Jo estét mindenkinek ma végleg eldölt számomra vége a tt-s világnak bejött egy nemzetközi melo ami nem sok idöt hagy vasutazni és ma ugy döntöttem eladok mindent.A sogorom is kért hogy neki is segitsek egy kicsit mert az ö asztala sem halad ,de most neki sem tudok sok idöt szentelni na de ez nem ide tartozik.Tehát elado az 575.számu hozzászolásomban feltett dolgok és még 6 jobbos,3 balos ,1 ives balos,1 ives jobbos válto továbbá egy nagy marék sin a sinek,váltok régi tipusu sinek.Csak egyben adom el nincs idöm börzézni vasárnap felviszem ha van konkrét ajánlat.Esetleg tudtok mondani valakit aki vásárol használt tt-s dolgokat?Ha van valakinek ajánlata irjon ide csak korrekt legyen
Hát, ha az 1:120-as arányt komolyan veszed, akkor az bizony 1,2 méter volna...
Ha az állomásokat megnézed, akkor a vidéki vasúti megálló és a Keleti pályaudvar peronja között is van különbség. De az utúbbit sem hiszem, hogy 70cm-nél magasabb volna.
A "Helyes vágányok.."-ban 3cm/1m maximális emelkedés van megadva. A gond nem az szokott lenni, hogy a mozdony motorja nem bírja felhúzni magát, hanem, hogy kipörögnek a kerekei. Azok a mozdonyok, amelyeknek van gumigyűrű a kerekein, jobban bírja, de amelyiknek nincs, azok bizony nem biztos, hogy el tudnak indulni.
Az emelkedő 140cm/10cm, szerintem ez durván ugyan annyi, mint amit Te írtál. Nagyjából a régi BTTB mozdonyok közül mindegyik föl megy egy normál szerelvénnyel. Az emelkedő végén kicsit belassulnak, de nem vészesen. Az új Herkulessel vontatott szerelvény viszont ,sebességcsökkenés nélkül megy az emelkedőre
A hegyen lévő fákon én is gondolkodtam már, valószínű kicsit átalakítom a dolgot
Egyébként köszönöm mindenkinek az építő kritikát. Azt azért el kell mondanom, nem kiállításra készül az asztal, csak a 4 és fél éves kislányomnak (aki imádja már most) és persze a saját magamnak. Próbálkozom, csinálgatom, ahogy sikerül
A Piko Herkules szerintem nagyon jó, nagyon szépen fut a BTTB síneken és ami a legjobban tetszik, hogy semmi hangja, csak a sín illesztéseket lehet hallani, ahogy átmegy rajta. Próbáltam "erős" terheléssel, szinte ugyan úgy haladt mindenhol... Szerintem nagyon jó kis mozdony, főleg 13500-ért. Igaz, nagyon nincs összehasonlítási alapom, mert az összes többi mozdonyom nem a legjobb formában lévő régi BTTB.
Bécs környékén - történelmi okokból - a TT-méretet nem igazán érdemes (még) keresni, az osztrák piac meghódítására még csak kísérleteket tesznek szvsz. Pozsony már több eséllyel kecsegtethet...
"A sínjeimre és váltókra továbbra is várok egyébbként a Hobbynál," Na ez a TT-sek szomoru sorsa. Nyomorult sineket se lehet kapni, még ha van pénzed akkor se. Vidéken semmi sincs, a múltkor felutaztam Székesfővárosba, három boltban tudtam összeszedni 5 db Tillig sint meg összekötő papucsot. A válaszok:"Lesz, meg van rendelve. Mikor lesz? Nem tudom."
A Herkules marha jól nézni a Touristen Expressz kocsikkal! A BR23 viszont kicsit hosszú ahhoz a fűtőházhoz :) . Összességében nagyon klassz lesz az asztalod, a zöld kandeláber nálam külön nagydíjas!!! Gratula!
Kövesd a kapcsolási rajzot. Ha különböző színű drótokat használsz, nem fogsz elkeveredni. A szakaszolásokat és a kapcsoló vágányokat következetesen mindíg ugyababba a sinszálba iktasd be. A mozdony fesz és a tartozék feszültség összekötését se hagyd ki a rajzok szerint. Fog ez menni, hajrá!!
BR52, BR52.80, az új emeletes vonat (nem az, amit újra kiadtak, a régi DR-es zöld, hanem az új DB AG-s!), és nagyon bután néznek ki a halberstadt-i kocsik is rajta.
Most ezeken az íveken én is elgondolkodtam... Nekem BTTB-s síneim vannak, ahol ha jól utána néztem 286 sugarú volt a legkisebb ív, amiket a váltók kitérőinél is alkalmaztak. Kérdésem, hogy van olyan mai mozdony, vagon amely ezt az említett sugarat sem bírja elviselni?
A 35-tel ellentétben szerkocsihajtásos. Az erderti tervek még a BTTB végnapjaiban készültek, modellt a Tillig csinált belőle 1996-ban. Szerintem szép, én is pályázok egyre, de nekem a DR III. korszak kell, a modernizált kocsikból álló gyorsvonatomhoz. A JATT poggyászkocsija már meg is van hozzá!:-)))) Csak ugye itt van a modell építés nagy arany etalonja a Gützol BR65.10, és jövőre jön ugyaninnen a BR24, és a BR64... Hajjajajjj! Futását tekintve vigyázni kell a mozdony kerekeinek szabad mozgására (mint minden ilyen modellnél), de alapban semmi gond vele. Jót tett a modellnek a Tillig, de ez elmondaható az összes hajdan Zeuke/BTTB által gyártott, és a Tillig által is tovább készített modellekre.
A mostani TT Kurier címlapján van egy alaposan elkoszolt V60-as! Szép, de én sajnálnám így összemaszatolni a modelljeimet!:-) www.tt-modelleisenbahn.de
Sajnos megint OFF, mert Z méret, de most koszolunk: aZ alábbi képeken egy Faller sorompó őrház van, a "patina" száraz ecseteléssel készült.
Teljes mértékben egyetértek veled! De mivel nincs másmilyen szerkocsis gőzmozdonyom ezért kénytelen vagyok a Br35-tel vontatni (nekem sem tetszik de, ez van). Tervezésben van egy Br01 (02125 zöld) beszerzése, remélem még nyár előtt összejön. Ha esetleg tudnál mondani néhány tulajdonságot (futás, kinézet, stb... ) a Br01-ről akkor megköszönném.
Holgery! Ha az 50-es éveket modellezed, akkor a DRG festésű VT137 nem jó választás, a most is kapható III. korszakos VT137 a nyerő. Az 50-es években mér kikoptak mindkét vasútná (DR, DB) a birodalmi festésű DRG-s járművek, ennél biztosan, mert eleve nem nagy darabszámban készültek, a DR-nem sem sok volt belőle.
Lyozsy! A képen a Karwendel express eilzug kocsija van. Tipikus DRG-s vonat, vagyis 1945 előtti szerelvény. A DR BR35.10 mozdonya tuti rossz választás hozzá, lévén annak a mozdonynak az első példányát 1955-ben adták át a DR-nek, még BR23.10-ként, és 1970 körül, vagyis már a IV. korszakban lett belőle BR35.10. A BR01-es passzol hozzá, a DRG festésű (Tillig kat. szám: 02120, vagy a zöld 02125), vagy régebben volt a Tillignek E44-ese is DRG-s verzióban, de ma már nincs gyártásban.
P.S.: mielőTT megkérdezitek, hogy miért BR23.10 a BR23: mert a DR néhány késői DRG-s mozdonyt áttervezett, és úgy állította forgalomba, a DB-től, és a DRG-től való megkülönböztetést szolgálta a ".10". Két neves cég is beleesett ennek elfelejtésébe. Az egyik a MIBA, ami azt rótta az akkor megjelent új TT-s Gützold BR65.10 szemére, hogy hosszú a modell az eredeti 65-höz mérve. Igen, ugyanis a DB BR65 rövidebb gép, mint a DR65.10, nem is egy helyen készültek, lévén a DB-s mozdonyt a Maffei építette, München mellett. A következő lapszámban aztán helyesbítettek, sűrűn kérve az elnézést. A másik már gáz, mert azt nem lehet ilyen könnyen helyesbíteni, de szerencsére OFF, a ROCO 2006-os H0 újdonsága a DR BR23.10, ami sajnos egy festési variációnak tekinthető, ugyanis a DRG/DB 23-ast feliratozták DR-nek. Csak azt az egyett felejtették el, hogy a Chemnitz-ben...izé Karl marx Stadt-ban az eredti DRG terveket alaposan átdolgozták, hosszabb kazánt kapott, és ennek megfelelően tényleg hosszabb is a mozdony, mint az erdeti, amit a ROCO nem követett le.
ahogy eddig észrevettem neked nagyon kevés dolog tetszik...
nem egy paksinuti szintű az asztala, de én becsülöm a munkáját, én még eddig se jutottam, és annyira nem rossz. a BTTB sínek és állítók miatt a mai terepasztalokhoz képes kevésbé szép, de ez meg nem az ő hibája, ha lett volna 1 vagon BTTB nk miis abbol épitenék. (igyis az 1/3át U profilbol csináljuk)
szóbajött a koszolás, milyen koszolóanyagokat ajánlotok? gondolom bp n lehet kapni szfvaron ugyse, de ha fenjarunk majd keresünk vmit; bár a koszolás még odébb van, de mindig 2 lépéssel előbbre gondolkodok:) (ha nem többel)