!! Húsvét Hétfőn nem lesz verseny, a következő verseny április 16-án lesz.
akkor szerveződjünk, alkossunk sejteket, pl. mindenki igazolja le a teljes családot a pool szövetségbe. Esetleg a szövetség adjon kedvezményt, ilyesmi ;-)
Ha megengeded, hozzászólásodra válaszolok, mert ahogy ’Illetékes elvtárs’ szokta mondani: -Ez hozzám tartozik! ;-)
Mivel hozzászólásod válaszként, vagy inkább emlékeztetőként írtad egy majd 3000-el ezelőtti hsz.-ra, így visszaolvastam. (Ezt egyébként mindenkinek ajánlanám, mert valóban érdemes.) Értem az utalást, ezért megpróbálok majd arra is érdemben válaszolni.
A magyar biliárdsport vezetése eddig, tisztének megfelelően kizárólag az úgynevezett versenysportot, azaz a Szövetség által igazolt játékosok versenyeit felügyelte. Tekintsük át az ezzel kapcsolatosan történteket az elmúlt (kevesebb, mint) egy év során.
Versenyrendezés: - 2006 őszétől a versenyek levezetése számítógépen történik - 2007 tavaszától a versenyekre Interneten lehet és kell nevezni - Szegeden előbb csak a délelőtti v. délutáni turnus, illetve a terem volt előre tudott, - A Pécsi verseny óta minden játékos előre tudja, hogy hány órakor, kivel és melyik asztalnál játszik. - A versenyt bírók felügyelik, a játéktérben nem fordult elő alkohol-, vagy cigaretta-fogyasztás, a mobilok is megszűntek csörögni
A lebonyolításban olyan változtatások történnek, amelyek a játékosok érdekeit szolgálják. Lásd a Goldban tartandó pontverseny kiírását.
Szerénytelen lennék, ha nem hinném, hogy a fentieknek is köszönhető, hogy az elmúlt 4 pontszerző verseny nevezési átlaga 80 feletti, és majdnem biztosra veszem, hogy április 14.-én a Gold-ban megdöntjük a 100-as álomhatárt.
Igaz azonban, hogy ha ez az álomhatár nem 100, hanem 300 lenne, az se lenne elég.
A Nemzeti Sportszövetség 2008-tól csak olyan sportágakat támogat, amelyek egyrészt legalább 500 igazolt (professzionális és/vagy szabadidős) versenyzőt tudhatnak maguk, másrészt szervezetükben integrálták a verseny-, szabadidős-, és rekreációs sportot.
Ezzel a Szövetség úgy tud, és fog szembenézni, hogy berkeibe vonja azokat a szabadidős biliárdosokat is, akik szívesen indulnak amatőr versenyeken, versenyeznek a ranglistapontokért, esetleg megmérettetik magukat egy-egy versenyen a profikkal szemben is.
Bizony, az ’elit’ szakágnak is meg kell majd szokni, hogy a szakágak közötti átjárás révén új nevekkel is találkozhat egy-egy versenyen.
Marketingesként jól tudod, hogy egyszer minden xart el lehet adni, de általában csak egyszer. Ahhoz, hogy a vevő visszajöjjön később is, ahhoz minőséget kell adni. Először a megfelelő árut kell előkészíteni, be kell szépen csomagolni, utána lehet nyugodt szívvel értékesíteni. Azt mondod, 99.-óta vagy a ’társulat’ tagja….tényleg nem látsz semmi változást az elmúlt időben?? Az ötleteidre nagyon kíváncsi vagyok, a sportköltségvetéssel kapcsolatban is lenne mondanivalóm, de nem tudom, hányan lennének kíváncsiak rá… ;-)
Apropó, szerintem nyugdíjas korodban fogsz látni biliárdot, ha nem is Szabó Bencét, hanem Varga Bencét, és ha nem is TV-ben (mer az már nem lesz…), hanem valami más ketyerén, de fogsz…
Ifj.Edi: én most kezdtem el tanítani az egyik sulis haveromat biliárdozni, az Artba járt - de én gyorsan le is beszéltem róla (nekem, személy szerint nagyon nem tetszik az a hely). Szóval most őt tanítgatom, meglássuk mi lesz :-) Nekem egyébként kicsit furcsa, hogy ennyire nem jött komment a a marketingjedi gondolataira.
Én játszottam egy Joss+Predi kombóval vagy 2 hete a Tájfunban, tényleg nagyon kellemes volt.
Támogatom Levin barátomat. A verebek edzzenek, a fiaink gyakoroljanak, nyerjünk sok mindent. Ja amúgy, mint a taknyot, úgy bsztak ki a melóhelyemről, ha valaki tud vmi melót szóljon, kösz :s...
És én is beálltam a predisek körébe, és nem bántam meg, sőőt. Egy Joss nyelen van egy 314/2. Szívem szerint mindenkinek adnék egy ilyen botot a kezébe. Tessék kipróbálni. Érdemes.
Tisztelettel üzenem a csiripelő verebeknek, hogy bizonyára a nyomában repülhettek, merthogy a szálloda egyetlen vendéglátóipari üzemegységében sem lehetett Tot Sanyit megtalálni a verseny alatt... esetleg zugivó?
Sanyi a versenyek után elengedi magát, de nem egyszer közelről néztem a játékát. Hol rosszabbul játszott, hol fantasztikusan... mint bárki más...
Ja, és tisztelt verebek! Inkább biliárdozni tanulnátok meg!!!!
Köszönöm az észrevételt, igazad van. (A 'szum' kiterjesztés nem lett javítva.) A 'korrigált' listán ez azonban nem okozott vészes változást, mivel a számolás valóban csak kevés esetben tért el.
Ezuton borulok le bocsánatáért esedezve! Tényleg elfelejtettem... .....de mit is???.....ja megvan.... a pezsgő ízlett, köszönöm.... a photoshop sajnos még nem az erősségem, így egy kis időbe telt, amíg odavarázsoltalak, de tessék, itt van!
az asszonykának kézcsókom, állok továbbra is mindenki szolgálatára,
Levin alibiszolgáltató és versenyszervező
:-)))))
A március 11-i Profi Open győztesei:
A képen:Belkovics Gábor második helyezett, Rácz Miklós a győztesnek járó serleggel és Jaro Polach, a képről lemaradó Habó Alexxel együtt harmadik helyezett.
A helyezésekkel kapcsolatban annyi az észrevételem,hogy vannak az első 32 között is (tovább nem néztem) olyan játékosok-legalább 7 ember-akiknek az utolsó(26-ai)verseny eredményei nem lettek beszámolva.
Michel, csak hogy reagáljak, én néztem Sanyi és Drago meccsét a bwinen és szerintem nem a gyorsaság miatt kapott ki, mert ő sem egy gondolkód játékos, hanem mert sik ideg volt valamiért, nem ment neki és még be is szólt Dragonak, hogy milyen piszok szerencsés. A végén pedig rá se nézett kézfogás közben. Ja és a verebek még azt is csiripelték, hogy Sanyi nem keveset ivott az x nap alatt.