Keresés

Részletes keresés

csanya. Creative Commons License 2007.01.14 0 0 8775
Kár. Én azt hittem valaki jön majd hatalmas UMSZ felirattal a polóján és figyeli mit, hogyan csinálunk.
Előzmény: ultrafutó (8773)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2007.01.14 0 0 8774
Értem, így már más a leányzó fekvése, akkor tényleg az ő dolguk a megoldás. Azon azért csodálkozom, hogy az UMSZ meghirdet egy kupát, és nincs a rendezvényeken szövetségi ellenőr. De biztos nem én fogok óvni, úgyhogy fájjon emiatt más feje. :-)

Előzmény: ultrafutó (8773)
ultrafutó Creative Commons License 2007.01.14 0 0 8773
Nem egészen erről van szó.
(Azt nem tudom, hogy többről-e vagy kevesebbről, inkább másról.)
A Terep Ultra Kupa kezdeményezői éppen teljesítménytúrák rendezői voltak, a Margitások és a Szigethalmi TE szervezői. Hozzájuk csatlakozott Csanya meg a már meglévő 8 bucka és bevettük (ezt már az UMSZ kezdeményezte) a Téli Mátrát is.
Az UMSZ (ellentétben a Terep Százassal, ahol rendező lesz), nem vesz részt a versenyek lebonyolításában és nem részesül a bevételekből. Nem állítunk versenybírót a célterületre, mert nem feladatunk és például fizetni sem tudnánk.
A Margitások bővítik a rendezvényüket egy futó versenyszámmal, szerintem tudják, hogy mire vállalkoznak és meg is tudják oldani a feladatot. Ha tudunk segíteni nekik (például a célterület kitalálásában), segítünk. De lehet, hogy minden ki van már találva.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (8765)
Lúdtalp Creative Commons License 2007.01.14 0 0 8772
Lámpás a kereszteződés. (Bocs, ha túlragoztam) :-)
Előzmény: csanya. (8766)
larzen Creative Commons License 2007.01.14 0 0 8771
a Téli Mátrára viszem a tavalyi futam DVD-jét

Már én is alig várom. Aki kér ebből a DVD-ből, az küldjön nekem egy emailt, másolok belőle! Légy szíves, ne ide írjatok, mert teljesen el vagyok havazva és nincs időm olvasni. :( Sajnos futni sem. :(( Azért a Téli Mátrára megyek, csak beérek hat órán belül. :)
Előzmény: manbo (8717)
amat Creative Commons License 2007.01.14 0 0 8770
A következő héten mik lesznek az ötöslottó nyerőszámai, de csak emilben, ha lehet?!:-)
Előzmény: TÉZÉ (8769)
TÉZÉ Creative Commons License 2007.01.14 0 0 8769
Eddig kétszer csináltam végig a Dunamentit 2004-ben és tavaly, így van már valamennyi tapasztalatom, igaz én kicsit olyan vagyok, hogy ha valahol futhatok akkor az már csak jó lehet.
Tapasztalataim: az első nap végig viszonylag gyenge forgalmú országúton zajlik, forgalomelzárás nincs, de nem is igazán nagy a teherautó ill kamion forgalom. Az útvonal nagyon sík, emelkedő nincs benne, egyedeül a legvégén Párkány határában lehet útvonalat téveszteni, ez 2004-ben nagyon sok embernek sikerült, tavaly szinte mindenki már a jó útvonalon ért célba. Az első nap utáni szállás mindkét alkalommal jó volt, mind először Esztergomban kollégiumban, mind tavaly Párkányban szállodában. Főleg tavaly, mert szinte a cél mellett volt, két ill háromágyas szobákban. És elfogadható úgy emlékszem 2000 vagy 2500 Ft-s áron.

A második nap eleje szlovák oldalon a határig eléggé hullámos van benne egy nagy emelkedő, majd egy hosszabb lejtő, kb 20 km-ig, országúton, de nagyon harmadrenű szinte forgalommentes országúton, majd a magyar szakaszon kb 30-35 km-től áttérünk egy kerékpárútra, ott néha lehet útvonalat téveszteni, de itt sem igazán nehéz a szakasz, enyhe emelkedők lejtők azért vannak, de minimális szintekkel. Van egy nagyon rövid, de annál fogósabb kb 200 méteres szakasz ahol mindkét alkalommal bokáig érő sárban kellett átvergődnöm, de ezen kivül az egész útvonal betonon megy. A második nap utáni szállás Vácon már eléggé puritán sokágyas szobákkal kevés zuhanyzóval, de sok jó ember kis helyen is jól érezheti magát. Este olyan jót beszélgettünk hatan, ennek is meg van a hangulata.

A harmadik nap egy kb 10,5 km-es körpályán zajlik, nagy része ártéri kerékpárút, de a rajt és cél, így körönkénti áthaladási pontja egy kicsit kiemelkedik a szintből, enyhe lejtő, emelkedő van itt.

Ha szerencsénk van és az dőjárás olyan lesz amilyent márciusban várható akkor a FRISSÍTÉS IS ELFOGADHATÓ LESZ, de ha az idei meleg időjárási tendencia folytatódik akkor jobb ha kicsit egyénileg is gondoskodsz a frissítésedről. Kisérés, mind autóval, mind biciklivel megoldható. A hivatalos frissítések általában víz, néhol valamilyen izoital, nápolyi, esetleg néhol csoki. Gyümölcsre nem is igazán emlékszem, talán alma az van. De tény, hogy én nagyon minimálisan frissítek, főleg hűvösebb időben, és szinte reflexből, ahogy végzek egy perc múlva már azt sem tudom mit ettem.

Tény az egész versenyre rányomja a bélyegét a családias szervezés, kis létszámmal van a rendezés megoldva, így vannak zökkenők benne. A rajt mindig csúszik néha akár egy órát is. Az eredményhírdetés is sokkal a verseny vége után van, a kapott érmeken semmi utalás nincs, hogy hol és miért kaptad tucatérmek, de egy olcsón megcsinálható szezoneleji versenynek nagyon megfelel.

További kérdésekre is van időm válaszolok, főleg ha tudok.
Előzmény: kerékpár (8748)
miki Creative Commons License 2007.01.14 0 0 8768
Sajnos nem tudok foglalkozni vele, most nem olyan időket élek. Szép teljesítmény tőlem, hogy ezt a fórumot pár naponta átfutom, hogy ne essek ki teljesen :-)
Előzmény: ultrafutó (8764)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2007.01.14 0 0 8767
Nem gondolom, hogy ennél többről lett volna szó. (Persze tévedés joga fenntartva :-)))
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (8765)
csanya. Creative Commons License 2007.01.13 0 0 8766
Én a biztonság miatt irtam nem az idö vagy a helyezés miatt.....
Előzmény: Lúdtalp (8759)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2007.01.13 0 0 8765
Esélyes vagy. Simán leszakítasz már sz első száz méteren. :-)))

Javítsatok ki, ha tévedek, de szerintem itt arról van szó, hogy van egy ezer éve rendezett teljesítménytúra, a Margita 40, amelyre most az UMSZ rászervezte a terepfutó kupát (ami nagyon szép dolog). Ha ilyen problémátok van, akkor szerintem nem a Margita kiírását kellene módosítani, hanem a terepfutó kupáét. Mondja azt az UMSZ, hogy a kupasorozat első rendezvénye a Margita 40 - 200 méter, és állítson (ültessen) oda egy UMSZ-ellenőrt órával és jegyzőkönyvvel, aki logolja a beérkezőket. Így a futók már teljesítették a versenyt, és körülnézés után nyugodtan áthaladhatnak az úton. Gondolom, a Margita akárhány egyesület lényegesen több hagyományos ttúrázóval számol, mint futóval, és nem sok oka van hozzájuk igazítani egy bevált rendezvény sok éve megszokott kiírását.
Előzmény: miki (8763)
ultrafutó Creative Commons License 2007.01.13 0 0 8764
Én a magam részéről nem érzem kötekedésnek. Tényleg veszélyes lenne egy forgalmas utat keresztezve hajrázni. Lehet, hogy gondoltak erre a szervezők, de az is lehet, hogy nem. Ha segíteni szeretnél ezügyben, kérdezd meg a szervezőket és tájékoztass minket az információkról. Ha nincs kedved, majd Balázs utánajár.

Az egyik illetékes elérhetősége:
palffytibor@invitel.hu
Előzmény: miki (8763)
miki Creative Commons License 2007.01.13 0 0 8763

Ha ez egy verseny, futhatunk együtt az utolsó 200 méterig, mert játszhatok arra, hogy bár leszakítani nem tudlak, de jobban sprintelek. Ezek nem olyan utak, ahol le lehetne állítani a forgalmat. Nehogy félreértsétek, én sem esélyes nem vagyok, se kötekedni nem akarok, csak ha versenynek tekintjük, akkor ez is egy szempont.

Abban egészen biztos vagyok, hogy azok közül, akik versenynek tekintik, többen ész nélkül fognak átmenni.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (8760)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2007.01.13 0 0 8762
aki
Előzmény: iSTVán a dombfutó (8761)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2007.01.13 0 0 8761
Szóval be szoktál érni a "CÉL" felirat alá, aztán megállsz és már folyhat is minden ki és be, meg fentről lefelé is? :-))
A dolog szerintem roppant egyszerű: a kérés tárgya egy szervező, ami még az út túloldalán felirja a futó idejét, aztán utána fáradt versenyzőnk körültekintően áthalad az úton és igénybe veszi a sok kellemes szolgáltatást :-)
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (8760)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2007.01.13 0 0 8760
Meglep a beírásod, mintha most látnál először egy ttúrát. Nem kell ész nélkül átmenni az úton, és? Ez határozza meg a negyven kilométeres túrád menetidejét? A Margita alapvetően egy ttúra, amelyre rá van szervezve a terepkupa egyik fordulója. Lehetne a cél az út túloldalán a járdán is. Kapnál ott fedett pihenőt, öltözőt, zuhanyzót(!), vécét, kényelmes kajálási lehetőséget? Vagy ez mind nem ér annyit, hogy körülnézz az úton? Vagy béreljenek ki még egy épületet a rendezők? Nem igazán ismerek rád ebben a beírásban.
Előzmény: miki (8757)
Lúdtalp Creative Commons License 2007.01.13 0 0 8759
Néha a Tour is beszívja a vonatot - néha jóvá is írják. :-) Egyébiránt többet lehet veszteni az Ep-okon... Szerintem "ez benne van".
Előzmény: csanya. (8758)
csanya. Creative Commons License 2007.01.13 0 0 8758
Vagy esetleg oda állitani valakit stop táblával a kezében.
Előzmény: miki (8757)
miki Creative Commons License 2007.01.13 0 0 8757
Nézegettem a Margita kiírását. Ha jól értelmezem, a rajt és a cél az iskolában van, ami azt jelenti, hogy mind az első, mind az utolsó 100-200 méteren át kell kelni egy-egy forgalmas, lámpával védett úton. Ez így a vakmerőbbek számára veszélyes, akik meg nem akarnak gondolkodás nélkül átfutni a piroson, azoknak meg hátrány. Esetleg legalább a célt át kellene helyezni az út másik felére?
Lassú Nyíl Creative Commons License 2007.01.13 0 0 8756
A minap engem egy pesterzsébeti kis utcában kergetett meg két kis dög, egy tacskó és egy kicsivel nagyobb méretű keverék. A bringára voltak allergiásak. Már akkor ugattak, mikor indulni készültem, de a lábak mozgása teljesen megvadította őket. Egyszer meg is álltam, és rájuk kiabáltam; akkor persze eltávolodtak, úgyhogy inkább megszökni próbáltam, minél gyorsabban eljutni a forgalmasabb utcába. Az autóktól már ők is féltek. Mit mondjak: elég idegesítőek voltak, ahogy kapkodtak a lábam után... Ez van "vidéken": némely kutyák szabadon kószálhatnak, és csak a kutya törődik velük:-(((
Előzmény: kerékpár (8747)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2007.01.13 0 0 8755
Igen, ebben is van ilyen kitétel, meg is nevez néhány különösen veszélyes kategóriába sorolt sportot (autóversenyzés, snowboard, siklóernyőzés, hegymászás, barlangászat...), de azért nagyon bízom benne, hogy a futást (vagy terepfutást) nem sorolják ide. Az szinte biztos, hogy a megkötő postai alkalmazott nem tud bővebb felvilágosítást adni, de valószínűleg megvan itt is a módja az utánaérdeklődésnek.
Előzmény: olipapa (8754)
olipapa Creative Commons License 2007.01.13 0 0 8754

viszont mindenképp érdemes rákérdezni mit is értenek versenysport alat, pontosabban milyen sportokat, mert egy ismerősöm így járt pórul, hogy kötött valamelyik biztosítónál ilyen versenysport kiegészítést, viszont ez sem érvényes mindenre. konkrétan mtb versenyre nem. Futóra persze lehet.

Előzmény: iSTVán a dombfutó (8750)
RSS75 Creative Commons License 2007.01.13 0 0 8753
Alt, Macsa! Köszi az itinert!
p'u Creative Commons License 2007.01.13 0 0 8752
Küldjed csak, érdeklődve várom!
Előzmény: maydayray (8749)
p'u Creative Commons License 2007.01.13 0 0 8751
Egyáltalán nem tűnt túlzónak egyetlen megállapítása sem. Pontosan ismerem a történeteit, és maximálisan együttérzek vele.
Előzmény: kerékpár (8747)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2007.01.12 0 0 8750
Az én Dunamenti tapasztalataim már kissé elévültek, az aktuális első napi szakaszt egyáltalán nem futottam még. A második napi szakasz Párkányból Vácra megvolt kétszer, erről van beszámolóm is. A szlovák rész időnként hullámos, nem túl forgalmas közút, Magyarországon hamar rátérünk a kerékpárútra, ebben is akadnak hullámok. Szállás nem tudom milyen, én Budapestről "logisztikáztam". A frissítés nekem jó, a szokásos zöldgömbös. A harmadik napi váci maraton sík pálya, körözés volt kerékpárúton, de kemény első két nap után ez is nehéz tud lenni :-)

Biztosítás ügyben: most akadt kezembe az isztambul kapcsán kötött utasbiztosításom (PostaUtasŐr). Ebben szerepel, hogy ki lehet egészíteni versenysport biztosítással, díja az alapdíj 50%-a. (3 napra 1315 Ft volt az alap.)
Előzmény: kerékpár (8748)
maydayray Creative Commons License 2007.01.12 0 0 8749
:-))) majd elküldöm az edzésfájlokat
Előzmény: p'u (8746)
kerékpár Creative Commons License 2007.01.12 0 0 8748
Sziasztok!

Hogy kicsit ON is legyek: már a Futóbolondoknál is kérdeztem és utána is olvastam a témának a régi hozzászólásokban, de jó lenne még több információ:

Van valamelyikőtöknek személyes tapasztalata a Dunamenti Szupermaratonnal kapcsolatban (útvonal, szervezés, logisztika, egyéb tudnivalók)? Nagyon megköszönném.

Előre is kösz!

Üdv,

kerékpár
kerékpár Creative Commons License 2007.01.12 0 0 8747
Szia!

Maydayray megszólalásai túlzónak tűnhetnek, de tényleg nagyon rohadt érzés, ha körbevesznek a kutyák és a gazda sem tud/akar velük csinálni semmit. Elég sok energiát fektettem a futásba, a harapásos sebnél jobban fájlalnám, ha valami inat megsértené valamelyik és ez hónapokra kivonna a forgalomból.

Még azt is megértem, ha magánterületre betévedve kell kutyával harcolni, de nehogy már közterületen a kutyáktól kelljen rettegni!

Mindemellett hangsúlyozni kívánom, hogy csak a lenti két kutyával és a gazdájukkal van bajom, a többit (kapcsolattól függően) szívesen üdvözlöm futás közben vagy simogatom és játszom vele.

Üdv,

kerékpár
Előzmény: p'u (8746)
p'u Creative Commons License 2007.01.12 0 0 8746
Orvos látott már?
Előzmény: maydayray (8745)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!