a túrókrémekből simán ki lehet hagyni a tojást, én egy-két sült cucc kiv. sosem teszek, mert drágállom pluszban a túróhoz.... egyszerűen sűrűbbre kell hagyni.
Hat a rabeszélés nehezen is menne:))) merthogy van egy nagyon jo sütöm, amit a hazzal kaptam, tökéletesen müködik, az otthoniak eddig nem panaszkodtak a kaja minöségére (persze lehet, hogy csak nem mernek:)))
Pl. pizzát tényleg nagyon melegben kell sütni. Eléggé szeretjük, és mindig kérdezgetjük, hogy mitől ilyen meg olyan az éttermi. Az egyik fontos tényező a magas hőfok, mégjobb a fa füstje. Ok, a kemencést nem tudjuk otthon utánozni, de a magas hőmérsékletet most már igen.
Én nem akarlak rábeszélni semmire és el is fogadom, hogy szinte akármilyen edényben, tűzhelyen lehet remekműveket alkotni érzékkel, tehetséggel. Nekem ez utóbbiak nincsenek, így technikával próbálom helyettesíteni.
Nyilvan csekélyértelmü vagyok, de mit lehet 300 fokon sütni???
(Az enyém 270ig megy, de ezt se hasznaltam ki soha...)
Nalam a puha haju kenyér/zsemle/stb ugy készül, hogy tojassal kenem meg és max. 220on sütöm, a kisütés utan meg racsra vele és letakarom több réteg konyharuhaval. A kopogosra mehet viz, tej, tejszin és csak levegözik sülés utan a racson.
Én is sütök régóta, tényleg nem a kenyérhez kell a 300 fok.
Csak azért mondtam a sütőt, mert hogy azért mégis van 300 fokos sütő.
Ja, meg kétféle kenyérsütési mód van, puha héjjal és kemény héjjal. Fogalmam sincs, hogy csinálja, de tényleg hozza, amit a neve ír. Ugyanez megy pizzára is..
az ábra csal, ezeken a lyukakon ugyan nem tudnál nokedlit szaggatni, ahhoz túl kicsik :) Mi ketten egy ebédre simán befalunk 30-35 deka lisztből készített pizzatésztát (majdnem nagy gáztepsi méretre nyújtva, jól megrakva), szóval normál családnál szerintem ez a forma (bár többféle méretben létezik) nem elég, rögtön kettő kell. Egyszer az ikrek is megnőnek! :)
a pizzasütést egyelőre hanyagolom, mert van egy pici sütőm, de ha felfűtöm 250 fokra és kinyitom az ajtaját sec perc alatt megy ki belőle a meleg (nem a hagyományos sütő méret), így pizzának annyira nem jó.... kenyér még jól megsül benne.
Itt nincs szalonna... nalunk a foghagymas kenyér megy/menne nagyon, de azt ugye csak 7végén, mert utana nem lehet emberek közelébe menni (nalunk a dél a kenyeres étkezés, este fözök).
Chapatiit nagyon egyszerüen, liszt (normal fehér), bele annyi langyos viz, hogy jo keményre összealljon, a végén kis olvasztott vaj, allni hagy félorat, aztan a lehetö legvékonyabbra kinyujt, majd teflonserpenyöben megsüt és lehetöleg forron feleszi:)))
nálunk most a hagymás-szalonnás a menő :o), kicsit drágább ugyan, viszont ez szendvics kettő az egyben, mert ehhez még vaj sem kell, magában is isteni! a chapatii-t hogy sütötted?