Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Tettestárs Creative Commons License 2007.04.01 0 0 2359
Ebben benne van minden /metál, üzembeh/? Ha igen akkor gratula jól tudtál alkudni, vagy esetleg bemutató volt? Én a saját kereskedőmmel nam nagyon tudtam boldogulni sajna.
Előzmény: Robi73 (2353)
Doni_99 Creative Commons License 2007.04.01 0 0 2358
Sziasztok!

Szétnézek már itt, a KIA bálon!:)

Valamelyikőtök tudja, hogy a Cee'd Wagon mikor lesz kapható itthon?

"...de ha nincs gond, ne KIAbálj!":)))
scenic(725) Creative Commons License 2007.04.01 0 0 2357

Belülről kell a hátsóablak egyik sarkába ragasztani a matricát, igy az ablaktörlő is rendesen fog törölni, és a festésnek sem lesz semmi baja, sőt ki lehet tőle látni....

Logika!!! :))

Előzmény: MotoGroom (2344)
scenic(725) Creative Commons License 2007.04.01 0 0 2356

A jó francba, úgy tudtam hogy a lépcső 4-es Civic még jóminőségű :((

Kösz hogy szóltál, le is került a listáról.

Remélem, hogy a Mazda 3-as minőségével nincsenek gondok.

Apropó láttátok az új Octaviát? én most láttam egyet, és egész pofás a belseje, az ülése úgy néz ki, mintha nagyon kényelmes üléspoziciót nyújtana, már-már foteles :)

Igaz én inkább benzinesben gondolkozok...

Előzmény: MotoGroom (2341)
Robi73 Creative Commons License 2007.04.01 0 0 2355
Robi73 Creative Commons License 2007.04.01 0 0 2354
A színe Pewter Beige metal.
Előzmény: Robi73 (2353)
Robi73 Creative Commons License 2007.04.01 0 0 2353
1.4 LX és 3350000ft-ért hoztam el.
Előzmény: Pancelos72 (2352)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.04.01 0 0 2352

Most így nem tudom hirtelen, milyen autód van, de az 1,4-es modellekre 361 e a reg adó, az 1,6-osokra 478 e. A Jutalékot meg már kitárgyaltuk.

Előzmény: Robi73 (2351)
Robi73 Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2351

Pancelos72 ez tényleg így van? Én most láttam a kocsim számláját (dealer) és azon 29xxxxxft + regadó szerepelt. Kiszámoltam ott helyben ~3330000ft-ra jött ki a végösszeg.:F 

Előzmény: Pancelos72 (2199)
Robi73 Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2350
Mert sokan még nem vették át az autót. Mint pédául én!
Előzmény: MotoGroom (2345)
romvi Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2349
Hi! Végre láttam egy 1,4 Lx Base-t. Igaz csak ezüst színben.Sikerült meghallgatnom a motorját. Tényleg nagyon csendesen jár. Üzem meleg motor állóhelyzetben nem is hallatszik és a kormányon sem érzödik a rezonancia. Igy már elhiszem, hogy sokan mikor próbálták egy-egy kereszteződésnél mikor megálltak rá akartak inditani mert azt hitték leállt a motor.
Robi73 Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2348

Nekem az öregebb szakik javasolták az akkusavat (kénsav), mert volt egy karc a szélvédőmön és tényleg bejött. Az éles karc teljesen eltünt, szinte meg sem látszott. De csak a saját felelőségedre próbáld ki, és a fényezésre vagy a tömítésekre nehogy jusson belőle! A polír létezik, hétfőn vagy kedden tudok pontos infót adni. Egy barátom javít szélvédőket és ő használja, de nem olcsó anyag.

Előzmény: Varshi (2313)
Varshi Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2347

> Hogy akarjátok bővíteni a "klubot", ha nem népszerűsítetitek az autót???

Sehogy - ez nem kéne szempont legyen. Mert a legnagyobb butaság elvakultság (szerintem) néhány100 km után ítélkezni. Meg aztán a nepitelet.hu éppen hogy nem a kocsid fényezéséről vagy a saját döntésed megindoklásáról szól(na), hanem - a lehetőségekhez képest - objektív bírálat/beszámoló/bemutató.

Én a "2500 km"-típusú itéleteket pl. azonnal Alt+F4-elem....

KiberLovag Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2346
No igen, a kérdés jogos, aki már tulaj, igazán írhatna ítéletet... :) Én tuti fogok, ha már tettem bele párezret...
MotoGroom Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2345

Gyerekek!

Akinek Cee'd-je van, miért nem népítélkezik???

Hogy akarjátok bővíteni a "klubot", ha nem népszerűsítetitek az autót???

:)))

MotoGroom Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2344

OFF

Sosem értettem, hogy visz rá embereket a lélek, hogy összeragaszgassák az autóiket mindenféle matrinyával :)))

Főleg, hogy adózni is kell utána, szóval egyáltalán nem éri meg...és csúnya és a fényezésnek sem tesz jót...nem értem

Na jó nem offolok tovább :)))

Előzmény: Törölt nick (2342)
MotoGroom Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2343

OFF

Na ez a másik. Mi a Lakihegyi Toyota szalonba voltunk. Azt tudni kell, hogy eddig két Yaris-t hoztunk el tőlük. Ott a teszt út írd és mond 4 km (aki ismerős arra Lakihelyi út oda-vissza)!!! Ráadásul a díler olyan szinten ellenszenves volt, hogy az leírhatatlan. Úgy viselkedett, mintha szivességet tett volna azzal, hogy elvisz minket tesztvezetni. Katasztrófa. Na mindegy...

ON

Az Érdi Kia szalonban viszont teljesen normálisak voltak. El is határoztuk. Ha eljön az idő, ott vesszük meg...

Előzmény: Törölt nick (2340)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2342

A 10-es úton ma du. megkergettem egy világoskék Ceed- et a csajom Yarisával.

Valami relámautó felirat volt rajta, nem tudtam leóóóvadsni.

Közülünk valaki esetleg? Biztosan őrültnek néztek,jó hogy nem mutogattam nekik.:-)

Jó lenne valami fórum, vagy klub embléma, mint  Mégane-éknál.

MotoGroom Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2341

Nos. A Mazda 3-at kedvesem tesztelte, neki nagyon tetszett. Nekem sajnos nem volt hozzá szerencsém, de igazából az összehasonlításnál (dízel és EX-nek megfelelő felszereltség) kijött felár miatt ki is esett.

Ha a Civic 4-re gondolsz (ez a lépcsős hátú), akkor pont az amit a törökök raknak össze és nagyon sok panaszt hallottam felőle, úgyhogy el sem mentünk tesztelni. Ráadásul nem is tetszik. Az UFO Civic még csak-csak, de a lépcsős egyáltalán nem. A hátulját elrontották. Nekem az előző Civic jobban tetszett, mint ez az UFO...de ez egy másik történet... :)

Egyébként nézd meg a Népítéleteket. Én ha jól olvastam a belépő Civic 4-eket mind szídták. Csak a magasabb felszereltségi szinten voltak jók. Az meg rohadt drága...

Előzmény: scenic(725) (2337)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2340

Ugyanez!

Mintha szögelnének a motorházban a Corolla esetében. Hátul ült a csajom, ő is kiszúrta, pedig nem egy halló típus. Hátul jóval tágasabb a Ceed. Nő gyerekkel ne üljön corollába.

Tbányán vezettem mindkettőt, nem először, azonos úton. Jó nagy karika volt.

Előzmény: MotoGroom (2338)
Varshi Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2339
Értem. Tehát a kollédád luxusból szeretné a minden tekintetben más kategóriás dízelt. :)) Akkor márpedig az 1 millába kerül neki. :))
Előzmény: Andrew31 (2334)
MotoGroom Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2338

Tudom.

Ráadásul számomra a részletek nagyon fontosak. Például, hogy finoman kattan egy kapcsoló, lassan nyílik egy fedlap, vagy hogy gumírozott a csomagtartó ajtajának nyitója. Részletek, apróságok...ezek a fontosak. Legalábbis nekem. Ja és persze az, hogy mennyire halk egy motor. A dízel Cee'd megdöbbentően csendes!

Mikor tesztelni voltunk és cseréltünk a dílerrel, előlről kerültem meg a kocsit. És döbbenten vettem tudomásul, hogy nem hallom járni. Kívül! Aztán vezetés közben is nagyon csendes volt. Meggyőzött! A Corolla ehhez képest zajos.

Viszont meg kell valljam a Corolla visszajelzői (ford.szám- és sebességmérő) jobban tetszettek. Az ECO jelzőfénnyel együtt. Meg alu felnivel adják... De mást nem tudnék pozitívumként felhozni.

Mondjuk az alu felninek a Cee'd-nél is tudnék örülni...

Előzmény: Törölt nick (2336)
scenic(725) Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2337

Mindegyikből a dizelest teszteltétek? Az új űrhajó :) Civicet teszteltétek? Ha igen, az nem érdekel :))

Kivitelben milyen az etalon, 5 ajtós? Egy Mazda3-as és Ceed összehasonlitást irnál?

Ám ha a régebbi formájú lépcsős civicet néztétek, arról érdekelne a vélemény. Nekem az nagyon bejön külsőre :) Belül még nem sikerült ülnöm :( És elég jókat hallok róla, igaz én 1.6 benzinest néztem...

Előzmény: MotoGroom (2329)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2336

Aki Corollán gondolkodik, utána tipikusan EX Ceedet vesz. :-) Üdv a klubban.

Nagyságrendekkel jobban jársz így, anyagilag, felszerelésben, árban, motorban, HELYBEN is!

Előzmény: MotoGroom (2329)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2335

Simán elpártolok a rönótól.

Mákom volt vele, a minősége is itt -ott jó volt, de hagy némi kívánni valót maga után.

Pld a lötyögős váltó, az elektronikus hibák, ez, az.

Lényegében nem merném megint megkockáztatni a franciát.Egyiket sem.

Európai autó egyáltalán nem kell többé.

Semmilyen 2, vagy 4 betűs közülük.

Előzmény: mzdude (2322)
Andrew31 Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2334
Persze!

De bármennyire "abszurd" mivel az Octaviában nincs 1.4-es vagy 1.6-os disel ezért csak az 1.9-es disellel tudod összehasonlítani, ha a "belépő" diselt veszed figyelembe, illetve keresed.
Ezért mondtam, hogy a kollégám álma, mert neki csak egy 1,4-es klímás ablakemelős stb. fért bele, de az álma a disel, abba meg ugye csak az előbbi modell van.Az pedig előbbihez képest 1 milla plusz. Ebből a szempontból irreleváns, hogy az 1.6 ,vagy 2.0 benzin Sri motoros történet esetén ez a különbség radikálisan csökken.

Amikor én is elkezdtem foglakozni a Ceed-vásárlás gondolatával, először az alap belépőmodellt néztem: Mennyi az a pénz amiért egyáltalán hozzájuthatok egy Ceedhez? Ez ugye 2.99 milla illetve 1,4 LX esetén 3 milla 392 ezer volt metál nélkül.Ez tehát az alap. Mivel én diselt akartam megnéztem a "belépő" disel modellt ami az LX felszereltségnél kezdődött. Ennek ára kb. 3 milla 800 volt metál nélkül.Tehát ha ragaszkodunk a klímás verzióhoz és ma már botorság e nélkül kocsit venni a különbség durván fél milla.

Ennek a most kifejtett talán kissé körülményes, de szerintem akceptálható logika mentén a döntésemnél teljesen indiferens volt, hogy az 1.6-os vagy a még akkor nem ismert árú 2.0-ás benzines Ceed modellek ára és a belépő disel modellt között mennyi a különbség.
Előzmény: Varshi (2332)
Varshi Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2333
De amúgy értem, mit mondasz, viszont minden esetben meg kell nézni már, igaz-e a "dízel tuti drágább" bölcsesség az adott márka/modell/motor esetében, valamint ez ráadásul évről-évre változik (nem biztos, hogy jövőre is a benzinest éri majd meg venni), ahogy nézem.
Előzmény: Andrew31 (2328)
Varshi Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2332

> A kollégám nagy álma évek óta egy 1.9-es diesel Octavia! Az elmúlt években két

> 1,4-es benzines Octaviát is hajtott mindkettőt újonnan vette.

Szerinted az a betegágy 1.4-es tényleg konkurense az 1.9-es dízelnek??? Még az 1.6-os se. (Persze ha megfeledkezünk a menetteljesítményekről, akkor fényezhetjük a 3hengres Fabiákat is, nem? :)

Hasonló menetteljesítményeket nézzünk szerintem, az 1.4b vs. 1.9d árverseny egy tévedés - nem egy súlycsoport; nem is lehet, hisz regadóban több kat. különbség van. (A Ceednél is 1.6b áll az 1.6d-vel szemben, ha reálisak vagyunk. Persze nézhetjük úgy is, hogy a legolcsóbb benzines vs. legolcsóbb dízel, csak hát az elég nagy butaság...)

Előzmény: Andrew31 (2328)
kiajobb Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2331
Nehogy egy pillanatig is komolyan vedd. Ez csak a KIA IKEA összecsngésből született április 1.-i tréfa.
Előzmény: Törölt nick (2324)
MotoGroom Creative Commons License 2007.03.31 0 0 2330

Hozzá kell tegyem, hogy tesztvezettük az 1.4 benzines és 1.4 dízel Corollát is az 1.6-os dízel Cee'd előtt. Tehát ez is befolyásolt minket a döntésekben.

Az Auris és a Civic ráadásul nem csak az árkülönbözet miatt esett ki. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de vannak országok, ahol az autók összeszerelése...hogy is mondjam csak...hagy némi kivánni valót maga után.

OFF

Például ott a Yaris. Az újról nem mondok véleményt, mert a belseje olyan szinten kopogós fapad, hogy az már kétségbe ejtő főleg az ajtón lévő lehetetlen szürke betétre dobtam ki majdnem a taccsot. :) Mindegy.  A mi 2001-es Yaris-unkat még Japánba rakták össze. Látszik is, mert azóta sem kellett hozzá nyúlni és nem is zörög benne semmi. Anyósomék 2005-ös Yaris-át már a franciák szerelték. Egy kormánymű cserén már túl van és a kesztyű tartó elemeit is cserélni kellett, mert nem lehetett kinyitni. Ha mégis sikerült, akkor meg becsukni nem lehetett. :))

A törökök által összerakott Civic-et is szídják folyamatosan, úgyhogy a szintén törököknél szerelésre kerülő Auris-hoz sem közelítek túl nagy bizalommal.

És ezek nem egyedi esetek. Valahogy azt vettem észre, hogy ha egy gyártást áthelyeznek máshova, csorbul a precizitás.

Persze ez nem minden országra igaz...

ON

Remélem a szlovákok rendesen szerelnek! :)

Bocsi, ha hosszú voltam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!