Sokunk életét megkeserítik a hasfájások, puffadások, epegörcsök, amik az epekövek meglétével járnak. Mit tegyünk hogy megelőzzzük, illetve ha már megelőzni nem tudjuk? Epeköves diéta? Az epekövek feloldása? Műtét? Laparoszkópos vagy hasi feltárásos? Milyen az élet a műtét, vagyis az epehólyag eltávolítása után?
Hát én csak azt tudnám ajánlani akinél én voltam. Ő házhoz is megy és viszi a kis gépét. Na persze nem tudom hol laksz, én budapesti vagyok.
De ne aggódj, szerintem nézzél ki a lakhelyedhez közel egyet, interneten sokat találsz, esetleg nagyobb természetgyógyász központot válassz. Van olyan is ahol az orvos-természetgyógyász egyben van. Pl. Bp. XIX. ker. Yamamoto rendelő. Mondjuk én oda nem jutottam be, mert piszokul elfoglaltak! :-))) De ehhez hasonló sok van.
az éjszakai rosszullétek ismerősek, én novemberben lettem egy éjjel rosszul
és azóta nem tudok kimászni. Nekem is akkoriban éjjel 12 és 1 között jött, én már
"menetrendszerinti járatnak" hívtam. Volt gyomorfájás, máj-és epefájdalom, rosszullét, hidegrázás, hátfájás, hányinger, álmatlanság, heves szívdobogás. Diagnosztizáltak erre több mindent: reflux, epekő, gastritis, depresszió, pánik... Az egyik orvos szerint pszichés, a másik szerint nem. Szerencsére ezek az éjjeli rosszullétek egy ideje nem jönnek, remélem nem is jön többet. Nem lehet, hogy pszichés az éjszakai rosszulléted? (A reflux elleni gyógyszer mellékhatása a depresszió!)
Az eperefluxot gyomortükrözéssel állapították meg. Igen, nekem szerencsére még
van epehólyagom, igaz, tele epekövekkel. Erre szedem az ursofalk kapszulát, semmi mást nem szedek. Epekőveim zúzták, most már csak 1-3mm a kövek. Negyed évig szedtem a refluxra Controlocot, de utána kivágtam
a francba, mert semmit sem használt, csak a mellékhatás ártott. Most ott vagyok, ahol a part szakad, néha égek, fáj a nyelőcsövem. A dokik szerint a visszaáramló
epe marja, meg ez okozza a gastritist. Lehet, hogy valamilyen baci az epétől okozza,
nem tudom, de jó lenne már, ha vége lenne. Van valaiken valamilyen ötlete mit lehetne a november óta kínzó kronikus gastritis ellen tenni? Néha még felfúvodók,
teltség érzés is jelentkezik, és november óta étvágytalan vagyok.:-(
A rosszullétek során eddig mindig azt mondogattam, hogy mintha 80 éves lennék, így ezt az érzést is ismerem, az embernek az életkedve is elmegy.:-(
Ehhez hozzáteszem, a betegségig napi 10 km-t futottam, néha bicigliztem, igyzekeztem egészségesen étkezni, sok zöldség, gyümölcs, mégis ide jutottam...
A stresszt nem tudtam kiiktatni, de már ezt is igyekszem kezelni, beíratkoztam
autógén tréningre is. Már rengeteg mindent kiprobáltam, gyógyszer, gyógyvíz, bázika, extra vitamin stb.
Szia! Köszi az infót. Az én kiütéseim nem olyan komolyak, hogy kenegetni kelljen őket, de mivel arcon jönnek elő, elég kellemetlen. Majd meglátjuk, hogy neked a műtét után hosszú távon elmúlnak-e, illetve nekem elmúlik-e, ha teljesen feloldódik a kövem. Szerintem, ha a máj méregtelenítésre szükség van, akkor ezt a műtét után is érdemes folytatni. Persze, megfelelő étrenddel is.
Megmondom őszintén a kiütéseimmel az orvosok nem sokat foglalkoztak. A kőrzeti orvos szerint úgy függhet őssze a kiütés az epekővel, hogy az epekő körül képződnek baktériumok, meg némi gyulladás is. Az arra érzékenyeknél ez jelenkezhet kiütés formájában (de nem ez a legjellemzőbb tünet). Nem tudom milyen a májfunkcióm, ez a vérvételből kiderül? Mert vért az vettek tőlem 2 hónap alatt vagy négyszer, hol igy, hol úgy. De ott mindent rendben találtak.
A sebész még a zárólejentésemre sem irta rá, hogy kiütéseim miatt kerültem oda hozzá. Csak annyit irt, hogy november óra vannak panaszaim. De hogy ezek nem görcsök, az sehol sem szerepelt.
Én voltam biorezonancia vizsgálaton is egy természetgyógyásznál még decemberben, mikor már elegem lett, hogy egyik orvos sem mond igazán semmit a kiütéseimre.
Szerintem ő mondta az első használható infot. Tehát azt mondta, (csak idézem, nem tudom hogy ez orvosilag helyes-e) hogy a májam tele van élősködővel, fel van benne halmozódva a méreganyag. Ami nagy valószinűséggel az epekővel van összefüggésben, mivel ennek a megléte miatt az epe nem tud rendesen távozni, igy a máj tisztulni. Májtisztitó teákat adott, meg májtisztitó cseppeket, na meg persze immunerősitő cseppeket stb.
Ezeket két hónapig ittam, és javultam tőle. Nem múltak el teljesen, de már a műtét előtti időben csak hetente egyszer jöttek ki igazán.
Azóta nem iszom, mert gondoltam a műtét már megoldja a problémámat. Meg aztán nem is mertem. A műtét utáni diétázós-nem evős időszakban nem tudtam igazán hogy ezekkel a cseppekkel meg teákkal nem okozok-e problémát.
Na itt tartok. Egyébként hogy valami jót is mondjak az orvosokról: Három bőrgyógyásznál is jártam a kiütéseimmel. Mindegyik elintézte azzal, hogy allergia, adott rá tablettát meg hűsitő kenőcsöt. Na ezekrtől csak rosszabb lett.
A Honvéd kórházban végül egy doktornő felirt egy gyógyszertári kikeverős kenőcsöt, amitől gyakorlatilag másnapra elmúltak a kiütéseim és nem viszkettem.
Az is igaz, hogy ő sem tudta megmondani mitől vannak, de legalább a tüneteit tényleg tudta kezelni. Azóta is ezt a krémet használom. Ha érzem hogy el kezdek viszketni - ez általában a hónom alatt kezdődik, aztán terjed) azonnal bekenem, és akkor gyakorlatilag ki sem jönnek már.
Köszönöm a tanácsokat! Igyekszem betartani. A lényeg akkor az, hogy az ember vmilyen módon szakítson minél több időt a mozgásra.
Erzsikének üzenem:
Bár az én problémáim az epeműtét után jelentkeztek, nem biztos, hogy összefüggésben vannak azzal. A műtétet azóta sem bánom, hiszen borzalmas kínoktól szabadított meg. Elkerülhetetlen volt, és ha nem történik meg, /mert mondjuk nem olyan fájdalmasak a görcsök, vagy ritkábbak lettek volna/ szerintem az egyéb tüneteim akkor is jelentkeztek volna előbb vagy utóbb. Úgy gondolom, hogy az emésztőrendszerem gyengeségének egyik tünete volt az epeprobléma, a másik a hasnyálmirigy nem megfelelő működése.
A műtéttől én is nagyon féltem, ez volt az első alkalom, hogy kés alá feküdtem. Az ébredés nem volt túl rózsás, de rövidesen kaptam egy fájdalomcsillapító szurit, ami után sokkal jobb lett. A felépülés nagyon gyors volt, és ezt hallom mindenkitől, akit az új fajta módszerrel operálnak. Emlékszem arra a boldogságra is, amikor hazamentem, teltek a napok, hetek - és fájdalom sehol!!!
Szia Gubuc! üdv mindenkinek! köszi a biztatást,rámfér. Majd érdeklödöm a pöttyökröl,ha valami okosat hallok majd megirom. Nagyon telik az idö,pedig még sok dolgom lenne.De majd megcsinálják a fiuk. (két fiam,meg a párom).Készülödöm a nagy"napra.Majd ha tulleszek a dolgon,megirom,a tapasztalatomat. addig is legyetek jok,üdv mindenkinek. erzsike (szoritsatok nekem.nagyon félek!)
Szia Ági! A közérzet javításához állóképességi sportot javasolnék. Ez lehet akár egy gyorsított tempójú gyaloglás is, a lényeg, hogy felgyorsuljon a szívverésed. Vagy bicaj, úszás, bármi. Ha otthoni torna, akkor nem erősítő jellegű, hanem inkább kardio-edzés. Én aerobikozom hetente háromszor, és mellette séta, bicikli, tenisz, játék a gyerekekkel, meg ami éppen jön, változatosan. Néhány éve volt, hogy egy kirándulástól, hegyre felfelé, teljesen kifáradtam, lihegtem, meg általában, a legkisebb erőfeszítéstől is. (Igaz, én már idősebb vagyok nálad.) Akkor rájöttem, hogy ez így nem mehet tovább. Először nehéz, de csodákat tesz a mozgás! De ne kezdd rögtön nagy terheléssel! A Lenkei-féle módszer tényleg nagyon megosztja a köz- és szakmai véleményt. Én nem vagyok híve a tablettában adagolt megavitaminoknak. (Az ára még egy külön kérdés - ha kibogarászod a mennyiségeket, közönséges gyógyszertári vitaminból sokkal olcsóbban össze lehet rakni ugyanazt az adagot. Ehhez azonban már nem árt orvossal kozultálni). Számomra a természetes vitaminforrás az igazi. Azt szerintem igazából nem lehet túladagolni. Ha eddig nem sok vitamint vettél magadhoz, akkor a napi többszöri zöldség-gyümölcs is nagyságrendekkel javíthat a közérzeteden. Viszont egy laborteszt tényleg nem ártana, hogy kiderüljön, ha esetleg valami speciális hiányod van. Neked is minden jót, és jobbulást! Bocs a többiektől, hogy kicsit eltértünk az epekő témájától!
Köszönöm a tanácsot! Láttam már a boltokban, holnap veszek is. Nem tudom, ha ilyet rágcsálok, vajon ehhez is be kell vennem a tablettázott emésztőenzimeket? /Amit a hasnyálmirigy problémára szedek./
A tejes vérkép készítése is jó lenne, de még azért is külön kérvényt kell benyújtani a dokinknak.
Te mit és mennyit sportolsz? Gondolod, ha összeszedem magam, és otthon esténként tornázok egy fél órát, az is segít?
A vitaminokkal kapcsolatban: olvastam a Lenkei doktor könyvét. Elég meggyőzőnek tűnik. A családdal éppen azt beszélgettük, hogy meg kellene próbálni. /Bár persze - mint minden másról - erről is hallottam jót és rosszat is./ Igaz rosszat csak olyantól, aki nem próbálta. Az biztos, hogy sok pénz.
Szia! Én már a bulátát teljesen megszerettem annyira, hogy sokszor egy fél zacskót egyszerre befalok. Utánna egy pohár víz és vége az éhségnek, persze azért rendesen étkezem is. Ez egyáltalán nem hízlal! A sótlan pattogatott kukoricához hasonlít, de az meg szerintem kalóriadús!
Lehet, hogy a fáradtságnak semmi köze az epéhez!Én is így vagyok. Csináltass egy teljes vérképet:sok minden kiderülhet, nálam a vashiány okozhatja a fáradtságot. Még nem kezdtem el vasat szedni, mert multivitamint is szedek, de az nem elég. Nekem is vagy 6 éve volt a műtétem. Mozogni, na azt nem szoktam főleg! Tudom, hogy fontos lenne, de nagyon, ráadásul ülőmunkám van. Jó emésztésre én is ajánlom a bulátát, főleg székrekedés ellen és evés helyett is sok gyomorsavra.
Azért ez a kora tavaszi időszak sem igazán kedvező energia-szempontból. Vitaminok a mélyponton most. Ez persze nem életelixír és nem mindenre gyógyír, de fáradékonyság esetén én mindenkinek tudom javasolni a napi nyers zöldség- és gyümölcsadag radikális növelését, ha máshogy nem megy, akár lé formájában is (a mesterséges vitaminoknak nem nagyon vagyok híve, amíg van más forrás is). Az én közérzetemen ez és a rendszeres sportolás nagyon sokat javított! Persze, ha valami szervi baj okozza a fáradságot, akkor nem biztos, hogy meg is oldja, legfeljebb javít rajta.
Lehet abban vmi, amit írsz, de nekem a műtét már 8 évvel ezelőtt volt.
Ősz óta pedig elkezdtem tornázni, de sajnos érdemi javulást nem hozott ez sem.
Persze egyértelmű, hogy feltétlenül szükséges a mozgás, és szinte minden betegségre ajánlják, hogy tessék sportolni, ki mit bír. A heti egy torna, amit be tudtam iktatni, ugyanakkor nagyon kevés. Jó lenne napi fél órát intenzíven mozogni. Ezzel csak az a baj, hogy mire oda jutok - ált. este 9 óra -, már semmi energiám hozzá. Ezzel kapcsolatban kérdezném a fórumozókat:
Van még vki úgy közületek, hogy az utóbbi időben az energiája töredéke a réginek? 35 éves vagyok, de néha /gyakran/ száznak érzem magam. Min. 8 órát kell aludnom, hogy a napi teendők ellátására képes legyek. Régebben 5 is elég volt. Ja, és még így is mindig fáradt vagyok.
A hasnyálmirigy gondot keményítő és cukorterheléses vizsgálattal állapították meg.
Azt, hogy van-e eperefluxom, viszont nem vizsgálták. Neked ezt milyen módszerrel derítették ki?
Neked még van epehólyagod?
Milyen gyógyszereket szedsz?
Az éjszakai rosszullétek nem olyan erősek, mint korábban. Ált. éjjel 12-és 1 óra között kezdődik. Azt sem tudom ilyenkor megmondani, hogy mim fáj, csak nagyon rosszul vagyok. Olyan hidegrázásom van, hogy jár velem az ágy. Ált. ha konkrét fájdalmat érzek, akkor az hátba kisugárzó fájdalom. Ájulás-érzés kerülget, és kisebb v. nagyobb hányingerem van ilyenkor. /Azt tudni kell, hogy én nagyon ritkán hányok./
A reflux oldalt is figyelem, szerintem sokat lehet megtudni a beteg sorstársak leírásaiból is.
Beszélgettem egy lánnyal, akihez tornázni járok. Ő azt mondta, hogy a műtét után kicsit elpunnyadhat az ember hasa, ami valahol érthető. Nem feltétlenül a hasizomtornák fogják meggyógyítani a hasnyálmirigyet (elmulasztani a puffadást, stbstb), de szerinte a két dolog összefügg. Hogy "nem dolgozik" a belső izomzat, nem melóznak úgy a szervek, mint azelőtt.
Tamás, szerinted a kettő összefügghet? A műtét utáni langyosabb hasi mozgás és a puffadtság?
Ez a kiütés-dolog engem is érdekelne. Vajon az epe hogyan okozhatja? Nekem is előjönnek az arcomon piros, pattanásszerű kiütések, és nagyjából mindent kiküszöböltem, tehát leginkább az epére tudom visszavezetni őket. De azért száz százalékig nem vagyok biztos benne. Mert pl elsősorban hideg időben jönnek elő. Neked mondott valamit az orvosod, hogy az epe és kiütés hogyan függ össze? Májfunkció eredményeid rendben voltak? És vajon miért nem múltak el teljesen a műtét után? Bármi magyarázatot kaptál esetleg?
Ha tényleg rendszeres, erős fájdalmaid vannak, szerintem ne gondolkozz azon hogy műtesd-e magad vagy sem. Ez nem lesz jobb. Persze az ember mindig fél egy műtéttől, de az állandó fájdalommal sem lehet együtt élni.
Engem 4 hete műtöttek epekővel. Laparoszkópiával csinálták. Nekem 12 db kb 1 cm nagyságú kövem volt, meg némi apró! :-))) Epehólyagostul együtt szedték ki.
El ne kiabáljuk, de nekem semmi problémám nincsen. Most már szinte mindent eszek. Próbáltam eleinte diétázni, de szerencsére akármit ettem, semmitől nem lett bajom. Egyedül a "nagyágyúkat" hagytam ki, mint a pörkölt nokedlivel, töltöttkáposzta, disznótoros. Ezeket még nem próbáltam..... de eddig tényleg simán ment minden. Némi gázképződés időnként van..... de az sem számottevő.
Ami az én helyzetemben speciális volt, az az, hogy én nem görcsöltem, nem fáj semmim. Én tele lettem kiütéssel hónapokkal ezelőtt. Mivel semmilyen alergiagyógyszerre (mivel ezt diagnosztizálták elsőre) nem reagáltam, igy elkezdtek
kivizsgálni, góckutatni stb. Semmit nem találtak, kivéve hogy van epekövem.
Erre mondták az orvosok, hogy attól lehetek kiütéses. Mivel már tele volt a hócipőm azzal hogy az egész testem viszket, ezért került sor a műtétre.
A sebész is mondta, hogy az epekő nagyon is okozhat ilyen kiütéses tüneteket is. Bár azon meglepődött, hogy az epekövemmel semmi gondom nincs, mert annyira
tele volt már az epehólyagom kővel, hogy szerinte az már egyáltalán nem működik. Folyékony epe sem volt már a hólyagban.
Na amit akartam irni, az az, hogy az epémmel nincs gondom továbbra sem, de a kiütéseim a mai napig is előjönnek. Bár az is igaz, hogy sokkal ritkábban.
remélem sikerül valami megoldást találni a problémáidra.
Én is refluxos vagyok, epeköves, ehhez jön még az epereflux, meg a gastritis, néha
éjszakai rosszullétek. Időnként felpuffadok, hányinger, étvágytalanság és olyankor felturbozóm az agyam, hogy mikor lesz már vége...
Hogyan állapították meg a hasnyálmirigy gondokat?
Milyenek az éjszakai rosszullétek? Hidegrázásos rosszullétem nekem is volt
az ősszel. Az a baj, hogy az orvosok csak tapogatoznak a sötétben, főleg, ha ilyen
összetett a probléma. A sorozatos rosszulléteimre a háziorovos még csak UH-ra
sem utalt be... A rossz és nem túl rossz időszakok nekem is váltakoznak.
A stresszt kellene csökkenteni, ezt a tanácsot kaptam, de hogyan, ha pont a betegségtől stresszel az ember? Reflux ügyben tanácsokért nézz be a reflux oldalra.
Ehhez hozzáteszem, hogy őszig semmi bajom sem volt és nem jártam orvoshoz...
sziasztok! köszönöm nektek,hogy válaszoltatok. Ma talán kicsit jobban vagyok.már sok hozzászólást elolvastam,régebbieket is. Nem lettem sokkal nyugodtabb.Még mindig nem vagyok biztos abban,hogy helyesen döntöttem a műtétről.Gondolom ezt az érzést ti is ismeritek.Nagyon jo olvasni,hogy sokan vagytok már túl a műtéten,sikeresen,elégedetten.Viszont olvastam arrol is,hogy a műtét után előfordulhatnak gondok.És ez az,amitől én félek! De elhesegetem a gondolatot,és bizakodom,hogy csak jobb lehet! üdv nektek! Erzsike
Én egy gyógyszert szedek, egy hasnyálmirigy-port (vagymit...), Kreon 10000 nevűt.
Igazából két dolgon gondolkodom, az egyik egy dietetikus, akihez elmennék, a másik pedig egy homeopata. Bár ételallergián is morfondírozom, talán azt kéne megnézni, ki tudja, nem a tejcukor műveli ezt épp, vagy akármi más, erre nem tért ki a doki.
Nem tudom, hogy nálam összefügg-e tényleg a műtéttel (mert az tavaly áprilisban volt, ezek a jelenlegi tünetek pedig december körül jelentkeztek), de egyet tudok, nem bánom a műtétet azóta sem, mert olyan méretű fájdalmaktól mentett meg (nekem nemcsak kövem volt, de teljesen be volt gyulladva a hólyagom), amikhez képest ez a panasz tényleg csak smafu.
Amúgy én a stresszre fogom, amióta megszűnt a stressz, enyhültek a tünetek is, bár nem múltak el teljesen, mindenesetre szeretnék utána járni a dolgoknak :)
Nem tudom az epeműtét kapcsán nem lett-e volna jobb, ha a hólyag marad. Lehet, hogy véletlen, de beszéltem néhány epével műtött emberrel, és azok közül, akiknek a hólyag maradt, sokkal több az "elégedett" páciens. /Mindegyiknek már évekkel korábban volt a műtét./
Köszönöm jókívánságaidat, és mindenkinek én is jó egészséget kívánok!
Erre mondom mindig, hogy van, akinek bejön a műtét, és megoldja a problémáit, van viszont, akinek további - vagy még rosszabb - panaszai lehetnek utána. Az orvosok azután csak a vállukat vonogatják, mert az illető nem illik bele a nagy átlagba. Én nem lepődnék meg, ha a hasnyálmirigy problémát valóban az epehólyag eltávolítás utáni állapot okozta volna. Valahol azt olvastam, hogy ilyenkor sokkal nagyobb teher nehezedik a hasnyálmirigyre az emésztés munkájában. Én is pont attól félek, hogy a mostani jó emésztésem egy műtét esetén lerobbanna. Persze van, hogy az epekő görcsök és a gyulladás miatt nincs más megoldás, mint a műtét. Jó lenne tényleg arról is beszélni itt, hogy mi van, mit lehet tenni, ha kialakul ez a műtét utáni szindróma. És nem elkenni azzal, hogy 'biztosan valami más okozza'. Ezen kívül én mindenkit óva intenék attól, hogy rábeszéljen másokat a műtétre, csak azért, mert ő jól van. Annak tényleg örülök, hogy sokaknak nagyságrendekkel javult az életminősége a műtét után, de a példákból úgy látom, van, akinek ez pont fordítva alakul. Szóval, nem szabad magunkból kiindulni. Van egy fórum - igaz, hogy ritkán látogatják, de febr-ban pl írtak oda - , amelyik erről a műtét utáni tünetegyüttesről szól. Az érintettek talán sorstársakra találnak ott, és hátha ötleteket is kaphatnak egymástól. Azt hiszem, a 2590. hsz-omban odatettem a linket is.
Február 28-án műtöttek. Esteleg itt is olvassák mindazon barátaim, akik akkor engem bátorítottak életem első műtétje előtt. Ezúton is köszönöm nekik.
Én fiúból vagyok és 57 évesen feküdtem a kés alá. Ma megyek kontrollra és gyakorlatilag már semmi tünetem nincs. Természetesen az étkezési útmutatóban adott diétás kosztot tartom, ami szerencsére nekem nem nagy megpróbáltatás.
Két kvet vettek ki, a nagyobb jó centis átmérőjű volt. Már a műtét estéjén felültem, másnap pedig többször is járkáltam. Kedden délelőtt szabadítottak meg a drágakövektől és pénteken reggel irány haza.
A sebek szépen rendbejöttek, a fájdalmak elmúltak. Egy alkalommal kissé fűszeresebben főzött a nejem, ennek enyhe hasmenés lett a vége. Egy másik alkalommal pedig (ugyancsak fűszertől) szélképződés. Nem ugyanazt értettük a szigorú diétán. De van ilyen a házasságban, hogy férj-feleség egyazon dologról mást gondol. :)
Szerintem ne félj! Ha egyébként rendben vagy és a későbbiekben minden előírást betartol, akkor könnyen veheted az akadályt! magam sem gondoltam. Kívánom, hogy így legyen!
Sziasztok! Örülök nagyon,hogy megtaláltam ezt a fórumot.Harmincadikán lesz a műtétem,és nagyon félek.25mm-es epekövem van.Olvasom amiket írtok,és elképedek,mijen járatosak vagytok a gyogyszerek terén.Elmesélem nektek,hogy az orvosom rekeszizom gyulladással diagnosztizált.persze évek ota gyomorfájással,hányingerrel jártam nála sokszor. Aztán mikor visszamentem hozzá,ismét,mert akkor már hánytam is,végre elküldött egy ultrahangra. Az én orvosom azt mondta,ennek csak műtét a megoldása.Kérdeztem tőle,hogy :és mi van ha görcsöl,és fáj?amire ő csak a vállát húzta,és azt mondta,meg kell műteni! Én azota sem kaptam semmi gyogyszert,egyedül egy teát iszom,meg szenvedek. most is a fájdalom húzott a géphez,persze,meg kellett várni,hogy egyáltalán le tudjak ülni.Ijenkor feküdni,ülni,nem tudok,csak álldigálok,és arra gondolok,hogy csak egyszer legyek tul a műtéten. Persze így kétóra elteltével,amikor már jobban vagyok,kicsit,akkor már félek. néhány bátorító jótanács rámférne. előrre is köszönöm! erzsike-35 éves vagyok.
korábban én is írtam, hasonló problémám van, puffadás, hamar telítődöm, nem jó közérzet, stb. Néha enyhül a dolog azért, de nem jó ez így. A dokim elengedett egy gyógyszerrel (legalább négyet kipróbáltunk, ez az ötödik, nem hozott túl nagy javulást). Valaki szerint semmi köze az epeműtéthez, valaki szerint van köze, mindenesetre a pontos okot és a megoldást még mindig nem tudom :(
Nálam ráadásul a vizsgálatok nem hoztak rossz eredményt (ultrahang, vérvétel, helicobaktérium-vizsgálat, stb), szóval valami olyan dolog van a háttérben, amire nem tudott igazán jó gyógyszert felírni a doki, csak találgat...
Hát nem tudtam okosat írni neked, de meglepődtem, hogy van másnak is hasonló problémája... Ha rájövök valami okosságra, szólok :)