Hello!Szerintetek egy két éves yukka recurvifolia mekkora lehet mert szeretnék internetről rendelni.Ja és furcsa hogy csak 900 forint.A www.palmaligetetmagyarorszagnak.com -ról néztem ki.Itt magot is lehet kapni.Köszi!
Szerintem simán virágozhat a tiéd is. Nálam elég satnya ott a talaj, ahol él, (br tudom nem egy igényes növény) viszont nagyon nagy előny, hogy a ház előtt délkeleti fekvésben, nagyon védett helyen van, még az ablakok is visszaverik rá a napfényt. Leesett az állam, amikor először virágzott. Aztán elég szerencsétlenül nőtt tovább, kicsit görbült, mert a virágszár mellett hozott egy újabb csúcshajtást. Tavalyi virágzás után pedig háromfelé ágazott a csúcsán. A tövénél is hozott új sarjakat. Egyenlőre nem választom le őket, inkább egy csoportot szeretnék, úgy jobban néznének ki.
Ha 2000-ben ültetted, akkor 2004-ben virágzott először, ahogy számolom? Én 2004 tavaszán ültettem, akkor idén még nem valószínű, hogy virágzik, majd jövőre, bár méretre már most majdnem akkora mint a képen levő jukkád.
A Yucca torreyt most fényképeztem. A könnyű takarás alatt, csak a csapadéktól védi felülről fólia. Eléggé foltosodnak a levelei a legtöbb jukkának, főleg az idősebb levelek, miért? Természetes öregedés, vagy gombásodás, tavaly is ezt csinálták, de nyáron szépen kinövik.
A napokban találtam rá a treemail.hu oldalra, ismert nevű kertészek csinálják, kertészeti csomagküldést. Aki yukkákra és néhány különlegességre vágyik, érdemes betérnie az oldalra....
én szerintem még kapni fogunk a téltől egy "visszavágót", csak az a baj, hogy az már végzetes is lehet:( egyébként majd holnap vagy szombaton megyek a kertbe lefotózni a yukkáimat! :)
jujj. szegényről egyből a yukka glorisa jutott eszembe! :) de miért vágtad, nyested így meg?a rászáradó leveleket igazságszerint úgy volna a legjobb, ha a törzsön maradna védelemként.
Én attól félek, hogy most ugyebár van ez az enyhe idő, ami növekedésre "kényszerítiti" őket, és hírtelen egy sarkvidéki hideg levegő(kb -15-20C)nagy kárt tudna okozni a yukkáimban, főleg az icipici recurvifoliámban!
Sziasztok!Szerintetek az melyik fajta yukka lehet amit sok kertben látok van ahol már törzse is van,méregzöld a levele hasonlit a szobai yukkához de puhábbnak látszik a levele.Két kertben is van itt errefelé,soha nem látom hogy takarnák,sőt van ahol el van hanyagolva mégis minden telet kibír.Ez nem az a yukka aminek a levelén cérnára hasonlító szálak vannak,azt ismerem.Kertészetben sem látok.Ősszel akartam venni egy fajtát aminek sárga csíkos a levele de a végén a kertész elárúlta hogy nem télálló 100%-ban.Szerintetek???Köszi!
Alszanak még a Yuccák.Eddig még biztos nyugodtan, hiszen hideg nem volt, csapadék is alig, legalábbis itt nálam jelentéktelen mennyiségű volt ősz óta.(annyira,hogy az örökzöldeket locsolnom kellett.)
le fogom takarni télen, hó nem szokta érni. Azóta teszem ezt, amióta ugyenez egyszer kirohadt pár éve, de azt oldalhajtásokkal átvészelte. Amúgy nagyon száraz most a talaj, az ember nem is hinné mennyire.
Minál szárazabban van tartva télen annál nagyobb a fagytűrőképessége, részben meg a vizes földtől rohadásnak indulhat, persze csak ha a kemény hosszú fagyoktól legyengül. A legtöbb jukkának a nedves földtől jelentősen lecsökken a fagytűrése, a neten olvasható nagy fagytűréseket, teljesen szárazon teletetett jukkáknál mérték. Nekem a rostratamat is a víz vitte el, nem a fagy.