Köszönöm a tippeket! Én eddig egyedül csak ilyen tologatóssal kerültem kapcsolatba őszintén szólva, nem tudom a hatékonyságát mással összehasonlítani, de nem volt nehéz tolni, és örültem, hogy teljesen környezetbarát. Persze az más kérdés, ha ekkora nagy az árkülönbség. Viszont az elektromos ellen szól, hogy azt nem tárolnám szívesen a teraszon, még a fedett részen sem, plusz a lakásból kellene kivezetni a konnektort mindig az ablakon át. (lakóparki földszintes lakásról van szó, kis saját fűvel.)
Én használtam ilyet, és nem törte fel a kezemet. Nagyon is jól lehet dolgozni vele, és főleg gyorsan. Megnézném azt a gyepfelületet, amit szegélynyíróval nyírnak. Természetesen vannak profik, de én képtelen lennék akár fél négyzetméteren is egyenletes magasságban nyírni egy kézben lengetett propellerrel.
Azért megjegyezném, hogy még a legolcsóbb villanyfűnyíróval is többre mész mint egy ilyen tilitolival. Az árakat elnézve 15-16 egy tologatós, ezerért már nem csak a legolcsóbb villanyt tudod megvenni.
hát, a legjobb mélyen, vasvillával beszúrva kiszedni a gyökerét. ha egy minimális gyökérdarab bent marad, kihajt, ha pedig elvágod a gyökerét, annyi növény lesz belőle, ahány részre vágtad.
Sziasztok, mit kell csinálni az ilyen ronda füvel? Eddig minden évben nekiálltam késsel kiszurkálni, de csak egyre több lesz. Évelök ezek? Ha bennmarad a gyökerének egy része, rekonstruálja magát?
Szintén tanácsot szeretnék kérni: én olyan fűnyírót keresek, amelyik nem elektromos, és nem is benzines, hanem amolyan tologatós, aminek a vágókéseit a talajon guruló kerekek hajtják a tolás hatására. Egyetlen embernél láttam eddig ilyet, de a barkácsboltokban nem nagyon tudják, miről beszélek, és mivel egyáltalán nem értek hozzá, szerintem nem is mondom el értelmesen. A nyírandó terület mindössze kb 10m2.
én a főgyökeres gazokat mint pl a szúrós acat acatbökővel szedem ki. Tökéletes a minőség. A tarckot, meg a kúszógyökerüeket általában igyekszem minnél hosszabb gyökérrel kiszedni, minnél kevesebb fű sérüléssel.
Én nem tudom, hogy nálatok mekkora a fű, de nálunk még nincs itt az ideje a nyírásnak. Becslésem szerint kb 2 hét vissza van. Ha igaz az időjós akkor az elfagyott fűszálakat gereblyézhetem össze nyírás helyett.