Keresés

Részletes keresés

ágika1 Creative Commons License 2007.04.01 0 0 137

Cukrozott dobozos sűrített tejek lelőhelyei az orosz csemege boltok. Van a fény utcai piacon a Fehérvárin és a Savoya pakban is.

Kiváncsian várom az eredményt a Maresi próbáról, mert azt azért minden nagyobb boltban lehet kapni. Kb. két hete Szlovákiában medovnik néven is láttam hirdetni a marlenkát.

Előzmény: iroda1 (136)
iroda1 Creative Commons License 2007.03.30 0 0 136

Sziasztok!

Gondoltam megosztom veletek, amit találtam...

Egy Stahl Judit recept miatt böngészgettem, hogy találok-e valamit a dobozos sűrített tejről. Így bukkantam rátok. Dobozos s. tejet azóta sem találtam, viszont van helyette más, ami szerintem tökéletesen helyettesíti. Ez pedig a Maresi - kávéhoz ajánlott - üveges tej, ami valójában folyékony állagú sűrített tej. Mivel a Stahl receptben is fel kell főzni, és ha jól értelmezem, az általatok kedvelt Marlenkához is, így szerintem ezt érdemes kipróbálni. Én vasárnap fogom megcsinálni ezt a sütit, majd beszámolok róla, mennyire lehet ezt a Maresit használni. Hátha nektek is jó lesz.

Egyébként eddig nem is hallottam a Marlenkáról (nyilván az én hiányosságom), de nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Igen édesszájú család vagyunk... :))

Mindenkinek szép jó estét kívánok!

Előzmény: bonca13 (104)
ágika1 Creative Commons License 2007.01.27 0 0 135
Én is gondoltam már erre. Úgy érzem a  tejszinhab nem való hozzá. Egy karamellöntet féle inkább.
Előzmény: Törölt nick (134)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.27 0 0 134

szószt vagy öntetet szokott valaki hozzá fogyasztani? (vagy már a kérdés is szentségtörés? :))

ágika1 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 133
Na megszereztem 2388 Ft Marlenkás szép dobozban. Nyitvatartás a diszkontban hétköznap 16-ig, szombaton 12-ig, az ABC egy órával tovább. Az jutott eszembe, hogy hasonlít az Eszterházy tortára.
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.23 0 0 132

igen, abban van :)

Előzmény: ágika1 (131)
ágika1 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 131
Na, akkor szerdán délután nekivágok. Dobozt adnak?
Előzmény: Törölt nick (130)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.21 0 0 130

sajnos a nyitvatartási időt nem néztem (én hétköznap 17:00 után voltam, sz'al 18:00ig szinte biztos, hogy megvehetitek).

igazából 14-es villamossal lehet megközelíteni, ami ugye párhuzamosan jár ezen a szakaszon a metróval, így mindenképp ezt javaslom(angyalföld forgalmi telep megálló)

A bolt pontos címe Széchenyi tér 10 (az internetes térképeken nem is létezik...), ami a Széchenyi tér, és a Berni utca sarka:

http://www.terkepcentrum.hu/index.asp?go=mapps3bp&utcaid=1436&hazszam=0

ágika1 Creative Commons License 2007.01.20 0 0 129
És a nyitvatartási időt is légyszíves, mert nekem oda az osztyapenkótól már lehet hogy vízum is kell.
Előzmény: Törölt nick (126)
Lökdbeneky Kemény Farkas Creative Commons License 2007.01.20 0 0 128
Még azt kérdezném, melyik metrómegállóhoz van közel (Ú. közp. vagy a városkapu?) és onnan kábé milyen messze van?
Lökdbeneky Kemény Farkas Creative Commons License 2007.01.20 0 0 127
Naaa, szuper, most már a helyet és az árat is tudjuk pontosan! Kösziii!
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 126
bocsi, végigolvastam, de valahogy kimaradt, viszont voltam a helyen, (Széchenyi tér 10. - Széchenyi diszkont) és vásároltam 2300.- (brutto) Ft-ért! Holnap valoszinü elugrom megint, nincs messze tőlem, és megprobáljuk a csokisat mert ez már maj'nem elfogyott:)
Előzmény: Lökdbeneky Kemény Farkas (124)
transzmoha Creative Commons License 2007.01.19 0 0 125

Vikóca!

Az órákon át tartó vízbenfőzés is megvolt?

Mert a vajat csak az után kel hozzákeverni mikor már a sűrített tej karamellizálódott.

Előzmény: bonca13 (104)
Lökdbeneky Kemény Farkas Creative Commons License 2007.01.19 0 0 124

nincs időd elolvasni az előző hsz-eket, mi? :-))))

96-os hozzászólás.

Előzmény: Törölt nick (123)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.18 0 0 123

tud valaki 1 helyet ahol meg lehet vásárolni Bp-en, dobozos kiszerelésben, magánszemélynek?

ágika1 Creative Commons License 2007.01.17 0 0 122
Aki már élt a múlt században, az átkos Kádár-korszakban volt KISz tag, az emlékszik, hogy lehetett kapni szovjet cukrozott sűrített tejet és volt kakaós változata is. Kibontottuk a konzervdobozt és ettük belőle kiskanállal , nagyon jó édes, ragadóst.
wikinagyi Creative Commons License 2007.01.16 0 0 121
A Savoya parkban az "Arbat Delicates" orosz boltban lehet kapni 397 gr-os főzött (karamellizált) cukrozott tejet.  A neve Varjonka, 450 Ft/db. A sima cukrozott tejkonzerv ugyan ilyen súlyú, 350 Ft/db. De van kakaó ízesítésű tej is (cukrozott konzerv), de azt nem tudom, hogy főzött-e, nem kérdeztem. Szombaton megpróbálom. Majd jelentkezem az eredménnyel.
ágika1 Creative Commons License 2007.01.16 0 0 120

Ha veszel hozzávalókat és kipróbálod valamelyik receptet, számolj majd be az eredményről.

Előzmény: wikinagyi (117)
ágika1 Creative Commons License 2007.01.16 0 0 119

Én is ezt mondtam

Előzmény: wikinagyi (118)
wikinagyi Creative Commons License 2007.01.16 0 0 118
A Salko- egy sűrített tej márka név - szerintem. Mikor Szlovákiába jártunk, ott ilyen néven szerepelt a sűrített cukrozott tej.
wikinagyi Creative Commons License 2007.01.16 0 0 117

Ágika1! A krémben elírás lehet, mert az biztos,hogy abba nem tesznek szalakálit. Azt csak tésztához szokták tenni,azért,hogy feljöjjön, tulképpen a sütőport helyettesíti. A krémhez kizárt.

A másik dolog, hogy szerintem ezt a sütit a szerecsendiós mézes lapok és a karamelizált cukrozott tej teszi olyanná, amilyen. A Savoya parkban vagy egy orosz élelmiszerbolt, remélem ott kapok cukrozott tejkonzervet

Előzmény: ágika1 (97)
ágika1 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 116
Ha többre értékeled a mézes zserbót, akkor ne egyél Marlenkát. Engem a Marlenka a mézes zserbóra emlékeztet, és nekem mindkettő izlik.
Előzmény: ribizli (115)
ribizli Creative Commons License 2007.01.14 0 0 115
Nemrég megkóstoltuk a csokis (kakaós?) változatát, egyáltalán nem voltunk elájulva tőle. Ráadásul kissé száraz is volt már.
Egy jó (mézes) zserbót sokkal többre értékelek, és sorolhatnám napestig a jobbnál jobb és ismert süteményeket.
ribizli
Lökdbeneky Kemény Farkas Creative Commons License 2007.01.14 0 0 114

Én nem szeretem az ilyen geil krémes dolgokat, de kizártnak tartom, hogy ha egy valamicskét is értő háziasszony v. cukrász megkóstolja, ne tudná reprodukálni (néhány kísérlettel persze)...

Bruhhahaha :-))) Először is egyetlen receptet sem könnyű kóstolás alapján reprodukálni, kivéve talán a főtt tojást. Szerinted azt a sachert, amit finomra sütsz, minden alapanyagával, minden mennyiségében korrekt módon valaki is reprodukálni tudná kóstolás alapján? Másrészt, ha valamilyen szerencse folytán akadna olyan ember, aki esetleg nekiállna ennek, kábé a harmadik próbálkozásnál adná fel. Ez egy hét lapos sütemény... másrészt nem gejl, de ez legyen a legnagyobb tévedésed.

Esetleg érdeklődni valamelyik örmény kisebbségi önkormányzatnál....?

Ez, mint látod megvolt. Ott is eltérő receptekre bukkantunk.

Fura, hogy a "tuti" recept pont egy cseh cégnél lenne....  Én biztos elindulnék az örmény vonalon...

Nem is biztos, hogy e a "tuti" recept, sőt valószínűleg módosított, hogy finomabb/más legyen, meg hogy az eredeti receptek alapján reprodukálhatatlan legyen. Másrészt szinte minden keleteurópai országban van egy jókora adag örmény kisebbség, ha alapítanak mondjuk a cseheknél egy céget, akkor lehet marlenka.cz a domain, de attől "cseh" lesz-e a cég, azt így én nem mondanám.

Előzmény: Zitka (112)
ágika1 Creative Commons License 2007.01.13 0 0 113
A cseh cég állítja elő, egyébként nem geil. Engem a mézes zserbóra emlékeztet.
Zitka Creative Commons License 2007.01.13 0 0 112

Én nem szeretem az ilyen geil krémes dolgokat, de kizártnak tartom, hogy ha egy valamicskét is értő háziasszony v. cukrász megkóstolja, ne tudná reprodukálni (néhány kísérlettel persze)...

Esetleg érdeklődni valamelyik örmény kisebbségi önkormányzatnál....?

Fura, hogy a "tuti" recept pont egy cseh cégnél lenne....  Én biztos elindulnék az örmény vonalon...

Előzmény: ágika1 (111)
ágika1 Creative Commons License 2007.01.13 0 0 111
Ezen a fórumon is olvashatsz számtalan receptet.Süssd meg bármelyiket(valamennyit), és hasonlítsd össze azzal mit Marlenka néven árulnak. Ha van közöttük ugyanolyan ízű akkor azt írd ide légyszíves.
Zitka Creative Commons License 2007.01.12 0 0 110

Ha olyan titkos, akkor elég sokan tudhatják. :-))))

Én pl. sokkal jobb Sacher tortát tudok sütni, mint a Hotel Sacherben van. :-) Számtalan recept van erről is a neten, miért pont a marlenka szupertitkosa lenne kivétel?  Főleg azért érdekes ez, mert ugye ízlések és pofonok...

Előzmény: ágika1 (109)
ágika1 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 109
www.marlenka.cz Több országba szállítanak Európában, a receptet "senki" nem tudja.
Zitka Creative Commons License 2007.01.12 0 0 108

És ki gyártja akkor? :-O

Előzmény: ágika1 (107)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!