A Bóbitás utca felől elkezdték rendbe tenni az útpadkát a Malomdomb körül.
Ennek több okból is nagyon örülhetünk, az egyik, hogy már messziről nézve is más a látkép, az eddigi dzsungel iszopnyat volt... a másik, hogy kikarózzák és nem tudnak felparkolni a padkára, és a JÁRDÁRA!
Én nagyon ellenzem, hogy a padkán parkoljanak, az meg hogy a járdán egyenesen... Remélem beváltja igéretét a polgármester és küldd ide rendőröket bírságolni. Aki az utcán parkol, az tartsa be a KRESZ-t. Ha nem, akkor bírságolják meg. Sajnos sétáltam már úgy, hogy a Felsőmalom utcai járdán egy kocsi állt, nem keresztbe, hanem azon parkolt teljes szélességben. És nem csak itt fordult ez elő. Ennek az embernek sincs tuti csaláfdaja, mert nem tudja mi az, hogy babakocsival, gyerekkel sétálni...
Másfelől a járdát sem szeméylgépkocsi súlyára tervezték.
Remélem a utca rendbetétele után senki sem fog, még a kedves "értékesítési iroda körül parkolok a járdán mert nekem azt is szabad" staff sem.
Bízok benne, hogy nem sokára a Bányász utcára is eljutnak a kertészek, és ott is rendbe teszik a terepet.
új témát vetnék fel, a Bányász utcaiaknak: -a bányász utca Malomdomb felöli oldala jelenleg nagyon rendezetlen, a kocsik a sárban parkolnak és tiszta gaz.
Nem tudom ki ennek a gazdája: Malomdomb vagy XVI.ker? Tudja valaki? Vagy esetleg valamelyik építtető vállalta ennek a rendbehozását is (Elefánt vagy Coordi)?
Én arra gondoltam, hogy a legjobb megoldás az lenne ha egy kis füves rézsú után a maradék 0,5-1m széles sávot szép fehér kaviccsal töltenék fel. Így lenne zöld is, lenne hely a parkoló autóknak és mellettük még el is lehetne menni. Legalább a parkolók égető kérdésére is adnánk egy kis megoldást. Az autók úgyis ide fognak parkolni, még ha füvesítenék is ezt a sávot, legföljebb kitaposnák és ismét sáros lenne az utca.
Szóval tudja valaki a gazdi személyét? Kihez kellene fordulni ez ügyben?
vjacsesz a7l3 szevasztok érdeklődnék tulajdonjog bejegyzés megtőrtént e már és lehet emár tulajdoni lapot kapni a főldűgyinél ha igen akkor kapot e már valaki kőszi.
vjacsesz a7l3 nincs semmi kifogásom az állatok ellen de aki sétáltat bármijen állatot a lakopark területén belűl tartsa porázon mert őssze tapossák és letőrnek avirágjaim kőszőnőm a megértésűket ez nem sértegetés csak egy kis parány kérés kőszőnőm amegértésűket.
A történet első fokon véget ért. A Lisbon visszavonulót fújt. A hiányosságokat nem pótolták, hagyták a pert megszűnni. A tárgyalásra ezúttal is csak faxon jöttek el, amiben mindezt közölték. Ezúttal sem mertek a szemünkbe nézni.
A polgármester úr fórumunkra írt hozzászólását bemásolom ide, azt hiszem ez mindenkinek fontos:
"A lakossági fórum időpontja: 2007. április 24. 18 órától, a helyszín: Vágás utca - Felsőmalom utca sarok. A fórumon részt vesz: Dr. Varga János az önök egyéni körzeti önkormányzati képviselője, Dr. CSomor Ervin alpolgármester és én is.
A téma a 75-ös busz, de persze bármiről tudunk beszélgetni, pl óviról.
Először is elnézését kérem, hogy csak most válaszolok levelére, de hivatalos úton külföldön voltam. Hétfő óta pedig csak most jutottt időn a válasz írására. Elnézést.
A témáról:
Ami igaz: A BKV tervezi 2007. októbertől változtatni a XVI. kerület közösségi közlekedésének szerkezetét. Több a kerületre nézve kedvező javaslattal éltek, ezek: új a XV. és XVII. kerület között közlekedő a Jókai u. városközpontot érintő 180-as busz járatnak a kialakítása. Vagy a 92-es busz Csömöri úti felüljáró alatti végállomásának a megszüntetése, stb...
Természetesen a BKV javaslata kitér a régi problémára a 75-ös busz kapacítás bővítésére is. Amiben mindenki egyetért, hogy hosszabb busz "szóló" közlekedjen a 75-ös vonalán. A BKV megkereste a XVI. kerületi önkormányzatot, hogy mondjon véleményt a tervről. Egyeztető tárgyalásba az önkormányzat oldalán bevonta a VEKE egyesület képviselőit is. Az egyeztetésen számos javaslata volt a kerület vezetésének, most koncentráljunk csak az önök területére.
A kerületvezetés kérte, hogy a 75-ös busz a Cinkotai HÉV állomás és az Örs Vezér tere között közlekedjen, vagyis a Ostoros út - Szlovák út - Rákosi út - ... - Örv Vezér tere útvonalon. Kérte mindezt azért, mert a Cinkotai HÉV-hez csúcsidőben a busz nem tud kijutni rendesen, akkor is a másik irányba lehessen bejutni az Örsre, a metróhoz.
A megbeszélésen felvetődött, hogy mi lenne, ha a 75-ös busz tenne egy kört a "lakópark" körül.
A megbeszélés után a BKV átdolgozta a javaslatát. A kerület javaslatát nem vették figyelembe, vagyis a 75-ös busz nem megy be az Örsre, de ellenben a Újpalotai végállomást áthelyezték a Pólushoz, a 73-as busz végállomására, vagyis (állításuk szerint) közvetlen összeköttetést adva a belvároshoz. Javaslatukban learják, hogy a "lakóparkba" a 75/A jelő buszt javasloják befordítani vagy az Ostoros út - Alsómalom utca - Bóbitás utca - Budapest út útvonalon vagy a Ostoros út - Bugac tér - Bóbitás út - Budapesti út útvonalon. De csak akkor, ha a buszmegállók (pl. öblök) kialakításának költségét a kerületi önkormányzat válllalja.
MIvel a kerületi önkormányzatnak erre nincs szabad forrása így ez a javaslat szerintem nem járható (vagyis nem fog bekanyarodni a busz a lakóparkba). Persze, ha a lakók nagy többsége úgy dönt, hogy mégiscsak menjen be a lakóparkba a busz bármelyik nyomvonalon, akkor az önkormányzat megkeresi a lehetőségét a pénz előteremtésére (akár lakossági hozzájárulással).
Természetesen a BKV is kérte az önkormányzatot, hogy mielőtt kialakítja álláspontját kérdezze meg az érintett lakókat, s mi magunktól is erre készülünk (nem csak az Önök területén). Dr. Varga János képviselővel közösen lakossági fórumot tartunk Április 24-én, kedden a Vágás utca Felsőmalom utca sarkán. Váromszeretettel.
Összefoglalva: hacsak a lakópark többsége nem akarja, nem fog bekanyarodni a busz a lakóparkba.
Sziasztok, ÁF-ről vagyok, hivatalos válasz a BKV ZRt-től buszútvonal ügyben. Bad News!!!!!!!!!!!!!!!!
Köszönjük, hogy a 31-es és 75-ös autóbuszok közlekedésével kapcsolatos észrevételével megtisztelte Társaságunkat.
Tájékoztatjuk, hogy a XVI. kerületi Önkormányzat vezetésével folytatott egyeztetésen kérésként merült fel az új lakóparkok tömegközlekedési kiszolgálásának fejlesztése. A kérés alapján Társaságunk – egyéb XVI. kerületi hálózatfejlesztések mellett – a 75-ös autóbuszjárat útvonalának módosítását tartja elképzelhetőnek, amennyiben a kerület megépíti az új megállókat. Az útvonal-módosítás jelen álláspontunk szerint a Budapesti utat, a Bóbitás utat és esetleg az Alsó Malom utcát érintheti. A fejlesztés pillanatnyilag tervezési, egyeztetési fázisban van, ezért további konkrétumokat egyelőre nem tudunk mondani. Az Önkormányzat vezetését felkértük arra, hogy a fejlesztések bevezetése előtt folytasson egyeztetéseket a lakókkal és/vagy képviselőikkel a hálózat végleges kialakításával kapcsolatosan.
Köszönjük, hogy időt és energiát fordított arra, hogy írjon nekünk, Társaságunk járművein kellemes utazást kívánunk Önnek.
Budapest, 2007. április 10.
Üdvözlettel:
Szüts Katalin
ügyfélszolgálat-vezető
EU2-es vagyok, csak kérdezném, ki az a közös képviseletet ellátó cég? Azért kérdezem mert hozzánk is sikerült eladni a kamerás megfigyelő rendszerüket. Vagy az egy másik cég?
adjatok lécci egy cég nevet, hagy nézzek utánna én is izibe.
Voltunk a bíróságon. A Lisbon (alias Elephant) nem jelent meg, csak átfaxolták a tegnap aláírt nyilatkozatunkat, hogy elállunk. Mi is bejelentettük, hogy elállunk, perköltségigényünk nincs.
Ugyanakkor bepillanthattunk a Lisbon ellenkeresetébe. 186ezer Ft. késedelmi kamatot követelnek tőlünk. Ezt arra az időszakra számolták ki, amikor a bank nem utalta át az utolsó részletet és a szocpolt, mert a Lisbon nem küldte el a tulajdonjogról lemondó nyilatkozatot. (Ó, hát szegényeknek fogalmuk sem volt róla, hogy a nyilatkozatot el kellene küldeniük...)
A bírónő hiánypótlásra visszadobta az ellenkeresetet. Ha a hiányokat pótolják, akkor április 23-án lesz az újabb tárgyalás.
Peren kívül megegyeztünk. A kivitelező ÉPKER kifizette a késedelmi kötbért a Lisbon helyett, mivel szerintük a késés részben az ő hibájukból történt. A különbséget megpróbálják a Lisbonnal kifizetetni.
Tehát az ÉPKER átvállalta az elefántidomítás feladatát. Köszönjük, ÉPKER!
Igen, a virágos, hogy az ügyfelénél is jelentkezik a penészedés... ügyfél szerint a szigetelés hibája miatt alakul ki a penészedés. Valami olyasmit mondott, hogy a szigetelőréteget olyan időszakban tették fel, amikor ehhez túl hideg volt.
Virágot voltam vásárolni, elbeszélgettem az eladóval... Szóba került Árpádföld... Egy illető rendelt tőle növényeket a kertjébe.... Lényeg, a megrendelő lakása is penészedik, sőt, ahogy levettem, ez elég általános probléma nálatok. Állítólag valami szigetelő réteget nem kentek fel szakszerűen....Szal, szerintem beszélj a szomszédaiddal, szerveződjetek és irány a kivitelező..... Garanciális....
Köszike, de én alpból folyamatosan szellőztetek. Lehet, hogy az a gond h nem vagyunk fázósak és keveset fűtünk? Nálunk még éjjel is nyitva van résnyire az ablak. Ötlet?
Elvileg igen. Penész ellen a legjobb módszer a szellőztetés és a magas hőmérséklet, hogy ki tudjon száradni a lakás. Szerintem nem feltétlen a terasz miatt van a penészedés. Új lakásnál gyakori. Ma már olyan jó a szigetelés a nyílászárókon, hogy nem csak a hő marad belül, hanem a pára is. Szellőztetés-szellőztetés-szellőztetés.
Mi pont egy olyan lakást vettünk, aminek az erkélye alatt van a szomszéd lakás, és emiatt az erkélyünkre a szobából egy kb 15cm magas küsszöb vezet.
Amikor még csak nézegettük a lakást velünk volt egy építész barátom, aki később megerősítette amit az Elephant is mondott, hogy ez a szintkülönbség pontosan azért van, mert dupla hőszigetelést alkalmaznak, nehogy hőhíd keletkezzen, amitől elkezdene penészedni az érkélyünk alatti lakás.
Most olvastam az aggályokat a közlekedéssel kapcsolatban. Amit tudok, megosztom: A 31-es busz elterelik és nem fog a Monoki utcán elkanyarodni, hanem eljön tovább egyenesen a Budapesti útig és azon balra fordulva elmegy majd a Bekecs utcáig, ahol ismét balra fordul és visszatér eredeti útvonalára.
Ennyi. Megvalósulás: előreláthatólag 2 éven belül. ( sic!)
Helló! Árpádföld lakókertből vagyok. Egy problémánk volna kollektíve ( több is , de most erről kérek tőletek infót) Azokban a lákásokban, ahol a szoba felett erkély van, penészedik a plafon. Aztat mongyák azér, mert a szoba feletti erkély nincsen rendesen vízszintezve. Érdekelne, hogy nálatok mi a helyzet és hogy oldottátok meg, ha volt ilyen!