Üdv neked dicső lovag! Ha további kondérokat akarsz méretni, akkór nekem is szólhatól. ugyanis az Ernő műszere majd nálam fog landólni. Mihez és millen kondér kell? Jó építkezést! Pista
Szia István! Mivel oldottad meg a szintézert, több IC-vel, vagy speciálisssal? Nálam is van két rádió, ami több IC-vel van felépítve, egyik sem jó. Az egyik fütyűl adáskór, a másik meg egyáltalán nem működik. A fütyülést valószinű, hogy a szintézerből kijövő hangolófesz szűrése okozza. Mondták az amatőrtársak, hogy ne foglalkozzak vele, mert van speciális IC, amivel kis fogyasztású, és kevés alkatrésszel fel lehet építeni. 144Mhz-ről van szó. Mi a véleményed? Minden jót! Pista
Hm, a 4x40 watt, meg az eredetiség kicsit ellentmondó. Igazán egy eredeti Storno illene bele, egy olyan antennával amit a régi német filmekben lehet látni a rendőrautókon.
már megyek is, mert 05:00-kor meg szól a vekker. Szombaton meg visszük az unokákat Nagykarácsonyba, a Mikuláshoz. Reggel meg még rentgeteg dolgom lesz: tudod: a sok fogyasztó mind vellanyt akar :-))
szeptember 18.-áról szóló rendőrségi hivatalos jelentésben "motorolla" rádiókat emlegettek.
Nem olvastam még azt a jelentést. Megadnád az URL-t? Már a régi görögök is... Bár ez latin. Kumulál - azt jelenti, gyűjt, halmoz, tetéz; az akkumulál azt jelenti, felhalmoz, összegyűjt. Az akkumulátor innen már egyenesági leszármazott, látszik, hogy kell bele a két u betű, és azt jelenti, hogy ő az összegyűjtő, felhalmozó eszköz. Érdekes még a kumulusz felhőnév a meteorológiából. És itt megint megállhatunk egy polgári szóra (ajaj): nem meterológia, hanem mete_o_rológia. Néha még a rádióban/tv-ben is a bunkó-verziót hallom, pedig ők azzal keresik (nem kis darab) kenyerüket, hogy magyarul beszélnek. Nos, ha mi úgy szolgáltatnánk villanyt... sch.
Keress valahol a szemétben egy RFT (keletnémet) USE-600 adóvevőt, ez hasonló , mint a 10-164, de 6-12-24 voltra kapcsolható a bemenete, szintén 24 et állít elő. Ugyanúgy levehető a táprész a rádióról, mint a 10-164-en. Nekem volt egy, de kidobtam már vagy tíz éve.
Az a helyzet, hogy egy régi VW Bogárba kéne 12V a magnónak (4x40W hifiszterejó), meg az adóvevőnek. Átépíteni nem akarom 12V-osra az eredetisége miatt, viszont 12V mindenképp kéne a 6-ból, meg pár A is melléje:)
Szia István! Kérem, hogy mégis csak küldj egy mailt nekem. Sajna a levelező-szerverem egy hibaüzenettel viszzadobta a levelem. Lehet, hogy pontatlan voltam, de a szemem kiguvad, nem találok hibát a címzésben. Köszönöm: Öreg Csóka
Régebenn találtam egy Táblázatot egy honlapon Rádióamatör dokumentumok közöt Ez egy összefoglaló Táblázat volt Általános kérdések válaszok voltak Magyarul , Angolul Németül Olaszul Oroszul ,Rajta FelsorolVa,
PL: Honnan forgalmazol ,Kérdés magyar angol ....... Válasz Magyar Angol.....
Sajna nem találom ezt a dokumentumot ha esetleg valakinekmegvan vagy hasonló vagy egy link szt negyon megköszöném ha elküldenénekem vagy esetleg ide feltenné hátha másnak is hasznos lehet