Keresés

Részletes keresés

synq13 Creative Commons License 2006.12.14 0 0 17755
A Gyökér.
Kapott németül egy hosszú levelet amiben minden alaposan el lett magyarázva, válasz, amikor én megkérdeztem mennyi lenne (el sem lehet érteni , how much would be cost to send it Hungary) mo-ra küldeni, ezt Ő lemondásnak vette.
A Gyökér.
Aszongya megkérdezte az ebayt, hogy ilyen esetben mi van, válasz ha félreértésvolt eladhatja a másodikként végzettnek. Persze az ebayt baromira nem érdekli, csak fizesse ki a jutalékot. De Én meg emlékszem kb. egy éve volt egy valós félreértésem egy angollal, amit utób két oldali pozitívval zártunk, csak az ebay küldött egy levelet, hogy elfogadom-e az angol ajánlatát, hogy kétoldalúan lépjünk együtt vissza. De kb 10 nap után.
Itt meg két nap alatt történt minden. Ebay persze semmit nem küldött.
Mindegy megírtam, hogy csak ezé, -mivel nem voltam itthon és ez igaz- taxival mentem be egy internat caféba ahogy első levelemben is írtam, és az egész túra cca két órámba meg 30 eurómba került, szerinte ezzel most mi van?
Ja és ha gondolja kérjünk egy ebay vizsgálatot.
A tételről már lemondtam, mert ezek után úgy is megszívatna, most már csak mindenki más mint Én, itt a balkánon lakók érdekében szívatom ezt a szemét nácit.
Előzmény: motorkami (17752)
jita Creative Commons License 2006.12.14 0 0 17754
cimborám vett egy basszusklarinétot és csekkel kell fizetnie. Van valami amire oda kell jobban figyelnie? Akinek van tapaszalata a csekkes fizetéssel kapcsolatban az segítsen már legyenszíves.
Üdv
vsiivz Creative Commons License 2006.12.14 0 0 17753
1: meg nincs szankcionalva az accountod
2: nem nagyon tudod elkerulni a negativot; ez a reminder az elado valasza arra, hogy kozolted vele: nem veszed tole a notebook-ot
(a kovetkezo lepes a strike lesz, es azzal veget is er az ebay-es karrierje a nickednek; feltetelezem, nullas vagy - azokkal nem szoktak szarakodni: kivagjak a francba)
3: nem igy van; jutalekot mindenkeppen kell fizetnie az eladonak, amit visszad neki az ebay, ha jelzi, hogy nem jott letre az uzlet
de feedback-et adhat

esetleg azt probalhatod meg, hogy megirod a sellerednek, kifizetsz minden ebay-es koltseget az aukcionak, csak ne adjon negativot
ha epp jo kedve van, ebbe belemegy
es akkor lezarjatok az uzletet
Előzmény: ASerfozo (17751)
motorkami Creative Commons License 2006.12.13 0 0 17752
Van egy-két ilyen szemellenzős a németeknél.
Vagy adsz egy barackot a fejére vagy mosolyogsz, van másik.
Előzmény: synq13 (17743)
ASerfozo Creative Commons License 2006.12.13 0 0 17751
Sziasztok!
Kb. 1 hete írtam, hogy megnyertem egy notebookot, de mivel az eladó azt írta, hogy a gyári számot nem küldi el nekem, + az azóta küldött emaileimre sem reagált, én írtam neki, hogy nem veszem meg az árut.
Most ezt az "Unpaid Item Reminder"-t kaptam az Ebaytől:

lj200478 has informed us that they have not yet received your payment.
No action is being taken against your account at this time. However, it is important to remember that when you bid on or buy an item you are agreeing to a contract between you and the seller. If the situation isn't resolved within 7 days of this reminder email, you may receive an Unpaid Item strike under eBay's Unpaid Item Policy or lose feedback privileges for this transaction
Most Unpaid Item disputes can be resolved through direct communication between the buyer and seller, and we encourage you to work with your trading partner to reach a resolution.

1.kérdés:
No action is being taken against your account at this time.
Ez pontosan mit jelent?

2.kérdés:
Mit válszoljak, hogy ne kapjak negatív feedbacket.

3.kérdés:
Olvastam valahol, hogy van valami 60 napos dolog, hogy ha addig nem történik semmi az eladó és a vevő között, akkor elfelejtődik az üzlet, az eladónak nem kell jutalékot fizetni az Ebay felé és én nem kapok mínuszt. Igaz ez?

Légyszíves segítsetek! (most kezdtem a vásárlást az Ebayen, még nem nagyon van tapasztalatom, angolul úgy nagyjából tudok. De hát valahogy el kell kezdeni! Azóta volt 2 vásárlásom, ahol már csak az árut várom)
Esetleg mások is tanulhatnak a példámból, másoknak is segítség lehet a válaszotok!
Kösz
t.lantos Creative Commons License 2006.12.13 0 0 17750

ha melle neu is, akkor uj, bontatlan cucc.

De ha nem latszik egyertelmuen, hogy uj, akkor lehet hasznalt is, de megvan az eredeti csomagolas.

Előzmény: petoxc (17749)
petoxc Creative Commons License 2006.12.13 0 0 17749

Hello,

Tudja valaki, hogy az ebay.de -n mit jelent az OVP kifejezés/rövidítés?

köszi

edk440 Creative Commons License 2006.12.13 0 0 17748
Én tegnap bementem a szokásos postára, mert jó három hete várok egy GPM borítékot. A néni szorgalmasan végignézett több sűrűn teleírt oldalt egy spirálfüzetben (mint XXI. századi nyilvántartási rendszer), de nem voltam benne.
Előzmény: bÉ (17746)
Skarecrow Creative Commons License 2006.12.13 0 0 17747

azt azert megneznem... de akar szivesen eled is allok a sorban.

lehet hogy inkabb csendben elsunnyognal a vegen...

offtopic ends.

Előzmény: Törölt nick (17716)
Creative Commons License 2006.12.13 0 0 17746
Szia Oliverda, vajon megérkezett-e már a pakkod? Én is egy Global Priority Mail-t várok, kábé 5 hete, egyelőre nem tudni róla semmit. Illetve csak ezt:

Status: Acceptance

Your item was accepted at 3:04 PM on November 22, 2006 in LONG BEACH, CA 90803. Information, if available, is updated every evening. Please check again later.

De mint tudjuk, a GPM-hez igazából nem is jár tracking.

Ja meg ma reggel hívtam a nemzetközi kicserélő üzemet, ahol nem tudták megmondani a nevem/címem vagy a feladó által elküdött kód alapján, hogy a dolog beérkezett-e Magyarországra (vagyis hozzájuk), csak azt tudták megmondani, hogy ilyet ők egyáltalán nem tudnak megmondani, mert a kódom LC-vel kezdődik. Majd javasolták, hogy a területileg hozzám tartozó postán érdeklődjek, amihez kérésemre megadták a telefonszámot (tehát egyik posta a másikét).

A plébánián a telefonomat fogadó fél kicsit panaszkodott, hogy ez a szám hosszú esztendők óta az övék, mégis rengetegen keresik rajtuk a postát, úgyhogy tudakozó, újabb telefon.

A telefonközpontos azt mondta, hogy nem veszik fel, mert vagy nagy a sor, vagy vécézni ment. Hívjam később.
Nagyon rendes fiatalember, körülnézett ott, felhívott egy két embert, akinél lehet vmi, majd visszahívott, és közölte, hogy senki nem tud ilyenről.

Esetleg még holnap a kézbesítőt próbáljam meg.

Egyelőre én így.
Előzmény: Oliverda (17598)
vsiivz Creative Commons License 2006.12.13 0 0 17745
koszontunk a klubban :o)
Előzmény: vomit (17741)
matchbox Creative Commons License 2006.12.13 0 0 17744
Gratula!:-)
Előzmény: vomit (17741)
synq13 Creative Commons License 2006.12.13 0 0 17743
Üdv Néktek!
Kíváncsi volnék a véleményetekre!
Hétfő este 6-kor nyertem a német ebay-en egy 352 euros tételt. Az után rögtön írtam az embernek, hogy bocs az angolé de csak szerdától van emberem aki németül kommunikál. De ettől függetlenül fizetek azonnal paypal, csak küldje el mennyi lenne a szállítás mo-ra. Ja meg bocs leveleimet legközelebb csak holnap olvasom, mert internetcaféból nyertem, és itt újra csak holnap este.
Azon icaka(hétfő tegnap előtt) jött vissza a válasz, hogy nem postáz csak Német országon belül sorry de ezt ki is írta. Tegnap este olvasom, írom neki vissza, bocsi nem vettem észre de semmi gond küldöm a Müncheni címet, oszt akkor ma ki is fizetem paypal a német kiírt 39 euros postaköltséggel növelve ha ok.
Még tegnap este visszaírt, hogy nincs meg a tétel sorry.
Magyarán bekaphatom. Nyílván ez lesz a vége is csak most éppen a plafonon vagyok.
No mit tegyek?
Ja azt elfeledtem, hogy első levelemben leírtam emberem telefonszámát, ha akármit akarna velünk németül kommunikálni, akkor bármikor itt lehet.
ogredagi Creative Commons License 2006.12.13 0 0 17742
helo!
nem tudjátok, hogy mennyi vámot kell fizetni amcsiból érkező termékekre? van még valamilyen egyéb költség? köszi
vomit Creative Commons License 2006.12.13 0 0 17741
tolom a boltomat csendben, es kozben kaptam egy ilyen levelet :-)
http://emailpics.ebay.com/PowerSellerNew/images/invitation_header_joinThePS-1.gif
krizsi_l Creative Commons License 2006.12.13 0 0 17740

Néhány ebay-s vásárlás után kevésbé körültekintő módon belefutottam egy amerikai eladóba aki money order-el (vagy csekkel) fogad pénzt. Viszont fogalmam sincs róla  hogy tudok így küldeni. Kérem aki tud segítsen.

Köszi

eee991 Creative Commons License 2006.12.13 0 0 17739

gyasza ha banki utalást fogadsz csak el lehet h az a vásárlónak még drágább mint 2 euró.

egyébként paypalnál ez kb 3% +0.30 EUR vagy vmi hasonló.

Előzmény: gyasza (17735)
tony01 Creative Commons License 2006.12.12 0 0 17738
nem idegeskedem, mert nem gondolom, h nem adta fel( még simán belefér az érkezés), mert még a vám miatt is okoskodott, h nem írja rá a megfelelő dolgokat...de azért nem találkoztam még ilyennel, h inkább visszatéríti a száll. kltsget..
Előzmény: chapelle (17737)
chapelle Creative Commons License 2006.12.12 0 0 17737
Szerintem: türelem. Mondjuk furcsa, hogy 3300-as boltnál még a feleség adja fel, de lehet, hogy amolyan sufnibolt. Nekem egyszer két digit. fényképezőgép jött meg mert reklamáltam a késés miatt ... azért az ebay-ezők többsége korrekt, csak a csalók miatt hangos a dolog.
Előzmény: tony01 (17736)
tony01 Creative Commons License 2006.12.12 0 0 17736

már megint mibe futottam bele :(

rendeltem valamit USA-ból, vételár 92 USD és nem szórakoztam, kifizetem az EMS szállítást-42 USD.. 3-4 nap eltelik, írok az eladónak, aki 3300 eladással 100%-os, h ugyan küldje már a csomag számát-visszaírja, h a felesége véletlen sima légipostával adta fel, ezért azonnal visszatérített 20 USD-t. Visszaírtam neki, ha elveszik a csomag akkor övé a felelősség, mert én biztosított és gyors szállítást kértem-vállalta is. Ma megint rákérdeztem a pontos feladás dátumára és válaszolt is, h dec.6.-án adta fel és leírta, h döntése értelmében teljesen visszaküldi a szállítás árát-megint visszadobott 24 USD-t.  Most csak figyelek ki a fejemből, mert vagy ennyire korrekt vagy ennyire yol csinálja a lehúzást és nem adta fel a csomagot. Persze még nem kérdeztem a postán utána, mert a 6 nap kevés még az USA-ból, h ideérjen biztosan.

Szerintetek?

gyasza Creative Commons License 2006.12.12 0 0 17735
Hümm...

Szal ha átutalnak nekem pénzt, abból 2 eurót levonnak? Az jó, mert nem sokkal drágább a termék, amiért pénzt szeretnék...

No, akkor művelődök picit bank témában.

Köszi a válaszokat!

Gyusza
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.12 0 0 17734
de csak akkor, hanem akar átutalást fogadni külföldről, mert a cib 2 euró/ fogadással lenyúlja az kuncsaftokat.
Előzmény: chapelle (17732)
Omegás Creative Commons License 2006.12.12 0 0 17733
Internetvilág néven megtaláltam itt a fórumon, így tárgytalan az előbbi kérdésem. Köszi.
chapelle Creative Commons License 2006.12.12 0 0 17732
Olyan bankot válassz amelyiknek van internetes vásárlási opciója. Én a CIB-et választottam mert kultúrált, gyors és egyszerű.
További hasznos információk: www.bankkartya.hu
Előzmény: gyasza (17723)
Omegás Creative Commons License 2006.12.12 0 0 17731

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata az uspack.hu vállakozással kapcsolatban?

Semmi nem érdekel, csak az, hogy megbízhatóak-e vagy sem.

Thx...

Yogi Creative Commons License 2006.12.12 0 0 17730
Na megjött. 12 és fél óra.
Előzmény: Yogi (17729)
Yogi Creative Commons License 2006.12.12 0 0 17729
Ahha! Az artikelnummer után már megtalálja, már csak kulcsszóval kéne.
Azért ennyi késés elég vicces.
Előzmény: t.lantos (17728)
t.lantos Creative Commons License 2006.12.12 0 0 17728

Neha eleg lassan tud megjelenni a keresoben.

Eloszor keress ra szam serint. Ha ugy megtalalja, mar fel siker :)

Esetleg mondd meg, miaz, osztan megnezzuk jol, hogy megtalalju vagy sem.

Ja, melyik ebay-re tetted fel, az is szamit

Előzmény: Yogi (17727)
Yogi Creative Commons License 2006.12.12 0 0 17727
JóreggelT

Tegnap este meghirdettem egy cuccot. A listing confirm megjött, myebayben ott van, de ha rákeresek, nem találom. Most akkor elrontottam valamit vagy ez mostanában normális?
t.lantos Creative Commons License 2006.12.12 0 0 17726

nyelvtudas nelkul bele se kezdj, a hasznalat es az uzletmenet magabiztos nyelvtudast igenyel

Előzmény: gyasza (17719)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!