Sziasztok lányok- fiúk!!!. Én mindennap átlátogatok ide hozzátok az üvegfestő topikról. Nagyon szép dolgokat alkottok itt. Mivel Pvvárhoz aránylag közel lakom szeretném majd élőben is megnézni kiállításotokat. Nagyon szívesen elmennék, ha létrejön ez a projekt. Írjátok meg, s ha nem zavarok.
Köszi, csak be voltam tojva, mert úgy láttam, hogy nagyon törékeny. A széléből le kellett vágni másfél cm-t, mert úgy el volt laposodva "taposva".
Kézi fűrésszel lett vágva, valamilyen asztalos fűrész remekül vitte /nem én szabtam, hanem a férjem és miután kellőképpen "hisztiztem" egy sort, hogy egyenes legyen, sikerült is szépen hozzáteszem, hogy szerencséjére, mert így most béke és nyugalom van :D/ :)
A legszebben snicerrel vághatod. A lényeg, hogy valamilyen vonalzónak használt eszköz mellett vágd, hogy egyenes legyen. A másik amire illik odafigyelni, hogy ne egy oldalról akard átvágni. Vágd be nagyjából a feléig, majd fordítsd meg, és onnan vágd át. Így nem válik el egyik oldalon sem az üvegháló.
Én tegnap daraboltam az 5 cm vastagot, a legjobban a vasfűrész viszi, de a kerete miatt csak egy bizonyos ideig tudtam vágni, utána pedig a gardenás kerti fűrészemmel vágtam. arra figyelj, hogy a benne levő szálak nem merőlegesek, a derékszögre figyelj, mert én egy darabot elszúrtam.
Stiglinc ! Mivel vágod a vedit, mivel lehet a legszebben, legjobban, kell-e valamire ügyelni ? Tudom, már sokszor le volt írva, hogy mindenfélével vágható, de én a tapasztalatodra lennék kiváncsi, mert most azonnal szabni szeretnék :)
Ezt egy OBIban méretre vágathatod (ha ott veszed meg), vagy válogatsz náluk a darabokból. Néhol lehet kapni rétegelt lemezből polcokat, abból is fűrészelhetsz megfelelő méretet.
Vagy, ha látsz valahol olcsó csempét (és szándékodban áll több képet is csinálni), megvehetsz egy dobozzal. Akciósakat párszáz forintért is lehet kapni.
Most beszéltem a Pvvári közönségszervezővel 2. kiállításunk ügyében :-)
Örült nekünk, és nagyon jónéven venné, ha a Pvvái Napok keretében tudnánk megjelenni. Ez az esemény mindig nagy hepajjal jár, Augusztus 10. és 20. között van megtartva. 3 helyszínt is ajánlott, a részleteket majd később beszéljük meg. Bemutatót is szeretne, sőt, a később megnyíló Művészetek Házában talán még szakkört is! Mondtam, hogy bérleti díjat fizetni nem tudunk, ő meg azt, hogy csak lógatható tárgyak elhelyezésére lenne lehetőség, őrzés bíztosított.