http://www.csodaidok.hu/
Nagyszerű, fordulatos, izgalmas történet a távoli jövőben egy családról, egy társadalomról. Az emberiség számos bolygót benépesített, de a jó és rossz, a magány és a szeretet továbbra is jelen van. Judy egy árvaotthon lakója, aki családra vágyik, Yaan egy nagy család tagja, de apja gyűlölete miatt rosszul érzi ott magát, és Giin, aki egy egész bolygót irányít, és sok ellenséget szerzett magának. Róluk szól a regény.
Egy öreglány a pultban mondta, hogy neki azt mondta valaki, hogy nem gyerekkönyv, azért tették át VALAHOVA, csak hát ugye SENKI nem tudta, hogy mégis hova. Ergo, ha valaki nem célirányosan ezért jött.... vagy nem érdekli annyira, mint engem... elég gáz! Az a helyzet, hogy ez is biznisz! Minden az. Egy könyv helye a boltban, sokban meghatározza azt, hogy mennyire fogy. Pl Harry Potter mellé tenni valamit felér egy ingyen reklámmal. Nekem legalábbis megakad rajtuk a tekintetem. Úgyhogy intézkedj csak! :DDD Arra emléxem, hogy az Árkádban jó, észrevehető helyen volt egy-két hónapja! :D :D:D
Hello. Tegnap vettem meg a könyvet a Westend Libriben. mondtam a hapsinak, hogy az Ogfák vöröse című könyvet keresem, persze ez az alcím. :D Nah mindegy a szgép kidobta, mint ifjúsági regényt, csak hát valaki elkeverte a szórakoztató olvasmányok közé,így kb fél órába telt, míg megtalálTUK a könyves hapsival. Az rpg.hu-val egyetértek, miszerint a borító lehetne ütősebb és az író neve lehetett volna más. nekem a nevek is kissé bonyolultak, bár még csak egy napja olvasom. Az írásmód, a benne rejlő gondolatok már most elragadtattak. azt viszont, nem értem, hogy miért nem tetszik valakinek az, hogy fanfiction íróként volt ismert a neten, aztán jöbb ez a könyv. Ez nem szégyen, sőt!!! Nah, megyek is olvasni!!! style
Ööööö, nem egészen értem, mire gondolsz... Nekem eleve sem tetszett igazán a borító, amikor először láttam, még tervként... De ez mégis fejbevágott kissé... A könyv iránti érzelmeim nem változtak ettől :-). Az író irántiak még kevésbé :-)
akaratlanul is felmerül bennem a kérdés, hogy vajon jelen ismertető írója olvasta-e egyáltalán a könyvet, vagy csak hallotta, hogy valaki más beszél róla, vagy még azt se...
"Pár éve a Szukits kiadta Neil Gaimantól az Amerikai isteneket, ami akkor az előző évben megnyert szinte minden jelentősebb díjat (Hugo, Nebula, stb.), és tudtommal nem igazán voltak jók a fogyási adatai. (Bár ebben közrejátszhatott az eléggé mellbevágó ára is, 3500 forint volt 2003-ban.)"
Igen, az elég borsos volt...
A Spin-ért mondjuk én kiadnék ennyit, ha nem lenne már meg :) Nagyon kellemes könyv volt, teli sziporkázó ötletekkel.
Tavaly megnyerte a Hugo-díjat, ami a legrangosabb scifi díj... Maximum itthon nem ismerjük az író nevét.
Ez pont elég. Pár éve a Szukits kiadta Neil Gaimantól az Amerikai isteneket, ami akkor az előző évben megnyert szinte minden jelentősebb díjat (Hugo, Nebula, stb.), és tudtommal nem igazán voltak jók a fogyási adatai. (Bár ebben közrejátszhatott az eléggé mellbevágó ára is, 3500 forint volt 2003-ban.)
Szerintem az egyik legfigyelemkeltőbb rész lehet az, mikor az 5. fejezet végén Giin dühösen távozni készül és rákaffan az ifj. Yaanra. Az nagyon ütős. Vagy annak folytatása Yaan gondolataiban, hogy mit hitt eddig Giinről, és hogy mekkorát kellett most csalódnia benne.
Ez talán nem lenne spoiler, viszont jó kis angst, aminek elolvasása után szomjazza az ember a kibékülést, és hátha emiatt megveszik jópáran :)
most beszéltem a CSI kiadójával, és felajánlottam, hogy készítek egy szórólapot a CSI-ről a könyvfesztiválra. (Én vállaltam a költségeit is, de rögtön felajánlották, hogy kifizetik.) Szeretnék a könyvből egy részletet rátenni a szórólapra, ehhez kérem a segítségeteket. Ajánljatok olyan részt, ami a kedvencetek, amiről úgy gondoljátok, hogy megragadja az olvasók figyelmét. Bármilyen egyéb marketingötletet is szívesen veszek. Azt figyelembe kell venni, hogy bár a könyvfesztiválra sokat jönnek, és mindenki szereti a könyveket, óriási a kínálat is, és könnyű elveszni az információ-rengetegben.
A Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozat nemsokára megjelenő következő darabja ( Szergej Lukjanyenko: Éjszakai Őrség) 2990 forintba fog kerülni (450 oldal, puhafedeles).