Ugyan azon az oldalon, ahonnan letöltötted, középtályon van egy link a magyarosítás külön letöltésére. Ha letöltötted, akkor csomagold ki (ZIP). A kicsomagolt filét bemásolod a "Language" könyvtárba. Utánna megnyitod a programot. Ott az "Options" menűpontnál keresd a "Chauge language" pontot. Nyisd meg és válaszd ki a Magyar nyelvet!
Nagyon szépen köszönöm hogy felraktad a sorompó rajzát! Ha men gond told fel azt is mert még a tervezés fázisában vagyunk, s nem tudom mit tudunk megvalositani!
Sziasztok. Sajna nem a legjobb kép, illetve a munka hibáit is kérem elnézni. Na jelenleg ő készül, illetve utána a párja is. Jelenleg félkész, bár már működik, de itt éppen nincs benne a motor.
Üdv minden TT rajongónak! Szeretnék csatlakozni a társasághoz, mivel most kezdtem el 13 éves fiammal építeni a terepaszalt még a tervezés fázisában, járunk, minden segítséget elfogadok! Megpróbálok első lépesben visszaolvasni, nagyon remek a fórún! Nagyon örülök hogy rátaláltam! Üdv mindenkinek: Szuszidi
Üdv tt-sek ma kint jártam a börzén vettem egy marék sint,de ágyazati követ csak HO-s ban kaptam sok töprengés után elhoztam.Ahogy haza értem ki is probáltam egy ocska sin darabon,nekem nem olyan rossz a mérete a köveknek igaz nem is vagyok profi vasutas.van néhány kép csak kamerás mert a digit géppel készült képeim nem tudom le csökkenteni,de ha látszik valami a képen szivessen fogadom az észrevételeket ,javaslatokat.Persze ha az alap nem natur fa volna hanem szürke az még dobna rajta lehet
Szeretnék én is csatlakozni hozzátok! :-) Sok évvel ezelőtt én is elkezdtem egy terepasztalt építeni, de mint ahogy szokott lenni idő hiány és egyéb okok miatt (nálam sajnos a lustaság is...) végül sose készült el. Mivel ebben a témában én mindig próbáltam maximalista lenni és mindig jöttek a jobb és jobb ötletek, ezért sokszor nem haladtam az építéssel. A váltók állítóművei nálam alapból a terepasztal alján voltak (volt velük baj, amit nem tudtam megoldani sajnos) és a visszajelentések, valamint a saját készítésű fényjelzőim digitálisan működtek. Mostanában ahogy végig olvastam ezt a jó kis topicot mertült fel bennem, hogy azért csak be kellene fejezzem az asztalomat. Sajnos mivel most még nem igazán alkalmas a dolog, valószínű csak később kezdem el újra. Remélhetőleg még ebben az évben... :) Mérete nem túl nagy: 90x190-es. A pályarajzot majd megpróbálom feltenni, ha megtalálom valahol.
Gyorsan írj egy mailt ZZemokinak, hogy a fűtőházat is hozza ki Neked a Börzére, szokott lenni nála. A két tehervagon kitt is elő-előfordul a börzén, különösen, ha a szlovák srác is ott lesz.
Sziasztok ezekre lenne szügségem tud valaki segiteni?Holnap megyek börzére valamit venni Zzemoki holnap hoz ki nekem töltést a sinek közé,nekem szürke bazalt lesz a talpfák közt
Én 110-esből csináltam meg az M 412002-t. Majd rakok fel képet róla. A motor áthelyezése nem probléma, sőt így a súlyok áthelyezése is megoldható. Nekem a Leohoz hasonlóan helyezkedik el a vezetőállás és viszonylag egyszerűen volt megoldható. Legközelebb hétfőn leszek gépközelben, ha sikerül rakok fel képet róla. üdv.
Igazából az végén olvashattad, hogy nem én vagyok a szerzője az írásnak. Így nem is akarok kitörölni vagy átírni benne semmit. Viszont utólagos engedélyeddel beszúrtam a szöveg végére amit írtál...
Igen valóban igazad van ,de megpróbálok vagy új alvázat építeni vagy áthelyezni a motort.,vagy másik motor. meglátom majd ha sikerül beszereznem egy BR110-et.
Azt mondom ne habozz tovább és vágj bele. Az az igazság hogy valamikor én is TT-ben kezdtem, de gépeket még csak H0-ban készítettem. Asztal helyszűke miatt csak TT-ben jöhet szóba nálam (jobban is szeretem) és szeretnék látni egy Leót rajta. Ezért vágok bele ebbe a projektbe.
Ezek után , gondolhatod hogy nem félek egy alvázat meg vágni esetleg egy újat építeni. Lehet hogy nem a V42 lenne a legalkalmasabb erre, talán még az M63 is könnyebb lenne.
H0-ban ezt követtem el. Nem a legszebb de mégis a kezem munkája az egész. Kell egy legalább ilyen TT-ben is nekem!
Bocsánat, hogy iTT veszem észre, de azt írod a honlapodon:
"A digitális technika lényege az, hogy a váltóáram görbéjére elektronikus jeleket (adatokat) lehet ráültetni, így az áram mint adathordozó forrás van jelen. Ezeket a jeleket a különböző egységek értelmezik (dekódolják) és ennek megfelelően továbbítanak áramot az egyes végeszközök felé."
A mondat első felében van egy jókora pongyolaság. Nem a váltóáram görbéjére ültetünk rá digitális információkat. Maga a központi egység állít elő egy olyan digitális impulzus sorozatot, aminek van pozitív, és negatív összetevője is, vagy nem egy klasszikus impulzus sorozat, ami a 0-és a max tápfesz között változik, mint egy négyszög jel, hanem pl. -18V és +18V között. Valójban az adatfolyam maga akkora erősségű áram, hogy alkalmas arra is, hogy meghajtsa a modelleket a dekóderekkel.