Nem kaptam rá semmilyen antibiotikumot. A mostani vizeletvizsgálat csak azért kell hogy lehet hogy már jó az érték. Milyen fertőzés lehet ? Lehet valami tünete? Nem éreztem és nem érzek semmi furát.
nem azt mondtam, hogy most van mehnyakrakja, o sem mondta, hogy P2-ese volt. annyit mondtam, hogy attol, hogy fel eve negativ volt a lelete, nem lehet hatradolni, hogy innentol mindig az lesz.
32 éves, 30 hetes terhes vagyok a 3. babámmal. Szemfáradtságra Visine szemcseppet ajánlott a gyógyszerész. Hatóanyaga: 7,5 mg tetrizolin-hidroklorid 15 ml oldatban. Segédanyagok: benzalkónium-klorid, nátrium-klorid, bórsav, nátrium-tetraborát, nátrium-edetát, tisztított víz. Itthon olvastam a betegtájékoztatót, amely terhesség alatt nem javasolja az alkalmazását. Ez csak amolyan túlzott óvatosság a gyógyszergyártó cég részéről, vagy tényleg ne használjam?
Terhességem 7. hetében voltam vérvételen és magas fehérje szintet és baktériumot találtak a vizeletemben. Most a 13. héten vagyok és meg kell majd ismételni a 16. héten a vizeletvizsgálatot. Mit jelent a magas fehérje szint? Valami fertőzés ? Ja első terhesség, 29 éves vagyok. Babával semmi gond nincs.
Bocsanat elirtam *Macmiror* Ezek a az enyhe fajdalmak lehetnek azert is mert meg mindig nincs kikezelve a ciszta? Mert nekem mondta a nogyogyasz h idoben jottem es meg eleg kicsike ...
Macmirox complex 500 , vaginalis uton szedtem (az utasitasban irja h a gyogyszer hasznalata kozben nem szabad nemi kaplcsolatot letesiteni - nem is tettem) ... valahol marciusban hagytam abba es most kell mennem ellenorzesre .. csak egyesek ilyeszgettek a mehnyakrak miatt mert nem hasznaltunk ovszert .. de decemberben, rakszuresen nem talaltak semmit ...
Sziasztok .. szeretnek par tanacsot kerni mivel nem merek az itthoniaktol... 18 eves vagyok es decemberben voltam nogyogyasznal kis meretu cisztat talaltak mondtak semmi gond az aggodalomra , rakszures minden meg volt kiirt gyogyszereket... es kb most kell h menjek ellenorzesre ... De kozben tortent sokminden ... gyogyszer szedest a cisztara befejeztem , persze van fium es volt nemi kapcsolat es nem tom h evvel arthattam? Amugy most mononukleozisom van ugy h nem tom h igy el menjek e a nogyogyaszhoz vagy varjak egy picit.. mivel vannak hasi fajdalmaim de enyhek de lehet h a mononukleozis miatt...nem tom de a mehemen erzem es kicsit megijedtem .... Anyam iezget a mehnyakrakkal, sztem , remelem nincs ilyen gondom... szeretnem h elmondanatok a velemenyeteket errol en igy kb leritam h mi a helyzet ...
hat nem jo otlet hasznalni, de tekintve, hogy meg terhes sem voltal, ha latnak szivhangot, akkor nagy valoszinuseggel megnyugodhatsz. (ha en kovettem volna el ezt, nem aggodnek)
Kedves Gábor!
majdnem 1 hét telt el azóta, amióta Nektek írtam.
még mindig nincs menstruációm, a tesztem is ismét negatív. um:02.21 , viszont 03.09-10. közti vérzés. megjegyzem még sohasem volt ilyen. 28 napos ciklusok, max.4 napig tartó, tehát ezidáig normálisnak mondható.
0 grav.
a közti vérzés időpontjától újrakezdődhet a 28 nap?tehát várható lesz a héten a menstruáció?
pénteken iszonyatos módon fájt a petefészkem,s az előző 1 hétben is sokszor éreztem.émelygés, hányinger szerepelt mellette, de ez elmúlt. ez a tünet cystára vagy polypra utalhat?
tavaly polypra műtöttek.
válaszod előre is köszönöm
Lenne egy kérdésem. Úgy tűnik, hogy kisbabát várok (a másodikat), még nagyon az elején vagyok, 5-6-hét, csak a teszt mutatta ki, uh-ra jövő héten megyek.
A nagyobbik gyerekem 5 éves, tetűt hozott haza az oviból, kikezeltem NIX-el és NITTIFOR-ral, de mind a kétszer én is bekentem a fejem. Ez kb. peteéréskor vagy kb. 1 héttel utána lehetett.
Lehet ezektől a vad szerektől bármi baja a babámnak?
Elöre is bocsánat, ha nem igazán ide kéne irnom, nagyon most kerültem erre a forumra.
Tanácsért jöttem, mert azt hiszem nem minden napi dolgok történnek velem. Szoval, a hét közepén voltam nögyogyászaton, kaptam esemény utáni tablettát, mivel elözö este a szeretkezés során azt ovszer egyszerüen szétszakadt. Bevettem mindkét gyogyszert rendben, jol vagyok töle azota is. Viszont (amit ha nem magamon tapasztalok, el sem hiszem sztem), tegnap ismételten székszakadt az ovszer, körülbelül az utolso pillanatok egyikében (csak mert direkt figyeltünk erre). Azt tudom, h erre már nem terjed ki a csütörtökö beszedett gyogyszer hatása. És feltételezem ujat ennyire rövid idö elteltével nem kaphatok. Holnap reggel megyek ujra a nögyogyászatra. Csak addig szeretném megtudni, mire számitsak?Van vmi megoldás? (mielött megkérdezné, az ovszer teljesen uj, és elég neves is...nem igazán értem mi lehet a baj, eddig máskor nem volt ilyen, a két utolsot leszámitva...és a felbontásást is helyesen csináljuk). Elöre is köszönöm a választ!!!
Ilyen esetben az orvosnak (már ha tud a konfliktusról) le kell ülni a férjjel és elmagyarázni, hogy az UH-gép automatikusan kiköp egy - a mért adatok alapján - számított kort. Ha ezt az orvos nem teszi meg, hibázik,
Nem az orvosnak a dolga elszamolni azzal, hogy mikor esett teherbe a paciens. Az orvos csak megméri, megmondja hogy mikor van a szules valoszinu idopontja, es azt hogy ez soha nem egy pontos datum. Kesz. Sokszor tortent meg, hogy miutan ezt bejelentettem, a paciens idegesen elkezdett vitatkozni hogy "az nem letezik". Ilyenkor mindig tudom, hogy "van valami problema", marmint a teherbeesessel kapcsolatban. Es mivel en minden vizitnel ultrahanggal merem a babat, olyan nincs hogy a terhesseg kozepe fele ne legyen egy nagyjabol pontos datumom. Az meg hogy az neha tovabbra is "nem letezik", hat sajnos van ilyen. Nem kotelessegem elhittetni a ferjjel, hogy a feleseg nem csalta meg, amikor neha nagy valoszinuseggel bizony megcsalta.
mindenesetre szvsz az a házasság, amit egy ilyen dolog fel tud borítani, enyhén szólva nem stabil.
Volt egy felmeres 1-2 evvel ezelott, ahol az volt sugallva, hogy a gyerekek valami hihetetlenul magas, nem emlekszem pontosan, de tobb mint 20%-a nem a hitt apatol van. Azert az nem semmi ha belegondolsz.
abban ugye egyetertunk, hogy ha (Felicitasz szerint) 5-6 hetesen elmegy az orvoshoz, akkor meg lehet mondani, hogy 5-6 hetes, vagy 9-10 hetes:) de ha azt mondod, hogy 4 hettel siman el lehet merni a terhesseget, akkor megeszem a kalapomat:)
Ne edd meg a kalapod, de mindent el lehet merni. Mert nem kell 4 hettel elmerni, eleg 2-vel. Utana lehet plusz minusz 2 hetet akarmerre billenteni. Es mivel a gestational sac nem szabalyos gömb alaku, még annak is lehet a helytelen dimenziojat mérni (ugyanugy ahogy a combcsontnak, koponyanak, stb.). Persze korai stadimuban pontosabb minden......altalanossagban.
feleseged sztorija durva:( remelem mar jobban van.
Na ez, nincs jobban. Most derult ki (mint irtam), hogy a calcaneus nevu csont el volt torve, de nem forrt ossze. Es ami nem forr ossze 4 honap alatt, az bizony magatol mar nem is fog. Ugyhogy minden valoszinuseg szerint mutetre lesz szuksege.
Először is szeretném megköszönni az előző válaszokat, melyek sokat segítettek rajtam.
Idemásolom előző levelemet, hogy érthetőbb legyen a helyzetem:
16 hetes terhes vagyok. A sokadik lombikom sikerült. 2 hete kezdődtek a panaszaim, amikor kivizsgálás miatt fel kellett kelnem (ágynyugalmat javasolt az orvosom). Menstruáció szerű alhasi fájdalom, derékfájás és haskeményedés jelenkezett nálam. Terbutalin tablettát írt fel az orvosom, amit nem sikerült sehol sem beszerezni, ezért Spiropentet szedek 2x1-et. Hatóanyaga: 0,02 mg klenbuterol-hidroklorid. Pár napig javult az állapotom, (a haskeményedés maradt) azonban ma délelőtt óta a gyógyszer, 3x2 Magnet B6 és folyamatos ágynyugalom mellett a tünetek újra kezdődtek. Kétségbeesésemben - mivel csak holnap délelőtt megyek újra orvoshoz - bevettem 2 szemet a megmaradt duphaston tablettámból, ahogy a gyógyszer elkezdett hatni, jobban lettem. Az lenne a kérdésem, lehetséges -e. hogy progeszteron hiány okozza a panaszaimat? Lelkileg nagyon megvisel a dolog, nagyon félek, hogy elveszítem a babámat. Attól tartok, hogy a folyamatos aggodalom miatti stressz is ront az állapotomon. Laborvizsgálat nem történt, csak Uh, és méhszáj vizsgálat, aminél mindent rendben találtak nálam.
1. Mi az hogy nem lehet Terbutalint kapni? 2. De nem erdekes, mert terbutalin korai 16 hetes terhessegben. 3. Clenbuterol-nak hasonlo a hatasa mint a Terbutalin-nak. De az is korai 16 hetes terhessegben. 4. Progesteron-ra viszont már semmi szukseg 16 hetes terhessegben. Ha jobban lettel, lehet hogy ez az egesz pszichologiai hatasu, a vetéléstől valo felelmed miatt.
Javaslom, azonnal hagyd abba az önkezelést, nyugodj meg, 16 hetes terhesseg már nagyon ritkan vezet veteleshez. Es enszerintem még fekudnod sem kell, hacsak valami egeszen mas problema is van amirol nem irtal. Az hogy nehezen estel teherbe nem kapcsolodik ahhoz, hogy terhesseg alatt fekudnod kell. Kerdezd meg az orvosodat hogy MIERT javasolt ágynyugalmat.
Kedves Mikolt,
16. heten kizart, hogy a progeszteron barmit is hasson, hiszen addigra mar reg a lepeny vette at a funkciojat kb 1 honapja. szerintem ahogy irod inkabb lelki eredetu lehet a problema,
Nos, a levél írása óta eltelt 2 hét, immár 18 hetes vagyok, túl vagyok az AFP vizsgálaton és a 18. heti Uh-on is ami rendben volt. Állapotom kicsit javult, ami a menzesz szerű hasfájást illeti, ebből csak a deréktáji fájdalom maradt meg, és a haskeményedés, de enyhébben mint azelőtt. Az itt olvasott válasz miatt úgy döntöttem nem szedem a spiropentet, és lelkileg is összeszedtem magam, most nyugodt vagyok. Az állandó fekvés mellőzését is megpróbáltam, azonban mint említettem a derékfájás maradt (menzesz szerűen, és a haskeményedés de kicsit enyhébben), ezért továbbra is fekszem. 2 napja kaptam kézhez orvosomtól 3 HÉT UTÁN! a cytologiai eredményemet, mely szerint streptococcus B fertőzést találtak a kenetemben. Erre kaptam 500 mg-ot Zinnatot, amit tegnap óta szedek. Megkérdeztem az orvost, hogy lehetnek -e ettől a panaszaim, amire azt mondta, hogy nem. A neten viszont azt olvastam, hogy ez a kórokozó felelős lehet vetélésnél, idő előtti méhtevékenységet, illetve korai burokrepedést okoz, és a babát is megfertőzi. Ez az orvos a 3. akihez járok terhesgondozás céljából, de mindeddig nem találtam egy lelkiismeretes orvost, pedig mindenhova magánrendelésre jártam, tehát kifizettem az orvosi segítséget. Azt szeretném megkérdezni, hogy okozhatja -e ez a fertőzés a tüneteimet? Elmúlik -e teljesen az antibiotikum hatására, és milyen időközönként kell kontrollálni, hogy nem -e újult ki?
Ilyen esetben az orvosnak (már ha tud a konfliktusról) le kell ülni a férjjel és elmagyarázni, hogy az UH-gép automatikusan kiköp egy - a mért adatok alapján - számított kort. Ha ezt az orvos nem teszi meg, hibázik, ha ezt a férj nem hiszi el, hibázik, mindenesetre szvsz az a házasság, amit egy ilyen dolog fel tud borítani, enyhén szólva nem stabil.