Keresés

Részletes keresés

sikumegalifter Creative Commons License 2006.12.15 0 0 35

sikumegalifter Creative Commons License 2006.12.15 0 0 34
Ma rendeltem két darabot ebböl,ha minden igaz kedden este már nálam lesz.Tudom van börze,de ha van valakinek elado,vagy venne valamit szerintem ide is irhat ,vagy rakhat fel képet
sikumegalifter Creative Commons License 2006.12.15 0 0 33

Gyarapszunk ennek örülök :-)

vasutTOM Creative Commons License 2006.12.15 0 0 32

Kisebb gyártók:

Egy kis önreklám:

http://www.dom-models.de/

Itt is találsz kisszériás TT-s kocsikat.

Előzmény: szvoby-tt (30)
vasutTOM Creative Commons License 2006.12.15 0 0 31

Tervrajzod van?

Akkoriban még csak a Linzbauer féle könyv volt. Abban van néhány méret. A többit arányosan próbáltam megcsinálni. De azóta már sikerült rajzokat beszerezni:

Előzmény: TTbakter (28)
szvoby-tt Creative Commons License 2006.12.15 0 0 30
Üdv TTsek!

Örülök hogy megnyílt a TTopik, egy baja hogy sokkal régebben kellett volna:)

Kérdésre:
Ismertebbek akik még gyártanak TT-ben nagyobb szériában: Piko, Roco
Kisebb gyártók: Beckmann, Gützold, , TT-Club, Jago, Deák, pmt, stb. Ezek termékei érthetően lényegesen drágábbak, és nem is minden sarkon kaphatóak...

És ahol lehet nyálat csorgatni (achtung deutsch!):)
Shop
BeTTina
Előzmény: TTbakter (21)
J.B.07 Creative Commons License 2006.12.15 0 0 29
Üdvözlök MINDENKIT aki TT-ben utazik remélem aktív tagja leszek a topiknak bővebben később Üdv
TTbakter Creative Commons License 2006.12.15 0 0 28

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Barátom, ez nagyon szép és ügyes!

Tervrajzod van?

Előzmény: vasutTOM (25)
TTbakter Creative Commons License 2006.12.15 0 0 27

Hi!

Bárki, bármit mond, a TT-s méretarány egy nagyon jó arány.

Gondolkodtam, hogy áttérek H0-ra, de:

panelben lakom, első asztalomat építem 100x140-es méretben.

TT-ben ez egy "szellős" tájképet eredményez (terveim szerint), H0-ban nem tudom, hogy mi lenne, biztos, hogy sok kompromisszumot kellett volna kötnöm önmagammal.

A H0 lehet, hogy vonatokban, szerelvényekben nagyobb választékot kínál, de szerintem a TT-ben inkább itt jelentkezik a kompromisszum. Az biztos, hogy eposz V-ben egy picit vakarhatjuk a fejünket.

tataia Creative Commons License 2006.12.15 0 0 26

Köszi. kb. 2 éves korom óta TT-zek, az asztalom is van vagy 15 éves, de folyamatos változtatások után érte el mostani formáját.

Most tartok ott, hogy egy teljesen újat kéne építeni, ennek a felhasználásával. Csak hát kevés az időm.

Előzmény: sikumegalifter (17)
vasutTOM Creative Commons License 2006.12.15 0 0 25

Az állomásod épülete saját gyártmány?

Igen. Jövőre lesz húsz éve, hogy kartonpapírból megcsináltam. Akkoriban kezdtem komolyabban foglalkozni a modell készítéssel. Az óta ez már a harmadik asztal amire rá lett helyezve. Ez már a végleges helye. Ha újat csinálnék, azt már más technikával készíteném. Amúgy ezen az asztalon minden épület saját készítésű.

Előzmény: TTbakter (22)
s7o1z3 Creative Commons License 2006.12.15 0 0 24

Sziasztok TT-sek .Én is őrülők ennek az oldalnak.Magam is modellezek ebben a méretarányban.Ha csinálok majd képet az asztalomról feltétlen teszek majd fel.

TT-s üdvőzlettel.

Kotnyek László

sikumegalifter Creative Commons License 2006.12.15 0 0 23
Örülök hogy tetszik nektek ez az oldal,remélem idövel egyre többen leszünk.Sokáig gondolkodtam milyen méretbe épitsek asztalt,de végül a tt-re esett a választás,igaz sokan le akartak beszélni de nem hagytam magam,majd meglátjuk mi lesz.
TTbakter Creative Commons License 2006.12.15 0 0 22

Hi!

Az állomásod épülete saját gyártmány?

Előzmény: vasutTOM (11)
TTbakter Creative Commons License 2006.12.15 0 0 21

Üdv Mindenkinek!

Végre "a topic"!

Én csak TT-zem. Nem hiszem, hogy a szabványnak vége lenne. Kb 25 év elmúltával,

négy költözködést követően, augusztusban előkerültek a TT-s cuccaim.

Sínt összerak, majd negyed évzázad elteltével működött minden!

Szóval, gyakran látogatok ide, nekem is készül az asztalom, majd mellékelek fotókat!

A börze topicban láttam egy TT-s daruskocsit, állítólag holland gyártmány. Tud v.ki olyan céget, mely a Tilligen kívül TT szabványban is gyárt szerelvényeket, kiegészítőket?

Üdv:

TTbakter

Gashpy Creative Commons License 2006.12.14 0 0 20
A púposokról hallhatnánk kicsit bővebben? Érdekelne...
Előzmény: hamel (19)
hamel Creative Commons License 2006.12.14 0 0 19
Itt van két kép ZolTTán fűtőházáről. Lehet emelgetni a kalapot. (Üvegen keresztül készültek :-((  )
Előzmény: ZolTTán (15)
sikumegalifter Creative Commons License 2006.12.14 0 0 18
Szia képeket tudsz felrakni?
Előzmény: ZolTTán (15)
sikumegalifter Creative Commons License 2006.12.14 0 0 17
Hali ,jol néz ki az asztalod nekem tetszik, ügyes
Előzmény: tataia (14)
s7o1z3 Creative Commons License 2006.12.14 0 0 16
ZolTTán Creative Commons License 2006.12.13 0 0 15
Sziasztok.Én is TT-zem. Örülök a lehetőségnek. Sajna nem mindeig vagyok gép előtt. Egyébként alapvetően egy elkezdett diorámán dolgozom: Szeged vontatási telep 1970-es évek. Jelenleg van egy körfűtőház és közvetlen környéke. Ez még dioráma ( 1mx1,6), míg a folytatás már valami modulszerű asztal lesz. A jelenlegi elektromos bekötés alatt áll. Most mellette elkezdtem még néhány dolgot, mint a protocsörgő (M412001 és 2002 elkészítését, meglevő BBTB-s alapra). Így folyamatosan dolgozom több dolgon. Lassan kész a portocsöresz, utána a korszaknak megfelelő gépek jönnek, míg egyidejűleg csinálom az épületet, a környékét,az elektromos bekötéseket, a belső berendezést stb. Szóval üdv mindenkinek.
tataia Creative Commons License 2006.12.13 0 0 14

Üdv mindenkinek!

Én is TT-s vagyok, ezért számomra ez tényleg egy hiánypótló topic. Itt az asztalom és amik rajta futnak.

sikumegalifter Creative Commons License 2006.12.12 0 0 13
Nagyon örülök neki hogy ide is benéz valaki,az én asztalom elég egyszerü lesz,egy oválkör  110x250cm,két ives válto indit a két végén,abbol egy balos,egy jobbos mindkét oldalon igy lesz négy vágányos állomás és a bal oldalon még három jobbos segitségével egy rakodo három vak vágánnyal
Gashpy Creative Commons License 2006.12.12 0 0 12
Majd meglátjuk, mivé növi ki magát. Rajtam nem múlik.
Az én Játszópályám:

Ehhez sajnos nem túl gyakran jutok hozzá, ezért panellakási, gyermekekkel együtti szórakozásra készült az alábbi:

(kéretik nem megvetni. A gyerekkel együtti színezés kifejezett örömet okoz és fejleszti a családi kapcsolatokat. Ráadásul pillanatok alatt elpakolható. Természetesen az igényeim nem itt vannak...)
Előzmény: r1232 (10)
vasutTOM Creative Commons License 2006.12.12 0 0 11

Üdvözletem a TT-s kollégáknak!

Ez az én "Végvár" működő diorámám. Nemsokára meg fog "nőlni" egy modulrenszer végállomásának:

r1232 Creative Commons License 2006.12.12 0 0 10
Igazi hiánypótló... :-)))
Előzmény: hármasbakter (0)
sikumegalifter Creative Commons License 2006.12.12 0 0 9

Nekem van egy csomo sinem de a régi fajta,de nekem nem tetszik lehet hogy az ujfajtára állok rá.Tud valaki segiteni hol lehet jo áron kapni?

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.12 0 0 8

Ez 2 hónappal ezelötti kép...(akkor még a rakodó tervezésben sem volt..)

Egyépként szépülget épülget már megvannak a felek és a tető:DDDD

Előzmény: hármasbakter (6)
sikumegalifter Creative Commons License 2006.12.12 0 0 7
jo neked a tiéd alakul az enyém még csak tervezési fázisban van.A lehetöségem egy 110x250 cm-es asztal de nem akarom tul bonyolitani
Előzmény: Törölt nick (5)
hármasbakter Creative Commons License 2006.12.12 0 0 6

hol a rakodó???

:-))))

Előzmény: Törölt nick (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!