Jogos, a menetpróba a múlkor elmaradt... de a tulaj azt állította, hogy az ő felesége is jár vele és nagyon élvezi! Ha lehet, megpróbálunk majd még egyet vásárlás elött.
Mobile.de-n vannak kb. ilyen árban autók. Valahogy az a képzet társul bennem a német autóhoz, hogy gondos volt a tulaj és jól karbantartotta. Itthon pedig gyakoribb a hosszú változat, nekem pedig a rövid kellene.
A bratyómnak van egy 300 gd rövid hardtop, off-roadra csinálva!
Nagyon nagy vasak, igazi "tigris tankok" a többi mellett. Nagyon jól lehet kihasználni, a gyári 3 diffizárat. Meg 20 éves kor ellenére sincsenek megrohadva.
(nem pajerok), igaz az áruk is messze több... Hát vannak már tapasztalatok vele kapcsolatban, ha érdekel akkor majd dumcsizunk róla...
A G-próba megvolt az asszonnyal (menni azért nem ment vele). Kispárnával éppen kilát majd! ;-) Jó lenne, ha valaki beszámolna a G-k típushibáiról (ha vannnak egyátalán?), meg amire oda kell figyelni a vásárlásnál.
Szokott baj lenni pl. a differenciálművel/terepváltóval? A motorokról nagyon sok info van közkézen. Alváz mennyire tud rohadni?
Azért nem nézem az off-roados/vadász site-okat, mert szvsz az ilyen üzem meglehetősen megviseli az autókat..., de köszönöm a tippet!
Különleges kiadás 500 darabban. Ez a gyári megoldás, többek között innen is lehet megismerni. (Meg a kapcsolható összkerekesekben sincs három, csak első, meg hátsó, de hát ez logikus.)
Jó választás. Azért én előbb konkrétan végigszámolnám, hogy egy 3000-es dízelmotoros G-re pontosan mennyi költség rakódik, mire hazai rendszámot és vizsgát kaphat. Nehogy többe legyen a leves, mint a hús.
Próbálj hazai off-roados körökben (portálokon) nézelődni, kérdezgetni, mert a 20 éves 300GD pont ilyen kategória (meg vadászat).
A nejedet pedig előbb vidd el próbakörre egy hazai használtautós hirdetésre, nehogy meglepetés érje.
Szeretnék venni egyet. Persze nem újat - legalább 20 éveset. A legvalószínűbb, hogy Németországból hozok egy 300GD-t majd. Azért még van egy-két átugorni való léc addig míg meglesz: - Anyagilag 4-6000 EUR-ra készülök + regadó stb. - kb. 2 millába is belekerülhet - Mélységében nem értek az autókhoz és elég nagy lutri megvenni egy öreg autót ezért keresek valakit akinek már volt G-je és segítene a vásárlásban. - az asszonynak is jóvá kell hagyni a tervet, mert ő fogja többet használni - én általában az OFF autómmal vagy motorral járok.
De a topic célja nem az én autóvásárlásom, hanem az emberek összehozása.
Ha valakit érdekel, akkor ITT van egy első kiadású gyári képeslapcsomag 1979-ből. A vételár inkább csak nem Mercedes tulajokra vonatkozk, egyébként szívesen cserélném is más Merci anyagra:)
Már régóta szemezek a Mercedes G-osztállyal. Tökéletes autó persze nincsen, de a célnak kivállóan megfelelő : létezik! Az sem mindegy persze, hogy: MERCEDES!
Ez a topik hozza össze a típus szerelmeseit, használóit, érdeklődőket és a betévedő kíváncsiakat. Remélem, sokan vannak rajtam kívül is!
Kezdetnek néhány link: Az amerikai összefoglaló oldal sok linkkel, angolul. Modell történet (angol). TotalCar teszt.
Az első G 1979-ben jelent meg. Gyermekkorom csodaszép éveiben. Hogy tudjuk hova kötni ezt az időszakot itt. olvasható egy rendkívül különleges kortörténeti emlék, amely hűen ábrázolja azt a korszakot. Mindenkinek ajánlom!