Keresés

Részletes keresés

Vagdalthús Creative Commons License 2006.11.20 0 0 16888

S még a vidékről is értekeznék kicsit.

Nekem nagy és kellemes meglepetés volt. Ahhoz képest, hogy dombságnak hívják, bizony az 500 méter feletti csúcsaival (tettünk is egy kitérőt a kohász kéken az Ökör-hegyre), a nem csekély szintkülönbségekkel, a vadregényes völgyekkel, árkokkal, szép kilátópontjaival, teljesen középhegységi képet mutat.

Látszik, hogy gyalogos turisták által messze nem annyira járt vidék, mint mondjuk a közeli Bükk vagy Mátra, holott nagyon megérdemelné. Borsodnádasdon valódi látványosság voltunk, amint 16 ember a falu központjában bóklászik pecsét után, megjelenik a plébániánál, majd egy tömbben elindul a piroson. A helyiek néztek is rendesen.

Az első kapaszkodó után (Szél-hegy) szintben haladtunk, halottam motorzúgást, mondom: németek! (partizántúrán voltunk, ne feledjük!), kiderült, egy erdész volt quaddal, aki szintén ránk csodálkozott, érdeklődött a végcél felől, majd valamit mondott Lükepék igen szimpatikus kutyájával kapcsolatban.

A Hangonyi-tónál (milyen szép környezet!) néztek ránk nagyot megint, egy szerintem nem túl erős forgalmú buszmegállóban ott álltunk tizenhatan, majd nyomultunk fel a buszra. A később felszállók tekintetéből is valami meglepetésfélét olvastam ki.

Vagdalthús Creative Commons License 2006.11.20 0 0 16887

Hát nyomtad neki becsületesen, nagyon éhes lehettél :-))

Hadd irigykedjen a nép, felvázolom a hazautat (odafelé egyébként Borsodnádasdig Volánbusszal mentünk négyen: Güsziológus, Optika, G(Dzsí) és jómagam). Szóval, Ózd után meg sem álltunk a Bableves Csárdáig, ahol bográcsból ettük a tápot. Jómagam csárdaspecialitást ettem, vót abban marhahús, füstölt csülök, kolbász, szalonna.

Sancimanó végül mégsem kérte a juhtúrós sztrapacskát, ő nem híve a parasztos hungarokosztnak (legalábbis nem ilyen koleszterinbomba, azaz szalonnadús formában), így becsomagoltattam és hazavittem azt, legalább kóstoló formájában részesüljön a párom a Bableves csárda áldásos tevékenységéből.

Beszállás után a nap szellemiségének megfelelően az autógramofonból felcsendült a Warszawianka, amelyet nulloktávos hangterjedelmemmel azonnal danolni kezdtem az előadókkal egyetemben.

Annyira rossz nem lehetett, mert senki sem szólt, hogy hagyjam abba :-)

Előzmény: olahtamas (16878)
Güsziológus Creative Commons License 2006.11.20 0 0 16886

Szeretném én is nyilvánosan megköszönni a tegnapi túrát mindenkinek.

Hatalmas élmény volt.

Nekem kicsit több, mint egy mozgalom, de erről majd máskor.

Szép a jelvény, és szép emlék lesz az "Igazoló Füzet".

Köszönet Vlaszij-nak.

Szerencsésen hazaértünk Optikával.

Végül sörmentes túra lett, mert a busz sietett, és nem állt meg ott, ahol szokott.

Otthon nem volt sör:o(

olahtamas Creative Commons License 2006.11.20 0 0 16885

Eljutottam a képek feltöltéséig:

http://kep.tar.hu/olahtamas2006/50396512#2
Előzmény: Vlaszij (16879)
G(Dzsí) Creative Commons License 2006.11.20 0 0 16884

Kedves Partizánok!

Nagyon nagy örömömre szolgált, hogy megismerhettelek benneteket és hogy teljesítettem a túrát, melyet nagyon élveztem! Nagyon bántam volna, ha nem megyek el! Mindjárt nézem is a képeket!

Előzmény: Vlaszij (16876)
Joeyline Creative Commons License 2006.11.19 0 0 16883
Sokéves vágyam a Partizán út teljesítése, de sajnálatosan ismét későbbre halasztódott a körülményekre tekintettel.

Délben voltunk fent Dobogókőn az MVTE-sekkel. A tűzoltóparancsnok telefoninformációja alapján azonosítottuk a helyszínt, ahol a baleset történt, és elhelyeztük az emlékezés virágait. Próbáltuk rekonstruálni, hogy mi történhetett, egy - viszonylag fiatal kora ellenére is - hatalmas életművű túratársunkat vesztettük el...
Előzmény: Vlaszij (16874)
Vagdalthús Creative Commons License 2006.11.19 0 0 16882

Nagyon éhes lehettél, mert nyomtad neki, mint a veszedelem :-))

Na, de megérte, a bableves fájintos vót.

A sztrapacskáért a nejem nagyon hálás volt, köszönte, megette, már nincs belőle :-)

Előzmény: olahtamas (16878)
nagypapi Creative Commons License 2006.11.19 0 0 16881

Irígylem a Partizán teljesítőket!!!

Remélem decemberben is lesz topik-túra, és az is ilyen "népes" lesz. Azon majd igyexem én is részt venni (remélem ezzel nem riasztottam el sokakat...).

KVTE:

Mint jövendőbeli AK-s, ezúton is szeretném kifejezni köszönetemet. 

Vagdalthús Creative Commons License 2006.11.19 0 0 16880

Szenzációs volt a mai nap.

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki részt vett, s ezáltal együtt tapasztalhattuk meg ezt az élményt.

Külön köszönet Wenczel Péter szervezőnek, aki odajött Ózdra hitelesíteni a teljesítést és átadni a jelvényeket, Múzslának a szervezésben való részvételért, s Vlaszijnak az erre a napra szóló, frappáns, ízes, egészen kitűnő igazolófüzetekért!

Nagyon sok olyan emberrel ismerkedhettem meg, akivel eddig csak virtuálisan túráztam, vagy úgy, hogy nem tudtunk arról, hogy egy helszínen vagyunk :-))

Jelentem, a Bableves Csárdából a sztrapacska sikeresen hazaért, igaz, a hátizsákom tisztítás előtt áll, mert zsíros lett :-))

Néhány kép a végére (továbbiak és hosszabb beszámoló frissebben, holnap):

Vlaszij Creative Commons License 2006.11.19 0 0 16879
olahtamas Creative Commons License 2006.11.19 0 0 16878
A Bableves csárda hallatára megtáltosodik az autóm :)
A múlt héten különben is különórán vettem részt autóvezetésből :)))
Előzmény: Múzsla (16877)
Múzsla Creative Commons License 2006.11.19 0 0 16877

Csodálatos volt a Partizán út!!!

Köszönöm mindenkinek azt, hogy személyével emelte a hangulatot!

Igazán illusztris volt a társaság.

Egyenlőre beszúrom a szintmetszetet és egy "záró"képet.

Hétfő, kedden kiszáláson leszek, de talán utána lesz időm beszámolót írni. Ha még tudok újat mondani. :-)))

Tamás! "H" betűvel kezdődik a rendszámod? Ha igen, akkor már értem a két órás menetidőt. :-)))

Vlaszij Creative Commons License 2006.11.19 0 0 16876

ÍMe a bizonyíték:)

Hangonyi-tó az emlékműnél egy csoportkép:)

lutak Creative Commons License 2006.11.19 0 0 16875

Milyen volt? Beszámolót kérek! Sajnálom, hogy nem voltam ott :(

Vlaszij Creative Commons License 2006.11.19 0 0 16874

Topiknak jelentem!

A Partizán út túramozgalmat 16 fő sikeresen teljesítette!

Előre Partizánok:o)

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.19 0 0 16873

DDP Andocs-Nágocs-Zics-szorosad

Képek itt:

http://www.kep.tar.hu/karil/50395792#2

Gyönyörű idő volt, a nágocsi Zichy-kastély lenyűgözött, aztán volt egy is keverés-kavarás az útvonalban (persze, mert sosem hallgatnak rám, amikor mutatom a jó irányt), de végül célbaértünk Szorosadon, ahol jó a kávé és hideg a sör.

Ahogy ismerem HEV-et, bővebb beszámolót is fog róla írni. :o)

Vagdalthús Creative Commons License 2006.11.18 0 0 16872
Még egy hasznos info: az intézmény, ahová a szervezőnek küldeni kell (ez még megegyezik a túrabázisban szereplővel) a túrajelentéseket, immár Eszterházy Károly Gyakorlóiskola, erre kell címezni a borítékot.
Előzmény: felazso (16867)
Vagdalthús Creative Commons License 2006.11.18 0 0 16871

Természetesen!

Egyébként az imént leírt, az igazolással és a díjazással kapcsolatos információkat is felteheted nyugodtan, de én is beírom majd a fórumba.

De nem most, rövidesen megyek aludni, holnap 4 órai kelés lesz, mert valami partizánakcióban kell részt vennem :-) 

Előzmény: felazso (16867)
asciimo Creative Commons License 2006.11.18 0 0 16870
Bocs, most olvastam csak odaát mi történt, így már nem is olyan sok kedvem van poénkodni.
Előzmény: olahtamas (16868)
olahtamas Creative Commons License 2006.11.18 0 0 16868
Ha nagyon be vagytok sokallva, nálunk még lesz szabad hely, mivel Herrobertó sajnálatos balesete miatt Joey lemondta az utat.
Előzmény: lutak (16828)
felazso Creative Commons License 2006.11.18 0 0 16867
Elküldenéd az átformált túrajelentést, hogy kitegyem a turabazis.hu -ra?
Előzmény: Vagdalthús (16866)
Vagdalthús Creative Commons License 2006.11.18 0 0 16866

A kitűző képe kicsit homályos lett még a közeli üzemmódban is, de azért a lényegét visszaadja.

A 3 fokozat díjazása egyforma, csak a színe más, gondolom a "L", azaz várrom jelzés színe változik.

Annyi csak a gond, hogy a kitűzőt elküldik, de a túrajelentéseket nem kapja vissza az ember. Pedig én ezeket gyűjtöm, most újabb két pontom van meg, azaz a legközelebbi küldéskor jelezni fogom, hogy szükségem lenne rá.

Vagdalthús Creative Commons License 2006.11.18 0 0 16865

Igen.

Eléggé a túrázóra bízza a kiíró a teljesítést.

Egy szabvány túrajelentést, amit HEV küldött át nekem mailben, átformáltam erre a mozgalomra, azaz a fejlécbe a "Bükk, Mátra várai jelvényszerző túramozgalom" feliratot helyettesítettem, minden mást meghagytam.

Az igazolásokhoz nyomtam a pecséteket (pl. egri vár, diósgyőri vár, OKT-bélyegzők: Ágasvár, Szarvaskő), vagy rajzoltam be kódot. Ugyanis a "Várak a Mátrában" mozgalom hárompöttyös kódjai is megfelelnek, erre telefonon rákérdeztem, így is küldtem el az első négy érintőpontról szóló igazolást, és működik.

A Gerennavárnál (Bükk) azt csináltam, hogy a túra kiindulópontján (Bánkút) bélyegeztem a Fehér Sasban, a csúcson, a várromnál fényképeztem (itt egyébként a Bükk szirtjei túramozgalom kódja is megtalálható), majd a végponton, Szilvásváradon szintén, a kisvasútnál.

A túrák útvonalát is leírtam a megfelelő rovatba.

Az, hogy melyik 4, 8, vagy 12 várat keresed fel a két hegységben, teljesen egyéni.

Előzmény: vervictorio (16864)
vervictorio Creative Commons License 2006.11.18 0 0 16864

Szia!

A Bükk, Mátra várai mozgalomnál egy fokozatnál meg lehet azt csinálni, hogy csak a Mátrából keresem fel a 4 várat?

Előzmény: Vagdalthús (16855)
G(Dzsí) Creative Commons License 2006.11.18 0 0 16863
Inkább éneklünk Neked egy vidám kis nótát Vagdalthússal! :)
Előzmény: Vlaszij (16854)
kvte Creative Commons License 2006.11.18 0 0 16862

Szarvas, a Halászcsárdától a Malomzugi csatornáig (a múltkor itt esteledett ránk)

Részeletesebben:

A másik irányból, Kákafoknál elkészült szakasz:

kvte Creative Commons License 2006.11.18 0 0 16861

GPS nem volt, egyedül mentem, volt elég bajom.

Majd külön lemérem.

A kéktúra füzetben a település utcahálózata kicsit elnyagyolt.

Még egy érdekesség: ennyi kifejezetten negatív beszólást festés közben még sehol sem kaptam mint itt . Tény hogy nagy a szegénység, de legalább öten megjegyezték hogy erre bezzeg van pénz. Nem akartam nekik mondani, hogy eddig egyetlen fillér bevételem nem volt az egészből. Nagy szegénység van ott a fejekben is, azon még a pénzosztás sem segít. Kár: nagyon szép falu, egykor hajdúváros is volt. Gyönyörű, de pusztuló módos bihari parasztházak mindenütt.

olahtamas Creative Commons License 2006.11.18 0 0 16860
Klassz!
Térképvázlat készült ?
GPS méréseket nem csináltál esetleg ?
Előzmény: kvte (16849)
Vlaszij Creative Commons License 2006.11.17 0 0 16859

ezen még nem gondolkoztam:)

de inkább baracklevet vegyen.

és nemtudom. vegyen süteményt.

hagyjuk:D

Előzmény: Vagdalthús (16858)
Vagdalthús Creative Commons License 2006.11.17 0 0 16858
Kérdés: a megverésed és üdítőre meghívásod vagylagos reakciólehetőség, vagy egyik következik a másik után? Azaz, miután, ha sikerült neki, püfölt egy sort, vesz neked egy Jaffát?
Előzmény: Vlaszij (16857)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!