Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 2007.02.09 0 0 30
"Amit kiprobaltam es NEM jottek be:
- Cserszomorces szajviz"

Márpedig az rendkívül jó szer, nekem mindig használ! Aftára, fogászati sebre, még torokfájásra is. (Töményebbre kell keverni a palackra írtnál, olyanra, h. rendesen érezd az -- egyébként undorító -- ízét.)
Előzmény: Goldangel (28)
papolcsa Creative Commons License 2007.02.09 0 0 29
Volna egy olyan szer afta-ügyben, akiről senki nem tett még említést, nálam pedig nagyon bevált: kiváló fájdalomcsillapító, és gyorsabban is gyógyul az ember. A szer az egyszerű propolisz-tinktúra, amiből egy pár cseppet kell oldani egy fél pohár vízben, és azzal öblögetni, majd kiköpni vagy lenyelni. Naponta két-háromszori ismétlés már jó eredményt hoz. (Úgy gondolom, a propolisz tinktúrában levő viasz az, ami bevonja az aftás sebet/fekélyt, és emiatt tesz jót). 
Goldangel Creative Commons License 2007.01.17 0 0 28
Nekem is folyamatosan vannak ezzel kapcsolatos gondjaim, es sajnos sok eves tapasztalat all mogottem.

Alapvetoen ketfele eset fordul elo:

- vizsgaidoszak van, azaz legyengult az immunrendszerem: ekkor szinte magatol alakul ki az aphta, es sokkal tovabb tart mint egyeb esetben. Ilyenkor vitamint kell szedni, rendszeresen taplalkozni, sok folyadekot inni es sokat aludni.

- egyeb esetben kizarolag akkor alakul ki nalam ilyen, hogyha serules keletkezik a szamban. Ez altalaban hamarabb meggyogyul.

Mindket esetben erdemes a kovetkezo terapiat megfontolni: ha sikerul elkapni az aphta elejet, akkor Vagothyl oldattal ecseteles (ez egy nagyon durva maroszer, receptre) es Corsodyl oldat. Ha nem, akkor nem erdemes a maroszerekkel probalkozni, mert csak megnagyobb lesz az aphta, ekkor a fertotlenitesre erdemes koncentralni.

A Corsodyl helyett a Chlorhexamed is tokeletes megoldas, olcsobb, es tobb a hatoanyag benne, viszont jobban szinezi a fogakat.

Amit kiprobaltam es NEM jottek be:
- Cserszomorces szajviz
- Sos viz
- Tomenyen elkeszitett zsalyatea
- Apertisan zsalyas gel
- Glukosept ecsetelo/oblogeto
- Septofort, Strepsils, Mebucain
- Rozsamez ecsetelo

Ajanlom a kovetkezo cikket: cikk az aphtarol
Itt lehet olvasni az aphta termeszeterol, illetve arrol hogy mennyire nem lehet kezelni :| Egyebkent itt is irjak, hogy a B1-B2-B6-C vitaminokat kell ilyenkor leginkabb potolni, de szo lehet egyeb nyomelemek hianyarol is.

A Neomagnolos oblogetest meg nem probaltam, de ha ennyien irjak, legkozelebb teszek egy probat..
Annie0828 Creative Commons License 2006.12.28 0 0 27
Afta sajnos nem halt ki.... :-( bár úgy lenne.. Nekem azóta is előjön, főleg ha vm új helyen vagyok.. Valami megoldás??
prello Creative Commons License 2006.12.18 0 0 26
Kihalt a topik, mindenkit elvitt az afta? :)

Csak érdeklődnék, hogy fejlődött-e valamit az orvostudomány az utóbbi két évben... vagy még mindig a tanácstalan kézszéttárás az egyetlen gyógymód?

Chabee Creative Commons License 2004.11.12 0 0 25
Nekem is valami olyasmi dolgott mondott a szájsebész, akitől kérdeztem, hogy ha sérülés keletkezik a száj nyálkahártyáján, akkor valami miatt a szervezet elkezdi pusztítani a seb körüli sejteket, mert ellenségként érzékeli őket. (Bocsánat, ha szakbarbár módon fogalmaztam, de csak kívülről láttam még orvosi egyetemet...)
Előzmény: Hatvani Szabolcs (23)
Infomaker Creative Commons License 2004.11.12 0 0 24

Vashiány miatt is lehet. Ez egy vírus, ami vagy előjön, vagy nem, de általában midnenkiben van.

Ami használ a szájvetegségekre fertőzések ellen:

Hyperol tabletta, szagtalan, színtelen, olyan mint a sima hipó, csak gyengébb. (Nátrium Hypoklorit vagy mi).

1 tabletta fél pohár vízben felold, utána öblöget.

Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2004.11.12 0 0 23

Sziasztok!

Nálam is laknak, változó intenzitással, igen régóta. Annak idején triklór-ecetsavval kenegettem (viszonylag hatékony, de elég durva beavatkozás), egy jó ideje semmivel. A fogorvosom azt mondja, hogy tudomása szerint a tudomány mai állása semmi biztosat nem tud arról, hogy mi okozza az aftát. Még az is lehet, hogy ez valami autoimmun reakció, amikor a szájüregben valami apró nyálkahártya-sérülés történik. Azt már én is megfigyeltem, hogy ha kimerült vagyok, könnyebben előtörnek.

zebra2 Creative Commons License 2004.11.12 0 0 22

Nem tudhatom, kinek hogyan válik be, de nekem bejött. Gyomorfekély gyanújával járogattam orvoshoz. Felvetődött hogy fekélyemet nagyrészt egy Helicobacter pylori nevű baktérium okozhatja. A gyógyszeres kezelés javarészt a tünetek enyhítését szolgálta, de ezt a kis "társbérlőt" nem tudta elpusztítani.

Ekkor rákerestem a neten és valamelyik honlapon x.y. prof. azt fejtegette, hogy ilyen esetben hatásos lehet egy, a gyógyszertárakban vény nélkül kapható, természetes készítmény. A neve: Grapefruitmag kivonat. Borzasztó keserű íze van, ezért teában célszerű fogyasztani. Én napi 3x20 cseppet fogyasztottam belőle, 8 héten át. Nos, gyomorpanaszaim jelentősen enyhültek már egy hét után.

És most jön a lényeg. Az aftáim, amikkel évek óta szintén kínlódtam, azóta nem jöttek elő. Ezekkel szintén orvostól orvosig szaladgáltam évek óta, /főleg ősszel és télen/ de az általuk adott gyógyszerek csak átmeneti, és tüneti javulást hoztak. Elnézést a kicsit körülményes felvezetésért, de így szerintem érthetőbb a történet. Aki gondolja, próbálja ki. A készítmény nem drága, valami 500 ft. körüli az ára. A megszakítás nélküli alkalmazás viszont nagyon fontos. A fejleményekről ide lehet írni pár hét/hónap múlva.

Előzmény: Chabee (21)
Chabee Creative Commons License 2004.11.02 0 0 21

Én is a Neomagnol tablettából készített oldattal való öblögetést tudom javasolni, nálam az vált be. Vagy esetleg van még egy bizonyos Mundisal gél nevű krém is hasznos lehet (van aki, erre esküszik); bár igazi gyógyszer nincs rá, ezt már több orvos mondta nekem. :(

Jobbulást!

Előzmény: Annie0828 (20)
Annie0828 Creative Commons License 2004.11.02 0 0 20

Sziasztok!!!

Lehet, hogy mar senkit nem erdekel a tema... De engem nagyon erint. Mindig is kuzdottem aftaval... de mar hozzaszoktam. A fogaim rendbe vannak, nem dohanyzom, es szerintem egezsegesen elek, ugyelek arra, hogy ne hasznaljak kozos torulkozot senkivel stb. Szoval ha aftam volt eddig valahogy mindig elkezelgettem. (vagothil, gyogynovenyek, stb), ja es mar vegigkerdeztem mindenkit: fogorvos, szajsebeszt, igazabol senki nem tud semmit.

Szoval nem is lenne baj, mert mar tenyleg megszoktam (foleg ha idegen helyen vagyok, a masodik nap elojon), de mostanaba mar a torkomban szokott elojonni, ahol meg ecsetelni se lehet igazan.... kisse el vagyok keseredve, olyan mintha torokgyuszim lenne... Szoval ha esetleg vk tud vm segitseget... koszonom

Tofi Creative Commons License 2003.07.18 0 0 19
Sziasztok!
Nekem alergiaként jön elő, igen kellemetlen...
Az okát én ismerem, de néha mégis előjön. Ami nálam bejött mint TÜNETI kezelés: lézeres kezelés.
A fogorvosom / szájsebész ajánlotta, gyakorlatilag leszárítja az aftát. Teljesen fájdalommentes, igen hatásos...
DE hangsúlyozom: TÜNETI kezelésről van szó!
Tofi
Futrinkautcalako Creative Commons License 2003.07.18 0 0 18
Polybé tabletta is segít, mert ilyenkor vitaminhiány is van. Ez olcsó is és több B vitamint tartalmaz mint a multik általában. Az adagolás rajta van a fólián
Előzmény: kiadoviki (16)
kiadoviki Creative Commons License 2003.07.14 0 0 16
HAHÓÓÓ!!!
Él még ez a topic?!

Nagyon-nagyon kétségbe vagyok esve! 6 hete küzdök egy aftával és semmi nem segít:
Tervilan (herpeszölő tabletta)
Vagotyl (ezüstnitrátos ecsetelő)
Glycosept
Corsodyl
Betadyn
Volt már fogkefe, fogkrém váltás, öblögetés, ecsetelés, tabletta, immunrendszerre, vírusokra és mindhiába.
Hogyan tudom megszüntetni az aftát, ha egyáltalán ez még az. Néha visszahúzódik, néha előjön és akkor vízhólyagszerű valami lesz.
SEGÍTSETEK!!!!
köszönöm

Előzmény: k__chris (15)
k__chris Creative Commons License 2001.11.16 0 0 15
muszaly vagyok elorangatni ezt a topicot mert szamomra sajnalatos aktualitast nyert, a szam "tele" van ilyenekkel :(( szajmutetem volt es annak a fajdalma illetve amiatt nem tudtam kinyitni a szamat es a napi ellenorzest nem tudtam megcsinalni a protkomon ezert keson jutottam dokihoz. a lenyeg:

alig birok nyelni olyan helyen van, foleg kajalni. Van valami ami enyhiti a dolgot? :(((

A doki felirt a fertotlenito oblogetes mellett meg csomo gyogyszer amit be kene szedni: sumetrolim + klion. Nos beszedem, de ezeknek fel kilometer hosszua mellekhatas listaja es kimuvelik az ember gyomrat :( Miert van erre szukseg?

Eszembe jutott hogy nekem volt mar ilyen de csak 1 db es az par nap alatt elmult kis glycosept utan...

szerencsefel Creative Commons License 2000.11.29 0 0 13
Próbáljátok meg a Glycoseptel való ecsetelést, de csak este, mert egy kissé sárga lesz tőle az egész száj. : ) Viszont hatásos.
dr.dent Creative Commons License 2000.11.29 0 0 12
Aphta
Majdnem jó jelentkezhetnél vmilyen orvosi tanácsadó vonalnál./jó értelemben/
Tehát:Neomagnol kiváló,esetleg kiegészíthető chlórhexidinnel/gyógytárban kapható/igaz ezek csak a tüneteket,enyhitik,szüntetik meg.Az ok nagyon összetett,ami javasolhato:B1-B2-B6-C vitaminok,segítik a nyh regenerálódását.Fontos a megfelelő szájhigéne-fogmosás!
Előzmény: Törölt nick (11)
bohumil Creative Commons License 2000.11.29 0 0 10
Tapasztalatom szerint az aftát valamilyen nyomelem vagy ásványi anyag vagy vitamin hiánya okozza. Terhes nőknél ez elég gyakori. 3 hónapig szedtem egy bizonyos táplálékkiegészítő formulát, s addig egy aftám sem volt. Amikor abbahagytam, 3-4 nap múlva már kettő is boldogított. Szóval jobb megelőzni! (Csak tudnám mivel.)
Laja73 Creative Commons License 2000.11.17 0 0 9
Akkor köszönöm mindenkinek, megpróbáljuk ezt. Csak nem árt a babának, az úgyis rá lenne írva.

Lord Iffy,

Igen, ez olyasmi. Csak amikor elharapod az gyorsan begyógyul, az afta meg npokig megvan.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (8)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2000.11.17 0 0 8
A Phlogosol tényleg jó, ecsetelni is lehet vele, öblögetni is.

Természetes szer: cserszömörcés szájvíz. Herbáriában, gyógynövény-szaküzletben kapható. Mindenféle szájban található kórságra - seb, afta, fogínyvérzés - jó, csak csípni fog egy picit...

Laja73 Creative Commons License 2000.11.17 0 0 7
Köszönjük szépen !

Most megyek túrni az ottani hozzászólásokat, maga meg szóljon a Vürflinek, hogy rendesebben ágyazzon be !

Előzmény: Vanek (4)
Lord Iffy Creative Commons License 2000.11.17 0 0 6
Szóval az afta olyan mint egy herpesz csak belül? Vagy pl mikor jól elharapom a pofámat belülről és sebes?

Orvos mondott valamit? Nekem ha szájsebem volt (ritkán) akkor valami olyan gurgulázó levet adtak aminek a neve: phologosol (fologozól vagymi)

originalqszi Creative Commons License 2000.11.17 0 0 5
Elszúrtad a poénomat:((((((((( brühühühühühühühühühühü a méregtől afta nőtt a számban:(((((
Előzmény: Vanek (0)
Vanek Creative Commons License 2000.11.17 0 0 4
Aha, eddig nem tudtam, mi az az afta. Azt a másik topicot mégis ajánlom, mert a "terhesbarát" gyógymódokról ott biztos többet tudnak.
Amúgy pedig jobbulást a párodnak!
Előzmény: Laja73 (2)
Vanek Creative Commons License 2000.11.17 0 0 3
Most épp feszültséglevezetek! Amúgy kösz az elismerést! :-)
Előzmény: Lord Iffy (1)
Laja73 Creative Commons License 2000.11.17 0 0 2
Tisztelt Vanek Úr,

Aftája bárkinek lehet, tulajdonképpen nem függ össze szorosan a terhességgel, csak ekkor a nők immunrendszere gyengül, és könnyebben kijönnek az ilyen problémák. De van, akinek pld. a foga vagy a haja sínyli meg.

Kedves Lord Iffy,

Az afta tulajdonképpen egy apró nyílt seb a szájpadláson, illetve egyéb részeken - nem tudom, azt hogy hívják, ami az alsó ajkad alatti, az alsó fogsorral érintkező bőrlebeny belső része, az EÜ-sök most lesznek rosszul:)))) - és írtó kellemetlen már az is, ha hozzáérsz, nemhogy só, meg forróság, meg ilyenek...

Lord Iffy Creative Commons License 2000.11.17 0 0 1
Vanek te nullázómester, nagyon ráérsz? :o)

Egyébként meg mi az az afta és hogy néz ki?

Vanek Creative Commons License 2000.11.17 -1 0 0
Afta mindenit nekije! Nem nulla probléma! Szerintem a szülés terhesség x topicban próbálkozz!
Laja73 Creative Commons License 2000.11.17 0 0 topiknyitó
T. Asztaltársak,

Lehet, hogy tud valaki segíteni; a várandós párom szenved a szájában lévő aftáktól.
Van valakinek tapasztalata, hogy milyen veszélymentes gyógyszer segít ezen, vagy mást nem lehet tenni, mint megvárni, míg elmúlik ?

Miután elhangzott a "nekem 0 aftám van", minden segítséget megköszönök!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!