Keresés

Részletes keresés

gma Creative Commons License 2007.01.07 0 0 253
Dehoygnem, bizonyos dolgokban igaza van. De egymás minősítgetése (élen veled) nem méltó ehhez a fórumhoz.
Előzmény: Törölt nick (249)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.06 0 0 252

Még mindig OFF és a téma is ugyanaz, de egészen más szemszögből:

Tizenkilenc milliót kereshet az állam egy roma gyereken

"Városi legendákban" hallunk időnként arról, hogy ez vagy az a nagyeszű nagyiparos, sok zsetonnal bíró nagyvállalkozó azt javasolja ennek vagy annak a kormányzati főembernek, hogy a szociális ellátó rendszerek folyamatos finanszírozhatósága érdekében külföldről érdemes beengedni aktív kereső korúakat.

Alighanem praktikusabb lehet a hazai romák munkához juttatása, ami lényegében a beiskolázáskor dől el.

Félreértés ne essék, nem vagyok roma származású. Ahhoz, hogy az ember észrevegye, ha egy kisebbséggel szemben kirívóan méltánytalanul jár el a többségi társadalom (lásd az előzményi hozzászólást), nem kell a kisebbség tagjának lenni.

Előzmény: kplaszlo (251)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.06 0 0 251

Kétszer is szóba került a kisegítő iskola a mostani vita során. Picit OFF lesz, de érdemes a hírre rákattannotok:

Nem fogyatékos, roma - megkezdődtek a kártérítési perek

Kapitális szemétségről szól a sztori. Arról, hogy debilek és retardok közé utalnak be a kisegítő iskolákba tök egészséges roma kiskölyköket. Általában a magyar nyelvértés/nyelvkészség okozza a dolgot, ez derül ki, ha az illetékes szakembert aki a kiskölyköt a kisegítő iskolába beutalta kifaggatják. Tehát van racionális magyarázata a dolognak, de nagyon halovány maga a nyelvkészséggel történő érvelés, hiszen jól tudjuk, hogy külföldön kiküldetésben dolgozó magyarok gyerekei simán beintegrálódnak a helyi iskolák közösségébe. A nyelv egyáltalán nem probléma, mert 6-7 éves korban a kigyerekek agya olyan mint a szivacs, ezért villámgyorsan tanulnak meg új nyelvet az adott nyelvi környezetben.

Előzmény: kplaszlo (247)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.06 0 0 250

Gma-val korábban volt néhány elég korrekt és higgadt hangú üzenetváltásunk. Persze mire eljutottunk odáig, az nem kis "küzdelem" volt. Engem speciel már akkor halálira fárasztott gma finoman szólva "érdekes" vitastílusa.

Három alapkérdést sikerült akkor tisztáznunk. Most pedig a kártyával történő fizetés és az aruhitel kérdését tisztáztuk. Ezek is alapkérdések.

Az alapkérdések mind arról szólnak, hogy vajon lehetséges-e az MLM értékesítési modellt a klasszikus kereskedelmi módszerek helyettesítésére használni. A korrekt válasz mindannyiszor az, hogy nem lehet, az MLM modell erre nem alkalmas.

Akit az MLM téma finomabb részletei is érdekelnek, annak Zottjoghurt linkgyűjteményére érdemes rákattannia:

Zottjoghurt MLM tárgyú linkgyűjteménye

A hozzászólásokban legalul megtalálható az eredetire mutató link vagy az offline forrásra történő hivatkozás.

Előzmény: Törölt nick (249)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.06 0 0 249
Nem erzed egy icipicit sem hogy Lackónak is igaza van, vagy gáz az őszinteség az FM-ben ? Ez az erény jele nem pedig a gyeneségé!
Előzmény: gma (248)
gma Creative Commons License 2007.01.05 0 0 248
Én egyáltalán nem sajnálom, így is eléggé híg volt a fórum.
Nincs dolgom olyan emberrel, aki nem megoldás-centrikus, csak foglalja a drága biteket a szerveren.
Előzmény: kplaszlo (247)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.05 0 0 247

gma!

Tévedésben vagy! A kíváncsiságom okozta azt, hogy pár hete rákattintottam a topik linkjére. Osbourne végképp nem tehet erről, amint ahogy általában az MLM-et meglehetősen kritikusan szemlélő topiktársak sem. Személy szerint senkit nem ismerek közülük. Senkivel nem levelezek direktben és más módon sem vagyok velük személyes kapcsolatban. Csak itt, a topikban, ami teljesen nyitott környezet.

Az eddigi tapasztalataim alapján azt kell hogy mondjam, hogy jó kérdésekre többnyire meglehetősen rossz (néha nagyon rossz) válaszokat adsz. Néha viszont jókat (ezt el kell ismerni), de ehhez (hogy jó válaszokat kapjunk tőled) az MLM-et kritkusan szemlélő oldalról mindannyiszor nagyon nagyfokú türelemre és empátiára van szükség. Szinte a "szögletes fejedet kell simogatnunk és dícsérnünk" (hogy milyen szép kerek) ahhoz, hogy végre kijöjjön belőled valamilyen érdemi infó. Tényleg olyan vagy mint egy kisegítő iskolába beíratott gyerek. IQ hiányos.

Részemről a türelemnek vége. Ahogy egy tornatanár nem szívesen foglalkozik testnevelésből felmentettekkel, úgy nekem sem túl nagy élmény veled diskurálni, ezért a továbbiakban inkább lemondok erről az élményről.

Sajnálom.

Előzmény: gma (245)
gma Creative Commons License 2007.01.05 0 0 246
Pontosan így van. Én pl. ezért nem forgalmazok terméket, csak hálózatot építek.
Előzmény: kplaszlo (242)
gma Creative Commons License 2007.01.05 0 0 245
"Saját élményben akartam megtapasztalni azt, hogyan lehet (vagy nem lehet) MLM káderekkel értelmesen, indulatmentesen kommunikálni."

Hülyének nézés esete 2-ik felvonás. Te azért jöttél ide, hoyg kötözködj. Osbourne ajánlására. Tudod a hülyék a másik oldalon laknak, már megbocsáss.
Előzmény: kplaszlo (238)
gma Creative Commons License 2007.01.05 0 0 244
No nézd csak. A MCDonald's is csak egy falusi bót, ugye? Merthogy ott sem lehet kártyával fizetni...
Előzmény: Törölt nick (239)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 243
Ugy van hogy ha egyedul veszed at akkor rogton nem adnak szamlát sem mert a büti igazolásához legalább 2 ember kell. Gondoltam mar rá hogy a zasszonnyal elmehetnénk ketten apeh ellenőrnek. Olyan genyó tudnék lenni ... ;-)))
Előzmény: kplaszlo (242)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.05 0 0 242

Így van. Nem szoktuk kérni a bizonylatot, áfás számlát még kevésbé, mármint abban a környezetben, amiről te beszélsz (máshol igen). A főszabály a kereskedelemben azonban manapság az, hogy a boltosnak akkor is ki kell nyomtatnia  a bizonylatot, ha a vevő nem tart rá igényt. Ezzel ugyanis a hitelesített pénztárgépébe bekerül az eladás, tehát nem keletkezhet belőle adózatlan jövedelem.

Hogy van ez az MLM-ben?

Előzmény: Törölt nick (241)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 241
Ott az emberek sajat fogyasztasra vagy a sorvégénállók megveszik valamilyen áron es nekünk meg szamlanélkül adják tovább. Ha kersz számlát akkor meg néznek rad mintha az ürből jöttél volna ...
Előzmény: kplaszlo (240)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.05 0 0 240

osbourne>  lehessen kartyaval fizetni egyébként csak egy falusi bót semmi mas

Jó. Ha itt tartunk, akkor "vakarjuk meg" egy kicsit alaposabban az MLM problémát! Egy falusi "bótban" is adnak áfás számlát, nem, ha kérjük? Amúgy meg minimum egy bizonylatot oda...sznak a pulton lévő tányérba, akkor is ha nem tartunk rá igényt. Merthogy az APEH ellenőr akár az is lehet, aki még csupán sorbanáll.

Hogy van ez az MLM-ben?

Előzmény: Törölt nick (239)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 239
Igen alapja az hogy lehessen kartyaval fizetni egyébként csak egy falusi bót semmi mas.
Előzmény: gma (234)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.05 0 0 238

gma> Tudom hogy nincs nálam a bölcsek köve. De azt is tudom, hogy nálad sincs.

Persze hogy nincs. Engem speciel a kíváncsiság hozott ide, ebbe a topikba. Saját élményben akartam megtapasztalni azt, hogyan lehet (vagy nem lehet) MLM káderekkel értelmesen, indulatmentesen kommunikálni.

Az a bajom (bajunk) veled, hogy "szájbarágósan" megfogalmazott kérdéseket és állításokat vársz el tőlem (tőlünk).

Én speciel nem akarok azon gyökölni, hogy mondjuk gma részére milyen szavakból  milyen sorrendben kell megfogalmazni az állításaimat és kérdéseimet, és hogy hová kell tennem a vesszőket és egyéb írásjeleket, hogy átmenjen gma-nál az üzenet. Másaal is így lennék, ha ezt adná elő, amit te itt most és korábban előadtál.

Ha kisegítő iskolában dolgozó pedagógus lennék (ami nem vagyok), akkor lenne affinitásom és türelmem ahhoz, amit elvársz tőlem. A többiek nevében nem nyilatkoznék.

Sajnálom.

Előzmény: gma (236)
gma Creative Commons License 2007.01.05 0 0 237
Srácok ne nyalakodjatok ennyit, mert kirakatom a 18-as karikát :D
Előzmény: kplaszlo (233)
gma Creative Commons License 2007.01.05 0 0 236
Na akkor mégegyszer:

A központ ügyfele lehet:
- szállító cég
- magyar raktár
- ottani forgalmazók

A magyar raktár ügyfele lehet:
- szállító cég
- forglamazók

A disztribútorok ügyfele meg a végfelhasználó.

Hja, tök egyértelmű ez az ügyfélre hivatkozás.
Tudom hogy nincs nálam a bölcsek köve. De azt is tudom, hogy nálad sincs.
Előzmény: kplaszlo (231)
gma Creative Commons License 2007.01.05 0 0 235
És még az én modorom sértő, ez hihetetlen.
Előzmény: kplaszlo (230)
gma Creative Commons License 2007.01.05 0 0 234
Ja értem, neked ezt jelenti az üzlet :DDDD
Enyhén nevetséges csak.
Előzmény: Törölt nick (229)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.05 0 0 233

Egyszerűen és érthetően fogalmaztad meg a kérdéseidet. Én pontosam értettem, mire vagy kíváncsi. Nyilván nem arra, hogy az adott MLM anyavállalatának van-e olyan bankja, ahonnan hiteleket tud fölvenni a működéséhez? Persze hogy van neki. Különben nem működne a cash flow. Minden normális vállalkozásnak van komoly banki háttere. Ez egyszerűen nem kérdés.

Nem nagyon lehetett a kisker tranzakciók finanszírozására vonatkozó konkrét kérdéseidet félreérteni.

:-)

Előzmény: Törölt nick (232)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 232
Természetesen ezzel a nagyon jo es csodálatos üzlettel kapcsolatban merészeltem érdeklődni olyan szamomra mindennapi lehetőségek meglétéről mint a bakkártyás fizetés es a fogyasztasi hitel lehetőséga .... Szerintem egyszerű voltam ...
Előzmény: kplaszlo (231)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.05 0 0 231

KPL kérdése és állításai:

" ...nektek, mint forgalmazónak, mint kereskedőcégnek van-e olyan szerződésetek kereskedelmi bankokkal, ami az ügyfeleitek nagyértékű kisker áruvásárlásait áruhitellel könnyíti meg?

Semmi mást nem jelenthet, gma! Hiszen az evidens, hogy egyébként a banki kapcsolataitok a nagyker ügyleteiteket alkalmanként hitellel finanszírozzák. Ehhez az kisker ügyfeleiteknek jószerivel semmi köze.

Elég nagy erőfeszítésedbe kerülhetett, hogy a kérdést ennyire félreértsd!"

gma reakciója KPL-re:

"Egy nagy túrót, ez belemagyarázás, csúsztatás, kötözködés. (...)"

osbourne kérdése:

"Alkalmaztatok-e már budapestbankos kislányt azert hogy ha en akarnék 2 liter parfumöt venni azt fogyasztasi hitelre megkaphassam? mert már minden igazi nagy valós üzletben van ilyen és ha lehuppanok akkor 15 percen belül kaphatok ilyen ...  Van-e szerződésetek ilyen esetben nagyértékű vásárlásra ?

gma reakciója:

"Na végre egy konkrét megfogalmazás."

Szerintetek a vastag betűkkel kiemelt részek nálam és osbourne-nál nem ugyanarról szólnak? Lehet itt bármit félreérteni?

Ez az amit a leginkább útálok a fórumozásban. A hihetetlen mélységekbe süllyedő demagógiát és az elképesztő felületességet. Három hozzászólással odébb már nem emlékszik gma sem arra, hogy nekem mire mit válaszolt. Kérdezhetünk mi bármilyen precízen és "tagoltan", azt ért félre, amit akar.

kplaszlo Creative Commons License 2007.01.05 0 0 230

gma> Jöhetnek a konkrét kérdések, ha egyáltalán képes vagy rá.

Sértő a modorod. Nagyon jól tudod korábbról, hogy elég precízen szoktam a kérdéseimet és az állításaimat megfogalmazni.

Csippents vissza magadból. Nincs nálad a Bölcsek Köve.

Előzmény: gma (224)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 229

Jó persze en sem vennék ket liter parfumöt hitelre csak azért iram hogy meddobbanjod a szived az uzlet hallatán ... ;-D

Előzmény: gma (227)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 228
Nem gondoltuk hogy szótagolni kell ... ;-D
Előzmény: gma (226)
gma Creative Commons License 2007.01.05 0 0 227
Egyébként fogyasztási hitelt szerintem csak tartós fogyaszási cikkre adnak a bankok, a többi esetben szabadfelhasználású a megoldás.
Előzmény: gma (226)
gma Creative Commons License 2007.01.05 0 0 226
Na végre egy konkrét megfogalmazás.

Nem, nincs. De ha komolyan ilyen igénye merülne fel valakinek, azt meg tudjuk oldani. Mint mindent.
Előzmény: Törölt nick (225)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 225

Alkalmaztatok-e már budapestbankos kislányt azert hogy ha en akarnék 2 liter parfumöt venni azt fogyasztasi hitelre megkaphassam? mert már minden igazi nagy valós üzletben van ilyen és ha lehuppanok akkor 15 percen belül kaphatok ilyen

Van-e szerződésetek ilyen esetben nagyértékű vásárlásra ?

Előzmény: gma (224)
gma Creative Commons License 2007.01.05 0 0 224
Egy nagy túrót, ez belemagyarázás, csúsztatás, kötözködés.
Jöhetnek a konkrét kérdések, ha egyáltalán képes vagy rá.
Előzmény: kplaszlo (223)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!