Kolléga egy kicsit meg vagy zakkanva! A Lacetti Elite és a Ceed EX nem egy felszereltség. A Ceed LX is többet nyújt mint a Lacetti Elite. Az EX hez a lényeges különbségek: -oldallégzsákok -függönylégzsákok -ESP, EBD -Esőérzékelős ablaktörlő -Elektrochom tükör -riasztó -MP3-as audió -USB, Ipod csatlakozó -ülésfűtés -Digit klima vezérlés. -hazakísérő fény
Ferikém, szinte ugyanígy éreztem én is. Csak nekem japo-fílinges Coltom van. Én is 3M-ért vettem, u.a. felszereléssel mint te, korrekt árnak tartom még most is érte. Viszont a Kia árképzését nem fizetem meg. Nagyon megtetszett a Cee'd nekem is, de ... Inkább megvárom EZT. :-)
Amikor megláttam ezt az autót, azt gondoltam, hogy miért nem vártam még fél évet az autóvásárlással? Hmmm....bosszankodtam egy sort, majd tüzetesebben átnéztem az adatokat. Az EX felszereltség többé-kevésbé olyan, mint az én autómban (Lacetti 1,4 Elite), pár apróság ide-oda. Többek közt, hogy enyémben négy ablak elektromos, no meg rejtett antenna, amit nem kell autómosónál állandóan levenni, szemüvegtartó, + egy csomó apróság. Ceed-ben viszont légzsákok többen, erősebb motor, aktív fejtámla, stb. Végeredményben az EX-es Ceed jobban felszerelt, javára dől a mérleg nyelve, rengeteg apróság pro és kontra ide-oda, de........
Amikor már a napokban azon kezdtem gondolkodni, mikor is számmítatom be a lacsit egy ilyen Ceed-be, mert annyira tetszik nekem, megláttam az árát!
Hmmmm...Hát ez bőven 4M felett jár metálfénnyel, mire kigurul a szalonból forgalombahelyezés után! Én az idén nyáron 3M-ért vettem úgy a lacsit, hogy 15" alukerekeket adtak a lemezfelnik mellé, metálfény, hátsó spoiler, forg. helyezés, vonóhorog, alles zusammen...
Lehűtötte lelkesedésemet az ár......nagyon. Kár. Szebb, mint a lacsi, de ezt csak halkan mondom, mert meghallja!.:-)) Pedig a lacsi hátulja sem semmi!
Ha 3,5M alá tudnák tornászni az 1,4 EX árát, nagy szegmenst tudna kiharapni a piacból.
Üdv minden koreai-márkatársnak! Jók lesznek ezek a távolkeleti autók, erősen hajaznak a "japo-minőségre", hajrá!
Én náluk vettem meg a rio-mat és nem bántam meg. A dolog azért érdekes mert űgy nyitottak ki hogy volt egy másik kereskedő a városban. Ez a másik kereskedő országosan hirhedt, becsapós lehúzós cég ezért nekik most nehezebb a dolguk hiszen a vevők a másik kereskedés rossz hire miatt a KIA márka rossz hirét keltik. Nekem is igért fűt-fát az ezüstautó de a Karácsonyi-Nagynál két perc alatt megmutatták, hogy hol és hogyan akartak átkúrni. A szerződés előtt felhivtam a KIA Motorst és megkérdeztem mi a véleményük. Ők ugyan nem mondhattak semmit de a kereskedelmi igazgató azt mondta, hogy vannak gondok az egyik kereskedéssel ésfelhivta a figyelmem a másik kereskedés szlogenjére. A szlogenjük nem véletlenül"Karácsony-Nagy Autóház a megbizható kia kereskedés tatabányán" Igy aztán nem volt kérdés hol veszem meg.
Én a héten megyek kipróbálni a Ceed-et. Nyugodtan ajánlom őket de győződj meg róla magad is!
Már a Karácsonyi-Nagy rég elhalmoz információkkal, de a kiamotors oldala még nincs frissítve, se a ceed.hu!!! A többi márkakereskedő sem szórja az információt :(((
Úgy látom, hogy jelenleg a tatabányai Karácsonyi-Nagy kereskedés a legnyerőbb, és legszínvonalasabb, így az ország másik végéből erősen gondolkodom hogy inkább ott vegyem meg a Ceed-et...
Sok érdekességet videót az autóról a gyárról találtam az egyikKIA kereskedés oldalán akit érdekelannak jó csemegézést. http://karacsonyi-nagy.hu/kia/index.php
ezen oldal alapján szinte minden kocsinak kevesebb a valós lóereje és nyomatéka a papiron megadottakhoz képest 4-10%-al: http://www.rototest.com/index.php?DN=33&List=mr
hát ez az, megnézném, hogy normál országúti tempónál mennyit ad le abból a 137Nm-ből a kb. 2500-3000 között tartományban. Arról meg nem is szólva, hogy a papíron szereplő értékek általában nem érik el a valós értéket.
Azt kihagytad, hogy az 1.4-es 5.000-on adja le a 137Nm maximumot, mig az 1.6-os 4.200 fordulatszámon (154Nm). Adatok alapján az 1.6 nagyon igéretesnek tünik.
Nem csak a max nyomatékérték a fontos, hanem a hozzátartozó fordulatszám. Autópályán ha 130-150 közt mész, nem hinném, hogy 5000-ig elforgatod a motort. Olyan 4000 környékén forog, és nem mindegy, hogy a max. nyomaték épp ott jelentkezik, vagy csak később, netán már sokkal előbb.
Görbét tudtok mutatni a motor teljesitményéről és nyomatékáról a fordulatszám függvényében?
ez ok is. de az angol cikkben ez van: Prices are expected to start from around £11,000, with range-toppers unlikely to cost much more than £16,000. All models come with hi-tech Apple iPod and USB connections as standard, as well as air-conditioning.
A standard-ra hívnám fel a figyelmet. Nemtudom, én ezt magyarra alapnak fordítanám. Base is alap, de klíma nélkül.
Vagy az angolokhoz nem jut el a Base??? Nagyon valószínű, hogy arra a piacra ilyen "belépőszint"-et meg se kíséreltek.....
Ezek szerint ez is pofára, illetve öööö...... bocsánat pénztárcára megy!
A fabris123 által közölt tesztben szereplő linkek szerint a németeknél 256 Ft-os euro középárfolyammal számolva:
"Ab 14.300 Euro Die Preise für den Cee’d beginnen bei 14.300 Euro. " 3.660.800 Ft,
a Brit Királyságban 378 Ft-os font középárfolyammal számolva:
"Kia is remaining coy for a little longer about its precise pricing, but says the entry level 1.4S will cost around Ł11,000 and a 2.0-litre diesel LS should be a shade over Ł18,000. " 4.158.000 Ft körül lesz a Cee'd "induló" ára!
Drága a klíma 400-ért, vagy csomag. Anno vettem volna fabiát. Semmi sem kellett volna csak klíma. NEM: csak 1-2 szinttel feljebb, + a klíma csak abba. Igy lett volna több százzal drágább. 3 éve volt, nem tudom pontosan. Meg általában a fullhoz van 6 lufi, igény lenne rá, de pénz...
De megérné, sőt akkor érné meg igazán, ha lakcímem lenne kinnt, akkor szlovák rendszámmal járnék itt és kb 500 ezret spórolnék mert regadót se kéne fizetni. Ezen az áron : 1.6 CRDi LX (3.427.900 Ft) már mennék is megrendelni az autót ha itthon ennyi lenne.
Így viszont több a macera vele és majd annyi lenne mint itt.