Keresés

Részletes keresés

Klímaszerelő Creative Commons License 2007.11.04 0 0 150
alapcsövezésalapcsövezésalapcsövezés

Alapcsövezés, még aljzatbetonozás előtt.
Klímaszerelő Creative Commons License 2007.11.04 0 0 149
Arra azért van szükség, hogy a zajt csökkentse. És a kimenő ágba kell tenni.
Előzmény: kuzo2 (147)
Klímaszerelő Creative Commons License 2007.11.04 0 0 148
Enke HTA L

Enke HTA L központi porszívó gép.
kuzo2 Creative Commons License 2007.11.04 0 0 147
Az ott hangtompito? Arra meg mi szukseg van a kimeno agon?

Előzmény: Klímaszerelő (146)
Klímaszerelő Creative Commons License 2007.11.04 0 0 146
Enke HTA I XM központi porszívó gép
Klímaszerelő Creative Commons License 2007.11.04 0 0 145
Enke HTA I XM központi porszívó gép

Enke HTA I XM központi porszívó INOX acél házzal.
Klímaszerelő Creative Commons License 2007.09.23 0 0 144
Szia tomi0710!

Írtam neked e-mailt, hogy hol találsz bővebb infót róluk.
Előzmény: tomi0710 (143)
tomi0710 Creative Commons License 2007.09.23 0 0 143
Helló Klímaszerelő!

Tudnál tobb infót mondani a gépről.
Klímaszerelő Creative Commons License 2007.09.21 0 0 142
Enke márkájú AKCIÓS központi porszívó gépek eladók.
Ha érdekel írj e-mailt a petya83@vipmail.hu címre!
illesy Creative Commons License 2007.02.06 0 0 141
Eladó még a használt BEAM 2725-ös gép?
Előzmény: 11x11 (121)
konaking Creative Commons License 2006.11.18 0 0 140
Nem lóghat ki, mert akkor nem simul rá a falra a csatlakozó, beljebb lehet egy kicsit. A vezetéknek meg van a helye a beépítő kereten, ha jól emlékszem 4 lehetőség közül választhatsz.

Előzmény: Gpeti (138)
Gpeti Creative Commons License 2006.11.17 0 0 139
Ja, és a másik kérdés:
Az indító vezeték csövezését pontosan hova kell kihozni? A csatlakozó alá-fölé-jobbra-balra? Mennyire legyen közel a lukhoz? Nincs erről fénykép?
Előzmény: Gpeti (138)
Gpeti Creative Commons License 2006.11.17 0 0 138
Valaki meg tudja mondani, hogy a fali csatlakozót milyen mélyre kell a falba süllyeszteni? Van rajta középen egy négyzet alakú kiemelkedés, amibe a vakolásvédő betét van. Ennek a négyzetnek a pereme kilóghat pár milimétert? Vagy teljesen a fal síkjában kell lennie? Ha kilóg, akkor nem tud a falra felfeküdni a csapfedeles aljzat?
Kép nélkül elég nehezen érthető, de aki már szerelt ilyent, az talán tudja miről beszélek.
kiggyo Creative Commons License 2006.11.17 0 0 137

Ez lesz a megoldás, köszi!

Előzmény: konaking (136)
konaking Creative Commons License 2006.11.17 0 0 136
A kis ívű könyök azért van, hogy nagyobb tárgyak, mint pl. egy ceruza, ne tudjon a rendszerbe kerülni, ami viszont a kis könyökön átmegy, az végig is megy a rendszeren. Tehát gond akkor lehet, hogy ha véletlenül megakad valami a kiskönyökben, akkor elég nehéz onnét kiszedni. Inkább menj át a falon egy nagy ívű könyökkel, túloldalt megint nagy könyök, abba rakd a kis ívű könyököt, és mehet rá a csatlakozó

Előzmény: kiggyo (135)
kiggyo Creative Commons License 2006.11.17 0 0 135

Csőhálózat építésben jártas emberkéhez lenne kérdésem:

Van egy falam (30cm főközfal) aminek az egyik oldalán lesz felvíve egy szívóaljzathoz a cső, belevésve a falba. A másik oldalra is szeretnék tenni aljzatot, arra gondoltam átbököm a falat a másik oldali csatlakozó helyénél, és ezen az oldalon csövezek oda, itt úgyis szét van verve a vakolat. Okoz-e gondot hogy a túloldalon lévő csatlakozó és az ezoldali kisívű derékszögű könyök között van egy 20 cm-es vízszintes csőszakasz? Nem sok kedvem van átfúrni alul, és ott is felvinni a falon a csatlakozóig.

Szerintem semmi gondot nem okozhat, de a leírásokban sehol sem láttam olyat hogy a szomszéd szobában futó csővezetékről átböktek volna a szomszéd szobába.

köszi

JTD24 Creative Commons License 2006.10.16 0 0 134
A 9 méteres flexi csövön azért nem mert mozgatod. -gondolom...
Előzmény: harken (133)
harken Creative Commons License 2006.09.08 0 0 133
veszprémhez lakom közel, a paloznakiaknak azt mondják:nem tartanak, mert lerakódik benne a por, mire én:és akkor a 9 méteres flexi csövön nem...?
A veszprémieket még nem tudtam elérni, ha nem jön össze, esetleg megkérhetlek elküldesz nekem 4 métert?

előre is köszönöm
Előzmény: konaking (132)
konaking Creative Commons License 2006.09.07 0 0 132
Van nekik, tőlük veszem én is, ezt használjuk a szemétlapát bekötéséhez, mivel a konyhaszekrény alatt is kevés hely van. Nézd meg a hozzád legközelebb lakó kivitelezőt, és érdeklődj nála.  Szekszárd, Pécs közelében tudok segíteni.  

harken Creative Commons License 2006.09.07 0 0 131
...érdekes aszongyák nekik nincs ilyen, mind1 azért kösz megyek tovább
Előzmény: konaking (130)
konaking Creative Commons License 2006.09.06 0 0 130
http://www.tmarkt.hu/cgi-bin/tmarkt.pl

Itt néz körül, nagykercég, de fent vannak a viszonteladói partnerek.

Előzmény: harken (129)
harken Creative Commons License 2006.09.06 0 0 129
sziasztok,

ti hol vettetek flexibilis csövet a központi porszívó rendszerhez? Mivel utólag építem be, egy helyen csak így tudom megoldani az elvezetést de eddig sehol nem találtam 50-es átmérőjűt...
Miki69 Creative Commons License 2006.08.03 0 0 128
No megy ez neked. Egyébként bármi kérdésed van, hívd fel nyugodtan a porszívós cégeket, válaszolnak neked. Pl. Kapucentrum Kft, vagy T-Markt Kft.
Előzmény: Szkátó (127)
Szkátó Creative Commons License 2006.07.26 0 0 127

Hogy a kérdésemre válaszoljak.

A VacuValve lezáró aljzaton van 2 db kiálló műanyag elem, amit szikével el kell távolítani. Ezek után a falból kiálló aljzatra rámegy ez a fedeles záróelem.

Szkátó Creative Commons License 2006.07.20 0 0 126

Most nézem, hogy a morzsaszívó indítását már kérdeztem.

A válasz ez volt:

"A morzsaporszívó egy kis kallantyú elmozdítására indul."

Ezt a kis kallanyút akkor gondolom a szívónyíláshoz szokás rakni - lábbal indítani.

???

Előzmény: Szkátó (125)
Szkátó Creative Commons License 2006.07.20 0 0 125

Természetesen a motortól indul. Erre a vezetékre van felfűzve mindegyik csatlakozó. Végiggondoltam. Jó lesz ez.

A másik gondom, hogy jövő héten glettelnék a házat. Minden hibát, vésést elkezdtem kijavítani. Eljutottam a központi porszívó aljzatáig. Jelenleg egy olyan lezárás van rajta, aminek a nyílása téglalap alakú, és a nyílást egy különálló takaróelemmel lehet lezárni (gondolom nem potyogjon bele semmi szemét). (Kár, hogy nem fotóztam le).

A gondom az, hogy a záró idomot (felnyitható fedele van ill. ehhez kell rögzíteni a motorhoz menő vezetékeket) nem igazán tudom csatlakoztatni a fent lévő egységhez.

Mit csinálok rosszul?

Szeretném a fal síkjába hozni az aljzatot (szépen felfeküdjön), de ha a végleges konfigot nem tudom összehozni, akkor ez egy picit bajosan fog menni.

A másik kérdésem a morzsaszívó. Jelenleg egy cső áll ki az aljzatbetonból, amin szintén van egy fedő. (A vezeték természetesen szintén ott figyel). Ezt hogyan szokás működtetni? Valahol elhelyezek egy kapcsolót, ami indítja a porszívót? (Pl. mezei egypólusó villanykapcsoló). Vagy külön szerelvényezése van, és pl. a konyhabútor aljánál a szívónyílásnál szoktak elhelyezni egy kapcsolót/nyomógombot? Szóval ezt hogyan szokás indítani?

Köszi!

11x11 Creative Commons License 2006.06.27 0 0 124
én is válaszoltam üdv
Előzmény: Miki69 (123)
Miki69 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 123
11X11: Mail ment!
Előzmény: 11x11 (121)
vigéc Creative Commons License 2006.06.26 0 0 122

Érdekes volt végigolvasni a topicot, mind pro, mind kontra érveket.

Csak egy-két gondolat kiegészítésül:

- a központi porszívó nem új találmány, nagyon sok, az 1900-as évek első felében épült pesti bérházban is használták. Be volt csövezve az egész épület, minden lakásban volt egy csatlakozó. A házmester adotrt időben elindította a gépet, ekkor takaríthatott mindenki.

- nekünk már tíz éve üzemel a házban, kb 400 négyzetméter takarítunk (pontosabban takarít a feleségem). A csővezeték nyomvonalát - néhány alapvető, de igen egyszerű információ ismeretében - én terveztem. A hozzávaló anyagot megvettem (azt hiszem a T-Marktnál, de lehet, hogy másik cégnél), a vízszerelő az építkezéskor összerakta. Három csatlakozóval az egész ház porszívózható. A javasolt max-nál két méterrel hosszabb a gégecső, de soha nem okozott problémát.

- eleinte kicsit zajos volt, de tettünk fel a kifúvócsőre hangtompítót (tkp. egy fél méteres, nagyobb átmérőjű müa. cső, belsejében a csőfalon egy centis szivaccsal), így már alig zajosabb, mint egy normál

- a gázkészülákekkel való "együttműködés" problámája érdekes és új volt számomra. A kazánunk még hagyományos, vagyis nyílt égésterű, de a nagy légtér miatt szerencsére eddig nem okozott semmi problémát. Kisebb helyen viszont valós veszélyt rejthet az ilyesmi, szükséges vele számolni. Bár a legjobb megoldás - és a jövő - a zárt égésterű kazán.

11x11 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 121
Üdv mindenkinek! Új vagyok a fórumon és az igazság az hogy nem erre a topicra szeretnék főleg írni, de mivel megláttam és beleolvastam úgy döntöttem hogy ha valakinek segítségre van szüksége egy felhasználótól, akinek voltak kezdetben gondjai akkor irjon és segítek a rendszerrel kapcsolatban. Nekem nem jól lettt méretezve a rendszerem és kisebb gépet vettem mert én is húztam a fogam amikor fizetésre került a sor. Nem beszélve arról hogy az építkezés végén nem nagyon maradt pénzem. Most ott tartok hogy van egy tök jó központi porszívó rendszerem, és van egy alig használt gépem mert egy számmal nagyobbat kellett vennem :-( Nekem ugyan megfelet volna de az asszony az erősebbre cseréltette le a gépet. Szóval ha kell valakinek egy alig használt BEAM 2725-ös gép akkor irjon nyugodtan megegyezünk. De ha csak tervezéssel, szereléssel vagy vásárlással kapcsolatos tanácsra van szüksége ha tudok segítek szivesen. üdv 11x11

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!