Kérdésünkre azt mondta, hogy 100 ezer. De piac, tehát engedni szoktak. Viszont még engedés után is nagyon drága lenne. Gyuriószeres szerint ennek 15÷20 ezer között lenne reálisan az ára. Neki volt pár évvel ezelőtt, akkor 12 ezerért adta el.
...a tütü fele megmaradt. De a kannán a zománc az már nem.
Nem baj. Mármint a zománcért nem kár.
Apukám szokta nekem mondani, ha kisfiú koromban rám volt bízva, hogy vigyek haza egy üveg bort, hogy: "Fiam! Nagyon vigyázz a borral hazafelé! Az üveget véletlenül összetörheted, de a bornak ne legyen semmi baja! Szét ne folyjon!"
Én egyre nagyobb szeretettel gondolok vissza szegény öregemre.
Hát nem egy kényelmes taxi az biztos! Engem kétszer fuvaroztak vele. Egyszer bent. De a vezetőt a hátába nyomott csavarhúzómmal hamar megállásra kényszerítettem. :)) Másodszorra a "fedélzeten" utaztam. Utaztam?! Lobogtam mint egy zászló. Egyik kezemmel kapaszkodtam valami fogódzóba, a másik kezemmel pedig próbáltam menteni a zománcos tejeskannámat, s az abban lévő tütümet. Na meg az életemet... bosszúból a csavarhúzós akciómért, vagy 80-al tépett a lőtéren velem az az ámokfutó. Az életem s a tütü fele megmaradt. De a kannán a zománc az már nem.
...68-ban Siklóson voltam kiképzésen a határőrlaktanyában...
Ahol én voltam (sor)katona 1967-68-ban (Kalocsán), volt egy kahánróbert nevű bajtársunk, akit egyszer meglátogatott az apukája. Az pedig, ahelyett, hogy sütit, meg kolbászt hozott volna neki ajándékba, egy fekete posztó fülmelegítőt hozott, meg egy borotvapenge élesítőt. (Azt a zsinóron huzogatós NDK-ást.) Mondta is a róbertnek, hogy az a fülmelegítő rendkívül praktikus lesz, ő tudja, mert a Donnál ez mentette meg őt a fülfagyástól.
A pengeélesítőnek pedig üzleti szerepet szánt. Azzal adta csak át a fiának, hogy szolgáltatást vállal vele. Egy penge újraélesítése 50 fillérért a bolondnak is megéri. "Meglátod fiam, milyen jól keresel ezzel!"
A robi azzal magyarázta, hogy apja (bár elég öreg már), valószínúleg légnyomást is kapott a Donnál.
Nekem viszont ezt a történetet lehet, hogy a szószátyároknál kellett volna előadnom...:(((