Nézd, gyalog is meg lehet halni, akkor már ki se mész az utcára? :D Meg lehet tanulni a tudatos életet, hidd el. Amikor az ész vezérel, de az érzelmek is megvannak hozzá. Én is csináltam sok hülyeséget, kanyargós úton éjjel esőben ködben 140 autóval, de átgondoltam és rájöttem hogy egyszerűen nem éri meg, túl nagy árat kell érte fizetni. Valahogy rengeteg írásodat elolvasva úgy érzem, mér nem találtad meg az igazit motorban :D És az nem a sebesség miatt lesz igazi.
Nekem is hasonló érveim voltak, de mikor már szinte csak 150 felett érzem magam jól, az ijesztő! Fehérvár Balatonfüred max. 40 perc este sötétben, szerinted ez normális? Mert szerintem nem! Utálom is magam miatta, de ezt élveztem, így esett jól! Kisebb tempónál unatkoztam volna a motoron. Csopakról felfelé vannak akik sokkal jobbak nálam, de akkor is alsó kanyar 90, aztán 120-130 környékével megyek fel a Nosztorin. Persze ezt csak is akkor csinálom, mikor egyedül vagyok, és ismerem az utat.
Ezért adtam magamnak kb. 1 hónapot, és ha nem változik a helyzet, akkor inkább eladom, mert nekem ez nem hiányzik! Nem akarok senkinek se rosszat! :-)))))))))
Inkább akkor visszaülök a bringára! mondjuk azzal is repesztettem már el az orrcsontomat. :-))))) Vagyis, mindenképen vissza kell ülnöm rá! :-)))))
Matu és többiek: megosztok veletek egy titkot ezügyben. Én úgy kezdtem a "motorozást" (hehe nem is kezdtem még el) hogy végignéztem a létező összes motoros balesetes videót az interneten, hoyg tudjam mire számítsak. Emelett fel kell nevelnem a fiamat (5 éves), aki fontosabb számomra, mint a saját szórakozásom. És mivel rájöttem, hogy a motoros balesetek 95%-a (a motoros hibájból tőrténtek) vagy állatkodás, vagy a sebesség, gép vagy emberi tudás rosszul felméréséből származik, így eleve kizártam a sor4-est, mert ismerem magam és tudom hogy nem bírnám magam visszafogni. Plusz az ER-6n kimondottan kezdőknek, újrakezdőknek készült. Az ára, minősége is nagyon jó, nem lehet kérdés. Ahoyg az sem, hoyg újat fogok venni, hogy a fokozatosság elvét is be tudjam tartani (kötelező legyen). Na most már ismeritek a hátteremet.
Igen, volt bennem egy olyan is, de beláttam, hogy többet ér a tikszaros életem egy motornál. :-( Sajnos nagyon sok balesetről kapok mostanában hírt, és csöppet elbizonytalanodtam. Aztán erre még tetőzött, hogy tavasszal mikor kihoztam a vasat egyáltalán nem élveztem. Aztán most hogy jobb idők vannak, kezdem élvezni, de a kilóméter órát elnézve.... :-(((((((
Sajnos magamat is elitélem, mivel rájöttem erre, és haragszom is magamra ezért, hogy tépem neki az utóbbi időben! Adtam magamnak kb. egy hónapot, ha nem javul a helyzet, akkor inkább eladom. Nem akarok megmurdelni idő előtt.... Vagy megtanulom újra kis tempónál élvezni a motorozást, vagy eladom, ez a két lehetőség van! :-))))))
Szuper! én még ezt a a rázós garit is bevállalnám az anno említett okok miatt (ha egyszer fekete kell akkor fekete legyen :))
Kipuf: én is imádom bár a visszadurrogás nekem elég véletlenszerűen jön még annyira nem ismertem ki, ja és nekem furulyával is simán visszapofázik! szal kib hangos éppen ezért este már annyira nem mászkálok vagy furulyával csak hamar felváltogatva óvatos gázzal
ami érdekes: ugye nyitható sisakot vettem és ha be van zárva minden hangosabb ergo fárasztóbb mint mikor ki van nyitva az álla! érdekes!
Ami a képzést illeti, nem fizetünk be még egy körre? Májusban van még időpont, szerintem érdemes lenne, bőven van még mit gyakorolni... A hasznosságához képest szerintem ingyen van, egy hosszabb hétvégi túrán több benzint elhasznál az ember...
OFF Nem mondod komolyan, hogy lecserélted az Omegát egy Fabiára???
k-boy Én a Svédeknél voltam úgy, hogy négyütemű Wartburg 80-as átlag, kanyargós út és szépen összegyűlt mögöttem 8-9 Volvo, Saab. Néhány km után kiszélesedett 2 sávra és szépen elmentek. Ott se volt duda, villogás, anyázás. Csak relax... Többek között ezért is szeretem Skandináviát... ON
Hát tényleg jó nagy a különbség M.o. és sok külföldi ország között.
tavaly görögországban robogoztam 1 hétig, de nam akartam hinni a szememnek.
2 személyel mentünk fel a hegyekbe, a motor persze nem igazán birta az emelkedőket ezért sokszor mint a hülyegyerekek ugráltunk rajta előre hátra, hogy egy kis lendületet adjunk neki. :)))
nah a lényeg igy vergödünk felfelé 10-15km/h sebességgel, és mögöttünk vagy 15db autó, probáltam lehuzodni amennyire csak lehetett, de az autok nem elöztek meg.
képessek voltak mögöttem jönni több kilométeren keresztül. EGY DUDASZÓ nélkül !
Komolyan mondom már én éreztem magam rosszul, hogy húú ezek meg fognak lincselni, de aztán gondolkodtam, ha nagyon akartak volna meg tudtak volna előzni, több olyan egyenes szakasz is volt. De ugy álltalánosságban ugy vettem észre nagyon figyeltek ránk.
Amugy itthon is sok autosnál észreveszem, hogy probál segiteni, amikor észreveszik hogy motoros jön mögöttük, tényleg lemennek a porba, még akkor is, ha eszem ágában nem volt megelőzni öket.
Visszatérve Monsta motorjára: itt szerencsére térfigyelő kamera rögzitettea az esetet, szal a gyerek patoghat sokat nem ér el vele.
Amugy én ugy láttam, hogy amikor a rendőrök megmondták neki, ha rendőrségi eljárást kér, akkor lehet sokkal rosszabbúl fog járni, mintha most itt a helyben elismeri a felelőségét. tehát nem hiszem hogy nagyon akarna további fejleményeket.
A motornak pedig a váza nem sérült meg, Az álltalában akkor sérül ha oldalról jön az ütés, leírtam már hogy mi károsodott, de leírom mégyegyszer:
Gumi,központi rugostag, lábtartó(k) lehet csak az eggyiket kell cserélni, az ülés alatti müanyag burkolatok, rendszámtartó, kipufogó.
Ha valaki nekifekszik akkor pár óra alatt ujra üzemképes állapotba lehetne rakni a gépet
Ja erre már akartalak kérni hogy ha egyszer úgy alakul, megnézném a gépedet közelről, mert feketével nem barátkoztam még igazán. A képek meg azért mégiscsak képek.
50 helyett 109 az így is úgy is gáz, feltételezi a szabályok be nem tartását, hacsak nem pályán mentél és az 50-est kitakarta egy NAGY teherautó :( De sógor pl. két rendőrrel szemben nyert pert velük egy koccanásosban, akik nem adták meg a jobbkezest. Jól meg is szivatták szegény rendőr bácsikat. :) Én az ő sztorija alapján kötöttem teljes jogvédelmi biztosítást (van csak sofőrre, csak autóra és teljes családi).
Mivel közérdekű, felrakom ide a weboldal címet: www.das.hu
Itt az alcímük a honlapról, azt hiszem ez mindent elmond: "Előfordult már, hogy a magas bírósági költségek és a pereskedés kockázata miatt elment a kedve attól, hogy következetesen kiálljon saját jogai mellett?"
Ha kell, van személyes kapcsolattartóm, aki válaszol minden kérdésre, Pest környékieket hozzá szoktam irányítani, mert mindent érthetően el tud mondani. Ezügyben akit érdekel, keressen priviben.
A mostani aktuális árakkal nem vagyok 100% képben, én tavaly napi 100 forintot fizettem egy évre előre. De pontos árat nem írhatok ide :)))))
Matula, nem téged láttalak a pesti rakparton szombat délután 18 óra körül? Egy sárga ER6n ment elég dinamikusan.
Akkor mint ahogy előttem írták már, több infót kéretik megadni erről a biztosításról. :-) Lehet akkor nekem is jó lett volna, ha van, és akkor nem kell még bírságot fizetnem az 50 helyett 109-el hajtásért? :-)))) Jómagam a lakott terület kezdete táblát néztem be rendesen.... :-(((
Mennyi az éves díj, és hol lehet pontosabban utána nézni ennek a dolognak?
egyelőre így ismeretlenül, de most okát látom annak, hogy beköszönjek, a legutóbbi motorosincidens/elütés miatt. Magamról dióhéjban annyit, hogy tavaly "ment el az eszem", csináltattam meg előre az "A" jogsit (hiv. B és C mellé). Motorom nincs, de eldöntöttem, hogy ER-6n lesz (szinte semmit nem motoroztam előtte). Én a nyugodtabb fajta ember vagyok, direkt kéthengerest kerestem, nyomatékból menni, nem 12ezres fordulatból, mert autóban is azt szeretem, ha van lehetőségem válogatni. A topikot az elejétől kezdtem, de már látom annyit írtok, hogy nem tudom behozni a lemaradást, így kimarad pár oldal (kb a motoros tüntetésig jutottam, ahol autóval ugyan de elmentem megnézni én is). Ja motort idén tavaszra tervezek (ápr/május), előbb semmiképp.
Amiért most írtam: kérlek Titeket, sőt könyörgök :) kössetek magatokra egy DAS jogvédelmi biztosítást, ezzel úgy meg lehet szívatni ilyen szemét gázolós alakokat, hoyg elátkozza a napját is annak, amikor letette a jogsit, annyit fognak legombolni róla az ügyvédek, akik ez esetben már INGYEN járnak el az ügyedben (csak éves díjuk van oszt' jóccakát). Nekem is megmentették már a jogsimat egy gyorshajtás miatt (befigyeltem a város vége táblát és 86-tal mentem 50 helyett, mint mindenki más).
Egyelőre ennyit szerettem volna. Hja, ha láttok Vác-Bp viszonylatban egy fehér Skoda Fabia-t nagy matricával az ablakban (egy weboldal cím) és ahogy meglát titeket (motorosokat) a visszapillantóban, egyből megy le a porba, az én vagyok :))))