üdv a "klubban" nem semmi amin átmentél már a kocsiddal :o) az az érzésem,hogy lehetne bármilyen más márkájú kocsid, ezek vagy ezekhez hasonló dolgok akkor is megtörténtek volna veled...
Tegnap előtt találtam erre a fórumra azóta visszaolvastam kb. 600 hozzászólást és sok érdekes, hasznos infót találtam. Én 2005. májusától gyarapítom a Lacetti-s tábort egy 5 ajtós 1.4-es fekete Elite Cool al és per pillanat 26 évesen Újpesten tengetem napjaimat. Hogy őszinte legyek nagyon sokat gondolkoztam, hogy bele merjek-e vágni ebbe a típusba, mert eléggé megoszló véleményeket hallottam róla, de viszont felszereltségben meg árban nem volt ellenfele és még tetszett is a kicsike. Úgyhogy döntöttem és megrendeltem, amit a közel két év elteltével se bántam meg, mert nagyon szeretem, és elégedett vagyok vele. Persze vannak jobb autók, de azoknak az ára hááááát nem az én pénztárcámhoz lettek igazítva. Most jöjjön egy kis szerviz tapasztalat. 5000 km-nél voltam olaj cserén a Dráva utcai kis szervizben ami ~11 e Ft volt. Utána már sajnos többször kellet szervizbe vinnem a drágát. A következő kb. 6 hónapos korában volt, mert egy kedves teherautós a bal hátulját végighúzta (városban parkoltam) elég csúnyán, persze se telefonszám se betétlap. Irány a Fóti úti szerviz, ahol közölték velem, hogy cserélni kell a sárvédő ívet. Mindent ők intéztek (pl.: casco, javítás, fényezés stb.) úgy ahogy a nagykönyvben van. Nagyon szépen megjavították az autót, semmit nem lehet rajta látni. Szóval parádés munkát végeztek volna, ha az első és hátsó szélvédőben nem lett volna pár darab fémfröccs a hegesztések után. A szélvédőket természetesen szó nélkül és térítésmentesen kicserélték nagy elnézéseket kéregetve. Ezután jött, hogy a csomagtér ajtaját rosszul rakták össze és az ablakmosó csöve eltört, amit szintén kicseréltek. Egy éves korában eljött az első kötelező szerviz kb. 14600 km-nél amit szintén a Dráva utcai kis szervizben csináltattam ami ~22 e Ft volt szűrőkkel, olajjal, munkadíjjal egyben és helyben megvárhattam. Kb. 25 perc alatt lett kész + láttam, hogy valóban kicserélik-e a kiszámlázott dolgokat. Az 1. kötelező után 2-3 hónappal 3 probléma ütötte fel a fejét. A jobb hátsó lámpaburán az irányjelző fehér burája vízszintesen berepedezett, a jobb első ajtó ablaka 3 helyen (függőlegesen végig) karcos lett, és a bal első ajtó kárpitja elvált a tetején az ablaknál egy 1 cm-es darabon. Felhívtam a Dráva utcai szervizt és elmondtam a problémákat, azt mondták, hogy megrendelik a cuccokat, és majd hívnak. 1 hét múlva vissza hívtak, hogy megjöttek az alkatrészek, mikor tudok menni, hogy kicseréljék. A dolgok cseréjét végignéztem és közben a szervizvezetővel beszélgettem, aki többek között elnézést kért a kellemetlenségekért. Az első ablakkal együtt a porfogót is kicserélték. Természetesen 1 Ft-ot sem fizettem a mutatványért. A sárga lámpás betegség nálam is jelentkezett 2 hete. A szervizes azt mondta, hogy a hibakód szerint gyújtáskimaradás történt, aminek a tél + városi közlekedés és a jó minőségű benzin lehet az oka, ami miatt a szelepek kicsit bekormolódnak. Azt tanácsolta, hogy menjek fel a pályára és 10-15 km-es szakaszon, kergessem meg 4.-be 150-el és az meg fogja szüntetni a hibát, ha mégse menjek vissza, és majd kitisztítják valamilyen folyadékkal. A pályás autózás óta nincs sárgalámpa. Bízok benne, hogy nem kell majd szelepeket cserélni. Egy ideje nyikorog a vezetőülés, de pár napja különösen rákezdett (pedig szerintem 90 kg bírnia kéne). És végül megint lesz egy utam a Fóti úti szervibe, mert kb. egy hete a szomszéd házról ráesett egy cserép az autó tetejére, amiből még úgy néz ki, hogy bírósági per is lesz, mert a ház (önkormányzati) biztosítása az ilyen károkra nem terjed ki. Most ~27 e km van a Lacsiban úgyhogy, közeleg a következő kötelező szerviz is. Tegnap én is kivettem a légszűrőtől azt a bizonyos szűkítőt. Kicsi változás mintha már jelentkezett volna, de kíváncsian várom a továbbiakat. A fogyasztása 8-10 között mozog. Most jönne egy kérdés. Valakinek van SPIREX a Lacsijában? Ha van milyen változást hozott a gépsárkányban? Sajna Lacsis tapasztalatot nem hallottam. Ismerőseim körében más autókon bevált. Na ez egy kicsit hosszúra sikeredett, de ez közel két év tapasztalata, úgyhogy most ennyi és elnézést a helyesírási hibákért.
:DD Köszi hogy megvédtetek. Tényleg jóindulatból írtam, nem kötekedésnek szántam. Bármilyen hihetetlen egyébként, de én is szoktam helyesírási hibákat véteni. :))
Azt hiszem, félreértesz valamit. Kripic kérdezett, én meg legjobb tudásom, információim szerint válaszoltam, valamint számbavettem a lehetőségeket a végkifejletet illetően, igaz kissé irónikusan, no meg invitálóan. Ugyanis nem szeretném, ha valaki azért nem indulna el otthonról a tali napján, mert még abban is bizonytalan, hogy mit talál a megbeszélt helyen, valamint egyáltalán bejut-e a rendezvényre tagsági híján? Egyáltalán nem terjesztettem olyan infót, hogy aki nem klubtag, az nem mehet be a talira! Ez így ebben a formában nem igaz! Csak a legrosszabb esetet vettem számba és mint poén írtam le, végén mosolyjelekkel.
Eszem ágában sem volt vádaskodni, távol állna tőlem így ismeretlenül ilyesmi még ha lenne is alapja. Egy korábbi hozzászólásomból is kiolvashattad, hogy -bár nem volt tökéletes az információáramlás köztünk- maximális tisztelettel adózom olyan személyek iránt, akik össze tudják rántani a társaságot egy klub-formába. Nem kis feladat, ezt mindenki láthatja! Ezért is voltam megértő, mert nem érkezett sokáig egy tavaly december közepén Neked írt emilre válasz. Mellőzöttségemet akkor kezdtem érezni, amikor hetek múltán sem kaptam információt a levélben feltett kérdésekre, pedig pontosan azért kerestelek meg direktben Téged, nem pedig a fórumot. Reakciót Belőled csupán a fórumon tett megjegyzésem váltott ki, de amire igazán kíváncsi lettem volna, az ugyancsak megválaszolatlan maradt.
Azért alább mellékelem az eredeti levelem. Szerintem ha még egyszer elolvasod, talán látod benne a segítő szándékomat is, amit a klub fejlesztése, újabb tagok szervezése, lakhelyem környékén való megismertetése formájában akartam véghez vinni. Ezzel pont a bokros teendőidet akartam csökkenteni, ill. besegíteni amiben lehet. Már amennyire ezt egy magamfajta kezdő chevys segíteni tudja..:-))
Nos ami a kérdéseimet és az elmaradt válaszokat illeti -bár már aktualításukat vesztették- vastaggal emeltem ki azokat.
Elnézésedet kell kérnem, ha nézeteltérés támadt köztünk az információkat illetően, szándékom érdeklődő, segítő szándékú volt, még ha egyéb okok miatt másként is sült el. Azt hiszem némi félreértések is közrejátszottak a dologban. Biztos vagyok benne, hogy ha ez a beszélgetés személyesen zajlott volna, nem ilyen végkifejlet kerekedik belőle. Sajnálom.
Végezetül engedd meg, hogy az eddigi munkádért őszintén gratuláljak és kívánjak sok sikert a továbbikhoz is!
Maradok tisztelettel: cápaFeri
"Szia Sznuni! (ha tegezhetlek..:-))
Bocsi ha zavarlak, de lenne pár kérdésem a tagsággal kapcsolatban.
Immáron fél éve -mióta megvan a lacsim- olvaslak benneteket, valamint egyéb chevy-s fórumokat. Hozzá-hozzá szólogatok ahogy időm engedi.
Olvasom, hogy vannak találkozók is, ahol meg lehet ismerni egymást és a büszkeségeiket, de a minitalik, amiket pl. ti is szerveztek, nekem földrajzilag eléggé kiesnek, ritkán tudnám időben és anyagiakban összehozni a pesti kirándulást. Pedig jó lenne néha el-eljárni talikra is, ahogy azt az ember bokros teendői engedik. (volt is ilyen irányú kezdeményezés másik fórumon, de több okból nem jött létre)
Ezért aztán volt egy merész gondolatom:kissé fellendítem szűkebb hazám (balcsi nyugati fele) lacsi-tulajdonosainak aktivítását, mert a környékről nem tudok senkit a neten. Ennek érdekében még egy matricát is ragasztottam a kocsimra, hátha így rátalálok egy másik lacsisra innen, de eddig semmi. Pedig egy rakás gyönyörű gép van erre, minden nap vagy egy tucattal látok futkározni, melóba menet, jövet! :-)
Ha kissé sűrűbben lennénk lakhelyem környezetében, biztos fellendülne az élet, de így egy szál magamban ekkora távolságról blindre elindulni egy talira...kissé lutri.
A kérdéseim tehát olyan irányúak lennének, hogy mi a feltétele a talikon való részvételnek? Lehetséges-e, hogy kezdetben tagsági nélkül amolyan "odacsullánkodósan" ellátogassak egy-két ilyen rendezvényre, ahogy időm engedi? Érdekelne a társaság, a talik légköre, meg úgy egyáltalán.
Ha ez menne, és tetszene a dolog, akkor természetesen teljes értékű tag szeretnék lenni annak minden költség és egyéb vonzatával együtt!
Sőt! Sok elismerő véleményt hallok a váci szervízről, nagyon dícsérik. Ha összejönnénk jónéhányan erről a környékről, mindenki elmondaná a különböző szervízekben tapasztaltakat, akkor egy arra érdemes környékbeli márkakereskedést-szervízt be lehetne szervezni, hogy oda nyugodt lelkiismerettel hordhassuk kedvenceinket.
Érdeklődnék még, hogy lehet képet feltölteni a honlapra? Csak rendes klubtagoknak engedi a rendszer?
Lenne-e valami ellenvetése a klubnak, ha a honlap címét feltenném a kocsira amolyan reklámként? Hátha így könyebb lesz ismerősökre, vagy újabb tagokra lelni errefelé! (Mivel ez a lacetti-klub féle kezdeményezés nem jött össze.:-)"
Mivel a Kaposújlaki találkozóról tulajdonképpen már van fix időpontunk van, ezért arra gondoltam, hogy elindítom a jelentkezéső listát.
Az időpont: 2007. 04.28. Gyülekező:7.00-7.30 Auchan parkoló Budaörs a tábla alatt a szokott helyen Az indulás időpontja: 7.30 mert 10.00-ra lent kéne lennünk Kaposváron.
Viszont - vagy csak figyelmetlen voltam...? - az nem világos, hogy kell-é hivatalosabban is jeleznem a résztvételi szándékomat, vagy csak jól megérkezünk, és akkor jól ott leszünk...?
Erre az a válaszom, hogy az emilcímemre (sznuni@citromail.hu ) írjatok, hogy ha akartok jönni és felteszlek a most még nem vezetett listára.
Mondd már mi az amivel nem tájékoztattunk rendesen?
Annyira bánt hogy nem tudom miről beszélsz.
Csak a vádaskodásodat olvasom.
Annak örülök hogy Te kezdeményezted a Kaposújlaki talira való csatlakozást, de most nem értelek.
Az hogyha esetleg kérdeztél valamit és nem válaszoltam annak az lehet az oka, hogy egyedül csinálom jelen pillanatban az egész klubot, mivel a régi vezetők elmentek és nekem kell most mindent csinálni.
Hál istennek vannak segítőim, de nem tudok illetve nem tudunk minden nap ott lenni és a gondokkal bajokkal foglalkozni.
elnézést kérek emiatt, de megértheted hogy a szabadidőmben és néha a munkaidőmben próbálkozom a feladatom megoldásával.
Sajnos senki nem tudja mivel jár egy klub vezetése és igazgatása.
ADDIG AMÍG NEM CSINÁLJA.
Én most megtudtam és eddig sem vádaskodtam a vezetőség felé hogy milyen rosszul csinál ezt és ezt.
Az meg hogy klubtag valaki vagy sem, azt senki nem mondta hogy nem jöhet be.
Mellesleg a Klub Matiz Hungary is jönni fog és Ők sem klubtagok. Kérlek ne terjeszd azt hogy mi csak akkor engedünk be valakit ha klubtag. És soha nem kényszeritettem itt senkit hogy lépjen be vagy ilyesmi.
Lesz más program is, nem csak kocsinyúzó.
Ügyességi versenyek is lesznek, tesztkérdések is lesznek......
Mégegyszer bocsánat.
Remélem eljöttök minél többen és ne ez árnyékolja be a klubot, mert nem tehet a klub az én esetleges nem ráérésemről.
Helyesírásilag csak azért szóltam hozzá, mert nem szeretem a kötekedést, pláne ott, ahol pont a helyesírás az utolsó szempont abban, hogyan osszuk meg az információt.
A másik fórumon szoktak listát készíteni, hogy kik várhatóak. Nos mivel pont talival és tagsággal kapcsolatban nem kaptam kellő információkat az ottani vezetőtől pár hónappal ezelőtt, ezért valszeg nem fogok iratkozni. Beültetem a családot és elindulok kirándulni....Kaposújlak felé. Majd ha odaérek meglátom érdemes-e maradnom. Max. vesztek egy rugót, de szerzek rengeteg tapasztalatot, hogy érdemes-e menni ilyen talikra? Legrosszabb esetben továbbálok a családdal és kirándulunk másfelé egy nagyot. Sokminden függ a programtól is, hisz autónyúzásban (gyorsulás, stb.) nem veszek részt, bárhogy is invitálnának, azon kívül minden programra nyitott vagyok. Ja...van egy még rosszabb eset, majd elfelejtettem....nem engednek be, mert nem vagyok klubtag..:-)) No ez esetben meg asszem nem kell írnom, mennyire fog érdekelni ilyesmi klubrendezvény meg tagsági azután.:-)))
Mindettől függetlenül örvendek részvételi szándékodnak, legalább személyesen is megismerjük egymást! Reménykedem, hogy jópáran kedvet kapnak még addig és eljönnek!
Én is azt gondolom, hogy a tartalom a lényeg, nem pedig a hogyan... (Persze a mondatszerkezeti- és helyesírási hibáktól hemzsegő hozzászólásokban lehet, hogy éppen a lényeg esik áldozatul... Ezeket bizony néha nehezem tudom megfejteni, de eddig még sikeresen megküzdöttem velük - a'sszem). Számomra teljesen világos volt, hogy pusztán a hibák mennyisége késztette e tárgyban megszólalásra Picuj szaktársat - én semmi sértő szándékot nem fedeztem fel benne.
Zsazsi, ne kapd fel a vizet, mielőtt rányomsz a "Mehet" gombra esetleg olvasd át mégegyszer a hozzászólásodat, feltételezem, hogy egy-két hibát Te magad is észre veszel - már ha nem veszed (ezt is) kioktatásnak...
És szerintem ennyivel le is zárhatnánk a kérdést...
ON
Cápa!
Veled együtt min. ketten leszünk Kaposújlakon, merthogy én (is?) megfűztem a családot, hacsak valami egetrengető nem jön közbe addig, akkor legyőzzük a távolságot és minden jel szerint ott leszünk - persze hajnalról szó sem lehet :-)...
Viszont - vagy csak figyelmetlen voltam...? - az nem világos, hogy kell-é hivatalosabban is jeleznem a résztvételi szándékomat, vagy csak jól megérkezünk, és akkor jól ott leszünk...?
Off Tudod, az írásos kommunikáció kultúrájához hozzátartozik a helyesírás. Ez pedig teljesen független attól, hogy milyen témában írsz. Ez a minimális tisztelet az anyanyelv és a topiktársak felé. Megjegyzésemet természetesen építő jelleggel, nem pedig kötekedésből tettem. : )
Szerintem mero joindulatbol irta. En is kovetek el helyesirasi hibakat, alltalaban mellegepelesbol valo. Sajna nallad tobb nem ilyen volt ez szurt neki szemet.
Szerintem fontold meg amit mondott es figyelj jobban oda mit hogyan irsz le mert van par ordito kozotte :) Abszolute off voltam es tessek leharapni a fejem :D
u.i: Meg mielott valaki azt mondja nem ismerem az ekezeteket. Tudom de ez jo par eve igy van mert aki meg nagyjabol internet kezdeten csetelt az tudja miert van igy. Nos ezert irok ekezet nelkul.
Hát igen...vannak ordítóak közötte..:-))
Szerintem nem a helyesírás fontos, eddig így is értettük ki mit akart mondani.
Elég nehéz a magyar nyelv, harminc-egynéhány évesen is érnek meglepetések, hogy valamit már nem úgy írnak ahogy anno tanultam. Én spec. egészen addig nem szoktam szóvá tenni mások hibáját, amíg nem kérkedik magáról vélt hibátlanságával az illető. Magamról meg pontosan tudom, hogy követek el hibákat, így nem szoktam kérkedni és előhozakodni ilyenekkel.
Maradjunk meg a hasznos információ áramlásánál és ne egymás hibáit tegyük szóvá... ha lehet....és továbbra is kellemes lesz ez a fórum.
Az április 28-i talival és felvetésemmel kapcsolatban lennétek ilyen aktívak!!! No!
Nekem az a családias hangulat hiányzik, ami anno a Dacias-Zsigulis korszakban kialakulhatott tulaj és szerelő között. Nyilván a legtöbb szervízben korrekt a munkavégzés, csak nekem egy kicsit személytelen.
Szerintem mero joindulatbol irta. En is kovetek el helyesirasi hibakat, alltalaban mellegepelesbol valo. Sajna nallad tobb nem ilyen volt ez szurt neki szemet.
Szerintem fontold meg amit mondott es figyelj jobban oda mit hogyan irsz le mert van par ordito kozotte :) Abszolute off voltam es tessek leharapni a fejem :D
u.i: Meg mielott valaki azt mondja nem ismerem az ekezeteket. Tudom de ez jo par eve igy van mert aki meg nagyjabol internet kezdeten csetelt az tudja miert van igy. Nos ezert irok ekezet nelkul.
"A műhely/ek/ben, a balesetmegelőzés érdekében, csak az arra jogosultak tartozkódhatnak"
Ez elég baj (máshol is így van), mert elgépiesíti az egész átvizsgálási-javítási folyamatot, bár szerintem a fő (be nem vallott) indok az, hogy ne tudj megbeszélni a szerelővel otthon stb. elvégezhető javításokat, amivel a szervíz bevételtől esne el.
Hali Gábriel!
Az általam /eleddig és ezután/ írtak, saját tapasztalati vélemények.
(Csak zárójelben: ugye én azt írtam, hogy "az arra jogosultak", a jogosultság időtartamát pedig nem határoztam meg.)
A szervízvezetővel és munkatársaival a kapcsolatom jó, ami bizalmi alapon működik. Amit írsz, az én esetemben az adott helyszínre /s tudok máséról is :))/ nem helytálló. Bármikor és bármit kérdezhetek, ők korrekten, tudásuknak megfelelően /igy is meg lehet tartani a kuncsaftot :))/ válaszolnak, elmagyaráznak, sőt megmutatnak :-).
Nyilván otthon egy szakműhely felszereltségével nem vetekedhetek /igy az ő munkájukat elvenni nem tudom/, de egy-két 'barkács' belefér, természetesen csak ami a garit nem veszélyezteti :))
Ja; vannak műhelyek, melyek az ügyfélvárótól üveggel vannak elválasztva :))
"A műhely/ek/ben, a balesetmegelőzés érdekében, csak az arra jogosultak tartozkódhatnak"
Ez elég baj (máshol is így van), mert elgépiesíti az egész átvizsgálási-javítási folyamatot, bár szerintem a fő (be nem vallott) indok az, hogy ne tudj megbeszélni a szerelővel otthon stb. elvégezhető javításokat, amivel a szervíz bevételtől esne el.
Szerintem azért más az állás pontunk ez ügyben mert másak a szervíz tapasztalataink.
Hali!
Diplomatikusan profi válasz :-)), amivel egyetértek, mint a hsz többi részével is.
Nyilván /márka/szervíze is válogatja. Gondolok itt a helyben felállított mércére és a szerelőgárdára /bár a selejtje elöbb utóbb úgy is kihullik/, akik a jóhírnév megtartása ill. emelése érdekében kell, hogy ténykedjenek a tulaj, a kuncsaft és a technológiai szabályok figyelembevételével. No, nem eccerű a dóguk :)))
Ebben a topicban is volt már szó nem egy helyről, pro ill. kontra. Vannak ajánlható és kritizálható szervizek. A 'Flotta' tagjainak tapasztalata azért is fontos, mert mások okulhatnak belőle, bár erőltetni semmit nem lehet :)).
A márkaszervízek között összehasonlítási alapom nincs, aminek oka van :)). Több mint hat éve járok alkalom-, és szükség esetén vácra /elött offautó passat 'sufnituning'-al gurult több mint tíz évet megbizhatóan/, a jelenlegi hat éves Lajossal és a másfél éves 'Flotta'Lacival :)). Itt a leadott autót, az ügyfél kérésének megfelelően megjavítják. A javítás során talált 'egyebekről' az ügyfelet /akár telefonon is/ tájékoztatják, aki a várható költségek ismeretében dönthet, hogy azonnali, vagy késöbbi időpontra halassza az orvoslást. Esetleg máshol javíttat. A műhely/ek/ben, a balesetmegelőzés érdekében, csak az arra jogosultak tartozkódhatnak.
A fentiek miatt is nyugodtan merem ajánlani bárkinek Kornélt és csapatát, bár tudom egyes flottatársnak a távolság meghatározó lehet.
Zsazsi ne haragudj már hogy megkérdezem, de neked mi az anyanyelved? Mert ha a magyar, akkor javaslom sürgősen nézz egy nyelvtan tanár után! Bocs de ezt nem tudtam megállni...
Neki le van írva,hogy mit kell megnéznije bizonyos kilométerek utánn.De ezzel nem hibát keresgél csak teljesíti az előírásokat.
"A szerelő is siet, pénzt kell termelnie a tulajnak, máskülönben ugrik a munkahelye."
Hát nemtudom vajon ugrik e a munkahelye ha mondjuk SIETETT PÉNZT termelt és az ő hibájára visszavezethető egy halálos baleset.Nem csak kirúgják le is csukják.
Vajon megérte sietni pénzt termelni. Egyébként még sohasem láttam egy szerelőt sem sietni, kapkodni. Precizen megfontoltan végzik a munkályukat a kapkodásból még soha nemszármazott semmi jó. Természetesen megint csak a Mitsubishi szervízre hivatkozom.
Szerintem azért más az állás pontunk ez ügyben mert másak a szervíz tapasztalataink.
(Egyébként nem volt elírás, helyesen tényleg Ecotek-nek írandó...)
Persze persze, csak hát mivel - részben - a plusz levegővel fejti ki (számomra egyenlőre még csak állítólagosan) áldásos tevékenységét, ezért merészeltem ezen összefüggésben felemlegetni.
Egyébként most jöttem meg Kecskemétről (oda-vissza kb. 210 km, autópályán átlag 140-nel), egy ilyen út után idáig mintha üresebb lett volna a tank... Na majd meglátjuk....
"Igazából garanciaidő alatt jobb, ha én mondom meg mi nem stimmel és követelem a javítását."
Ez az általános gyakorlat. A szervíz nem keresgél hibát, a tulaj úgy is szól, ha gond van. Csak hát a tulajok sem egyformák, nem azonos a műszaki felkészültségük, és a zajokkal, zörgésekkel szembeni tűrésük. Ha nem szól vmiért, akkor az valószinűleg nem is lesz leelenőrizve. A szerelő is siet, pénzt kell termelnie a tulajnak, máskülönben ugrik a munkahelye. A könnyebb ellenállás irányába megy ő is.
Látod, pont erről beszélek. Ott kell lenned a szerelő mellett, hogy biztos legyél a dologban. Általában én is így csinálom+valamit értek is hozzá. A válaszodból gondolom, Te is. És mi van azokkal, akik reggel beadják a gépet a szervízbe, és utána mennek dolgozni. Ők nem ellenőrizhetik végig a dolgot, és lehet, hogy egy tanár, festő, ápolónő, stb. nem is ért hozzá. Mondjuk egy lógó gömbfejet hiába nézünk (akár Te, akár én, akár egy szerelő), nem fog feltünni a hibája. Azt meg kell rángatni, és csak az érzi a gondot, aki csinálja.
Akkor is biztosnak kellene lenni az elvégzett munkában, ha laikus vagy, és nem állsz a gép mellett. Ezért fizetsz, nem keveset. Mi akkor érezzük ezt, ha ott állunk a gép melett. De attól, hogy az idődet te is ott töltöd, a számla még nem lessz kevesebb. Ennél a módszernél vagy a saját, vagy a munkaadód idejét/pénzét költöd. Ez azért normális országokban nem így működik.
Az első szervizem (igaz hogy költségtakarékost kértem, ami a pollenszűrőben merült ki) fél óra volt olajcserével együtt. Munkadíj 7000 Ft, ami tartalmazta az olajcserét, plussz a négy kerék ököllel történő kocogtatását. Igazából garanciaidő alatt jobb, ha én mondom meg mi nem stimmel és követelem a javítását.