Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

acélördög Creative Commons License 2007.02.08 0 0 821

Autóhitel témához:

ahhoz, hogy a tőketartozás kisebb legyen, mint a gépkocsi "mindenkori" piaci értéke, legalább 30-35% önerőt kell biztosítani. nyilván kategóriától is függ, a "bolondbiztos" kezdő nagysága.

ha valaki ennél kisebb indulóval kezd, akkor szerintem csak egy módon jöhet ki belőle "jól" (nem túl rosszul): ha nagyon rövid (12-24hónapos) futamidőt vállal.

Van egy "olvasmányos" (nem is annyira önreklámozó) web lap a témáról, érdemes elolvasni:

AUTÓHITEL "tanfolyam"

---

Ma láttam először utcán, megvásárolt Cee'd-et! Valami sötéteb színűt, az Egér úton, olyan 11 magasságában.

Előzmény: vlevi (816)
KiberLovag Creative Commons License 2007.02.08 0 0 820
No igen, THM 800%... és el is tudom képzelni, hogy az agybutítás következtében szépen fel is vesznek az emberek ilyen hiteleket, csak azt nem tudom, miként hajtják be rajtuk, amikor végsősoron ebben az esetben már a gatyájukat is kifizették... :(
Előzmény: Pitbull (819)
Pitbull Creative Commons License 2007.02.08 0 0 819
Erről jutsz eszembe a bank fogalma. A bank az az intézmény ami akkor ad pénzt, ha bebizonyítod neki hogy nincs is rá szükséged. Nálunk működhetnek uzsoracégek is hivatlalosan és még reklámozzák is magukat. Broaááff.
Előzmény: zotty1 (818)
zotty1 Creative Commons License 2007.02.08 0 0 818
Akármilyen hitelt veszel fel a bank igyis-úgyis megszivat. Ezért szeretem az ilyen reklámokat mint az OTP-ét: "Megbízunk egymásban..." Bankban? Soha! Nekem mostanában azzal mennek az idegeimre, hogy küldözgetik kéretlenül a bankkártyáikat, hitelajánlataikat ("csak irja alá és küldje vissza") meg telefonon is zalklatnak néha. hogy nem akarok-e tőlük bankkártyát. És akkor még fel is hivnak, hogy mi lett a bankártyával amit küldtek 3 hónapja. Mondtam, mi lenne: nem kértem, szétvágtam és kidobtam...
Előzmény: Pitbull (815)
Pitbull Creative Commons License 2007.02.08 0 0 817
Én se mert kpra vettem használtad eddig mindig. Ami megint lutri, de második verdám eddig nagyon bevált. :)
Előzmény: vlevi (816)
vlevi Creative Commons License 2007.02.08 0 0 816
Illetve nem vesz 0% befizetéssel 10éves részletre. Ha nem tud érte többet fizetni, akkor tényleg tönkreteheti az egész családot, ha egy 3millás autót megvesz 0% 10évre, és 2 év múlva nem tudja fizetni a részletet, mert mondjuk kirúgták a munkahelyéről, vagy vagy árfolyam miatt emelkedik a törlesztő, vagy bármi más okból. A kocsija már a piacon is 2-2,3millát ér, de a bank csak mondjuk 1,8-al veszi vissza, viszont a 10 éves részletből az első két évben még nem törlesztett szinte semmit, csak kamatot, és még mindíg van 2.8mill. hitele. Ebbe szinte senki nem gondol bele, amikor hitelt vesz fel, és az utolsó fillérig kicentizik az új kocsi vételével a családi kasszát.
Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ezt még nem kellett megtapasztalnom.
Előzmény: Pitbull (815)
Pitbull Creative Commons License 2007.02.08 0 0 815
De utána meg követeli tőled a pénzt. Kérdem én mire fel. Másik ha casco az autód és lezúzzák akkor nem az autó új árát térítik meg hanem avultatva ami első néhány évben jó sokat veszít az értékéből. A különbözetet megint csak követeli a bank. Iszonyat sok szemétség van a gépjárműhiteleknél és még meg is magyarázzák hogy miért így jó. Egy valami tehet a (l)user ha nem akarják csőbehúzzák. Nem vesz új autót.
Előzmény: zotty1 (814)
zotty1 Creative Commons License 2007.02.08 0 0 814
Persze mert ha cascómentes hitelt kérsz, a cascót akkor is beleépítik a hitelbe, igy a bank akkor is megkapja a pénzét, ha lezúzzák a kocsit, te meg nem kapsz egy büdös vasat se.
Előzmény: Pitbull (812)
zotty1 Creative Commons License 2007.02.08 0 0 813
Köszi a választ. Ismerősőd még jól is járt, hogy nem egy összegben fizettette ki vele a bank a hátralévő hitelösszeget. Mivel ugye a kocsi tönkremenetelekor/ellopásakor már fedezet nincs és a bank általában 15 napon belül követelni szokta a teljes hátralévő hitelösszeget.
Előzmény: Andrew31 (810)
Pitbull Creative Commons License 2007.02.08 0 0 812
Tavaly érdeklődtem a szutyuki kereskedésben az SX4 hitel iránt. Na cascoval 2 azaz kettőezer forinttal lett volna drágább mint nélküle, mert a csaco mentes hitel drágább volt, mint a cascos. Aztán nem vettem szutyukit. :)
KiberLovag Creative Commons License 2007.02.08 0 0 811

Egyértelműen kell a casco a mai világban, és persze minél többet közlekedik az ember, annál inkább jelentősége van... sőt a törés-önrésszel se szabad játszani, én megtettem, így fordulhat elő, hogy 300e HUF-ot hónapokig (rendőrségi eljárás, jogerős határozat) kölcsönöztem a végül felelősnek kihozott úriember biztosítójának, mert az autót nem tudtam nélkülözni, így addig is maradt az előzetes casco... :(

Üdv:

KL

:)

Előzmény: Andrew31 (810)
Andrew31 Creative Commons License 2007.02.08 0 0 810
A cascohoz még annyi (a kocsi 1.6 CRDI LX metál), hogy szerintem hatalmas felelőtlenség egy új autónál főleg hitelesnél, ha valaki a cascón próbál spórolni, bár tudom sokan ezt teszik!

Neken anno a 4 hónapos diesel Riót nyomták meg a parkolóban állva, persze betétlapot elfelejtett hagyni a szarházi!Így megúsztam "csak" 100 ezer Ft-os önrésszel az egyébként elemcserés 371 ezer Ft-os szakszervíz számlát!

Persze mondhatnátok, hogy kikalapáltathattam volna 60-80 ezerért egy lakatosműhelyben, de ha 100 ezerért már "fullos" elemcserés szervízt kapok, a döntés szerintem egyértelmű.

Van olyan ismerősőm aki a nem egészen havi 4000 Ft-os cascon akart spórolni a 0%-al elhozott új Suzukiján, ami elektromos tűz miatt teljesen kiégett. Kocsija nem maradt, csak a részleteket kell fizetnie még kb. 60 hónapig!Idegösszeroppanást is kapott szerencsétlen!

A mi casconk a hitel teljes futamidejéig biztosan fizetve lesz!
Andrew31 Creative Commons License 2007.02.07 0 0 809
Igen.

Önrész 100 ezer vagy 10%.Budapesti cím, 33 éves életkor.
Uniqa, havi 7800 Ft.
Előzmény: zotty1 (808)
zotty1 Creative Commons License 2007.02.07 0 0 808
Cascót kötött valaki a Cee'dre? Kiváncsi lennék hogy a paraméterek függvényében (felszereltségi szint,biztosító,életkor,önrész,lakóhely stb.) mennyire drága. Mivel 5 v. 6 év hitelre venném, ezért ez is jelentős költségnövelő tényező.
MarK Creative Commons License 2007.02.07 0 0 807
Köszi, akkor minden bizonnyal valóban bézs színű a vezess.hu tesztautó.
Előzmény: kiajobb (806)
kiajobb Creative Commons License 2007.02.07 0 0 806
Megnézve a prosit: Machine Silver (9S), Pewtwr Beige (8Q), Kompass Blue (3A), Black Pearl (1K)
Előzmény: MarK (804)
kiajobb Creative Commons License 2007.02.07 0 0 805
Igen az első szállítmányokban csak négy szín szerepel. Fekete, Bézs, Ezüst, Kékes grafit A hivatalos neveiket nem tudom.
Állítólag márciusi gyártástól már mind a 12 szín elérhető.
Előzmény: MarK (804)
MarK Creative Commons License 2007.02.07 0 0 804

kiajobb: jelenleg csak 4 színben gyártják? Melyik négyben?

Kiberlovag: nem nagyon értem én sem. A honlapon akkor nagyon elcseszték, hiszen a pewter beige tulképpen aranymetálnak látszik - ez alapján én is kizártam, hogy ilyen a vezess.hu tesztautója. Ezért írtam, hogy kizárásos alapon inkább szürkére (piston gray) tippelek. A vlevi által beszúrt (788.) prosin viszont valóban sötétebbnek tűnik ez a beige... Fene tudja.

vlevi Creative Commons License 2007.02.07 0 0 803
Igen, azt nem reklámozzák, hogy az amúgy 4-5 csillagból mennyit kapnának egyszem árva légzsákkal, csak a vezetőoldalon.
Előzmény: karesz2 (802)
karesz2 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 802

Valóban alap kéne a full biztonság, a törésteszt is asszem így készül. 6 lufi, legalább 2 aktív fejtámasz, természetesen ABS, EBD esetleg menetstabilizáló, mert ha csak 1* is szükség van rá...

Talán a konkurensek is beindulnak!

vlevi Creative Commons License 2007.02.06 0 0 801
Az angolban nagyobb méretű színes autóképek vannak, amiben világosabb ez a szín, a magyar prospektusban csak az apró felülnézeti képpel, és sötétebben. Ezt adja össze valaki. Biztos ami biztos, én sötétkéket veszek, azt nem lehet összekeverni :)
Előzmény: kiajobb (799)
KiberLovag Creative Commons License 2007.02.06 0 0 800
Most rengeteg képet túrtam erről a színről, és úgy tűnik, borús időben besötétedik, és szürkül, míg jó fényviszonyok mellet világosodik, és jobban dominál az arany-szerű tónus... mindenesetre rossz fényben nehéz lehet színhű képet csinálni... és változatlanul bejön... :)
Előzmény: kiajobb (798)
kiajobb Creative Commons License 2007.02.06 0 0 799
Érdekes, hogy angol oldalról töltötted be a képet pedig alatta a színeknél a magyar prosit teszed be amiben ugyanúgy benne van ez a rész is
Előzmény: vlevi (789)
kiajobb Creative Commons License 2007.02.06 0 0 798
Márpedig én ilyenben tesztvezettem a benzinest.
Előzmény: KiberLovag (785)
duval72 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 797
Köszönöm a segítséget.Utánna fogok nézni,mert én sajna elég rosszul navigálok.Ha egy kicsit is ismeretlen helyen járunk a családdal akkor a feleségem az én GPS-em egyenlőre.Ő nagyon ügyes navigátor,pedig nem is rallizott.
Előzmény: KiberLovag (796)
KiberLovag Creative Commons License 2007.02.06 0 0 796

Én egy kifejezetten cél-PDA-t használok, noha sokan nem szeretik az Acer N35-öt, ha másra nem kell, akkor több, mint elég... IGo fut rajta természetesen (ugyanaz a topmap-os térkép van alatta, mint pl a www.utvonalterv.hu mögött), megnézheted a www.igo.hu oldalon... nos ez a kütyü kifejezetten navigációra fejlesztett, mert nincs WiFi, meg Btooth, meg eleve nem egy erőgép (már ha ebben a kategóriában lehet ilyesmiről beszélni, meg amúgyis, minden másra laptopot használok), viszont van beépített 12 műholdas GPS vevő, és az IGo nagyon komázza, szépen fut rajta... :)

Mindenképpen rugalmasabb megoldás, mint egy gyári navi, de minden belső antennás cuccra igaz, hogy első szélvédő-fűtés bizony lerontja, vagy lehetetlenné teszi nekik a rálátást a holdakra... ha nem belépőszinten gondolkodol, akkor vehetsz olyan PDA-t is, amire külső antenna csatlakoztatható...

Szakmailag van egy kolléga a swiftklubról ismerem, KoZo nicken fut, Ő rengeteg minden kérdésben tud segíteni, de ha mélységekig érdekel, akkor azt privátban... ;)

Üdv:

KL

:)

Előzmény: duval72 (787)
P.URBANUS Creative Commons License 2007.02.06 0 0 795
Úgy vettem észre, hogy a Kiánál először megtanultak jó autókat gyártani, a marketinget pedig még csak most sajátítják el. Ez nem jó, de határozottan jobb, mintha fordítva történne. :-)
Előzmény: duval72 (794)
duval72 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 794
Azzal sem dobják fel a vásárlás előtt álló embereket,hogy hetekig néha hónapokig sem frissítik a hivatalos magyar oldalukat.Időnként olyan mint ha a készítőinél meg állt volna az idő.Pedig fontos lenne frissnek lenni.Még jó,hogy van egy ilyen fórum illetve a kereskedések.Köszi a választ a navigációs kérdésemre.
Előzmény: P.URBANUS (790)
P.URBANUS Creative Commons License 2007.02.06 0 0 793
"Ahogy néztem a prospektust (az angol oldalról letöltöttet), annál jobbnak gondolok egy saját GPS-t. Ez ugyanis monokróm kijelző, és ahogy nézem nem térképet mutat, csak az irányokat. 100-120 körül már teljes grafikus színes kijelzős GPS készülékeket lehet szerezni."

90-ért van már pl. 3,5 colos színes kijelzővel Mitac Mio c310-es PNA, IGO K-európa szoftverrel együtt. Sztem jobban megéri. És azt gyalog is magaddal viheted, könnyen át lehet rakni másik kocsiba, stb.
Előzmény: vlevi (789)
vlevi Creative Commons License 2007.02.06 0 0 792
Ja, a fapadhoz nem járna szervó se! Nemhogy elektromos, sebességfüggő. Úgy lazán ki lehetne hozni 2.2-2.3 millából, de minek ?
Előzmény: vlevi (791)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!