1. Ezzel az anyaggal meztelenül (mármint amikor a hab meztelen):) még nem kerültem fizikai kontaktba és nem tudom mennyire hajlékony vajon muszáj-e hálózni vagy kenegetni egyáltalán...
2. Ha mégis muszáj, lehet elég lenne csak az egyik oldalát és akkor a rabitz hálót használni, az merevebb mint a dryvit háló
3. Ebből is van vagy 8 tipus, különböző keménységgel, lépésálló meg nem lépésálló stb...azt lehet-e tudni neked melyik van és melyikre mondott árat az ismerősöd? :)
4. Meg kéne már kérdezni a szuszetti féle cégnél, hogy mégis mennyibe fáj a műgyanta...
Kicsit átgondoltam a "gépet". Az egészet függőlegesbe kell állítani. Ennek az az értelme, hogy a cekász hiába hajlik meg, akkor is egyenes vonalban vágja el. Amennyiben a szerkezeted vízszintben van, akkor ettől a behajlástól a lap közepén nem 1 cm-es lesz. További előny, hogy egy súlyt lehet a tetejére tenni, így nem kell nyomni sem...
Esetleg később érdemes lehet elgondolkodni valami olcsó kétkomponensű műgyanta beszerzésén, így miután felvágtad 1 centisre, össze lehet ragasztani a darabokat átfedéssel. (Nagyobb táblák előállítása)
Véleményem szerint a Wedi flexibilis ragasztóval van felnyalva. Ragasztás előtt érdemes kicsit megcsiszolni (csak érdesítés). Ragasztáskor a hálót ki kellene feszíteni. (léc mellé, szögekkel kifeszít). Amennyiben "nagyüzemben" szeretnéd gyártani, akkor egy vágószerszámot is össze lehet rakni, amivel 1 cm-esre tudod szeletelni. Egyszerű szerkezet. Egy alaplapon keresztbe kifeszítve cekász, mögötte egyvonalba a cekásszal valamilyen lapok. Erre azért van szükség, hogy az átvágott felület nehogy ismét összetapadjon. A cekász előtt, a hab fölött egy henger, ami lenyomja a habot a pontos vágásért.
Wedi gyártási projectre az alábbiakat gondoltam/nyomoztam ki, ezt tovább lehetne fejleszteni, gondolni, amennyiben arra érdemesnek találnátok.
A wedi alapanyaga, mint tudjuk extrudált styrofoam polisztirolhab, röviden "kék hab".
A kereskedelemben általában 3 cm-es kapható, mert az építőipar ezt használja, de van egy ismerősünk, aki hajlandó lenne 2 cm-est rendelni, egy hátulütője van, hogy 12 m2/csomagban van, aminek az ára 12.000 Ft/csomag lenne /ebből viszont adna nekem/nekünk 30 % kedvezményt, tehát így már csak 8.400 Ft-ba kerülne/. Egy cm-es nincs kereskedelmi forgalomban, legalábbis a nagyker szerint, ahol megérdeklődtem.
A Brico Store-ban is kapható szintén 2 cm-es kék hab, 1.200 Ft/m2, állítólag darabáras termék, táblaméret 1,20 x 60 cm. /Egyébként a Bricoban kapható wedi lemez is 10.900 Ft-ért, mérete ugyanaz, ami már ismerünk/.
Erre a kék habra rá lehetne ragasztani dryvit hálót, ami 1 m széles és 120 Ft/m, vagy megnéztem a rabichálót, ami kísértetiesen hasonlít a wedi hálójára, ez is 1 m széles és 180 Ft-ba kerül. Nem tudom melyik lenne a jobb, dryvit v. rabicháló ?
A háló felerősítése lehetne mondjuk faragasztóval /?/ v. cicó már említette nekem a vödrös csemperagi+duvilax keveréket is. Átnéztem több mindent a wedivel kapcsolatban, egy helyen pl. azt olvastam, hogy ha ívesre hajlítjuk a wedit, akkor be kell vagdosni és a hézagokat flexibilis ragasztóhabarccsal kell kitölteni és a felületre erősítőhálót ágyazni, tehát esetleg flexibilis ragasztóhabarccsal is fel lehetne erősíteni a hálót ?
Röviden ennyi lenne, ha van ötletetek különösen a háló felerősítéssel kapcsolatban, szívesen venném, mert nagyon jó lenne wedit gyártani olcsón :) A hét végén szeretnék egy próbadarabot gyártani.
Ne is mondd, mert épp itt ordítozunk egymással, hogy ki rakta el és hova. Csak az a gond, hogy én a saját szobámat kapírgáltam míg a muter a nagyot és Ő hordta ki a vázákat a szekrényről és eddig az egyik nagy vázán ücsörgött a tojgli. Olyan ez a lakás mint a bermuda háromszög. :((( Na meg anyám enyhén szólva feledékeny. :(((
Az egyik dekus kolléganőnk csinált szép lámpabúrát belőle szalvétázva. Állítólag flexel lehet csak vágni. :9 Az enyém még egyben van, bár hogy tegnap anyám rendezkedett most nincs a helyén , eltűnt, felszívódott vagy elvitte az UFO. :(((