Tudna valaki valami segítséget adni antikoláshoz? (H0 vonatok, épületek) Teljesen kezdő vagyok, fogalmam sincs hogy induljak el...mi kell egyáltalán az antikoláshoz?
Tudja-e valaki egyáltalán követni, hogy melyik makettet ki adta ki, és ki csomagolta újra? Van pl. japán piacra szánt Tamiya dobozos Italeri makett, ami azért valahogy visszakerül Európába, 3x áron, ugyanolyan vacak. Megaztán van Italeri-Zvezda kooprodukcióban készült makett, Revell dobozban :) Azt a Revellt, amire made in Italy van írva, nem merem kézbefogni se, szint biztos, hogy Italeri. Ami viszont Revell és made in Poland, abban mintha még nem csalódtam volna. Vagy a fene tudja.
Csatlakozom az előttem szólóhoz. A Hasegawa F-18C nekem eléggé kiábrándulás volt. Látszik rajta, hogy egy kőkorszaki F-18A öntőkeret, amihez adnak egy (2) F-18C függőleges vezérsíkot is. Ez a két új vezérsík ugyanis sokkal jobb minőségű, mint a makett többi része. Nagyon csúnya rajta pl. a kabin mögötti púp.
Ez a kit 2004-ben jelent meg, már vésett panelvonalas, de a minőségével vannak gondok, talán ezért készítettek hozzá egy olasz műgyantás cég komplett új törzset. Azért nem kell megiljedni, viszonylag nem rossz kit, de a Trumpeter új 48-as kitjével jobb, ha még véletlenül sem hasonlítjuk össze.
Én egy SM 79 "Sparviero" - t néztem ki, csak 3000 - 4000 között van, óriási dobozban. Nem szeretném félbehagyni. Gyakorlatilag minden jó lenne, csak a Sparvierot szeretem.
Jogos a kérdés. Már csak azért, mert az átvett 1/72-es ESCI harcjárművek nem olyan rosszak. Más kérdés, hogy szinte ugyanazokat a Revell is megcsinálta, új makettként, sokkal jobb minőségben. Az Italeri F-5-öt nem tudom Esci készlet-e, de nem rossz F-5 Freedom fighter . A másik, a "Patrouille Suisse" festésű teljesen más, mert eleve pozitív paneles, de azt sem mondanám totális hulladéknak.
Ja még annyi hogy a doboz teteje eléggé elválik a doboz aljátol szóval valszeg valami nyithatós tárgy! Hát innen ered az elképzelése a szerszámos ládának!
Én egyszer szgk. pótkereket, kínomban. Egy kis 12V-os kompresszorkával rátöltöttem, amikor leesett a nyomás. Akkor megtette, de csak mint kényszermegoldás. Egyébként a kerekek sem szeretik ezt az üzemmóot.
En legeloszor is, amikor probalkoztam gyurmaba allitgattam 8*8 gyufat, es kozejuk epitettem a tobbit a basik ket iranyban. De amikor kesz volt a kocka, akkor akarhogyan nyomtam ossze, kiszedtem a gyurmabol, es szetesett :-( Viszont a gumis megoldas jonak tunik, azt meg ma este megprobalom.
Jó, de kb. 1 perced van, amíg ideális a nyomás, felette túl sok, kiviszi a pisztolyt a kezedből, alatta pedig nem tudsz fújni. A külső keverésű pisztolyok (amik általában alsótartályosak) pedig még érzékenyebbek, csak megfelelő nyomáson hajlandók a festéket a tartályból felszívni.
Én a honvédség alatt raktam egy párat. Elvileg ha jól emlékszem 8 v. 9 doboz kell hozzá. Elösszőr leraksz 10 szálat egymás mellé és elkezded keresztbe hosszába egymásra rakni. Aztán ha felpakoltad hogy magasságban is úgy, hogy amikor 10 szál fekszik akkor beleszurkálod a függőleges szálakat. Majd cérnával megkötöd. Utána elkezded feltölteni és amikor végeztél akkor elvágod a cérna szálakat. Mert akkor már össze tartja az egészet a gyufaszál feje. Tipp még, hogy az első szálakat gyurmára pakold akkor fikszen áll.
Én raktam ilyet össze... :) Itt van a polcomon..... a gyufák szélesebb feje szorítja össze az egészet, de csak akkor, amikor már mind bent van... én az összerakás alatt gumigyűrűkkel fogattam ideiglenesen :) Csak kitartás! Mikor kész, akkor már akár ki is lehet venni belőle egyet-egyet, mert a sok fej szorítja egymást.
Legegyszerűbb egy egíyszerű rugós kimeneti nyomásszabályzó a tartályra, 5ezerért megvan pneumatika boltban. Ha 4 bar megy a pisztolyra közvetlenül, meg sem tudod tartani. Viszont ennyi levegő (4 bar, 50 l tartály) elég kb. 15 percig.
Bár nekem eddig csak flakonos tapasztalataim vannak, de attól tartok, nem lesz ennyire egyszerű a helyzet. A pisztolyokhoz (pontosabban a festékeikhez) olyan 1,2-1,6 közti nyomás szokott kelleni. Ha sokkal több, akkor lefújja a festéket a makettről, ha kevesebb, akkor meg nem jön ki a pisztolyból. Ha viszont csak egy túlnyomásos tartályod van, azon nem tudod ezt állítani, tehát a kezdetén túl erős lesz, a végén pedig kevés, ráadásul időben folyamatosan változni fog a nyomás ereje. Kérdés persze az is, hogy mit akarsz festeni, egy 1/35-ös Sherman egyszínű olajzöldje nem túl kényes.
Ezzel együtt ha megoldható, akkor inkább többször, de kevésbé töltesd fel a tartályt. A menet közbeni nyomásszabályozásra pedig - nem tudom, hogy itt olvastam-e? - a legegyszerűbb ötlet afogad közé szorított akvarista műanyagcső volt.
Tehát ha felnyomom 4 - 4,5 bar-ig akkor egész sokáig lehet festeni az 50 lityóból. vagy az már túl nagy nyomás neki (pisztolynak, festéknek)?
de ha csak 1,2-1,5ig nyomom fel akkor az 50 l-es tartályból 5 percig lehetne folyamatosan festeni, de úgyis csak szakaszosan kell.
Köszönöm az infókat.
Mar probaltam ilyan gyufakockat osszerakni, de allandoan szetesik, semmi tartas nem marad benne. Tudja valaki, hogyan kell osszerakni ugy, hogy masszivan ugy is maradjon? Persze ragaszto nelkul. Kifogytam az otletekbol, segitsetek!