Keresés

Részletes keresés

bullmax Creative Commons License 2007.04.04 0 0 9433
Pannónia "a sajtok királynője" :-)))
Előzmény: Májki74 (9432)
Májki74 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 9432

Üdv Mindenkinek!

Egy kis magyar vonatkozású hír:

Ha igaz, újra beindul a Pannónia motorok gyártása.

http://totalbike.hu/tesztek/pannoniauj/

MatulA+ Creative Commons License 2007.04.04 0 0 9431
Igen, volt bennem egy olyan is, de beláttam, hogy többet ér a tikszaros életem egy motornál. :-( Sajnos nagyon sok balesetről kapok mostanában hírt, és csöppet elbizonytalanodtam. Aztán erre még tetőzött, hogy tavasszal mikor kihoztam a vasat egyáltalán nem élveztem. Aztán most hogy jobb idők vannak, kezdem élvezni, de a kilóméter órát elnézve.... :-(((((((

Előzmény: bullmax (9430)
bullmax Creative Commons License 2007.04.04 0 0 9430
Azért ez érdekes, nem régen még 636-ot akartál :-)
Előzmény: MatulA+ (9427)
gma Creative Commons License 2007.04.04 0 0 9429
Üd a fedélzeten, Kapitány :)

Matu: vegyél valami powercruisert, az erős de nem megy olyan gyorsan :)
Vagy egy Yamaha MT-01-et.
Előzmény: Törölt nick (9426)
gma Creative Commons License 2007.04.04 0 0 9428
OFF
Debizony. Nekem NAGYON megérte, bármilyen hihetetlen is. Plusz majd a motor :))
ON
Előzmény: Lucky Strike (9421)
MatulA+ Creative Commons License 2007.04.04 0 0 9427
Sajnos magamat is elitélem, mivel rájöttem erre, és haragszom is magamra ezért, hogy tépem neki az utóbbi időben! Adtam magamnak kb. egy hónapot, ha nem javul a helyzet, akkor inkább eladom. Nem akarok megmurdelni idő előtt.... Vagy megtanulom újra kis tempónál élvezni a motorozást, vagy eladom, ez a két lehetőség van! :-))))))

Előzmény: Törölt nick (9426)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.04 0 0 9426

ÜDVÖZLÖM AZ UJ HOZZÁSZÓLÓKAT !

Matula ! te meg légy következetes ! Egyszer azt irod , hogy száz ennyivel meg annyival közlekedsz máskor meg elitéled aki 150 el megy :-)))))))

GABO-81 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 9425
májusban már "legális" leszek, a motor is fent lesz Bp.-en szóval ha nemgond én szívesen csatlakoznék!
Előzmény: Lucky Strike (9422)
GABO-81 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 9424
Szuper!
én még ezt a a rázós garit is bevállalnám az anno említett okok miatt (ha egyszer fekete kell akkor fekete legyen :))

Kipuf: én is imádom bár a visszadurrogás nekem elég véletlenszerűen jön még annyira nem ismertem ki, ja és nekem furulyával is simán visszapofázik!
szal kib hangos éppen ezért este már annyira nem mászkálok vagy furulyával csak hamar felváltogatva óvatos gázzal

ami érdekes: ugye nyitható sisakot vettem és ha be van zárva minden hangosabb ergo fárasztóbb mint mikor ki van nyitva az álla! érdekes!
Előzmény: gawain (9411)
Papa0920 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 9423
Én benne lennék!

Papa
Előzmény: Lucky Strike (9422)
Lucky Strike Creative Commons License 2007.04.04 0 0 9422
A :))) lemaradt az első megjegyzésről...

Ami a képzést illeti, nem fizetünk be még egy körre? Májusban van még időpont, szerintem érdemes lenne, bőven van még mit gyakorolni... A hasznosságához képest szerintem ingyen van, egy hosszabb hétvégi túrán több benzint elhasznál az ember...
Előzmény: Lucky Strike (9421)
Lucky Strike Creative Commons License 2007.04.04 0 0 9421
OFF
Nem mondod komolyan, hogy lecserélted az Omegát egy Fabiára???

k-boy
Én a Svédeknél voltam úgy, hogy négyütemű Wartburg 80-as átlag, kanyargós út és szépen összegyűlt mögöttem 8-9 Volvo, Saab. Néhány km után kiszélesedett 2 sávra és szépen elmentek. Ott se volt duda, villogás, anyázás. Csak relax... Többek között ezért is szeretem Skandináviát...
ON
Előzmény: gma (9412)
Papa0920 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 9420
Hát látod! :)

Régebben irogattam hozzátok a Hondába.

Papa
Előzmény: kustib (9398)
k-boy Creative Commons License 2007.04.04 0 0 9419

Hi all !

Hát tényleg jó nagy a különbség M.o. és sok külföldi ország között.

tavaly görögországban robogoztam 1 hétig, de nam akartam hinni a szememnek.

2 személyel mentünk fel a hegyekbe, a motor persze nem igazán birta az emelkedőket ezért sokszor mint a hülyegyerekek ugráltunk rajta előre hátra, hogy egy kis lendületet adjunk neki. :)))

nah a lényeg igy vergödünk felfelé 10-15km/h sebességgel, és mögöttünk vagy 15db autó, probáltam lehuzodni amennyire csak lehetett, de az autok nem elöztek meg.

képessek voltak mögöttem jönni több kilométeren keresztül. EGY DUDASZÓ nélkül !

Komolyan mondom már én éreztem magam rosszul, hogy húú ezek meg fognak lincselni, de aztán gondolkodtam, ha nagyon akartak volna meg tudtak volna előzni, több olyan egyenes szakasz is volt. De ugy álltalánosságban ugy vettem észre nagyon figyeltek ránk.

Amugy itthon is sok autosnál észreveszem, hogy probál segiteni, amikor észreveszik hogy motoros jön mögöttük, tényleg lemennek a porba, még akkor is, ha eszem ágában nem volt megelőzni öket.

Visszatérve Monsta motorjára: itt szerencsére térfigyelő kamera rögzitettea az esetet, szal a gyerek patoghat sokat nem ér el vele.

Amugy én ugy láttam, hogy amikor a rendőrök megmondták neki, ha rendőrségi eljárást kér, akkor lehet sokkal rosszabbúl fog járni, mintha most itt a helyben elismeri a felelőségét.  tehát nem hiszem hogy nagyon akarna további fejleményeket.

A motornak pedig a váza nem sérült meg, Az álltalában akkor sérül ha oldalról jön az ütés, leírtam már hogy mi károsodott, de leírom mégyegyszer:

Gumi,központi rugostag, lábtartó(k) lehet csak az eggyiket kell cserélni, az ülés alatti müanyag burkolatok, rendszámtartó, kipufogó.

Ha valaki nekifekszik akkor pár óra alatt ujra üzemképes állapotba lehetne rakni a gépet

MatulA+ Creative Commons License 2007.04.04 0 0 9418
Nem, nem. Vasárnap voltam fent Pesten. :-)))))

Köszi az infókat, meg is kukkantom gyorsan! :-)))

Előzmény: gma (9416)
gma Creative Commons License 2007.04.04 0 0 9417
Ja erre már akartalak kérni hogy ha egyszer úgy alakul, megnézném a gépedet közelről, mert feketével nem barátkoztam még igazán. A képek meg azért mégiscsak képek.
Előzmény: duc (9413)
gma Creative Commons License 2007.04.04 0 0 9416
Szia Matu,

50 helyett 109 az így is úgy is gáz, feltételezi a szabályok be nem tartását, hacsak nem pályán mentél és az 50-est kitakarta egy NAGY teherautó :(
De sógor pl. két rendőrrel szemben nyert pert velük egy koccanásosban, akik nem adták meg a jobbkezest. Jól meg is szivatták szegény rendőr bácsikat. :)
Én az ő sztorija alapján kötöttem teljes jogvédelmi biztosítást (van csak sofőrre, csak autóra és teljes családi).

Mivel közérdekű, felrakom ide a weboldal címet: www.das.hu

Itt az alcímük a honlapról, azt hiszem ez mindent elmond:
"Előfordult már, hogy a magas bírósági költségek és a pereskedés kockázata miatt elment a kedve attól, hogy következetesen kiálljon saját jogai mellett?"

Ha kell, van személyes kapcsolattartóm, aki válaszol minden kérdésre, Pest környékieket hozzá szoktam irányítani, mert mindent érthetően el tud mondani. Ezügyben akit érdekel, keressen priviben.

A mostani aktuális árakkal nem vagyok 100% képben, én tavaly napi 100 forintot fizettem egy évre előre. De pontos árat nem írhatok ide :)))))

Matula, nem téged láttalak a pesti rakparton szombat délután 18 óra körül? Egy sárga ER6n ment elég dinamikusan.

Üdv,
gma
Előzmény: MatulA+ (9414)
MatulA+ Creative Commons License 2007.04.04 0 0 9415
Jó reggelt mindenkinek!

Csak rosszul látok, vagy valóban egyre több az új név a fórumon??? :-)))))

MatulA+ Creative Commons License 2007.04.04 0 0 9414
Szép jó reggelt!

Akkor mint ahogy előttem írták már, több infót kéretik megadni erről a biztosításról. :-) Lehet akkor nekem is jó lett volna, ha van, és akkor nem kell még bírságot fizetnem az 50 helyett 109-el hajtásért? :-)))) Jómagam a lakott terület kezdete táblát néztem be rendesen.... :-(((

Mennyi az éves díj, és hol lehet pontosabban utána nézni ennek a dolognak?

duc Creative Commons License 2007.04.03 0 0 9413
Szia,

Sok sikert a tervhez! írj pár szót légyszi erről a biztosításról, szerintem mást is érdekelne, én még nem hallottam róla...

Ha Vác és környéke viszonylatban egy fekete er6n-t látsz, az akár én is lehetek :)
gma Creative Commons License 2007.04.03 0 0 9412
Üdv Mindenkinek,

egyelőre így ismeretlenül, de most okát látom annak, hogy beköszönjek, a legutóbbi motorosincidens/elütés miatt.
Magamról dióhéjban annyit, hogy tavaly "ment el az eszem", csináltattam meg előre az "A" jogsit (hiv. B és C mellé). Motorom nincs, de eldöntöttem, hogy ER-6n lesz (szinte semmit nem motoroztam előtte). Én a nyugodtabb fajta ember vagyok, direkt kéthengerest kerestem, nyomatékból menni, nem 12ezres fordulatból, mert autóban is azt szeretem, ha van lehetőségem válogatni.
A topikot az elejétől kezdtem, de már látom annyit írtok, hogy nem tudom behozni a lemaradást, így kimarad pár oldal (kb a motoros tüntetésig jutottam, ahol autóval ugyan de elmentem megnézni én is).
Ja motort idén tavaszra tervezek (ápr/május), előbb semmiképp.

Amiért most írtam: kérlek Titeket, sőt könyörgök :) kössetek magatokra egy DAS jogvédelmi biztosítást, ezzel úgy meg lehet szívatni ilyen szemét gázolós alakokat, hoyg elátkozza a napját is annak, amikor letette a jogsit, annyit fognak legombolni róla az ügyvédek, akik ez esetben már INGYEN járnak el az ügyedben (csak éves díjuk van oszt' jóccakát). Nekem is megmentették már a jogsimat egy gyorshajtás miatt (befigyeltem a város vége táblát és 86-tal mentem 50 helyett, mint mindenki más).

Egyelőre ennyit szerettem volna. Hja, ha láttok Vác-Bp viszonylatban egy fehér Skoda Fabia-t nagy matricával az ablakban (egy weboldal cím) és ahogy meglát titeket (motorosokat) a visszapillantóban, egyből megy le a porba, az én vagyok :))))

Széles utat és balesetmentes közlekedést,
gma
gawain Creative Commons License 2007.04.03 0 0 9411
Sziasztok! Juppié!

A motorgarazs.hu-val beszéltem, és ma ki is fizettem az előleget egy hamisítatlan igazi Fekete-arany 2006-os ER-6N -re. Jövő héten már itt lesz, németországból hozzák újonnan. Nektek köszönhetem, -a motorgarazs.hu bedobásával. Ez "fekete" import, ezért a garancia körül lehet surlódás, - de akkor is azt sikerült levadásznom amiről álmodtam.. Remélem hamarosan csatlakozhatok közétek.

Köszi az infókat,

Laci
Előzmény: GABO-81 (9095)
Sanitka04 Creative Commons License 2007.04.03 0 0 9410
Igen sajnos tudom, hogy ez utópia!!! :-) Úgy van ahogy mondod az ország morálisan, erkölcsileg teljesen le van züllve! Nemhogy Európától, de már lassan a Balkántól is távolodunk minden tekintetben! Ugye aki tudja, hogy hol dolgozom annak nem mondok újdonságot ,hogy az emberi természetet változását minden nap van szerencsém tapasztalni! Komolyan mondom évek óta borzasztó nagy a romlás (tisztelet a kivételnek)!!! Na mindegy ez itt nagyon OFF bocsi! :-)
Előzmény: MatulA+ (9405)
kis_g Creative Commons License 2007.04.03 0 0 9409
volt itt szó a hangos kipufogóról...jó és rossz oldalról egyaránt.

Aki vágyik aegy nyitott dobra az készüljön fel a hangzavarra és a szomszédok ellenszenvére.

Egyszerűen annyi, hogy a vasunk alatt nem fér el hosszú dob ami azt jelenti hogy nem lesz hangtompítás úgy mint egy hosszú dob esetén (SV650).

Én először melepődtem, majd örültem milyen szép mély alapjáraton és macsós ha pörgetem....terhelés alatt( menet közben) sokkal másabb. Nem a vezetőnek hanem a kívül állóknak(ők vannak többen)
A furulyával (hangtompító betét) megszűnik a heangerő és vele együtt a nyomaték is (drasztikusan)

Nyitott dob:
+ szép mély hang
+ visszadurrogás ha kell ha nem (menő :-) )
+ jó dizájn

- hangos
- 130 fölött monoton zavaró
- hangos

De akkor minek vesz az ember ilyet....mert király!
kis_g Creative Commons License 2007.04.03 0 0 9408
Jimnek szomorú hír, de ott Kunhegyesen én láttam a nagyobbik Zét! Méghozzá az első működő DMC-s vasat MO-n! Ez a motor lesz egész évben a konferanszié srácnál aki a kunmadarasi és más gyorsulási versenyt is konferál (a videón az ő hangja hallatszik , na meg a kéthengeresé)
Megígérte, hogy mindenki kipróbálhatja pl. május 1-én (még egy indok)

Szép, fekete, nagy és csillogó! Beeee
Előzmény: Jim Tonic (9401)
kis_g Creative Commons License 2007.04.03 0 0 9407
Általánosságban a vezetési morálhoz....
(egyébként mennyi új név került a fórumra, ez tMonsta vagy a téma szülte?)

Vegyesen közlekedem autóval és motoron, vegyesen városban és országúton, nam meg a fővárosban is. Ha autóval megyek feigyelem a motorosokat és örülök , hogy elengedhetek egyet is, örülök , hogy int vissza. Még mondom is : szívesen!

Ha motorral közlekedek természetesen kihasználom a lehetőségeket: országúton rugalmasan előzök ha csak egy kocsit is motorozok körbe, előrébb vagyok egyel és a szembejövő is befér, nem is villog a szembejövő, talán tudatában van hogy elférünk (megférünk) egymás közt.
A legnagyobb öröm ha az előttem haladó autó lehúzódik úgy, hogy már majd a porban megy (és ehhez nem kell "figyelek rájuk" matrica sem). ilyenkor még akkor is megelőzöm, ha egyébként nem akartam vagy jönnek szemben...hagy örüljön úgy mint én. Ekkor persze hevesen vészvillogok! Próbálom javítani a morált a kölcsönös segítségnyújtással!

Amit én szeretnék, hogy több reklám és plakát hívja fel a figyelmet a morotos társadalomra, sokan vagyunk és mindenkiért kár...

kisg
kustib Creative Commons License 2007.04.03 0 0 9406
Riszpekt! Így van!
Előzmény: Jim Tonic (9400)
MatulA+ Creative Commons License 2007.04.03 0 0 9405
TE tudod mit kívánsz a MAGYAROKTÓL?????? :-))))))))))))))))))))))))) Sajnos ehhez generációk kellenek, és sajnos az a gond, hogy az alap modor, és neveltség kérdése egyre gázosabb itthon! Mikor már a tanár nem szidhatja le a gyereket, mert valami hülyeséget csinált? Mikor már otthon is az a példa, hogy üssük a másikat?

Tudom, ez elenynésző százalék, de sajnos egyre több, és pl. mikor a tanárt verik a diákok, és ha a tanár vissza akar ütni, akkor feljelntik???

Ebben az országban változást? Sajnos egyre távolabb kerülünk európától. :-((( Legalább is nekem ezek a meglátásaim. Tudom vannak nagyon is pozitív dolgok, és ígéretes eredmények, de sajnos egyre kevesebb. Sajnos olyan Világban élünk, ha valaki bunkó veled, akkor legyél TE is az.

Nekem anno még anyukám azt tanította:
"Fiam, attól, hogy ő így viselkedik veled, nem kell neked is úgy viselkedni!"

Előzmény: Sanitka04 (9403)
MatulA+ Creative Commons License 2007.04.03 0 0 9404
Van igazság abban amit írsz!

Emlékeztek a hétvégi Alsóőrs, és Almádi közötti karambolra? Másik fórumról jártak ott páran, és csináltak képeket is, és el kezdték elemezgetni a dolgokat. Most már csak arra várnak, várunk, hogy vége legyen a kivizsgálásnak, és kiderüljön, hogy azért annyira mégse mentek olyan lassan azok a motorok. :-(

Munkatársam azt mondta állítólag, hogy egyik srác átlag sebessége 150 szokott lenni...

Előzmény: Jim Tonic (9400)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!