Ma rendeltem két darabot ebböl,ha minden igaz kedden este már nálam lesz.Tudom van börze,de ha van valakinek elado,vagy venne valamit szerintem ide is irhat ,vagy rakhat fel képet
Akkoriban még csak a Linzbauer féle könyv volt. Abban van néhány méret. A többit arányosan próbáltam megcsinálni. De azóta már sikerült rajzokat beszerezni:
Örülök hogy megnyílt a TTopik, egy baja hogy sokkal régebben kellett volna:)
Kérdésre: Ismertebbek akik még gyártanak TT-ben nagyobb szériában: Piko, Roco Kisebb gyártók: Beckmann, Gützold, , TT-Club, Jago, Deák, pmt, stb. Ezek termékei érthetően lényegesen drágábbak, és nem is minden sarkon kaphatóak...
És ahol lehet nyálat csorgatni (achtung deutsch!):) Shop BeTTina
Bárki, bármit mond, a TT-s méretarány egy nagyon jó arány.
Gondolkodtam, hogy áttérek H0-ra, de:
panelben lakom, első asztalomat építem 100x140-es méretben.
TT-ben ez egy "szellős" tájképet eredményez (terveim szerint), H0-ban nem tudom, hogy mi lenne, biztos, hogy sok kompromisszumot kellett volna kötnöm önmagammal.
A H0 lehet, hogy vonatokban, szerelvényekben nagyobb választékot kínál, de szerintem a TT-ben inkább itt jelentkezik a kompromisszum. Az biztos, hogy eposz V-ben egy picit vakarhatjuk a fejünket.
Igen. Jövőre lesz húsz éve, hogy kartonpapírból megcsináltam. Akkoriban kezdtem komolyabban foglalkozni a modell készítéssel. Az óta ez már a harmadik asztal amire rá lett helyezve. Ez már a végleges helye. Ha újat csinálnék, azt már más technikával készíteném. Amúgy ezen az asztalon minden épület saját készítésű.
Sziasztok TT-sek .Én is őrülők ennek az oldalnak.Magam is modellezek ebben a méretarányban.Ha csinálok majd képet az asztalomról feltétlen teszek majd fel.
Örülök hogy tetszik nektek ez az oldal,remélem idövel egyre többen leszünk.Sokáig gondolkodtam milyen méretbe épitsek asztalt,de végül a tt-re esett a választás,igaz sokan le akartak beszélni de nem hagytam magam,majd meglátjuk mi lesz.
Én csak TT-zem. Nem hiszem, hogy a szabványnak vége lenne. Kb 25 év elmúltával,
négy költözködést követően, augusztusban előkerültek a TT-s cuccaim.
Sínt összerak, majd negyed évzázad elteltével működött minden!
Szóval, gyakran látogatok ide, nekem is készül az asztalom, majd mellékelek fotókat!
A börze topicban láttam egy TT-s daruskocsit, állítólag holland gyártmány. Tud v.ki olyan céget, mely a Tilligen kívül TT szabványban is gyárt szerelvényeket, kiegészítőket?
Sziasztok.Én is TT-zem. Örülök a lehetőségnek. Sajna nem mindeig vagyok gép előtt. Egyébként alapvetően egy elkezdett diorámán dolgozom: Szeged vontatási telep 1970-es évek. Jelenleg van egy körfűtőház és közvetlen környéke. Ez még dioráma ( 1mx1,6), míg a folytatás már valami modulszerű asztal lesz. A jelenlegi elektromos bekötés alatt áll. Most mellette elkezdtem még néhány dolgot, mint a protocsörgő (M412001 és 2002 elkészítését, meglevő BBTB-s alapra). Így folyamatosan dolgozom több dolgon. Lassan kész a portocsöresz, utána a korszaknak megfelelő gépek jönnek, míg egyidejűleg csinálom az épületet, a környékét,az elektromos bekötéseket, a belső berendezést stb. Szóval üdv mindenkinek.
Nagyon örülök neki hogy ide is benéz valaki,az én asztalom elég egyszerü lesz,egy oválkör 110x250cm,két ives válto indit a két végén,abbol egy balos,egy jobbos mindkét oldalon igy lesz négy vágányos állomás és a bal oldalon még három jobbos segitségével egy rakodo három vak vágánnyal
Majd meglátjuk, mivé növi ki magát. Rajtam nem múlik. Az én Játszópályám:
Ehhez sajnos nem túl gyakran jutok hozzá, ezért panellakási, gyermekekkel együtti szórakozásra készült az alábbi: (kéretik nem megvetni. A gyerekkel együtti színezés kifejezett örömet okoz és fejleszti a családi kapcsolatokat. Ráadásul pillanatok alatt elpakolható. Természetesen az igényeim nem itt vannak...)