Információ: a múltkor terjedt itt a rémhír, hogy már nem lehet kapni Olitalia mogyoróolajat a Coraban. Jelentem, van! Törökbálinton egy fél órája láttam, 735 ft/liter.
Megnéztem a szicíliai hét kínálatát is, de arról majd a szaktopikban. :-)
Egy jó nagy cserép akár a teraszon, akár a kertben valahol letéve esélyes a termesztésre, de lehet, hogy először meg kéne próbálni csíráztatni a magot majd, hogy szunnyad-e benne élet még. De még esélyesebb Felétek környékbeli erdőben találni vadon. ribizli
Na. AKkor mégse csináljak vele semmit? Virágláda se jó? Szabadföld reménytelen, még olyan cucc nem termett nálam magról, ami lehagyja növésben a gazt és ne gyomláljam ki.
:-DDDDD De jó, hogy Te nem felejtetted el...! Én már igen. De nagyon édi-bédi-cuki :-))) ez a rózsaszín szett! :-) A "fecskendő" meg külön bájos a piros-rózsaszín színösszeállításával. :-) Igazi szofisztikált dizájn-különlegesség. :-)
Apropó: a lányomnak az egyetemen ebben a félévben formatervezésből egy régi konyhai eszköz újratervezése a feladat. Szívesen veszünk ötleteket. :-)
Nemazér, de ez a legtökéletesebb konzervnyitó. Ezzel mindig és mindenfajta konzervet fel tudok nyitni, szemben a mindenféle advanced csodákkal, ami közül az egyik leugrik a fedélről, a másik a túl vékonyat nem viszi, a harmadik az oválisat. Sőt, továbbmegyek,a legtutibb konzervnyitóval az exférjem katonaságból megmaradt kanálgépén találkoztam :)
Bocs, félreérthető voltam. Nem magával a nyitóval vágja szét ember a kezét, hanem a már felhasadt fémmel. Amire én gondolok, annak a teljes mérete kb. 5 cm hosszú, és én nem tudom rendesen megfogni se, plusz másik kézzel a dobozt kell tartani-vezetni. Na, mindjárt lefotózom az enyémet, aminek nyele is van! ribizli
Mucikák, a medvehagyma egy elég nagy méretű növény, tehát pohárban nem termeszthető, lakásban pláne, mivel szabadföldi a lelkem. A gyöngyvirággal összekeverni is meglehetősen bonyolult, mivel más a levél színe, kicsit a formája is, és másképp nőnek a levelei a tövön. És persze míg a gyöngyvirágnak nincs erős, már-már penetráns hagymaszaga, a medvehagymának igen. Biopiacon vagy különlegességeket is árusító zöldségesnél lehet kapni általában - természetesen nem egész évben, csak a rövid tenyészidejében. További macera a hosszabb időre történő tárolása, de erről majd bd remélhetőleg megoszt szakmai titkokat a saját konyhájából. :)
t3v3d3s, köszi a rózsaszín csodákat, és igen, ez a fajta konzervnyitó, ami szerintem végtagcsonkításra alkalmasabb, mint konzerv kinyitására... ribizli
Vegyes fotótár következik konyha-trükkök témában, régebbi témákra reflektálva.
Zitkának és ribizlinek a rózsaszín orosz tortadíszítő és mérőkanál szett :) használati utasítással!
A szerintem jó fajta nokedliszaggató. Hivatalosan párolóbetét, fedele is van, meg hozzá habkártya meg egy tésztatoló lapát. Kb. min. 18, max. 27 cm fazékra. A lyukmérete, mint a hosszú nyelű, kerek bádogszaggatóé, de szerintem kevésbé éles, kicsit hígabb tésztát kell hozzá csinálni, főleg, ha vki a nagy galuskát szereti. A legfőbb előnye, hogy nem csap ki mellette a gőz.
A szintén szerintem jó fajta konzervnyitó. A fotoapparat nem túl színhű :)
Hivatalosan úgy hívják, a boltban és a fóliáján így szerepel. A köztudat az, ami így kezeli az összes sonkaszerűen kinéző cuccot. Ez, a csülök, meg a lapockasonka még hasonlít is, de hogy miért nevezik így a húsvéti, kötözött sonkák zömét, azt mondjuk sosem értettem.
Igen, sajnos tudom... De hogy miért alakult ez így? A "sonka" mint varázsszó, ezzel lehet eladni az (elvileg drágább) nemesebb baromfimell termékeket? Miért ne lehetne pácolt pulykamellnek hívni???? A sonka legyen sonka! :-D
Inter-Sparban többször láttam bélszint. Arra nem esküszöm meg, hogy borjú lett volna (pedig az az igazi) - de az ára viszont garantáltan borjú-bélszín ár volt.
Vagyis cca. 4500 Ft/1.000 gramm (mert ilyesminél már nem illik kilót írni :-)))) )
Hogy csinálod a pácolást ?...meg a steak-et egyáltalán? Ha gondolod szívesen megosztom, amit egy mesterszakácstól tanultam - illetve számtalanszor láttam is.
Sokkal egyszerübb . mint sokan gondolnák. Vagyis semmi hokusz-pókusz....mégis "mesteri". Szólj, ha érdekel.
Tegnap gyorsan venni kellett vmi szendvicsbe való sonkát a gyerekeknek. Otthon nézem a feliratot: bla-bla-bla COMBSONKA. Érdekes, nekem magától értetődő, hgy a sonka a gyesznó combjából van. :-)))))))))
Egyik kedvencem az alma-póréhagyma saláta. Pedig nem rajongok kifejezetten a majonézes salátákért. De ez nagyon finom, pikáns. A majonézt kicsit lazítom joghurttal, fűszerezem borssal kevés porcukorral. Legjobb a hagyományos :-) jonatán almából. Sült húsokhoz, húsfondühöz a legjobb.