Nekem is nagyon sokat számít, hogy milyen a kocsi belseje. A senatorom gyönyörűséges sötétzöld plüss belsős kanapéval és bútorokkal volt szerelve, igazán kellemes volt benne ülni. Nejem Twingoja egy nagyon extra kivitelű "Kenzo" limitált változat, az is nagyon kellemes a lila vastag szőnyeggel, finom tarka plüss ülésekkel, ajtókárpitokkal, puha nagyon kellemes tapintású gumírozott gombokal, kapcsolókkal, fogantyúkkal. Lehet nyugtatgatni magunkat, hogy nem számít miből van, de tény, hogy ha megtapasztaltuk milyen az ami szép, kellemes tapintású, igényes, akkor már igenis fontos ez a szempont is!!!
Először is az IKEA autóval kapcsolatosan lehet páran nem tudják, de angiában igen is régi hagyományai vannak a "szereld össze odahaza" kiteknek. Amit nálunk szinte lehetetlen lenne forgalomba helyezni, az ott teljesen szokványos dolog. Miért ne dobhatná ezt be a KIA ???
A gázautókat én is megvédeném, aki sokat közlekedik igen is meggondolandó spórolási mód, ami nemhogy rosszabb az autónak, hanem tapasztalatból (kb 150e km gázüzem egy opel senatorral, és 60e km a mostani swiftemmel) mondom, hogy jobb! Csendesebb, nyomatékosabb (kevesebb a lóerő magas fordulaton, de magasabb a nyomaték alacsonyon) kíméletesebb, környezetbarátabb, olcsóbb.
Mondjuk én speciális helyzetben vagyok a horvát határ közelsége miatt, de akinek közel van, annak biztosan nem érdemes kihagyni a lehetőségét a 110-115Ft/l árú üzemanyagnak. Én kb havi 20e Ft-ot spórolok vele, -3000 km/hó-
volt még egy téma, de elfelejtettem, mindjárt visszaolvasok, és folytatom :-))))
Nekem aztán tökmindegy! Nem basztatom az ajtókat, nem kapirgálok, kopogtatok, mint a totálkárosok. Csak akkor nyulok az ajtóhoz, ha kinyitom, becsukom, vagy az ablakotm illetve a tükröket mozgatom. Még a könyöklőjére se tévedt soha a kezem :)
Viszont az ismerőseimtől, fórumtársaimtól, munkatársaimtól szinte csak azt hallom amikor nézegetnek egy autót, hogy hú, sötét fekete a belseje, csak müanyag burkolatok vannak, de jó lenne egy kis kárpit, minek ezen spórolni...
Szóval ha a környezetemet nézem, ök a kárpit mellett vannak. Én meg szinte egyedól vagyok a "nekem mindegy mert nem matatom a burkolatokat" véleményemmel.
Egyébként ahol kisgyerek veszély van :)))) ott tényleg praktikusabb a kárpitmentesség.
100 ezer egy év alatt? Jaaaj, anyám, azért pisilni kiszállt az autóból? :-)
De úgy látom, van itt több megános is, ti miért pártoltok el a rönótól? Nekem Clio van, és ha nagyobb kell majd, az egyik lehetséges megoldás a Megane, de elgondolkodtatott, hogy ti inkább a ceed felé fordultatok.
G és H asztrát még nem vezettem, azoknak a hangjához nem tudom hasonlitani. F-es asztrájuk van a szüleimnek, attól halkabb a Ceed :-) bár Ceed-ből még benzinest nem vezettem, csak dizelt...
Egy Combot már vezettem, ha jol tudom G asztrára épült, annak a motornak azért van hangja autópályán. Ha olyan a G asztra zajszigetelése, akkor azzal nem érdemes összehasonlitani a Ceedet. Mármint zaj szempontjából :)
Srácok, a tesztelők miért nem tesznek a jobb első üléshez egy mikrofont, oda kb ahol az utasnak a feje van? Egy jó minőségű mikrofonnal felvennék a hangot. 50km/h, 90km/h és 130 km/h sebességeknél. Aztán mutatnának róla hangnyomás - frekimenetet (SPL görbe), mint a hangfalak esetén szokás. Ott lehetne látni, melyik autó milyen frekvenciákon a legzajosabb és az emberekre biznák a zajosság megitélését.
Középfrekveniák körnéykén a legérzékenyebb az emberi fül, itt zajlik a beszédhangok 90%-a... pl ha egy autó 500-1000 Hz közt hangoskodik, a másik meg 150-400 Hz közt, szerintem a legtöbb ember az utóbbit egyértelműen halkabbnak mondaná.
Ehelyett milyen jogon mondják meg, hogy XY autó hű de halk, a másik meg hangos? Lehet egy másik ember pont forditva "hallaná" őket.
Vagy nem mernek SPL diagrammot késziteni mert akkor más eredmények jönnének ki, mint amit szeretnének mutatni?
Én ugy szeretnék SPL-t látni minden autóról az adatlapokon :-)
Én meg ezzel nem értek eggyet! Igenis egy JÓ minőségü műanyag van annyira esztétikus mint a szövet, a praktikumról nem is beszélve! Már leírtam itt, hogy ismerőseim kárpitos ajtóborításai nagyon hamar koszolódnak pláne ha gyerkőc is van. Úgy meg nem túl szép látvány. Olvastam Winklertől egy cikket, ő sem érti, hogy eggyesek miért élveznek egy kis textildarabtól!?Mintha bármi múlna rajta, számomra is rejtély!
Mindig agyondicsérik a Focust a hangja miatt, hogy hű de halk... én meg akár melyiket vezettem, 100-120 felett el kezd visitani a motor. Ezt a frekvenciát nem birom elviselni. Ha gyalogolok, messziről kiszúrom a kereszteződésnél, hogy egy Focus mellett mentem el, annyira jellegzetes a hangja. Ha mélyebb és halkabb lenne a hangja, már rég vettem volna egyet.
Jelenlegi autóm motorjának hangja 130-nál mélyebb mint a Focus-é, nem tudom, hogy halkabb-e, de számomra nem zavaró. 3 hengeres VW és a Focus motorját viszont nem birnám 130-nál elviselni.
Lehet csak én vagyok ennyire érzékeny? (sajnos ez a whitefül átka...)
Nem gondolnám, hogy ezt bárki komolyan veszi! Ez egyértelműen a KIA- nak szóló -nem tudok jobb szót- gyökérkedés. Valakik nagyon nem tudják megemészteni azt, hogy most már igenis számolni kell a KIA-val! A másik amit ott olvastam, hogy idáig összesen 275 Cee'd talált gazdára Magyarországon. Azért ez nem rossz durván 2,5 hónap alatt, pláne úgy, hogy 70-80 db havi eladást terveztek a forgalmazók.
> Ez egy Octavia esetében több mint egy millió Ft!No ez biztos soha nem térül meg!
Ez így nem igaz. A 2.0 TDI kb. egy árban van a 2.0 FSI-vel, 100e a különbség? (1 éve kevesebb volt még.)
Seatoknál több 100e-rel olcsóbb a TDI, ott nőtt a dízel előnye.
(Bár asszam a megközelítés akkor a pontosabb, ha aszondom, a benzines van túlárazva...)
Egyébként az elvet jól mondod, a gazdaságosság dönt, de az utóbbi időkben egyre több ember mondta, hogy neki megéri a dízel plusz ereje. :) Ergó nem akar pár 100e spórolásért cserébe egy gyenge benzinest. :o)))
Ez a gondolkodás inkább csak itthonra jellemző. Tőlünk "nyugatabbra" az autógáz teljesen elfogadott, sőt gyárilag kapni benzin/gáz-üzemű kocsikat, még Mercit is (a múltkor Audi S6 fogyikat kerestünk egy vitában a spritmonitor.de-n, és rengeteg autógázra átalakított verda volt). A briteknél támogatják is az átalakítást.
Olcsóbb, környezetbarátabb, azon felül ha megnézed gázüzemnél a motorolajat ~1 év után (sárga marad!!!), érteni fogod, hogy még a motornak is jót tesz.
Az egyetlen hátránya, hogy kiesnek a mélygarázsok, és az olyan szervizek, ami nincs felkészítve gázüzemre. :s Leginkább ezt kell megfontolni, mivel az nem vitás, hogy megtérül - ahogy nézem, itt mindenki legalább 5 évre veszi a kocsiját.
Ezzel nem értek egyet, és szerintem az emberek többsége a textelt nézné fogdosná szivesebben, mint a müanyagot. Ezért is idegenkedhetnek töle néhányan.
Pedig egy 20ezres feláras ajtókárpit sokakat hozhatna lázba :) Megérné ilyen csomagot késziteni...
> látómezőben van a karc, akkor keress fel egy olyan embert, aki szélvédő javítással
> foglakozik. Létezik gyémántpor alapu üveg polír ami, segít eltüntetni az apróbb
> karcokat az üveg felületéről. Régebben még savval is csinálták. (maratás)
Megkérdeztem erről a szélvédőjavító (kőfelverődéseket nyom nélkül eltüntető) emberemet, és ő csak kacagott ezeket. Szóval konkrétan: láttál ilyet már??
(Mert hallani én is hallottam. Meg az ellekezőjét is.) A szélvédőn naqgyon necces, szerintem azt szépen nem lehet megoldani. Sajnos.
Tegnap olvastam valahol ezt, de elég szkeptikus vagyok... :) Egyrészt valóban csinálnak-e ilyet, és ha igen, mennyire eladható... mégiscsak egy komplex műszaki tartalom és nem egy lapra szerelet szekrény... :)
Nézd a fogyasztás nekem is 5,5-5,8 körül van! De a helyzet hasonló a diesel - volt Riómhoz- és a volt márkatárstulajdonosokhoz, illetve véleményükhöz! A Riós topikban is mindenki 4 liter körüli fogyasztást várt, pedig a lelke és esze "mélyén" tudta hogy ez nem fog működni
Azért csodát ne várj egy 1.6-os 115 Le-s CRDi diseltől, amely ha csak a söfőr vezet - a nélkül - egy 1367 kg-os kasztnit cipel, de olyan vehemenciával hogy brutális!!
Mégis milyen fogyasztással lennél elégedett 4 literrel? Tudja a Ceed is kipróbáltam 90-nél 5.-ben sík úton 4,1 liter/100km-t mutatott a fedcomp. Csak beleőszülök mire odeérek és ezt tudja produkálni egy 1,4-es TDCi Ford Fusion is igaz az csak 67 Le-s!Azzal nem is tudod vegyesbe 5 liter fölé vinni!Csak előzni ne kelljen!
A disel felárról annyit a CRDi LX - én január 26-án vettem át - benzineshez képesti felára metál nélkül kb 500 ezer Ft! (Ez egy Octavia esetében több mint egy millió Ft!No ez biztos soha nem térül meg!De ma már nem ez a fő szempont - szerintem egy disel autó vásárlásánál) Szerintem ez megtérül, de egyébként már milliószor kiveséztük ezt a fogyasztás, felár, dinamika nyomaték témát!Abban is egyetértett a többség, hogy a magyar vásárlók 90 %-a az ilyen és ehhez hasonló indokok miatt ugyanabból a típusból inkább megveszi a magasabb felszereltségű benzinest, minta az alacsonyabb felszereltségű dieselt ugyanannyiért!
Én viszont amúgy sem vagyok egy konformista típus és inkább megvettem az LX-et, de erről a fantasztikus CRDI motorról le nem mondanék semmi pénzért!Inkább állítom kézzel a tükröt, meg húzom le a hátsó ablakot és bekapcsolom magam az ablaktörlőt ha elkezd esni az eső!A klíma és állítható ülés dettó!Egyetlen fájdalmam az ESP hiánya!
Én OMV párti vagyok, de nyilván azon belül is nagy a szórás, mindenesetre ha távolabb megyek, akkor figyelek rá, hogy a környékbeli ismerősöktől tájékozódjak, hogy arrafelé hol érdemes nyálat vételezni... :)
Ha erre nincs lehetőség (nincs ismerős), akkor kénytelen vagyok tapasztalni, és ilyen esetben még ha drágább is, a forgalmasabb kutakat keresem...
Igen, de ha nem csak a lakóhelyed környékén autókázol, akkor sajnos igénybe kell venni más kutak szolgáltatásait is, és házon belül is nagy a szórás. Sajnos! Én sokáig Aral párti voltam de megszünt, előtte pedig Shell. Én 3-4 éve csak MOL benzint használok. Pedig láttam már Mol kúton tankolt autóból leengedett üzemanyagot, ami 3/4 vs 1/4 benzin-víz arányu keverékkel már nem bírt! :(((
Az biztos, hogy tőlünk nyugatabbra tized ennyi probléma van az új rendszerű diesel motorokkal. Pedig ott a gépkocsik átlag futásteljesítménye jelentősen nagyobb, mint itt nálunk.:(
Én nem akarok senki lelki világába gázolni és ezt teszem úgy, hogy a KIA diesel motorjairól nem sok rosszat hallottam idáig. Figyelembevéve az országban kapható gázolaj minőségét, igen csak lutri egy új rendszerü (hdi,ddis,drci,pdtdi...stb) autót hiba mentesen üzemben tartani. Én ezért, és ismerve a lehetséges hibákat és azok költségeit, nem is gondolkodom ilyen motorral szerelt autóban.