Keresés

Részletes keresés

t.lantos Creative Commons License 2006.11.28 0 0 25139

melyik gyarto?

en zala lapokat vettem, raadasul a 3000/m2 kategoriat, aztan a burkolo erre is fujolt, hogy nem eleg egyenes neki.

azert vegul nem lett rossz (es nem is kellett sokszor visszabontani, a kadat is csak egyszer kellett kibontatni :)

Előzmény: jakoa (25136)
t.lantos Creative Commons License 2006.11.28 0 0 25138

Na, ebbol lesz mit vagni

Előzmény: sti (25137)
sti Creative Commons License 2006.11.28 0 0 25137

Dobozok frissen felbontva:

Előzmény: jakoa (25136)
jakoa Creative Commons License 2006.11.28 0 0 25136

Normál csempéhez elég kell, hogy legyen a 8-as. Ha nem elég, lehet, hogy a burkokó használt több ragasztót, aminek az oka az lehet, hogy nem elég egyenletes a vakolat. Utóbbit pedig a boltban nem tudhatják. A többire természetesen nincs mentség.

Én konkrétan egy hazai gyártótól veszem/vettem a csempét és saját magam szállítottam, melynek több oka is volt:

1. Azonnal el lehet hozni,

2. Ismert, jó minőség,

3. Azt veszem meg, amit látok.

üdv,

Attila

Előzmény: sti (25135)
sti Creative Commons License 2006.11.28 0 0 25135

Szeretném a tisztelt topictársakkal megosztani negatív tapasztalataimat, hogy más ne szenvedje meg mindazt, amit mi.

Fürdőszoba felújításba fogtunk. Nem részletezem, hogy hány vállalkozó el se jött megnézni, akik eljöttek azok közül hány nem adott ajánlatot, aki ajánlatot adott, azt miért kellett munka közben elzavarni. Lényeg, hogy nem ment flottul a folyamat, de egy lakberendező javaslatára a Caracallától szereztük be a burkolatot és szanitereket, mindent.

Eleinte nagyon mézesmázosak voltak, főleg a belvárosi bemutatóteremben. Készségesen vállalták, hogy raktározzák is a megvett, kifizetett dolgainkat egy darabig.

Aztán jöttek a problémák. Rájöttünk, hogy mégsem álló helyzető nyomólap kellene a WCöblítőre, hanem fekvő. Nem cserélték ki a tök originál dobozt másikra. Na jó...

Utána elkezdtünk volna burkolni, erre kiderült, hogy a csempék nagy részének el van törve a sarka. Persze nem ismreték el, hogy náluk sérült volna.

A bemutató teremben ők mondták, hogy vegyünk 8 mm-es élvédőt. Kiderült burkolásnál, hogy 10-es kellene...

sebi72 Creative Commons License 2006.11.28 0 0 25134
A párom már végigcsinált egy építkezést. Nem nagyon rajong az ötletért, hogy megint neki kelljen futkosni emberek és anyag után.
Előzmény: CsRob1 (25132)
CsRob1 Creative Commons License 2006.11.27 0 0 25133
Véleményetek szerint milyen, lehetőleg tartós és költségbarát megoldást érdemes kialakítani a következő helyen:
A házfal oldalhatáros beépítéssel 140 cm-re van a szomszéd kerítésétől. A terület lejtős, így a kerítés magasabban van, mint a ház lábazata. A magasságkülönbség kb. 25 m hosszon 1 m-ről kb. 30 cm-re csökken. A ház mellett 90 cm széles csepegtetőjárdát tervezek, a fennmaradó 50 cm sávban kellene olyan megoldást kialakítani, hogy a föld ne omoljon le és a kerítés se dőljön rám idővel.
Elegendő lehet-e, ha kialakítok egy viszonylag meredek rézsűt és növényzetet telepítek esetleg hálóval bevonva, vagy mindenképpen szükséges támfal építése?
CsRob1 Creative Commons License 2006.11.27 0 0 25132
Én eddig minden mesterrel így számoltam-számolok el. Igaz, nincs generálkivitelező, hanem mindenkivel külön állapodtam meg. Gyakorlatilag csak a kőművest kellett kiválasztanom, a többieket az ő ajánlása és persze a referenciáik alapján választottam ki. Mivel többször dolgoztak már együtt, így nagyobb az esélye, hogy együttműködnek a munkák során.
Nálatok ez nem járható út?
Előzmény: sebi72 (25122)
Fido Dido Creative Commons License 2006.11.27 0 0 25131

Szia! Én konkrét esetet tudok, a sajátunkat. Igaz, mi csak házfelújítunk, de egy generálkivitelezővel csináltattuk a kőműves munkákat és a burkolást. Elküldöm az elérhetőségét mailben.

Az épületgépész cég még előleget sem kért, bár ők atyámon keresztül ismerősnek számítanak.

Előzmény: sebi72 (25125)
Jamie25 Creative Commons License 2006.11.27 0 0 25130
Nem is mondtam, hogy nem kell! Ez szerintem alap hogy leszedjük azt ami rossz alapként szolgál. De felületi eltérés sajna lesz :(
Előzmény: Törölt nick (25129)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.27 0 0 25129
nekem is volt ezzel gond de a mélyalapozás előtt igenis le kell kaparni azt ami le akar jönni konnyen.
Előzmény: Jamie25 (25126)
atiTDI Creative Commons License 2006.11.27 0 0 25128
Eladó 1 kanna Mapei Primer G alapozó, 25kg. Ára 15.000 Ft.
Érd: 20/316-6100 Bp XVIII.ker
rrroka Creative Commons License 2006.11.27 0 0 25127
mélyalapozó. rendben, köszi a tippet! :)
Előzmény: Jamie25 (25126)
Jamie25 Creative Commons License 2006.11.27 0 0 25126
Mélyalapozót kelle venni, ez egy tejszerű folyadék. Festés előtt hengerezd át a meszelt falat ezzel az anyaggal és utána nem fogja ledobni a diszperzitet. Normál esetben nagyon rosszul tapad a meszelt falra a diszperzit. Ha javítanod kell, azért valamennyit sajnos biztos kell glettelni is, de nem egy ördöngösség. Max. sokkal lassabban, de meg tudja csinálni bárki. Az mindenképpen tény, hogy a meszelt fal és a glettelt között van némi eltérés a felületben.
Előzmény: rrroka (25124)
sebi72 Creative Commons License 2006.11.27 0 0 25125

Ez jó hír. Te konkrétan tudsz valakit, vagy csak hallottad, hogy van ilyen? :-)

Leírnád az elérhetőségüket, ha megkérlek? Akár e-mail-en is. krisztina.sebestyen@ge.com

Köszönöm szépen.

Előzmény: Fido Dido (25123)
rrroka Creative Commons License 2006.11.27 0 0 25124
volt olyan legenda h azt nem szereti, le kell kapargatni meg oilyenek.
Nekem igaziból a felújítás utáni gletteléshez (2 szoba, konyha, fürdő, WC, előszoba) és a lecsiszolásáhgoz nem fűlik a fogam, azt szeretném vhogy elkerülni. ahol van már mész ott pl nem kell glettelni, max javítani.
Előzmény: *Steve (25121)
Fido Dido Creative Commons License 2006.11.27 0 0 25123
Igen. A korrekt hozzáállás: 10% előleg, és munkafázisonkénti elszámolás a részletes elszámolás (+árajánlat) alapján.
Előzmény: sebi72 (25122)
sebi72 Creative Commons License 2006.11.27 0 0 25122

Sziasztok,

találkozott már valaki olyan generálkivitelezővel, aki nem kér előre pénzt, hanem csak a munkafázis befejezte után? Arra gondolok, hogy ha előre odaadom a pénzt anyagra és munkadíjra, akkor semmi sem kényszeríti precíz munkavégzésre. Miután felhúzta a ferde falakat, én leverem samuval, de ki tudja meddig kell majd egyezkednem vele, mire a saját pénzén új téglákat rendel, és megcsináltatja a falazást újra. Szerintetek érdemes álmodoznom, vagy békéljek meg a helyzettel?

*Steve Creative Commons License 2006.11.27 0 0 25121
miért nem lehet a mészre diszperzit??????  a diszperzit nagy % a  mész
Előzmény: rrroka (25120)
rrroka Creative Commons License 2006.11.27 0 0 25120
szintén festős kérdés: egy újsáhban olvastama "Harzo 3" nevű festékről, ami amolyan 3:1-ben festék, még glettelni se kell alá, hallott már erről vki?
a felújítás utáni festéshez keresünk jó házilagos megoldásokat, mert a festőre nem futja éppen, de glettelni meg nem tudunk/szeretnék ha elkerülhető.
vmint: mi igaz abból h mészre nem lehet diszperzitezni? a házunk alsó szintjén nem volt belőle gáz.
Tippek, trükkök, ötletek?
t.lantos Creative Commons License 2006.11.26 0 0 25119
Miert ne lehetne a saroknal is hengerezni?
Előzmény: Infomaker (25114)
Infomaker Creative Commons License 2006.11.26 0 0 25118
Megvan a megoldás: egyik dulux ugyanolyan gyári szín másabb, mint ugyanaz a gyári szín......Egymás mellett voltak a Bricoban a polcon, mindkettő Exresso Delight....

Ennyit erről. Szoba újrafest következik a második dobozzal, az már elég lesz az egészre...Hát ez van.

thanx Dulux
Előzmény: Infomaker (25116)
WildFrontier Creative Commons License 2006.11.26 0 0 25117
Van e olyan elmelet miszerint haz eszaki oldalan fekvo kulso teraszt nem celszeru lefedni (egy cserepes tetot epiteni fole) mert idovel (olyan 3-4 ev) mohasodhat a padlo (jarolap) vagy a fal, esetleg a fa szerkezet ? Abbol kifolyolag hogy eszaki oldal ...
Infomaker Creative Commons License 2006.11.26 0 0 25116
Tutkón kiszáradt, igen...sajna :(

A legérdekesebb főleg, hogy ahol az ecsethúzás széle van, többnyire ott látszik, hogy világosabb. Pedig alatta már volt egy réteg. Sőt ha akárhányszor festem újra, kipróbáltam egy helyen, ott is az ecsethúzások szélei világosabbak lesznek...

Szar a festék? gyári Dulux.
Előzmény: *Steve (25115)
*Steve Creative Commons License 2006.11.26 0 0 25115
biztos hogy tutkón kiszáradt már? mert ecsettel lényegesen fastagabban kened mint a teddy vel.
Amugy a sarkot is lehet hengerezni max csak azélét kell kihúzni ecsettel
Előzmény: Infomaker (25114)
Infomaker Creative Commons License 2006.11.26 0 0 25114
Hi!

Festéshez ért valaki?

Lefestettünk egy szobát Dulux "Nagyvilág színei" falfestékkel, 2szer is, és a sarkoknál baj van, ott nem tudtuk ugye hengerezni, és ecsettel húztuk át kétszer is. Ez a festék elvileg nem diszperziós.

Sajnos látszik az eredmény, itt a kép:

http://www.hyosungklub.hu/PDRM4416.JPG

Ez a fura, hogy előtte két szobát is lefestettünk, bár más színnel, ugyanezzel a fajtával, azok is sötét színek voltak, mégsem volt vele gond a sarkoknál sem, ahol ecseteltük. Ez mitől lehet? Tény, hogy ez egy másik doboz festék volt, de mindkettő gyári szín, és egymás mellett is voltak a polcon.

Mit lehet ezzel csinálni? Már azon gondolkoztam, hogy letapétázom a picsába, hogy ne legyen ilyen ronda...

Valahogy pont azon a részen ronda, ahogy "elveszőlegesen" festettük az ecsetes részek széleit. Ez mitől lehet?

Ja, és 3 éves fal, előtte fehér diszperzit volt.

Köszi
Infomaker
trilla414 Creative Commons License 2006.11.26 0 0 25113
Köszi! Igazából az indoklásukat nem értettem, vagyis hogy nem lehetek távolabb 3m-nél, mert akkor szabadon álló.. Hmm. Az elvi engedélyen már gondolkoztam, jó dolog.. Annak a kiadása meddig tarthat?
Előzmény: Csokis (25112)
Csokis Creative Commons License 2006.11.26 0 0 25112
Ha a helyi rendelet máshogy nem határozza meg (azt megnézted?) OTÉK idevágó része:

"Az építési telkek beépítési módjának meghatározása
34.§

(1) Az építési telek épület elhelyezésére szolgáló területrészét (építési hely) építési határvonalakkal kell megállapítani (1. ábra), úgy hogy
[...]
* b) oldalhatáron álló beépítési mód esetén annak egyik építési határvonala a telek egyik oldalhatára legyen,"

Ami az építési határvonalon belül van, az építési hely, tehát oda építkezhetsz. De azért mielőtt az asztalt vered az önkorminál, kérd ki a hatályos helyi rendeletet, hátha az máshogy rendelkezik. Egyébként az ilyenre jó szerintem az elvi építési engedély megkérése.
Előzmény: trilla414 (25111)
trilla414 Creative Commons License 2006.11.26 0 0 25111
Sziasztok, remélem triviális a kérdésem, mégis azért teszem fel, mert megosztja az építészeket, sőt, ami a rosszabb, hogy az építési hivatal is úgy tűnik másképp értelmezi a kérdést, mint én... Hivatalból nekik kellene, hogy igazuk legyen, de...

Tényállás: bal oldali oldalhatárra kell építkeznem.

Kérdés: tehetem-e a házam bal oldalát 5m-re a baloldali telekhatártól? (Persze a - jobb oldali - oldalkertre vonatkozó 6m-es távolság megtartásával. Tehát a telek 24m széles; lenne bal oldalt egy 5m-es szabad terület, majd a ház 13m széles, majd az oldalkert jobb oldalon 6m.

Véleményem (és pár építészé): az oldalhatáros beépítés a beépítés oldalával ellentétes oldalon (tehát esetemben a ház jobb oldalán) lévő oldalkert minimális szélességét írja elő 6m-ben (vagy H-ban, vagy akármiben). A ház jobb oldala ennél közelebb nem kerülhet a jobb oldali telekhatárhoz. A bal oldalra ilyen előírás nincs.

Ezzel szemben egy másik építész és az építési hivatali előadó szerint a jobb oldala a háznak nem lehet 3m-nél távolabb a bal oldali telekhatártól. Indoklás: különben akkor az már szabadon álló beépítés lenne... (nem őrültség ez?)

Kinek van igaza? Ha nem nekem, segítenétek jogszabályi háttér ismertetésével, mert már átböngésztem a jogtárat, de nem találtam olyan részt, ami a "másik" oldalt igazolná. Persze nagyon könnyen lehet, hogy valami felett elsiklottam, vagy nincs hozzáférésem bizonyos információkhoz, ezért is kérdem itt. Nagyon köszönöm a hozzászólásokat, segítséget!
nydrian Creative Commons License 2006.11.25 0 0 25110
Szia!
Nem szeretnénk kihagyni a födémet, főleg nem a mostani gázáraknál... :-/

De ezt a mestergerendás megoldást (ami nem alulról van megtámasztva, hanem felülről hozzáerősítve) Te mondod másodiknak, úgyhogy kezd nagyon meggyőzni az ötlet. :-) Köszi.
Előzmény: Pátyi (25109)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!