Keresés

Részletes keresés

Anyaori Creative Commons License 2007.02.21 0 0 75

Sziasztok!

Elég régóta kézimunkázok, de leragadtam mostanában a leszámolható gobelineknél. A kérdésem az lenne, hogy tudna-e segíteni valaki abban, hogy egy naptárban lévő képről hogyan lehet leszámolható rajzot készíteni?

Köszönöm!

honika74 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 74
www.monika-gobelin.fw.hu
PETYUS Creative Commons License 2007.01.22 0 0 73
Semmit nem csinálok rendszeresen, időhiány miatt.
Mintáim nincsenek, akkor találom ki, amikor ki akarom varrni.
Előzmény: iaram (72)
iaram Creative Commons License 2007.01.22 0 0 72

Egyetértek Petyussal. Igaz én gobelint varrok, azt nem szokás kimosni.

De a keresztszemes se kell, csak rámán ill. kereten kell varrni , hogy ne húzza el a mintát, s vigyázni arra, hogy ne piszkolodjon el.

Petyus ! Olvasgattam a régebbi hozzászólásaidat, és érdekődnék  rendszeresen varrsz gobelint? Én leszámolható gobelint varrok, és vannak mintáim és szivesen cserélnék.

PETYUS Creative Commons License 2007.01.22 0 0 71
> Egyáltalán fontos kimosni a hímzés előtt és után?

Szerintem se előtte, se utána.

> használtok hímzőkeretet? Mert ez elég nagy kép, és nem fogná be az egészet

Erre jó a feltekerős hímzőkeret. Két szögletes lécből és két hengeres rúdból házilag is meg lehet csinálni, de venni is lehet.

> Kezdeni és befejezni milyen bombabiztos öltés tippetek van,

Kezdésnél az öltésekkel levarrom a kilógó szálat, befejezésnél pedig a tűvel behúzom a kész öltések alá.
Előzmény: omimanó (70)
omimanó Creative Commons License 2007.01.22 0 0 70

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni Tőletek. Egy 80*120 kocka (azaz kb. 15,5*24,5 cm) nagyságú képet szeretnék kihímezni keresztszemes öltéssel. Egy fényképet alakítottam át a segítőkész topiklakóktól kapott progik segítségével.:-)

Szóval:Ti be szoktátok avatni a kongrét, ill. aida vásznat, amire hímeztek?Egyáltalán fontos kimosni a hímzés előtt és után?Nem deformálódik el akkor a kihímzett minta?

A másik, hogy Ti használtok hímzőkeretet?Mert ez elég nagy kép, és nem fogná be az egészet, de nem tudom, hogy a kihímzett területre is rá lehet-e csatolni következmények nélkül? Nem bolyhosítja ki a fonalat? Olyat is olvastam, hogy olyan mély nyomot hagyott az anyagban, hogy mosás , vasalás után sem jött ki a nyoma.

HA nem használom a keretet, és középen kezdem, nem "csúszik" majd el a minta?

Még egy apróság:Kezdeni és befejezni milyen bombabiztos öltés tippetek van, hogy ne jöjjön ki a fonal?

Mindenkinek előre is köszi!

Üdv:Omi

iaram Creative Commons License 2007.01.15 0 0 69

Ariadnee Creative Commons License 2007.01.14 0 0 68

Köszönöm, iaram! Megfogadom a tanácsod.

A.

Előzmény: iaram (67)
iaram Creative Commons License 2007.01.14 0 0 67

A portréval kapcsolatba lenne, egy javaslatom. Igaz én inkább leszámolhatost csinálok, de amit javasolni fogok azt is kipróbáltam.

Tehát csinálod a fél keresztszeme# //////, amikor az arcát és a kezét varrod akkor a meglévő szemet felezd el. Mert ha jól emlékszem a kondréra akkor dupla szövéssel készült,  ###. Eredetileg / öltesz, de az arcánál fele ekkor lesz az öltés, tulajdonképpen az egy szemből két szem lesz. Ja igen ha osztott hímzővel varrod akkor fele annyi szállal dolgozol, mint a többi helyen. Ha pedig gyapjúval csinálod akkor is lehet osztott hímzővel varrni. Sokkal finomabb lesz az arca. Javaslom, hogy aminta szélén próbáld ki az öltéstechnikát, meg azt is hány száll fedi az anyagot.

Előzmény: Ariadnee (66)
Ariadnee Creative Commons License 2007.01.14 0 0 66
Igen, előre festett, kongréra.
Előzmény: titkos524 (65)
titkos524 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 65
Milyen portrét?  Előre festett, leszámolható?  Milyen az alapanyag?
Előzmény: Ariadnee (64)
Ariadnee Creative Commons License 2007.01.13 0 0 64

Lányok!

Tudna valaki segíteni? Portrét milyen öltéssel érdemes készíteni?

A.

iaram Creative Commons License 2007.01.12 0 0 63

SZIASZTOK !

Már  nézzegettem más topikat is, hol találhatnék gobelin szeretőkre. Ugyanis  több kézimunka fajta után végleg kikötöttem a leszámokható gobelinnél. Van egy jópár mintám és kész "munkám".  Szívesen frissiteném a készletemet. Szivesen cserebelélnék.

omimanó Creative Commons License 2007.01.11 0 0 62

Szia!

Köszönöm, megkaptam. Már neki is láttam az első keresztszemes munkámnak, a fejleményekről, illetve az eredményről majd mellékelek egy fotót!

Mégegyszer köszönöm!

Előzmény: titkos524 (61)
titkos524 Creative Commons License 2007.01.11 0 0 61

Megkaptad a word-öt?

Most néztem, hogy nem biztos, hogy átment.  (eszembe nem jutott, hogy ellenőrizzem, hogy átment-e)

Ha nem kaptad meg, dobj egy mailt.

Előzmény: omimanó (59)
titkos524 Creative Commons License 2007.01.03 0 0 60

Kedves Omimanó!

"1.A mintán (ami valóban keresztszemes), vannak olyan kockák, amin valóban két szín van berajzolva.Azt hogyan kell kivarrni?"

"2. A félkeresztöltést mikor kell használni?Azt hogyan szokták jelölni a rajzon?"

"3. A francia csomó leírását nem találtam, sehol sem érthetően. Tudnál ebben segíteni?"

Este scennelek neked.  Úgy egyszerűbb, mint írni.

"Hova küldjem?"

eszterim kukac freemail.hu

A gobelines kérdést nem értem. :(

Titkos

Előzmény: omimanó (59)
omimanó Creative Commons License 2007.01.02 0 0 59

Kedves Titkos!

Nagyon-nagyon köszönöm a segítőkészségedet és a részletes válaszodat.MEgpróbáltam én is tájékozódni, de az általad leírtak jól rendszerezik az innen-onnan szedett infókat!:-) Kérdeznék párat:

Keresztszemessel kapcsolatban:1.A mintán (ami valóban keresztszemes), vannak olyan kockák, amin valóban két szín van berajzolva.Azt hogyan kell kivarrni?az egyik átló érthető, hogy felesbe megy, de a két szín határán lévő?nem tudom , érthetően írom-e le.Szóval a kis négyzet bal felső sarka sárga pötty, a jobb alsó piros.Ezt az átlót felesbe varrom a színekkel, de a bal alsóból a jobb felsőbe milyen színnel kell varrni? 2. A félkeresztöltést mikor kell használni?Azt hogyan szokták jelölni a rajzon?

3. A francia csomó leírását nem találta, sehol sem érthetően. Tudnál ebben segíteni?

Amúgy ahogyan néztem,. egy elég nehezet választottam így első nekifutásra.Elküldeném neked a mintát, ha már így felajánlottad. Hova küldjem?

Gobelinnel kapcsolatban:Ott kizárólag egy irányba mehetnek a szálak, ugye?Ha ott olyan mintarész van, ahol nem tudok szabályosan egy vonal mellett haladni, pl egy háztető egyik része, akkor hogyan hímezhetem ki?8az anyagon balról jobbra lefelé haladva)

Bocsi,  hogy ilyen kezdő kérdésekkel zaklatlak, de az elkészített munkáidat nézve(amik gyönyörűek), nagyon profinak tűnsz.:-)

Üdv:Omimanó

Előzmény: titkos524 (58)
titkos524 Creative Commons License 2007.01.02 0 0 58

Kedves Omimanó!

Néhány keresztszemest és gobelint már kivarrtam és ha megengeded adnék néhány tanácsot.

Többnyire (én nem mindíg) ami elő van festve, az gobelin (van keresztszemeshez is előfestett, de gobelint is lehet leszámolható rajz alapján varrni) és jó nagy lukakkal rendelkezik, egyszerű varrni és nem kell számolgatni kockás papírról.  Mivel egy szemet csak egy iránybe kell varrni, könnyebben és gyorsabban halad, ezáltal a sikerélmény is nagyobb elsőre. 

Amit kockás papírról varrsz az többnyire keresztszemes.  Ezt megintcsak lehet varrni több féle anyagra, kongréra, hímzővészonra, lenvászonra, esetleg műanyagra.  Első nekifutásra a kongrét ajánlom, mert azon láthatóak a szemek leginkább.  Ezt a légkönnyeb számolni.

A egyes minták leírásában benne kellene, hogy legyen, hogy melyik szín hány szállal milyen módon készül (hímzővászonhoz és lenvászonhoz, valamint kisenn lukú kongréhoz általában az osztott hímző 6 szálából kettőt kell használni, a kontúrvonalhoz pedig egyet) - ehhez tatozik vagy egy szín jelölé, vagy egy kerekter-jelülés a kockás papíron.  Ez lehet teljes kereszt, félkereszt, kontúrvonal vagy francia csomó.  Több olyan minta is van, ahol egy szem négyzetébe több szín karakterét rajzolják bele, ilyenkor egy szemet kell ketté osztani többnyire az átló mentén. De ez már inkább haladó készletekben van.

Illik - de nem fontos - a minta közepén kezdeni a hímzést. Először kell a teljes és félkereszteket elkészíteni majd a kontúokat és a francia csomókat.

Ha úgy kényelmesebb, használhatsz rámát is, ami kifeszíti az anyagot, így az öltések nem húzzák össze a vásznat/kongrét.

A netről leszedett minta szerintem keresztszemes. És ha egyszerű, valószínűleg csak teli keresztszeme öltések vannak rajta.  A DMC és az Anchor nem anyag, hanem a fonal "márkája". Valahol biztos van a neten átváltó tábla, én még nem varrtam keresztszemest Puppets-szal.  Esetleg a boltban tudnak segíteni a színek összeállításakor.

Ha megmutatod a mintá, mintákat, amit hímezni szeretnél esetleg konkrétan is tudok segíteni, ha gondolod.

Én eddig ilyeneket csináltam, ha érdekel:

http://kep.tar.hu/eszterim

Üdv.

Titkos

Előzmény: omimanó (56)
honika74 Creative Commons License 2007.01.01 0 0 57

Hali

nekem kézimunka üzletem van, és a leszámolható, az mindig keresztszem.a gobelin meg az előre festett.

www.monika-gobelin.fw.hu

omimanó Creative Commons License 2006.12.22 0 0 56
köszi az eddigi segítségeteket!a következő kérdés lehet, hogy nagyon kezdőként fog hangzani, de honnan lehet látni egy netről leszedett mintán, hogy gobelin, vagy keresztszemes öltéssel kell-e kihímezni?:-)(bocsi) anyagnak a DMC vagy Anc van odaírva, de itt nálunk (kisváros) csak poppets-et lehet kapni.
PETYUS Creative Commons License 2006.12.21 0 0 55
Neki lehet állni a számolósnak, de először valami kis méretűvel. És legyen róla tiszta világos rajz.
A rajzon legyen két koordináta főtengely különböző színnel, az anyagba pedig húzzál bele két ugyanilyen színű cérnát, aminek csak azt a részét távolítod el, ami már nagyon útban van. De addigra már lesz mihez viszonyítani.
Van aki csinál kontúrkivarrást, de a keresztszemes lényegétől idegen. A monitorodon sincs kontúrvonal a különböző színű foltok között.
Vagy rosszul értettem elsőre és arra gondoltál, hogy a színfolt határán felezik a "pixeleket"?
Ez a HP Ret technológia a nyomtatóknál. ;O)
Előzmény: omimanó (54)
omimanó Creative Commons License 2006.12.21 0 0 54

Sajna erre nincsen lehetőségem.A másik kérdésem, hogy kezdőként neki merjek állni a számolós gobelinnek, vagy kezdjem inkább előre festettel?:-)

Amúgy konkrétan azt nem tudom, hogy pl. a formák kontúrjait úgy látom, mintha vékonyabb fonallal, vagy cérnával lenne kivarrva. Ennek is van vmi szabálya, vagy csk megyek  a kontúr mentén?

Előzmény: PETYUS (53)
PETYUS Creative Commons License 2006.12.20 0 0 53
Ha hozzáférsz olyanhoz ami készen van és szép, akkor annak érdemes megnézni a hátulját közelről, és egy darabig nézegetni. Sok minden megvilágosodik.
Előzmény: omimanó (51)
honika74 Creative Commons License 2006.12.20 0 0 52
www.monika-gobelin.fw.hu
omimanó Creative Commons License 2006.12.19 0 0 51

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni. Szeretnék hímezni, már vannak leszámolható mintáim, csak egyszerűen sehol nem találok útmutatót, hogy hogyan kellene elkezdeni. Milyen öltések vannak, mire kell figyelni, szvsz hogyan kell elkészíteni egy gobelin vagy keresztszemes képet... Próbáltam könyvet is keresni, de egyenlőre sikertelenül. H vannak ilyen leírások?Segítségeteket előre is köszönöm.

PETYUS Creative Commons License 2006.11.13 0 0 50
Erre mifelénk tudok olyan piktort aki csinál ilyent, szerintem másfelé is van, de házilag is meg lehet csinálni, csak meg kéne tudni, hogy milyen festékkel érdemes.
Ja, és a 27-es hozzászólásomat olvasd el, félreértések elkerülése végett.
Előzmény: haand81 (49)
haand81 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 49

Köszi, hogy válaszoltál. Én varrásnak hívtam mindig, valószínűleg nem pontosan. Szóval gobelint szeretnék készíteni. Mindenképpen szeretném megfestetni a logo-t és úgy elkészíteni. Tudtok olyan helyet, ahol vállálják a festést? Talán nyomdákban vagy vannak kimondottan erre specializálódott cégek?

Köszi

H.

Előzmény: PETYUS (47)
jobarat.com Creative Commons License 2006.11.10 0 0 48
Sziasztok
Nemrég kezdtem el én is gobelinezni, ezért lenne egy-két kérdésem.
Ha a mintán a kép fekete kontúrral van rajzolva mint pl. nekem egy cica, kék-zöld háttér előtt, akkor a kontúrt is kivarrjátok, vagy csak simán a cica képet színesen, kontúr nélkül.
A másik kérdésem, hogy a kép keretét ki kell-e varrni, vagy minek mert úgy sem látszik a keretezésnél.
Köszönöm
PETYUS Creative Commons License 2006.11.10 0 0 47
Ha viszont gobelint akarsz, akkor azt nem varrják, nem hímezik, hanem szövik. Ahhoz szintén nem kell nyomni, hanem mögé kell rögzíteni a rajzot.
Előzmény: haand81 (45)
PETYUS Creative Commons License 2006.11.10 0 0 46
Milyen technikával akarod kivarrni? Mert ha keresztszemessel vagy bármilyen más szálszámolásra is alkalmas módszerrel, akkor nem muszáj rányomni a logo-t, ki lehet számolni a szemeket anélkül is.
Előzmény: haand81 (45)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!