Keresés

Részletes keresés

Dorinesz Creative Commons License 2007.02.07 0 0 159
Figyu! Nem kéne már befejezni a marakodást, és valami építő jellegű dologról beszélgetni? Egy kissé már kezdem unni.
Előzmény: Törölt nick (157)
FLR-723 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 158
Azt én nem hiszem el. És ez nem egy dicsekvős topik.
Előzmény: Törölt nick (157)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.06 0 0 157
én voltam a legjobb rajzos a csoportomban 2 felsőoktatási intézményben is vazze, amiből ez 1ik elég elit, csakhogy dicsekedjek mán egy kicsit. : >
Előzmény: FLR-723 (154)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.06 0 0 156

Megcsináltam a szemet:

Nem lett a legjobb, de azért valahogy összehoztam.

Dorinesz Creative Commons License 2007.02.06 0 0 155
Olvastad a 147-es hsz-emet? Nem tudsz erre mondani valami? Miért nem engedi használni?
Előzmény: norio (151)
FLR-723 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 154
Figyelj ha már rajzolni meg festeni nem tudsz, akkor nem kéne másnak a képét fikázni. Mert tudjuk hogy te ezért jöttél ide.
Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.06 0 0 153
Vazze, mikor beírtam hjogy "szar a sárkány lába" még nem is láttam hogy van betéve sárkányos rajz. : >> Csak hüyléskedtem. Nnna.

Valleyotól meg nem kell annyira hasraesni ám. Amit megfest éa ahogyan, az nyilván csak úgy megy ha az ember abból él, különben semmiképp sincs ideje arra a szintre, de amennyire rajzolni tud, az közelíthető (hacsak nem secperc alatt dobja fel a dolgokat, akkor nem). Képzőn jópár embert ismertem aki tudott annyira rajzolni, sőtt jobban is akár. A festés az más téma...
Előzmény: norio (150)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.06 0 0 152
Köszi. De az az ecset ikon, amit mutatsz, az nekem sehol sincs. Nekem csak a bal oldali van meg. A jobb oldali nincs. A menüben is biztos ki lehet választani valahogy. Namindegy. Azokat a layeres dolgokat már próbálgattam, tudom, mire valóak. Na mindegy, majd ha jösz, akkor megszakértjük, vagy ha megyek, akkor megkérdezem G-t. Még mindig csak egy gép üzemképes nálatok? Mert ha a másikat is be lehetne röffenteni, akkor nem lenne baj, ha G gépezni akarna.
Előzmény: norio (151)
norio Creative Commons License 2007.02.06 0 0 151

A tükrözésesből az okés lett szerintem jobb, a villámban meg szintén a második. Most kicsit a múmiával kéne foglalkoznom...

Az a jobb oldali ecsetikon nem tom miért nincs meg nálad, majd megnézem, ha ott vagyok. De sokmindent be lehet állítani a layereknél is. Elküldöm, hogy értem:

Előzmény: Dorinesz (149)
norio Creative Commons License 2007.02.06 0 0 150
Azzal én is tisztában vagyok, h ezen a szinten még nem vagyok. De sztem már az első hsz-edben is megemlíthetted volna, h a sárkány lábaszára a hurkaszerű és akkor rögtön tudtam volna, h mire gondolsz. B. Valleyohoz meg még távolról sem lehet engem hasonlítani, nem vagyunk egy súlycsoport. Ő a világ legsikeresebbje ebben a témában és persze szeretnék olyan lenni, mint ő, de egyelőre ez nekem még lehetetlennek tűnik. Hiszen mondtam, h eddig csak 2 évig dolgoztam a témában keményebben. Ezért jó, ha valaki tanácsokat ad. Az pl nem tanács, h szinte lebasznak, h de szar a lába, meg h nem tudok rajzolni és a színekhez sincs érzékem stb. Ez nem segítség, hanem fikázás. Ebben az utolsó hsz-edben végre értelmesebben is megfogalmaztad, h mire gondoltál és ezt köszönöm.
Előzmény: Törölt nick (143)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 149
Jól elvagyok magamban! ~:))
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 148

Megcsináltam a villámot mégeccer. Szerintem most sokkal jobb lett:

Dorinesz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 147

Norio!

Azt tudtad, hogy állítólag a PS-ban a ragtapasz jellel lehet pattanásokat leradírozni? De nekem nem sikerült használni, mindig kiírja, hogy valami kínja van. Hátha G tud erre mondani valamit.

Dorinesz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 146

Sikerült a borult égbolt villámmal!! Rájöttem mi volt a baj! Tök kircsi! Lassan mindenre rájövök! ~:))

Ilyen volt

Ilyen lett. Kicsit lehetne borultabb az ég, de majd legközelebb. Meg a villám is eléggé béndzsa lett, de legalább most már sikerült!

Dorinesz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 145

Megcsináltam mégeccer:

Dorinesz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 144

Ilyen lett:

Ezzel a vízzel mindig beszívom. Soha nem tudok rá normális hullámokat varázsolni.

Előzmény: Dorinesz (133)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.05 0 0 143
Lehet hogy viccesnek tűnik de szinte minden árbázolt de amúgy nem létező szörnyet más állatok anatómiájából gyúrtak össze, még az alient is : > Ha nem hiszed el, járj utána. És ez egyáltalán nem egyszerű... sokkal nehezebb mint rajzolni négy hurkát (lábak), egy nagyobb hurkára (test), oszt kész a sárkány, viszont az eredmény erősebb benyomást tesz, hiszen érezhetően izmai, csontjai lesznek. Ha annyira szereted a fantasy műfajt nézz utána Hogy Boris Valleyo mitől lett olyan jó abban: anatómiai vázlatok százait rajzolta, ha nem ezreit. Állatokat is, természetesen.

Azért nem rajzolok 5 perces vázlatot, mert lassan / közepese sebeséggel rajzolok, és mivel nem ebből élek mán, ez nemigen fog változni. Egyébként rajzoltam már passzióból szörnyet, de nem sárkány volt : >

"Már többször említettem, h ezt a sárkányt fejből kellett rajzolnom, csak megnéztem pár más által rajzolt sárkányt, amik más pózban voltak, teljesen más megvilágítással."

Te itt vlmit nagyon keversz: pont ezért kell a tanulmányrajz hogy a fejedben tudd forgatni és helyezni egy kitalált lény anatómiáját, hajlítani a lábait, mancsait, ujjait, és utána azt hitelkesen leképezni papírra, az elképzelt fények által generált ön és vetett árnyékokkal. Magyarán hogy fejből tudj rajzolni. Ponthogy ez jelenti azt hogy NEM másolsz.
Előzmény: norio (132)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 142

Már írtak be egy páran, de mindenki izél a fejemre magasról. Legalább annyit írhatnának, hogy nem tudunk és kész. Mindig megfogadom, hogy nem írok be többet szgépes fórumra, mert állandóan lenéznek (ők a nagy sztechnikusok, én meg mehetek a fenébe, sajna a legtöbben ilyenek, tisztelet G-nek, aki a kevés kivétel közé tartozik, de itt fórumon nagyon bunkók).

Előzmény: norio (137)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 141
Addig eljutottam, hogy nyissak egy új lapot, meg hogy kiválasztom az ecsetet, és hogy annak a vastagságát is tudom állítani, dehogy hol van az az ecset ikon jobbra fent, ahol lehet a rányomhatóságot állítani, azt nem találom. Nekem szerintem nem olyan a photoshop, mert az enyém 8-as. A tietek meg valami korábbi verzió, ha jól tudom (G csodálkozott, amikor itt járt). Valahol a menüben nem lehet ezt állítani? Ja, és az mitől van, hogy nagyon kockás? Pl amikor kört rajzolok. Tök randa.
Előzmény: norio (139)
norio Creative Commons License 2007.02.05 0 0 140
Ja te éppen azt nem akarod, h nyomásérzékeny legyen? Akkor az Opacityt hagyd offon. Bár én végig styluson hagyom, mert akkor az olyan, mintha igazi ceruzával rajzolnám az egészet.
Előzmény: norio (139)
norio Creative Commons License 2007.02.05 0 0 139

Nyitsz egy új filet (1000x800pixelest), kiválasztod az ecsetet, ami a képernyő bal oldalán levő 2 soros ikonok közül a jobboldalon felülről a 4. ikon. Ezután kiválasztod az ecsetméretet, amit felül a Brush felirat melletti kis nyilacska lenyomásával tehetsz meg. Továbbá beállítod, h az ecset nyomásérzékelő legyen, úgy h felül egészen jobb oldalt van egy ecset ikon, azt megnyomod és kiírja, h Brush Dynamics: size: off, Opacity: off, Color: off. Te állítsd be az Opacityt stylusra. A színt már tudod, h hol válaszd ki, ugye? Javaslat: soha ne a background rétegre kezdj rajzolni, mert akkor nem rakhatsz mögé több réteget, ha hátteret szeretnél később. Mindig kezdd a layer1-en, amit te nyitsz meg :))

Dorinesz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 138
De hogy a tökömbe tudsz PS-ben rajzolni? A tollegérrel? Mert én próbáltam tegnap is, és rohadtul nem ment. Sőt! Tök béna volt. Tudom, hogy lehet állítani, hogyha rányomom a tollegeret, akkor nyomásra érzékenyen változik a sötétsége, és van olyan, hogy nem reagál erre. Nekem az kéne, hogy ne reagáljon, csak a színezésnél, mert tök béna lett. Meg túlságosan kockás lett a vonal. Azt se tudom hol kell beállítani, mert tuti belehet valahol.
Előzmény: norio (135)
norio Creative Commons License 2007.02.05 0 0 137
Lehet, h pang a topik :) Várni kell.
Előzmény: Dorinesz (136)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 136
Nem tudom, még nem néztem meg az összeset tüzetesen. De valszeg nincs, mert csak speciális effektek meg egy-két tipp képcsinálásra (mint ez a holdas is volt), meg betűkkel trükkök, ilyesmik vannak. De lehet, hogy van, csak meg kell keresni. Én is kerestem olyat, ami rajzolásban segít, de egyedül ez a manga szem volt - ami nem is sikerült. Bár lehet, hogy van több is, már eléggé sokat átnéztem, de eddig nem találtam. Kérdeztem a photoshopos topikon, hogy tudnak-e még ilyen tutorialos oldalakat, de még nem válaszoltak.
Előzmény: norio (134)
norio Creative Commons License 2007.02.05 0 0 135
Mondjuk a sárkányt már leadtam tegnap, végül a csont nélküli verziót küldtem be. Nekik tetszett, és ez a lényeg. Most egy múmifikáló szolgát kell rajzolnom, amint éppen teker be egy múmiát. Hát még nincs róla egészen pontos elképzelésem, hogy milyen nézetből legyen: enyhén felül-hátulnézet, hogy mindkettőt jól lehessen látni a szolgát és a múmiát is, vagy gőzöm sincs. Az biztos, h a múmia valami asztalszerűségre fel lesz fektetve és a szolga mellette fog állni és ráhajol kicsit, ahogy betekeri. Csak a nézet a kérdéses és a környező tér, háttér kitöltése.
Előzmény: norio (134)
norio Creative Commons License 2007.02.05 0 0 134
Van sárkányra is tutorial? :))
Előzmény: Dorinesz (133)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 133

Ma ezt akarom megcsinálni, ha hazaértem. http://www.tutorial.hu/node/209

Nem tudom sikerül-e, de mindenesetre megpróbálom. Meg teszek még egy kísérletet a villámmal is.

norio Creative Commons License 2007.02.05 0 0 132

"nincsenek rajzaim sárkányokról, sose rajzoltam olyanokat : > meghát azér kicsit meredek lenne hogy több órát arra szánjak hogy csináljak egy sárkányt csak úgy, ingyen bérmentve, mer vlkit monta hogy mutassam... "

Bocs, csak azt gondoltam, h mivel ilyen erős és negatív véleményt formáltál a rajzomról, gondoltam talán te már sokkal jobban tudsz nálam és elég rá 5 perc, h vázlatosan megrajzolj egy jobb sárkányt. 5 percet meg akár ingyen és bérmentve is rá lehet szánni bárkire :))) De ha még sosem próbáltál ilyesmit rajzolni, akkor hogyan lehetsz ennyire biztos abban, h ez olyan egyszerű és csak néhány állat anatómiáját kell összegyúrni??? Sztem ez vicces elképzelés :) Már többször említettem, h ezt a sárkányt fejből kellett rajzolnom, csak megnéztem pár más által rajzolt sárkányt, amik más pózban voltak, teljesen más megvilágítással. Nem másolhattam le őket. Mondom, az a nehéz benne, h nem másolhatsz, hanem a mozdulatot neked kell kitalálni és a színét is. És ha a megvilágítás teljesen más, már szinezni is teljesen máshogy kell, mert eleve máshonnan fog jönni a fény.

Előzmény: Törölt nick (131)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.05 0 0 131
hejj, nincsenek rajzaim sárkányokról, sose rajzoltam olyanokat : > meghát azér kicsit meredek lenne hogy több órát arra szánjak hogy csináljak egy sárkányt csak úgy, ingyen bérmentve, mer vlkit monta hogy mutassam... nem vagyok én ennyire altruista : > Állatok, emberek rajzolásához némi anatómiai tudás, és tanulmányrajz gyakorlat kell, ez áll a sárkányra is, ami többnmyire néhány más állat anatómiájából van összegyúrva, némi torzítással. De mér pont sárkány? Csak viccből írtam arról : >
Előzmény: norio (126)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 130

Na hi!

Egyébként tegnap megjavult a tollegér is. Én ugyan cseréltem benne elemet is, de úgylátszik, hogy amire kicseréltem, az is le volt merülve. Öcsipöcsinél meg volt olyan, ami tutira jó volt, és most tényleg működik. ~:-SS

Tegnap legalább fél 11-ig photoshopoztam. Csak az volt a veszélyes, hogy ma nem bírtam felkelni. De azért jó volt. ~:)

Előzmény: norio (128)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!