http://www.csodaidok.hu/
Nagyszerű, fordulatos, izgalmas történet a távoli jövőben egy családról, egy társadalomról. Az emberiség számos bolygót benépesített, de a jó és rossz, a magány és a szeretet továbbra is jelen van. Judy egy árvaotthon lakója, aki családra vágyik, Yaan egy nagy család tagja, de apja gyűlölete miatt rosszul érzi ott magát, és Giin, aki egy egész bolygót irányít, és sok ellenséget szerzett magának. Róluk szól a regény.
Jóindulatú irígységgel nézem (már ha létezik ilyen), ahogy írjátok, hogy olvastátok a CSI-t. Nekem sajnos a karácsonyi ünnepekig egyetlen szabad órám sincs. Egyszer próbáltam beleolvasni, de annyira fáradt voltam, hogy teljesen méltatlanul kiesett a kezemből... És ennél azért többet érdemel.
Amiért valójában írok, az egy korábbi téma volt még itt: a CSI téves elhelyezése a boltokban. Ha még érdekel valakit, elárulom, hogy az Alexandra boltokban körbement egy levél, hogy eme könyvet sci-fi polcra kell rakni. Remélhetőleg mindenütt olvasták is.
Üdv
Mila
ui: Daisy, örültem, hogy láttalak, és kár, hogy csak ennyit tudtunk csevegni. Talán legközelebb több időnk lesz.
Mindhárom kérdésre 50% a válasz: vagy igen, vagy nem :-P. Egyébként pedig a válaszokat nem fogod megtalálni a 2-esben (legalábbis nem mind), van, amire a 4-esig kell majd várnod.
Tegnap, mikor befejeztem a könyvet, úgy megvettem volna a második kötetet. Mikor jelenik már meg?! :)
Jó, akkor ne mondd meg. (most besértődtem :) ) legalább annyit jelezhetnél, hogy 2 marhaság, egy 50%, vagy valami hasonlót, mert amíg nem jelenik meg a 2-es én úgy is szövögetni fogom a magam is történetét, aztán majd leesik az állam jól, hogy Eti mennyire jobbat írt meg :)
Az a baj, hogy én nem csak találgatnék, mert Eta bétája vagyok, és ismerem a folytatást, úgyhogy nem szeretnék semmiféle találgatást kommentálni, nehogy elrontsam a meglepetéseket. :)
Legalább a Fókusznál is eladtak belőle minimum 1-et :). És tulajdonképpen a szépirodalomba is belemehet a CsI, hiszen valódi emberi jellemeket és viselkedéseket ábrázol. (Aki ingatja a fejét, gondoljon Shakespeare-re, mint szépirodalomra.)
Szerintem arról volt szó, hogy most már lehet spoilerezni, nem? Elvégre hogy a túróba beszéljük meg, ha nem lehet semmit elmondani?
Szeretném már hallani a véleményeket, nem csak az általánosságokat, hogy nem lehetett letenni :)
Fotókról herikának: pont most cimkéztem fel őket, és méreteztem át. Kedden adom oda Etinek, és ő teszi fel. Küldd át nyugodtan a tieidet, akár nekem, akár neki.
Na igen, nehéz bármit is kérdezni, mert minden spoiler.
Tegnap este beugrott valami, ami lehet, hogy mindenkinek triviális :-)
Nagyon bírom a dokkos részt, azt a nagy feszültséget, hogy próbálják kideríteni, lesz-e valóban valami akció és ha igen, mikor, meg Giin küzdelmét, hogy megakadályozza a dokkolást. Valami viszont mindig zavart ebben az egészben, méghozzá az, hogy Chei-li miért nem veszi már fel a nyamvadt detáját, hiszen látnia kéne, hogy Giin keresi (Giin is látja, hogy Yaan folyton hívja), vszínűleg igen fontos ügyben.
Szóval lehetséges, hogy "Valaki" (ez most tényleg spoiler lenne, ha leírnám) ebbe is belepiszkált, hogy Chei-li elérhetetlen legyen?
Én is ott voltam múlt szombaton, jól éreztem magam, bár csak Miléna volt így elsőre ismerős (meg Eta és István, de ők túl elfoglaltak voltak :D ). Köszi, és remélem még sok ilyen lesz.
És igen, nekem tetszett a könyv, és remélem majd beindul minél előbb a cselekmény és a karakterek kitárgyalása, ahogy egyre több ember elolvassa a könyvet és idetalál.
>>> Feketekavicstól én is szívesen vennék egy tizes listát a korábbi fantasztikus olvasmányairól, csak hogy a tamáskodók valóban megbízzanak az értékítéletében.
Isaac Asimov: Alapítvány, Kavics az égben, +... Douglas Adams: Galaxis utikalauz +... Botond-Bolics György: Idegen bolygón született, +... Ray Bradbury: Fahrenheit451, Talán álmodni, +... Konsztantyin Ciolkovszkíj: Távol a Földtől Artur C. Clarke: A város és a csillagok, +... Aszkod Jakubovszkij: A Galaktika kupolája Ivan Jefremov: Androméda köd, A kígyó szíve, +.... Jókai Mór: A jövő század regénye Stephen King: A rémkoppantók Stanislaw Lem: Éden, Solaris, Kiberiáda, + ..... Georgij Martinov: Az időspirál Mónus Miklós: Ő és az Nemere István: Terra, Hajnal a Trendalon + ... Orwell: 1984 Pintér Zoltán: Mesterséges élet Robert Sheckley: Kozmikus főnyremény Jeremy Taylor: Bolygófalók Jules Verne: Nemo kapitány, Utazás a Holdba +... Adam Wisniewski-Snerg: A ROBOT Zsoldos Péter: Feladat
Nem toplista, csak példa, mennyi_FÉLE sci-fi-t olvastam.
Sziasztok!
Csak gondoltam elújságolom: most olvastam a Fókusz Online Könyváruház aktuális hírlevelét, és a Csodaidők 9. helyezett a heti szépirodalmi sikerlistájukon. Gratulálok :) Jó volt ott látni :)
A vitába kedden lett volna kedvem beszállni, de most inkább már nem dumálok bele. :) Esetleg annyi: nem szokásom semmiért sem fanatikusan rajongani (a HP történetekért sem rajongok ilyen értelemben) és nem vagyok senki puszipajtása. Egyszerűen nem vagyok rá képes: mindent/mindenkit bizonyos távolságtartással kezelek.
Igyekszem mindenről saját véleményt formálni, és bár hallgatok olyan emberek szavára, akik jobban ismerik a témát, képes vagyok ellentmondani, ha úgy látom, nincs igazuk, de természetesen csak azután, hogy tájékozódtam (jelen esetben: ha elolvastam a könyvet(!)). Mivel a könyvet még nem olvastam végig, nem mondok végleges véleményt róla, csak annyit: eddig tetszik. Azért vettem meg, mert az írójától már olvastam történeteket, és azok is tetszettek. A fórumról alig 1-2 embert ismerek jobban, így senki sem vádolhat azzal sem, hogy teljesen elfogult lennék Eta irányába, ill. hogy egy "zárt klub" tagja lennék, mégsem tapasztalom, hogy bárki ellenséges stílusban írna nekem. Talán a normális hangnem lehet a siker kulcsa? Szerintem Eta lenne a legboldogabb, ha végre olyan is írna ide, aki nem ismeri a HP-s írásai alapján, és egyedül a Csodaidők alapján tudna véleményt alkotni/kritizálni.
Üdv.: Lillia_hun
Ha lenne itt publikus emailcímed, elküldeném neked is. De kérd meg Majmunkát, hogy küldje át neked a mailemet, vagy foglalja össze pár mondatban. És akkor majd megtudod azt is, hogy miért nem ide írtam (mert nem vagyok Mr Fusion)