Keresés

Részletes keresés

KőnigZ Creative Commons License 2007.02.23 0 0 31
Figyelj, ha egy igazi örök darabot keresel, akkor szerezz egy ilyet:

http://wmf.de/produkt_detail.asp?nv_id=337&se_id=96&va_id=11450&sp_id=1&sid=469386577606201200720382312

Kb. "ötévesen" került a konyhafiókba a családi mutyiból és egy idő után észrevettem, hogy állandóan ezt használom: bikanyúzástól a halfilézésig szinte mindenre jó, köszönhetően az elvékonyodó kovácsolt pengének, a parabolikus hajlási ívnek, stb.

...és még valamit!

Csak több évi használat után tűnt föl (...törölgetés közben:)), hogy a pengén van egy megkopott céglogó és egy kódszám!

Jellemző a WMF-re, hogy e fölfedezés után kb. egy perc alatt ki lehetett goooglizni a teljes "családfát" és a többit.
Előzmény: Törölt nick (21)
ZsuR Creative Commons License 2007.02.09 0 0 30
Az alap geppel jol fogsz jarni - nagyon szeretem, sokat hasznalom (mert allandoan elol van).

A mandolint is hasznalom rendszeresen - de nem volt meg szuksegem a sokfele diszito funkciojara, csak a szeletelesre.

Amit ritkan hasznalok az a juicer, pedig jot vettem, olyant amit konnyu kezelni es elmosni - no meg az is elol van allandoan.
Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.09 0 0 29

A KitchenAid-hot én sem akarok nagyon sok kiegészítőt... De ez egy későbbi projekt.

Mandolint néztem, ha minden igaz akkor egy de Buyer-t fogok vásárolni.

Előzmény: ZsuR (27)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.02.01 0 0 28

Nincs meg valamelyőtöknek A. Dumas: Nagy konyhaszótár c. műve?

Eredeti kiadásban is jó lenne.

ZsuR Creative Commons License 2007.01.29 0 0 27
Meg a kiegeszitok nem a legjobbak. Vettem egy szeletelot hozza, nem jo, eletlen, roncsol nem szeletel. A sargarepatol meg elszinezodott a feher feltet.
A narancs-citrom csavarot nem is vesszem meg.
Tesztagepem van, nem tul sokat hasznalom, marad a kezi tekeres - nem veszem meg a motorosat.
Hurkat-kolbaszt nem csinalok, nem toltok, a daralo sem kell, meg a tolto sem.

A gep csodajo, a feltetek nem azok.

Ha szeletelni kell, akkor a szeletelo gepet kell megvenni, jo! Vagy egy mandolint. Jot.
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.29 0 0 26

Mennyire gondoltál, és milyen állapotban van?

Máás:

Nah meg jött a Zepter mixSy-je, most használgatjuk jobban. A családban van már rég óta ESGE ez pedig annak a licensze... ESGE amúgy nem gyárt csak 120, 160 és 200W-os készülékeket. Ezen a készüléken 170W van feltüntetve és mindenhol így prezentálják, a jótálási jegyen már csak 160W van :)

Nincs olyan szép kultúrált hangja, mint a ESGE-nek szerintem...

A habverő fej használhatatlan. Ha jól olvastam akkor ez a habverőfej:

Habverőfej

Nah ezzek minden lehet csak azt nem...

Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.26 0 0 25
Jamie Oliver olasz tésztafőző szett eladó.
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.21 0 0 24

Köszönöm szépen.

Most nézem, hogy a KitchenAid-nek elég borsos az ára, de mennyi kiegészítő van hozzá. Csak hát azoknak sem kevés az áruk!

Előzmény: Zitka (23)
Zitka Creative Commons License 2007.01.19 0 0 23

Ha érdekelnek a kések, nemrég olvastam egy érdekes cikket:

http://mn.mno.hu/index.mno?cikk=384766&rvt=22&rvt2=57
Szindbád szalonnázója
Reneszánszát éli a zsebben lapuló míves bicska

trofimov Creative Commons License 2007.01.19 0 0 22

"Ez nagyon komoly, de hát az ilyen késeknek van is rendesen ára...

Persze ezekből nem vesz az ember egy készletete hanem csak egyet amit magánál tart...ha kell."

Igen. de egy ilyennel öröm dolgozni, az első igazán éles késemmel meglepő volt, hogy mennyire könnyű egy marhahúst lehártyázni, vagy szeletelni bármit...

amit magánál tart...ha kell."

Nálam a késnek otthon a helye, a konyhában.

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 21

Ez nagyon komoly, de hát az ilyen késeknek van is rendesen ára...

Persze ezekből nem vesz az ember egy készletete hanem csak egyet amit magánál tart...ha kell.

Előzmény: trofimov (19)
nemisbéka Creative Commons License 2007.01.19 0 0 20
Zwilling van nekem is, 18 centis. Nagyon jó.
Előzmény: Törölt nick (1)
trofimov Creative Commons License 2007.01.19 0 0 19

sziasztok!

megnéztem. Madaras a kés "márkája" nagyon szép darab.

a kes.lap.hu-n egyébként sok gyártó rajta van. szerintem minimum olyan jók mint a külföldi.

mindennapi használatra persze nem érdemes csont nyéllel venni. a fa is megteszi.

és ha árban annyiba kerülnek mint a híres külföldi akkor az már szuper kést jelent általában. pl.

egy magyar kés tesztje:

http://www.survival.hu/mambo/content/view/208/55/

cheeesemaniac Creative Commons License 2007.01.19 0 0 18
A WMF kiegészítők szépek. Sajnos arról, hogy jók-e arról semmi tapasztalatom sincs.
De ha lesz megosztom.
Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.18 0 0 17
Senki?
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.17 0 0 16

WMF-nek a kiegészítőit néztem, azok nagyon tetszenek!

Előzmény: cheeesemaniac (15)
cheeesemaniac Creative Commons License 2007.01.17 0 0 15

Nekem WMF edényeim vannak (4 féle a Sparos akciósból) szerintem jók, ja és van Fissler tefkonos serpenyőm is a felsorolt márkák közül, azzal is meg vagyok elégedve, de semmi különös. Nem itthon vettem és így megérte az árát (32 cm-es 20 EUR)

maniac

Előzmény: Törölt nick (12)
ZsuR Creative Commons License 2007.01.17 0 0 14
Szeretem a cuccaikat, nem dragak es jo minosegu.

Edenyekbol nem szeretem a bevonatosakat, csak rozsdamentes (par ontottvas), es abbol annyira jo monoosegu amennyire a penztarcam engedi. . .az alja a lenyeg nagyon. Ne kunkorodjon, mert keramia lapos a tuzhelyem.

Rezet nem, utalom tisztitani. Volt olyan, aminek az alja volt rez bevonatos - soha tobbet.
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.17 0 0 13
Amúgy nagy a hasonlóság az AMC és a Zepter között!
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.17 0 0 12

Tetszik ez az OXO honlap...

Mi a véleményetek a különböző edényekről? Berghoff, Zepter, AMC, WMF, Fissler (utóbbiról rosszakat hallottam!).

Zepterrel van taapsztalatom, meg vagyok elégedve nagyon, de összehasonlítási alapom nincs. Tehát nem tudom, hogy egy AMC mennyivel jobb vagy rosszabb, vagy esetleg ha rosszabb akkor nem annyival, mint mondjuk amennyivel olcsóbb!

Bevallom őszintén, hogy van egy pár Zepter edény, de nem nagyon akarok többet, réz edényeket szeretnék és egy-két öntötvas edényt!

Előzmény: ZsuR (11)
ZsuR Creative Commons License 2007.01.17 0 0 11
Tetszik amit a helyi gyartok tamogatasarol irsz!!! No meg az is, hogy csinalnak olyan kest, ami felveszi a versenyt!

Kell egy jo keselezo, vagy valaki aki idonkent karban tartja a keseket. Ahogy irod, nincs orokelu kes. Hosszu ideig szenvedtem eletlen kesekkel. Nincs tovabb!!! :))
Előzmény: trofimov (6)
ZsuR Creative Commons License 2007.01.17 0 0 10
A fem mandoline nagyon draga - itt 150-170 dollar. . .annyit nem tudok erte adni, nem vagyok mester szakacs :)). Viszont vettem egy Oxo-t, tokeletesen mukodik harmadannyi aron. Konnyu tartolni, konnyu hasznalni, nincsenek darabok amiket cserelni kellene, minden egyben van.
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.17 0 0 9

Felsoroltam már egy-két témát, hogy mik érdekelnek.

De nagyon érdekelnek még a következő termékcsoportok is:

• konyhai "nagy"gépek (sütő, tűzhely, hűtő, mosogatógép)
  • konyhai kiseszközök (merőkanál, díszítőeszközök, habverők, lapátok, stb...) pl.: Rösle, WMF, Zwilling, Silit, Fissler, Wüsthof, Lurch, Brendes - talán a legszimpatikusabb a WMF

Ha meglesz a mandolin akkor készítek rólla egy-két (élő) képet, és leírom, hogy mi a pontos véleményem!

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.17 0 0 8

A Staub-ot már én is kinéztem magamnak, de meglepő, hogy nagy a hasonlóság a Staub logo-ja és a Nomar logója között. Majdnem ugyanaz.

A Zepter-nek annyi az ára. http://www.shop-zauberstab.de/index.php?id=502&an=1120 kiegészítőkkel a 200 W-os kerül ~30.000 HUF-ba.

A KitchenAid-t azt én is kiszemeltem magamnak, nagyon profi, szerintem kategória legjobbja.

Nekünk most egy "hagyományos" gyümölcscentrifugánk van. Ez nem mondhatni jónak. Ha ebben valaki profit akar venni akkor csak a Green Start szabad venni.

Ez teljesen más technológia, ki lehet próbálni, hogy mondjuk a gyümölcscentrifuga, hogy boldogul a búzafűvel.

http://www.egeszseges-elet.hu/index.php?todo=terminfo&tid=30

http://www.greenstar.com/index.asp

Természetesen ez sem olcsó, mint minden jó minőségű dolog.

Előzmény: trofimov (6)
trofimov Creative Commons License 2007.01.17 0 0 7

megnéztem a mandolinos honlapot...

hát, ha tehetném én is ilyennel szerelném föl a konyhát. ránézésre jó masszív, örök darab, semmi műanyag...

Előzmény: Törölt nick (0)
trofimov Creative Commons License 2007.01.17 0 0 6

nem vagyok mester, de azért hozzászólok :)

öntöttvas edények:

nomar paul bocuse cocotte,  nekem ilyen van. öröm benne főzni, már csak a látvány miatt is. ha rákeresel a gugliban akkor látszik miről van szó. 

vagy staubusa.com (ilyenem még nincs...)

(érdemes vásárokon az öreg magyar darabokat lesni, nekem van ilyen is)

a zepter edényeit nem venném meg....

egyébként a tefal jó minőségű cuccokat gyárt a mindennapokra.

kések:

olcsó megoldás: (biztos jó a külföldi is, de arra sajnálnám a pénzt)

magyarországon sok jó késes van, érdemes kézműes vásárokba kinézni, vagy csak szimpla vásárokba. ráadásul a hazai kisiparosokat támogatod. nekem van otthon két fajta, az egyik igényes csontnyelű stb. alig használom annyira szép. a másik viszont mindennapos, fanyelű. az élén néha húzni kell kettőt az élezővel és borotva éles marad (az örökké éles kés csak mese) gond nincs vele, a hártyázás, marhahús szeletelés gond nélkül, szinte a kés súlyával.

a lényeg a pengén és a súlyon túl a nyele. én a jó nagy vaskos nyelű késeket használom inkább.

botmixerre sajnálnék 50ezret, otthon asszem bosch van, kb. egy 10-es, de amennyit használom, örök darab lesz.

léfacsaró: power juicer. hát ez még a kőből is vizet facsar...., bivalyerős, nyomatékos, megéri a pénzét. (nem is gondolná az ember, hogy a zellerben mennyi lé van....)

persze a főzés nem a fentieken múlik, hanem az alapanyag minőségén és a szakács tudásán, egy jó szakács egy sparhelt + zománcosedény segítségével is jót főz, van aki meg a 100e Ft-os fazékba vegetát szór.  a jó eszközök csupán még örömtelibbé és gyorsabbá teszik a főzést.

cheeesemaniac Creative Commons License 2007.01.17 0 0 5
Nem kifejezetten konyhagép, de valahol mégis:
november vettem egy nespresso gépet és roppant elégedett vagyok vele, pedig a legkisebb modell Essenza C 90-es.

Ami viszont konyhagép és szerintem majdhogynem profi kategória az Kitchenaid, ebből az én vágyam (ami szerintem hamarosan tárgyiasulni fog) az a Stand mixer mégpedig inox kivitelben :)
maniac
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.17 0 0 4
Elfelejtettem előbb írni, hogy a Zepter-nél olyan 50.000 HUF körül van az ára, tudtommal.
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.17 0 0 3

Ez is az is...

De inkább itt az eszközök érdekelnek és azon belül is a professzionális.

Pl. Botmixerből én a következő terméket tudom ajánlani:

http://www.unold.de/

http://www.unold.de/produkte/esge-zauberstab.html

Sok botmixer megfordult a kezemben, de ennek egyik sem ér a nyomába. Különben Zepter szinekben és Zepter felirattal szitázva megvásárolható a Zepter-nél is.

Ajánlom mindenkinek, természetesen ez sem olcsó, mint minden jó minőségű dolog, de nem annyival drágább, mint amekkora nagyságrendekkel jobb ez a készülék, mint ami kapható a boltokban.

A Zepter-ben 170W-os motor van, szerintem az csak 160W,  ESGE M160 Gourmet. ESGE 5 év garanciát vállal a termékeire, melyik botmixerre vállalnak még ennyit? Tudom nem olcsó, 126€=~24.500 HUF és akkor még ha kell különböző kiegészítő akkor még az rájön. Magyarországon a Zepter csomagban árulja mixSy néven.

http://www.zepter-homeart.com/hu_HU/index.php?m=300

Zepter a következő kiegészítőket adja hozzá:

Darálófej, habverőtárcsa, mixer, darabolóedény, mérőedény.

Előzmény: ZsuR (2)
ZsuR Creative Commons License 2007.01.16 0 0 2
Szia! Csak egy eszrevetel, illetve kerdes. Meg akarod osztani a tapasztalataidat masokkal -vagy a masok tapasztalatara vagy kivancsi. . . mert mar rengetegen leirtak a velemenyuket, a felszerelesiket a tobbi topikba. Atmasolni nem sok ertelmet latom. . .

:)) Szoval mik a te tapasztalataid? Ki vele!!! :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!