Nekem átvétel óta fenn van a négy sárfogó és nekem is kopognak a kavicsok. Erre nem lesz orvosság a sárpofozó mivel a kerékjáratban pattognak a kavicsok nem az alvázon. Nekem olyan érzésem van mintha a gumi barázdáiból a centrifugális erő kirepítené a kavicsot, ami először felpattan a lemezre (jó esetben a kerékjárati dobra) majd vissza a gumira és néha egy kicsit tikitakizik is. Néha szép nagyot csattan az biztos és nekem is eszembe jut, hogy ennek nem olyan műanyag lemezes volt a hangja.... Csak próbállak felkészíteni, hogy ez nem fog elmúlni a sárfogók felrakásától.:-(
Jól érzik magukat a pirosban :)))) szépen muzsikálnak, ugyanúgy mint az elsők :)))
Mostanság többet nem is szedjük szét a kocsit szerintem....Jövő hónapban kap még légterelőt az ablakokra, aztán idén mást nem, majd köt. szervízt nyár végén. Nagyon kiváncsi leszek hogyha melegebb lesz az idő milyen lesz a fólia.
Jó lesz koszosan is, csak muti :) Nekem most jött meg múlt héten postán a végleges műbizonylat. Milyen márkájú fólia? Elvileg a forgalmazótól tudsz kérni? Nekem a forgalmazó küldte a véglegest.
Ha mindent visszaszerelsz úgy ahogy volt akkor nem zöröghet. Ha jól megnézed a burkolatról a képet, látod a kis fehér patentokat rajta, azok tartják, lényeg hogy mikor a burkolatot visszarakod akkor mind pattanjon be a helyére, vigyázni kell mert le is eshet közben. Volt egy-két másfajta fekete patent is valahol amit csak patentkiszedővel lehet rendesen kiszedni, tehát ahhoz szükségeltetik "célszerszám" csavarhúzóval nem érdemes piszkálni, nem fog sikerülni szépen kiszedni.
Ha a kocsi 5ajtós lenne, (merthogy ez 3ajtós), akkor könnyebb lett volna, biztonsági öv+ ülés maradhatott volna a helyén, csak a burkolatot kellett volna lekapni.
Látszik hogy jó helyre kerültek a hangszórók, sokkal jobban mutat ott mint nálam a szekrényben :) Remélem jól szólnak.
Mondjuk az tényleg brutál hogy enyire szét kellett szedni a bódét!
Én is szeretnék már képeket felrakni a fóliámról (amiről a műbizit nem igazán küldi a srác, úgyhogy csak óvatosan aki vele csináltatná!) de annyira koszos most az autó, és az idő is annyira szuttyos hogy nem merem lefotózni sem :)
Szia evee! Nem semmi, hogy ennyire szét kellett szedni a kocsit! De nagyon szépen megcsináltad, és jól látszik a képeken a folyamat. Én az első ajtó kárpitjait tervezem leszedni, szintén hangszóró ügyben, de eddig még nem mertem. Félek a bolháktól. :) Neked sikerült tökéletesen visszarakni? Nem produkál azóta semmilyen zörgést a burkolat? Mert én mindig ettől félek a burkolatok leszedésénél, hogy nem sikerül rendesen visszatenni...
Nekem is ilyenem van (bár nem hiszem hogy ettől függ) de én is nagyon élesen hallom a kavicsokat, de én oldalról is, olyan érzésem van, mintha 0.01 mm átmérőjű lemez lenne csak oldalt! Kicsit idegesitő. Nem is a hanggal van a baj, hanem hogy nem tudom, hogy csak alulról jön, vagy esetleg oldalról, és akkor még a fényezést is kárositja. Már van is egy kb fél centis fehér csik a fényezésben valahol elől. Gondolom lesz is még.
Tudna e valaki segíteni? A jármű 1 '98-as 1.25-ös (Zetec 16V) Fiesta, ma tűnt fel, egy furcsa, kopogó hang a motortérből, valószínűleg a vezérlés felől. Alapjáraton nem hallani, a fordulatszám emelésével 1re hangosabb, 3000 körül "tetőzik", elég hangosan, zárt utastérből is jól hallhatóan csattog/kopog. Annyit tudok hogy nem hidrotőkés a szelepvezérlés, so lehet hogy a szelepek csattognak, de nem vagyok biztos a dologban, és szörnyen aggódom. Olaj van benne, még van 4000km az olajcseréig. 5let esetleg? Be van jelentve holnap délutánra, de addig is, hátha találkozott már valaki hasonlóval...
Két hete vettem át az új 1.25 fiesta fresh plussomat. Minden oké a kocsival csak egy gondom van, hogy minden egyes apró kavicsot hallani az első sárhányók felől, olyan érzésem van mintha a talpam alatt kopognának, nagyon idegesítő(esőben hatványozottan). Nálatok, hogy van? Nekem csak hátúl van pvc a kerékjáratban, elől műanyag.
Szerintem ha ilyen X-akta akkor vidd "orvoshoz". Szerencse a szerencsétlenségben, hogy tudod majd prezentálni a jelenséget, így valószínűleg tudnak vele mit kezdeni. Gondolom garis, de ha nem akkor is inkább lássa egy szerelő.
a probléma úgy kezdődött hogy bekanyarodtam egy utcába (tehát nem íves kanyar mondjuk országúton) és utána a motortérből olyan hang jött mintha maxon menne a fűtés. ( ilyen az a hang is amikor magas az alapjárat)
kipróbáltam, üresben guruláskor kussol. motor le. ujraindít. a következő komoly kanyarig jó, utána ugyanaz. leállításkor tűnt fel hogy hangoskodik a kormány is.
Van egy-két funkció, ami emeli az alapjárati fordulatszámot (nyugi nem a "gázbowden" szorult a kormányoszlop köré). Ilyen a szervó kormány működése és a klíma bekapcsolása is. Szóval ne aggódj normális a dolog (persze csak egy lehelletnyit emelkedhet a fordulat, nem ezret)
tudja vki mi a hiba akkor, ha üresben járó motornál, álló helyzetben, a kormányt balra-jobbra forgatva , olyan hangot ad mintha gázt adnék? 2005 novemberi vas, 20e km-el.
Nekem is nehezen csukódott le (le sem akart csukódni igazából) átvétel után a motorháztető, de én inkább állítottam rajta. ;-) Így nem kell magasról csapkodni és 2 perc az egész.
Nekem az átadáskor szóltak, h a gyalogosvédelem miatt puhább és domborúbb a motorháztető, mint a régebbi autókon, ezért 15-20 centiről ejtve kell becsukni. Igaz nekem OFF Corollám van.
Végre múlt héten átvehettem a kis gázolajost! Sajna sikerült 1 órás korában egy kis szépséghibával tarkítanom szegényt!
-A motorháztető a 2.lecsapásra sem csukódott le rendesen és én ostoba ,némi tenyérrel való ráhatással sikerült egy kis horpadást előidézni rajta:(( Aznap majdnem szétvetett az ideg az ostobaságomért,bár nem gondoltam hogy ennyire lágy ott a lemez.No mindegy ,csak én vettem eddig észre,alig látható.Amúgy minden rendben van eddig (510km).A motortól kicsit tartottam hogy gyengüsz lesz,a másik kocsim kadett gsi 2000 ,de a kicsit hangos belső motorzajtól eltekinve kellemesen csalódtam,már csak az öregtől kéne megszabadulnom.A fogyi is jól esik (komputer szerint 5.3 csak város) a gsi 12literes szomja után!Remélem a motor is halkul még valamelyest!
[Off] Hej, ahogy javul az idő Lacinak egyre jobban hiányzik a gyöp. De jó is volna az aszfalttól függetleníteni magam! Csak úgy toronyiránt. De sajna mindkettőt nem engedhetem meg magamnak. Vagy ez, vagy az. Most a Fordnál a hasznossági, a Hondánál pedig az élmény faktor volt a nagyobb.