Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

MaciE36 Creative Commons License 2006.12.31 0 0 46779
Szia!

Engem az ára érdekelne, meg hogy ki hol mennyiért, milyen minőségben érted?

Hogy tudjak válogatni
Ha megtennéd, hogy megérdeklődöd, megköszönném...
Előzmény: Patre (46778)
Patre Creative Commons License 2006.12.31 0 0 46778

Maci!

Nekem fehérváron van kontaktom standoxhoz, és ö tud is mondani neked fényezöt...

Előzmény: MaciE36 (46777)
MaciE36 Creative Commons License 2006.12.31 0 0 46777
Urak!

Mennyibe megy mostanában egy teljes autófényezés?
A teljes alatt értem azt, hogy kívül-belül+csomitér+mocitér...

Mennyibe megy ez, és kire bízhatom?
Az anyag már megvan, a Standoxtól fogjuk hozni... Ott vannak minőségi cuccok...
"nem gyenge az áruk"

bocs a reklámért

Nos, ha valaki tudja, hogy egy minőségi fényezés mennyibe van, mármint a munkadíj, az írjon már plz. Bár tavasszal lesz fényezve(addig gyűjtögetek) kíváncsi vagyok az árára...

Előre is köszi! !!!BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!! és havas utakat a csúszkálni vágyóknak ;)
_Gabesz Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46776
Jaja. Téli szünet van az iskolákban, mindenki szabin van, gondolom a karácsonyfa alá is a neten keresztül mentek az ajándékok :)
Előzmény: Patre (46775)
Patre Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46775
Itt is szar mostanában...tán sokan lógnak?:)
Előzmény: _Gabesz (46774)
_Gabesz Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46774
Az a bajom, hogy valamiért csak 2K-val megy fölfele és a 90M közben rengetegszer megszakad. Feldaraboltam 10-es darabokra, igy talán felmegy egyesével :(
Lassan már karácsony óta ilyen fos a net itthon...
Előzmény: Patre (46773)
Patre Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46773
Ha nem a gép nézi a quotát, akkor fölrakhatod 1ben is, és perceken belül letöltöm...
Előzmény: _Gabesz (46772)
_Gabesz Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46772
Most regeltem egyet az atw-re, megpróbálom oda valahogy darabokban ;)
Előzmény: Patre (46771)
Patre Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46771

Gab!

Nem tudjuk úgy megoldani, mint anno a NAV-val?

Előzmény: _Gabesz (46770)
_Gabesz Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46770
Patre,
Nekem sehogy sem sikerül feltölteni :(
Ötlet?
Előzmény: Patre (46764)
nordlead3 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46769
Nem, felreerted :)

4000-tol mindenkepp a motorba tolja a levegot, tolteni mar 1000-tol is tolt, csak eppen ha nem padlon hajtod - hanem mondjuk finoman, ahogy indulas utan fel perccel szokas - akkor az a pici nyomas szepen visszamegy a csiga elejere es ez egesz addig folytatodik amig hirtelen egy padlogazzal be nem engeded, vagy epp el nem eri a 4000-et mert onnantol mindenkepp tolt. Tulajdonkepp nem is 4000, autotol fuggoen valtozhat, mert uzemanyagnyomastol fugg, ugyanis az vezerli :)

Es epp azert mert alacsonyrol tolt - sokkal alacsonyabbrol mint egy turbo - gyakorlatilag mar alapjaratnal tobb mint masfelszeres, 2000-nel pedig kozel haromszoros (!) nyomatek all rendelkezesre. DE csak akkor amikor a gazpedallal kered, ha nem padloval indulsz minden pirostol, marad a szokasos IS filing (masfel masodperc MENNYÉMÁ :)), tehat ha ugy akarod, takarekosan es nyugisan is lehet vele kozlekedni.

En is erosen gondolkodtam hogy majd kesobb lecserelem egy 6 hengeresre, de vegul letettem rola, erzelmi alapon ugy dontottem megmaradok ennel, aztan meg csupa buta objektivnek tuno okkal meg is magyaraztam magamnak hogy olcsobb fenntartani meg ilyesmik ;D

Amiben viszont tenyleg van valami, az az hogy mig egy 325/328 1370/1395 kilo, addig a kis IS (:)) 1260. Kis fejszamolassal, ha kompresszorral mondjuk kijon 200 loero kore, akkor mig egy 328 teljesitmeny/tomeg aranya 138 bhp/tonna, a tuning IS 158 bhp/tonna, es akkor meg pesszimista voltam. Na szaz szonak is egy a vege, olcson kell okositani egy DASCot :) A hanggal nem tudok vitatkozni.. :) Foleg amiota hallottam egy komam 4 literes E34 venyolcasat :)))
Előzmény: Ali-E36 (46766)
Patre Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46768

Ali!

Annyira nem égetö a dolog...mert van 1 német könyvem, csak nem értana a bentley is...

Előzmény: Ali-E36 (46767)
Ali-E36 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46767

Patre, Bálint!

Off:

Küldjétek ki DHL -lel vagy UPS-sel a CD-t, hamar ott van és megbízható.

Üdv!

Ali

Előzmény: Patre (46764)
Ali-E36 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46766

Nordlead!

Nekem is "IS" -em van, és nézegetem én is egy ideje, ugyanezt már meg is találtam, de valahogy sokallom az összeget érte....   a feelingje biztos komoly, de ennyiért (+ a régi gép áráért) már komoly 6 hengerest vehetsz, hangra meg ugye..........

Valamit nem értek.... ha csak 4000-től kezd tölteni akkor ezekszerint nem lesz meg az az igazi kompresszoros feelingje (alapjárattól töltés, turbólyuk nuku).

Meg a másik hogy mivel ezt egy szíj hajtja, valamennyit mindig levesz a motor teljesítményéből, tehát alul gyengébb lesz mint eddig, és ugye tudjuk hogy az "is" alul gyenge gyárilag is.

Ha meg alul is tölt, akkor tuti nő a fogyi is (nem kicsit, nagyon) akkor meg már inkább veszek egy 6 hengerest, mert az is kajál, megy is, de legalább "énekel" is hozzá! :-)

Akkor most hogy van ez???? :-)))

Üdv!

Ali

Előzmény: nordlead3 (46763)
Charley25 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46765

Szevasztok srácok!!

Új belépő vagyok a fórumba, de már kb 10 éve E-36 fan, május óta sikerül birtokolnom egy típust.

Így első körbe a segítségeteket kérném, kéne egy e-36 javítási könyv ha valakinek van ilyen elkérném és lemásolnám! Elsősorba a debreceni és környékiekre számítok én is ott lakok (Db-től 14 km-re)

A horvsanyi@freemail.hu címen el tudtok érni!

Előre is köszi és minenkinek Boldog és sikeres törésmentes km-ben gazdag újévet kívánok!!

Hali!!

Patre Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46764

Morgul!

Nekem nem csak villogás van, hanem fordulatszám esés is...a helyzet az, hogy a gyári generátor ami bent van, az 80A-t termel, és ha zenélek, akkor csak az erösítöm áramfelvétele van 40A, ehhez hozzá még ugye az izzók, a fütés, a gyujtás...nem azzal van a baj, hogy nem tölt eleget a generátor, hanem azzal, hogy a pillanatnyi áramfelvételt nem tudja kielégíteni. Meg azt se felejtsük el, hogy már 2 mélynyomóm kihalt, és annak is lehet oka a pillanatnyi áramhiány...

Bálint!

A Cd-s verzsön azért nem nyerö, mert mikor jut ki hozzám germanybe...csak a nyáron megyek haza nagy valószínüséggel, de még akkor sem biztos...ezért örülnék valami onlány megoldásnak...

Előzmény: MorgulE36 (46761)
nordlead3 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46763
Na, visszamenoleg is kellemes Unnepeket mindenkinek, eloremenoleg meg boldog uj evet :)

Forma4:
En is sokat szivtam a sajat kesztyutartommal, rettenetesen idegesito volt. A megoldas hogy a felso reszenel, ahova az ajto csukodik, a zarszerkezet allo resze melle befursz ket pici lemezcsavart es jol meghuzod. Kicsit kendacs megoldas, de ha kis feju fekete csavarral csinalod, egyaltalan nem nez ki otvarul, csak egy verbeli E36 kesztyutarto-fanatic mondja majd meg hogy nem gyari rogzites :)
Az ajto lotyogos erzese ettol meg nem biztos hogy elmulik, nekem a 51168122465 cikkszamu alkatresz csereje oldotta meg. Ez egy kis muanyag kutyu ami a zarnyelvet nyomkodja nyitasnal, na ez volt elkopva, azota szepen feszesen csukodik. Ha 93 9-edik ho elotti az autod, Nalad is ez lehet.

MorgulE36:
Hosszu tavu terveimben nekem is egy hasonlo auto megepitese a terv :) Hosszu kutatas utan erre akadtam ra.

Kulfoldon csak 'DASC' neven emlegetik: kifejezetten M42/M44 motorokhoz keszul minosegi, BMW szabvanyoknak megfelelo anyagokbol es alkatreszekbol. Full 'bolt-on' a cucc, azaz minden szukseges cumot mellekelnek, gyakorlatilag csak le kell venni a komplett szivocsonk-egyseget, ezt meg felcsavarozni a helyere es visszadugni mindent. Ugyanaz az Eaton csiga van benne mint a Kompressor mercikben, a gyarto szerint 150 ezer merfoldet siman elketyeg mindenfele komoly javitas es kendacsolas nelkul. Raadasul ilyen kis okos cucc, nem tolti allandoan levegovel a motort, csak ha hirtelen lepsz a gazpedalra, 4000 fole forgatod, vagy folyamatosan parkettazod. Zsenialis a cucc, raadasul egyaltalan nem gaz egy jol karbantartott 200e km koruli (de inkabb alatti) motorra foltenni, mert mint tudjuk azok BMW-bol kb ekkorra "ernek be" :)

Ja, es mindez kb 700 ezer forint mindenestol + kiszallitas. Dyno szerint allapottol fuggoen kb 200-220 lovacska. A kulfoldi sajto (meg persze a helyi 18is/Z3 fanatikusok) odakat zengtek/zengenek rola.
Előzmény: Forma4 (46649)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46762

e36 limo bmw- be uleshuzat elado. keveset hasznalt, frissen mosva, akasztokkal, konnyel felszerelheto. sotetszurke szinben. direkt erre a kocsitipusra lett csinaltatva. eredeti ara 17eFt volt. elviheto 8eFt-ert

MorgulE36 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46761

Napot.

Patre: minek teszel bele kondit? A villódzás miatt, vagy más oka van? Egyáltalán minek a kondi. Jó hogy feszültség tároló meg minden, de én pl villogok mint egy stroboszkóp az úton, ha koccolom a zenét, de azt mondták a "hifimogulok", meg "autoelektromos" szakik, hogy azt nem múlasztja el.

Jó volt a tegnap esti csúszka este tíztől, hajnal egy ig csúszkáltam. Van még mit fejlődnöm, de a vége felé már elég ügyes voltam. Bár tükör jégen kicsit nehéz.

tommyleejones Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46760
Előzmény: SORRS (46755)
ppsduck Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46759

kb 2-3 héttel ezelőtt volt téma, aminek örültem is, mert nekem is épp aktuális volt, akkor a következő módszerrel sikerült (utólag is köszönet a fórumnak):

szervízcsatlakozó dugó leszed, megkeres 7-es láb (meg van számozva a műanyagon, legalábbis az enyémen)

kulcs bedug, egyet teker (elsőre én a második állásig tekertem a kulcsot és úgy nem sikerült nullázni),

fog egy drót, 7-es láb leföldel kb 10 másodpercig. biztos valamelyik másik láb is föld, de én eccerűen a kasztnihoz nyomtam a drót másik végét,

drót ki, kulcs ki, aztán kulcs be, gyújtás ráad, és világít minden zöld led.

szervízcsatlakozó dugója vissza, motorháztető lecsuk, elégedett vigyor :)

BUÉK mindenkinek!

bucsher Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46758
bucsher Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46757
google nevű fószert sem ismeri :)

Bálint636 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46756
SORRS, biztos ismered a régi számítógépes játékot. Na a sárga fószer a pacman.
pac
SORRS Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46755
Hali,
E36-nál , olajcsere után hogyan lehet nullázni az intervallum mérőjét? melyik érintkezőket kell rövidre zárni gyujtásnál 7mp-ig? "
Ha képet/rajzot csatolna valaki hozzá az lenne a tutti és egyértelmű
Köszi.

Ezt találtam:
"leszeded a fedelet a csatlakozóról, a közepe úgy néz ki mint a pacman a videójátékban, állj úgy hogy pacman szája jobbra nézzen, és a szájától jobbra levőt és a pacman alattit zárd össze, majd add rá a gyújtást. asszem 7 másodperc az olajcsere , utánna az inspekciót is nullázza..."

Ez nekem nem világos, mert nem ismerem ezt a pacmann nevű fószert :))
BMW_Coupe Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46754
Sziasztok,

keresek E36 Coupe-hoz fekete ajtókárpitokat (első-hátsó),
fekete színben, lehetőleg Bp., pest megye közelében.
Itt megadott mail címre várom az ajánlatokat.
Bálint636 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46753
Patre,

ühüm, olyan 95 Mbyte körül van a Bentley Service Manual és igen-igen hasznos! 759 oldal. Ha úgy jó neked, kiírom cd-re a német nyelvű kezelési könyvvel együtt. Írj egy mailt, ott beszéljük meg.

Más: mértem egy fogyasztást, sok főút, kevés város, tél: 7.8 l/100 km

Más: olajcseréhez készülök, megvettem az olajat. Rengeteg utánajárás eredménye: Castrol TXT LongLife1, 5W-30 fullsynt lett. Ez egy 6,000 Ft-os olaj és sikerült szereznem 2,890.- Ft-ért!!! Ha valakit érdekel hogyan, elmondom.
Előzmény: Patre (46740)
Forma4 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46752
jó,jó...de ahogy kopik a betét, úgy csökken az olajszint (már ha nem szivárog valahol :)), és ha az előző cserénél, csak visszanyomták a dugókat (féknyeregbe), kicsurgott a tartályból az olajból valamennyi, és nem töltöttek utána....akkor előfordul az ilyesmi:))
Előzmény: bakose36 (46733)
Menyus 2 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 46751

Sziasztok! 36 os coupehoz keresek motyit géptetö elsö lökös zárhid tükrök díszlécek.
Segítségeteket elöre is köszi! Ha valaki t valamit ide is írjon menyuska2@freemail.hu
_Gabesz Creative Commons License 2006.12.29 0 0 46750
Patre,
Na faszán megszakadt félúton.
Reggel majd belinkelem, addig talán nem törlik le.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!