http://www.csodaidok.hu/
Nagyszerű, fordulatos, izgalmas történet a távoli jövőben egy családról, egy társadalomról. Az emberiség számos bolygót benépesített, de a jó és rossz, a magány és a szeretet továbbra is jelen van. Judy egy árvaotthon lakója, aki családra vágyik, Yaan egy nagy család tagja, de apja gyűlölete miatt rosszul érzi ott magát, és Giin, aki egy egész bolygót irányít, és sok ellenséget szerzett magának. Róluk szól a regény.
akaratlanul is felmerül bennem a kérdés, hogy vajon jelen ismertető írója olvasta-e egyáltalán a könyvet, vagy csak hallotta, hogy valaki más beszél róla, vagy még azt se...
"Pár éve a Szukits kiadta Neil Gaimantól az Amerikai isteneket, ami akkor az előző évben megnyert szinte minden jelentősebb díjat (Hugo, Nebula, stb.), és tudtommal nem igazán voltak jók a fogyási adatai. (Bár ebben közrejátszhatott az eléggé mellbevágó ára is, 3500 forint volt 2003-ban.)"
Igen, az elég borsos volt...
A Spin-ért mondjuk én kiadnék ennyit, ha nem lenne már meg :) Nagyon kellemes könyv volt, teli sziporkázó ötletekkel.
Tavaly megnyerte a Hugo-díjat, ami a legrangosabb scifi díj... Maximum itthon nem ismerjük az író nevét.
Ez pont elég. Pár éve a Szukits kiadta Neil Gaimantól az Amerikai isteneket, ami akkor az előző évben megnyert szinte minden jelentősebb díjat (Hugo, Nebula, stb.), és tudtommal nem igazán voltak jók a fogyási adatai. (Bár ebben közrejátszhatott az eléggé mellbevágó ára is, 3500 forint volt 2003-ban.)
Szerintem az egyik legfigyelemkeltőbb rész lehet az, mikor az 5. fejezet végén Giin dühösen távozni készül és rákaffan az ifj. Yaanra. Az nagyon ütős. Vagy annak folytatása Yaan gondolataiban, hogy mit hitt eddig Giinről, és hogy mekkorát kellett most csalódnia benne.
Ez talán nem lenne spoiler, viszont jó kis angst, aminek elolvasása után szomjazza az ember a kibékülést, és hátha emiatt megveszik jópáran :)
most beszéltem a CSI kiadójával, és felajánlottam, hogy készítek egy szórólapot a CSI-ről a könyvfesztiválra. (Én vállaltam a költségeit is, de rögtön felajánlották, hogy kifizetik.) Szeretnék a könyvből egy részletet rátenni a szórólapra, ehhez kérem a segítségeteket. Ajánljatok olyan részt, ami a kedvencetek, amiről úgy gondoljátok, hogy megragadja az olvasók figyelmét. Bármilyen egyéb marketingötletet is szívesen veszek. Azt figyelembe kell venni, hogy bár a könyvfesztiválra sokat jönnek, és mindenki szereti a könyveket, óriási a kínálat is, és könnyű elveszni az információ-rengetegben.
A Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozat nemsokára megjelenő következő darabja ( Szergej Lukjanyenko: Éjszakai Őrség) 2990 forintba fog kerülni (450 oldal, puhafedeles).
ilyet sajnos nem szoktunk hinni.. :) egyébként a vidám az, hogy tényleg vannak ilyen vevők, akik az általuk fontosnak ítélt könyveket előrehozzák, és átpakolják a piramisokat. aminek azon kívül, hogy általában baromi ronda lesz a végeredmény, és mi kapunk miatta a főnökségtől, sokszor más hátrányai is vannak: egyre szigorúbban szabályozzák, hogy mi kerülhet ki előre, és mi nem.
(ráadásul, ez mondjuk nálunk csak helyi sajátosság ugyan, de az ifjúsági irodalomban tartjuk - sok jó oka van annak, de leginkább kereskedelmi: ott keresik -, és az illetékes kolléganő nagyon nem szereti, amikkor az ő könyvei máshol is ki vannak téve, mert akkor nem lát rá az egész készletére, és egyébként sem szeret osztozkodni.)
Nem úgy gondoltam, hogy fogsz egyet, és elhagyod valahol a sorok között :D Hanem hogy szépen elhelyezi az ember a kupacot egy megfelelőbb helyen, és akkor azt hiszik, valamelyik kolléga pakolta oda :D
és olyankor jön káromkodni a könyvesbolti eladó, hogy "vajon miért nem képesek oda visszatenni valamit, ahonnan elvették? be vannak oltva ellene? ha én bemegyek egy boltba, nem fogdosok meg minden kenyeret, hogy utána elhagyjam a sonkák között..." stb. :) csak úgy mondom. :)
(A Westendesek meg vannak vesztegetve, úgyhogy nekik kötelező "tükörben" tartani. ezt is csak úgy mondom.)
Én a Campona Libriben láttam pár napja. Ott elég észrevétlen helyen volt. Betették a szépirodalom közé, egy elég észrevétlen helyre. Csak az látja meg, aki direkt keresi. :-(
Nem tudom, mit nyafogsz, ott van, ahol Vavyan Fable - úgyis mindig azzal jössz :D Most jövök a Westend Libriből, ott a "Szórakoztató irodalom" kupacban van, szintén jó helyen. Jó könyvek, és nem olyan jó, de népszerű könyvek között.
Nem, most nem ez a helyzet. Én előtte fél órán át kerestem a boltban, hogy merre lehet, morogtam is. Aztán indultam kifelé, és ott tényleg nem lehetett nem észrevenni. Bár szerintem jobb helye lenne a női könyvek között, de az tény, hogy látványos helyre tették. (Ha több lett volna kinn belőle, átvittem volna párat, de így esélytelen volt :) )
Arra nem is gondoltál, hogy nem véletlenül áll rá a szemed... Én nem nyilatkozom, én mindenhol kiszúrom, ahol látom, még ha az alsó polcon, három Dan Brown mögé tuszkolták is be. :-)
Voltam a Libri könyvpalotában, átrendezték némileg a boltot, mióta legutóbb ott jártam. Most a szórakoztató irodalmi részleg átköltözött a kijárat közelébe, egy elég szűk folyosórészre. Mindenkinek itt kell elmennie, ha ki akar jutni a boltból. A Csodaidők egy olyan polcon van, amelyre csak lapjával férnek föl a könyvek, a CsI-ből 4 van kirakva, 2-2 egymás alatt, ennél tökéletesebb elhelyezést kívánni sem lehet. A szűk folyosón képtelenség úgy elmenni, hogy az ember ne látná, ráadásul azzal, hogy a borítója ilyen egyszerű, szemben a legtöbb könyv ábrákkal díszített borítójával, illetve a feltűnő piros-narancs színe miatt szintén nagyon könnyű észrevenni. Csak nem valami CsI/Enahma fan rewndezgeti ott a könyveket? :). Egyéblént a mellette lévő Fókuszkönyváruházban is két helyen láttam, pedig nem is kerestem.