Keresés

Részletes keresés

+Majmunka+ Creative Commons License 2007.04.05 0 0 493
Ha a borítóra gondolsz, az sajnos teljesen igaz :(
Előzmény: +csacsi+ (491)
bookworm Creative Commons License 2007.04.04 0 0 492
akaratlanul is felmerül bennem a kérdés, hogy vajon jelen ismertető írója olvasta-e egyáltalán a könyvet, vagy csak hallotta, hogy valaki más beszél róla, vagy még azt se...
Előzmény: karbalán (490)
+csacsi+ Creative Commons License 2007.04.04 0 0 491
Egyetértek. Ehhez a plágium dologhoz meg szavam sincs.
Előzmény: karbalán (490)
karbalán Creative Commons License 2007.04.04 0 0 490
Borzalmas ez az ajánló :(
Előzmény: +csacsi+ (489)
+csacsi+ Creative Commons License 2007.04.04 0 0 489
karbalán Creative Commons License 2007.04.02 0 0 488
gyalogbagoly Creative Commons License 2007.03.31 0 0 487
A legidősebb Yaan halála utáni családi tanács bármelyik része jó lehet, én is egy ilyen részlet miatt döntöttem el, hogy megveszem a könyvet.
DuDoR Creative Commons License 2007.03.31 0 0 486
OFF

A Spin-ért mondjuk én kiadnék ennyit, ha nem lenne már meg :) Nagyon kellemes könyv volt, teli sziporkázó ötletekkel.

Van egy Spin kérdésem hozzád a Kozmosz (Galaktika) Fantasztikus Könyvek topikban.
Előzmény: _Hanna_ (485)
_Hanna_ Creative Commons License 2007.03.30 0 0 485
"Pár éve a Szukits kiadta Neil Gaimantól az Amerikai isteneket, ami akkor az előző évben megnyert szinte minden jelentősebb díjat (Hugo, Nebula, stb.), és tudtommal nem igazán voltak jók a fogyási adatai. (Bár ebben közrejátszhatott az eléggé mellbevágó ára is, 3500 forint volt 2003-ban.)"

Igen, az elég borsos volt...

A Spin-ért mondjuk én kiadnék ennyit, ha nem lenne már meg :) Nagyon kellemes könyv volt, teli sziporkázó ötletekkel.
Előzmény: DuDoR (484)
DuDoR Creative Commons License 2007.03.30 0 0 484
Tavaly megnyerte a Hugo-díjat, ami a legrangosabb scifi díj... Maximum itthon nem ismerjük az író nevét.

Ez pont elég.
Pár éve a Szukits kiadta Neil Gaimantól az Amerikai isteneket, ami akkor az előző évben megnyert szinte minden jelentősebb díjat (Hugo, Nebula, stb.), és tudtommal nem igazán voltak jók a fogyási adatai. (Bár ebben közrejátszhatott az eléggé mellbevágó ára is, 3500 forint volt 2003-ban.)
Előzmény: _Hanna_ (482)
GuessLess Creative Commons License 2007.03.30 0 0 483

Szerintem az egyik legfigyelemkeltőbb rész lehet az, mikor az 5. fejezet végén Giin dühösen távozni készül és rákaffan az ifj. Yaanra. Az nagyon ütős. Vagy annak folytatása Yaan gondolataiban, hogy mit hitt eddig Giinről, és hogy mekkorát kellett most csalódnia benne.

Ez talán nem lenne spoiler, viszont jó kis angst, aminek elolvasása után szomjazza az ember a kibékülést, és hátha emiatt megveszik jópáran :)

Előzmény: +Majmunka+ (478)
_Hanna_ Creative Commons License 2007.03.30 0 0 482
"Robert Charles Wilson: Pörgés (Spin)
450 oldal -- Kötés: karton

Pedig itt aztán tényleg nem lehet ismertséget ráfogni a könyvre avagy a szerzőre."

Tavaly megnyerte a Hugo-díjat, ami a legrangosabb scifi díj... Maximum itthon nem ismerjük az író nevét.
Előzmény: DuDoR (480)
DuDoR Creative Commons License 2007.03.28 0 0 481
Amikor Judy felfogja, hogy érte jött az apja...

De ha Giin neve szerepel benne, akkor az nagy poéngyilkosság.
Előzmény: feketekavics (479)
DuDoR Creative Commons License 2007.03.28 0 0 480
Ismert mű, nem kell hozzá bevezetőár.

Ismert?

Esetleg a film dob valamit rajta, de nem tudom, hogy végülis ez mennyit számít...

Viszont a következő GFK könyv ugyancsak 2990Ft.:

Robert Charles Wilson: Pörgés (Spin)
450 oldal -- Kötés: karton

Pedig itt aztán tényleg nem lehet ismertséget ráfogni a könyvre avagy a szerzőre.

Előzmény: karbalán (476)
feketekavics Creative Commons License 2007.03.28 0 0 479

Amikor Judy felfogja, hogy érte jött az apja...

_FK

Előzmény: +Majmunka+ (478)
+Majmunka+ Creative Commons License 2007.03.28 0 0 478

Kedves Mindenki,

most beszéltem a CSI kiadójával, és felajánlottam, hogy készítek egy szórólapot a CSI-ről a könyvfesztiválra.  (Én vállaltam a költségeit is, de rögtön felajánlották, hogy kifizetik.)  Szeretnék a könyvből egy részletet rátenni a szórólapra, ehhez kérem a segítségeteket. Ajánljatok olyan részt, ami a kedvencetek, amiről úgy gondoljátok, hogy megragadja az olvasók figyelmét. Bármilyen egyéb marketingötletet is szívesen veszek. Azt figyelembe kell venni, hogy bár a könyvfesztiválra sokat jönnek, és mindenki szereti a könyveket, óriási a kínálat is, és könnyű elveszni az információ-rengetegben.

Sürgős :)  Majmunka

feketekavics Creative Commons License 2007.03.26 0 0 477

Itt a könyvesbolt-duma szerintem on.

Végre látom hogyan kapcsolódnak egymásba a fogaskerekek, és mekkora az a gépezet, amibe a Csodaidők belekerült.

Az Ogfák vöröse cím tényleg gáz, a gyógyulás ideje szép, a gyilkolás ideje borzasztó.

Magam részéről összeszedem, melyik rokon mikor született/tartja a névnapját, és ezt a könyvet adom nekik.

Havonta egyet kibirok.

_FK

Előzmény: bookworm (474)
karbalán Creative Commons License 2007.03.25 0 0 476
Ismert mű, nem kell hozzá bevezetőár.
Előzmény: DuDoR (475)
DuDoR Creative Commons License 2007.03.24 0 0 475
Csak egy kis adalék a könyvárakhoz:

A Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozat nemsokára megjelenő következő darabja ( Szergej Lukjanyenko: Éjszakai Őrség) 2990 forintba fog kerülni (450 oldal, puhafedeles).
bookworm Creative Commons License 2007.03.24 0 0 474
ilyet sajnos nem szoktunk hinni.. :) egyébként a vidám az, hogy tényleg vannak ilyen vevők, akik az általuk fontosnak ítélt könyveket előrehozzák, és átpakolják a piramisokat. aminek azon kívül, hogy általában baromi ronda lesz a végeredmény, és mi kapunk miatta a főnökségtől, sokszor más hátrányai is vannak: egyre szigorúbban szabályozzák, hogy mi kerülhet ki előre, és mi nem.

(ráadásul, ez mondjuk nálunk csak helyi sajátosság ugyan, de az ifjúsági irodalomban tartjuk - sok jó oka van annak, de leginkább kereskedelmi: ott keresik -, és az illetékes kolléganő nagyon nem szereti, amikkor az ő könyvei máshol is ki vannak téve, mert akkor nem lát rá az egész készletére, és egyébként sem szeret osztozkodni.)

Oké, könyvesbolt-duma off, megyek úgyis dolgozni.
Előzmény: +Majmunka+ (473)
+Majmunka+ Creative Commons License 2007.03.23 0 0 473

Nem úgy gondoltam, hogy fogsz egyet, és elhagyod valahol a sorok között :D Hanem hogy szépen elhelyezi az ember a kupacot egy megfelelőbb helyen, és akkor azt hiszik, valamelyik kolléga pakolta oda :D

Előzmény: bookworm (472)
bookworm Creative Commons License 2007.03.23 0 0 472
és olyankor jön káromkodni a könyvesbolti eladó, hogy "vajon miért nem képesek oda visszatenni valamit, ahonnan elvették? be vannak oltva ellene? ha én bemegyek egy boltba, nem fogdosok meg minden kenyeret, hogy utána elhagyjam a sonkák között..." stb. :) csak úgy mondom. :)

(A Westendesek meg vannak vesztegetve, úgyhogy nekik kötelező "tükörben" tartani. ezt is csak úgy mondom.)
Előzmény: +Majmunka+ (470)
Enahma Creative Commons License 2007.03.23 0 0 471
Ezt nevezi a húgom direkt marketingnek. :-)
Előzmény: +Majmunka+ (470)
+Majmunka+ Creative Commons License 2007.03.23 0 0 470

Ilyenkor kell feltűnés nélkül megfogni, és jobb helyre rakni :D

Előzmény: Törölt nick (469)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.23 0 0 469
Én a Campona Libriben láttam pár napja. Ott elég észrevétlen helyen volt. Betették a szépirodalom közé, egy elég észrevétlen helyre. Csak az látja meg, aki direkt keresi. :-(
+Majmunka+ Creative Commons License 2007.03.23 0 0 468
Nem tudom, mit nyafogsz, ott van, ahol Vavyan Fable - úgyis mindig azzal jössz :D Most jövök a Westend Libriből, ott a "Szórakoztató irodalom" kupacban van, szintén jó helyen. Jó könyvek, és nem olyan jó, de népszerű könyvek között.
Előzmény: Enahma (467)
Enahma Creative Commons License 2007.03.23 0 0 467
Női könyvek? Na nem. Akkor már inkább a gyerekrészleg, a mesék és a kifestők. Nem érdekel a reklámérték. Tényleg nem.
*rosszul van*
Kill me now.
Előzmény: +Majmunka+ (466)
+Majmunka+ Creative Commons License 2007.03.23 0 0 466
Nem, most nem ez a helyzet. Én előtte fél órán át kerestem a boltban, hogy merre lehet, morogtam is. Aztán indultam kifelé, és ott tényleg nem lehetett nem észrevenni. Bár szerintem jobb helye lenne a női könyvek között, de az tény, hogy látványos  helyre tették. (Ha több lett volna kinn belőle, átvittem volna párat, de így esélytelen volt :) )
Előzmény: Enahma (465)
Enahma Creative Commons License 2007.03.23 0 0 465
Arra nem is gondoltál, hogy nem véletlenül áll rá a szemed...
Én nem nyilatkozom, én mindenhol kiszúrom, ahol látom, még ha az alsó polcon, három Dan Brown mögé tuszkolták is be. :-)
Előzmény: karbalán (464)
karbalán Creative Commons License 2007.03.22 0 0 464
Voltam a Libri könyvpalotában, átrendezték némileg a boltot, mióta legutóbb ott jártam. Most a szórakoztató irodalmi részleg átköltözött a kijárat közelébe, egy elég szűk folyosórészre. Mindenkinek itt kell elmennie, ha ki akar jutni a boltból. A Csodaidők egy olyan polcon van, amelyre csak lapjával férnek föl a könyvek, a CsI-ből 4 van kirakva, 2-2 egymás alatt, ennél tökéletesebb elhelyezést kívánni sem lehet. A szűk folyosón képtelenség úgy elmenni, hogy az ember ne látná, ráadásul azzal, hogy a borítója ilyen egyszerű, szemben a legtöbb könyv ábrákkal díszített borítójával, illetve a feltűnő piros-narancs színe miatt szintén nagyon könnyű észrevenni. Csak nem valami CsI/Enahma fan rewndezgeti ott a könyveket? :). Egyéblént a mellette lévő Fókuszkönyváruházban is két helyen láttam, pedig nem is kerestem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!