Keresés

Részletes keresés

t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.06 0 0 38199
drága kisgazdám, hát nem eztet mondtam én is? :-)
Előzmény: joy (38198)
joy Creative Commons License 2006.11.06 0 0 38198

Csak halkan jegyzem meg:

 

Ez a topic elsősorban saját tapasztalatokra, ötletekre, konyhai trükkokre, kipróbált receptekre alapozódik, nem receptgyűjtemény.

Egymásért, segítésért.

Nem irodalmi-szabadalmi gyűjtemény!

 

Arról senki sem tehet, ha egy-egy recept annyira alapvető, hogy több receptgyűjteményben is azonosan írjákl le!

Nem várható el senkitől, hogy az általa használt recept származási helyére emlékezzen -különösen, ha az több évtizedes -szemben a pár éves főzőcskeműsorokkal.

Nem nagymami szakácskönyve copyzta egyik főzőcsés receptjét sem!

 

Kizárólag azoknak a forrását illik megjelölni, amelyeket nem sajátkonyhában kipróbáltak, hanem csak interneten olvsottak és kérésre becopyztak, mégjobb, ha belinkeltek.

 

Itt nincs kizáró ok, csak jogos, vagy annak érzett kritika!

Előzmény: t3v3d3s (38195)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.06 0 0 38197
közben rájöttem, hogy oda van írva :-) akkorában, hogy kb. 3 cm magas legyen a tészta. Saccra az kis tepsi vagy kerek tortaforma, de majd meglátjuk.
Előzmény: latsia1 (38196)
latsia1 Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38196
Nem tudom, mert én ezt csak kóstoltam, sosem sütöttem, de az biztos, hogy finom is és gesztenyés is. Most karácsonyra gondoltam megsütni...;O)
Előzmény: t3v3d3s (38188)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38195
engem csak annyiban, hogy
1) a forrásmegjelölés hiányosságai miatt (is) szűnt meg a tudásbázis, ami egy jó hely volt. Amúgy nem vagyok copyrightbajnok.
2) bizonyos (híres) emberek receptjeit inkább kipróbálom, mint másokét, pölö nálam lajos mari majdhogynem kizáró ok, de ez egyéni ízlés kérdése.
Előzmény: bokor (38194)
bokor Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38194
Amúgy engem baromira nem zavar, ha egy recept a Stahltól van. Ha működik, akkor tökmindegy, kitől érkezett..
Előzmény: t3v3d3s (38192)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38193
erről jut eszembe, ha vki hízni szeretne. Remélem, nem orrolnak meg a reklámért.

http://sutireceptek.freeweb.hu/index.html
t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38192
Nekem is megvan sztem a neten keringő összes gyűjtemény :-) a forrásmegjelölés persze hiányos, sőt a mindmegettére rendszeresen küldözgetnek stahl recepteket, csak átnevezik, meg a duci gerezdet veszik ki belőle, szóval nem csodálkozom, csak szóltam. Ez legalább nem volt émelyítően édes.
Előzmény: bokor (38191)
bokor Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38191
Hát az lehet, nekem van egy egész könyvre való muflonreceptem, hogy melyik honnan érkezett, azt régen nem tudom :-))
Előzmény: t3v3d3s (38189)
sans souci Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38190
Ja, legközelebb én is beleteszem az étcsokit! Úgy még finomabb lesz...meg a meggyet is! Köszi, már megérte beírnod. :-)
(Azért nekem is, mert legalább legépeltem, az újság úgyis elveszik.)
Előzmény: bokor (38186)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38189
ez a stahl recept.
Előzmény: bokor (38185)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38188
hm, halmozzuk az élvezeteket? :-) ez elég jónak ígérkezik, a tésztájában is csak gesztenye van. Kis tepsibe való?
Előzmény: latsia1 (38184)
bokor Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38187
Vagy csak az étcsokitól más? Mindegy, kipróbált, többször is, szeretjük...
Előzmény: bokor (38186)
bokor Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38186
Jé, az enyim egy másikfajta :-))
Előzmény: sans souci (38178)
bokor Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38185

Gesztenyés muffin, tutira gesztenyeízű, nagyon finom:

 

10 dkg étcsokoládé

25 dkg gesztenyemassza

10 dkg puha vaj

2 ek rum (kihagyható)

2 ek baracklekvár

5 dkg cukor

3 tojás

1 csipetnyi só

5 dkg liszt

1 tk sütőpor

 

A darabokra tört étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, majd ha kihűlt, robotgéppel összekeverjük a gesztenyemasszával, a puha vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral és a tojások sárgájával.

A tojások fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk, hozzákeverjük a gesztenyés masszához, majd belekeverjük a sütőporos lisztet, és a muffinformába adagoljuk.

Előmelegített sütőben 175 fokon sütjük kb. 30 percig.

 

Tipp: egy szem meggy a közepébe nagyon finom!

 

 

Előzmény: t3v3d3s (38176)
latsia1 Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38184
Ennek a tésztája full gesztenyés de a krémje is....

Karácsonyi gesztenyetorta

Tészta:
25 dkg gesztenyemasszát 6 tojás sárgájával és 1 evőkanálnyi rummal (fél rumaromával) simára keverünk, 1 evőkanálnyi finom prézlit és a 6 tojás keményre vert habját hozzákeverjük, alufóliával bélelt közepes tepsiben (tortaformában; kb. 3 cm magas legyen nyersen) 180C-on kb. 20 percig (tűpróbáig) sütjük.
Forrón kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, tálra tesszük, hűlni hagyjuk.

Krém:
25 dkg gesztenyemasszát 1/2 deci rummal (a rumaroma másik felével) simára keverünk, óvatosan hozzákeverünk 2 deci tejszínből és 2 evőkanál porcukorból készült tejszínhabot.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük és bevonjuk a krémmel.
Tejszínhabbal, csokidarával, stb. díszítjük, evéskor további tejszínhabot zúdítunk rá.
Előzmény: t3v3d3s (38176)
joy Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38183

Forralt bor, borleves...

...vagy ajándékozzátok tovább.

/Valakinél majd csak összetörik./

:o)

Előzmény: t3v3d3s (38172)
rollller Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38182
ne nyisd ki, es vidd el magaddal vmi buliba, ott biztos lesz keletje, kajaba nem igazan valo, de amugy meg kitart jovo nyarig, es akkor jofele koktelokat is lehet majd kevernetek belole, az alkohol nem egy megromlos fajta:)
Előzmény: t3v3d3s (38172)
joy Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38181

Típusszámmal próbálkozz, hátha...

:o)

Előzmény: doyen62 (38167)
joy Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38180

Ez a jó.

Ezt kellene általánossá tenni, rendszerbe illeszteni.

Előzmény: kemese (38168)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38179
köszi, sajnos az észrevétel nem elég... ez majdnem ua., mint a stahl-féle, amit már én is sütöttem, és nem elég jó, csokimázat toltam rá. Volt még vmi gesztenyés csók receptem is, de egyiknek sincs meg az a jó erős gesztenye íze. Ha mást nem, esszük magában a pürét :-) vagy a krémes sütiket, olyat tudok jót, szóval lehet, hogy sülve már eleve nem olyan élénk az íze.
Előzmény: sans souci (38178)
sans souci Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38178
Gesztenyés muffin (Nők Lapja Évszakokból) kipróbált, finom és észrevették, hogy gesztenyés. :-)

12 darabhoz:
25+5 dkg gesztenyemassza, 10 dkg puha vaj, 4 ek rum, 2 ek baracklekvár, 5 dkg cukor, 3 tojás, 10 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, porcukor megszórni.

1. 25 dkg masszát áttörni, elkeverni a vajjal, rummal, lekvárral, cukorral és tojássárgákkal.
2. Tojásfehérjéket felverni. A liszthez hozzáadni a sütőport.

Aztán a gesztenyés masszához a habot, majd a lisztet óvatosan.
175 fok, 30 perc.

Porcukorral lehet megszórni és a maradék gesztenyemasszával diszíteni.
Előzmény: t3v3d3s (38176)
LittleE Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38177

Az nem számít, hogy büdös, majd kinyitom az ablakot!

Remélem azért a kutya nem ájul el tőle! :-)

Előzmény: tuutuu (38171)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38176
na, lett másik kérdés is. Tud vki olyan gesztenyés sütit (sültet), aminek nem a krémjében van a gesztenyepüré, és tényleg, igazán, nagyon gesztenyeízű? szerintem esélytelen, de hátha.
bokor Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38175

Hihi, lehet, hogy zsíroldónak jó :-)) Bocs...

 

Tűzhely kérdés: mivel én is panelban, adott volt a gázos, alul-felül. Péntek óta van új, egy electrolux típusú, hőfokszabályozós (úgy tűnik, működik), felül egy jó nagy lánggal (majd meglátjuk, a picike wokom hogy működik rajta), meg több picivel, gázgrillel (működik). Péntek óta egyfolytában megy, egyelőre nagyon meg vagyok elégedve vele. És boldog vagyok, a rozzant, mindig tűzforró és alig begyulladó karancsom után :-))

Előzmény: t3v3d3s (38172)
arkabat Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38174
na talán most:
Whirlpool
arkabat Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38173
Hali, nézed meg ezt:

<a href="http://www.whirlpool.hu/index.php?o=lista_termek&tkat=48" target="_blank"></a>

Kiválasztod neked milyen készüléked van, aztán alul a leírás végén van letölthető használati.
Előzmény: doyen62 (38167)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38172
Kaptunk egy üveg piros martinit, de az ilyesmit nem szeressük. El lehet használni vmi kajába? Egyedül a bólé jutott eszembe, mert olyasmi íze van, mint a sangriának, de a hidegben ezt úgy nem kívánom, és ketten különben sem fogyasztanánk el több litert. És felbontás után hűtőben tárolandó?
tuutuu Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38171

Pontosan.. de mondom, ez a zsíroldó öléggé büdös. Ellenben hatékony..:}}}

Előzmény: LittleE (38170)
LittleE Creative Commons License 2006.11.05 0 0 38170

Köszi!

 

Akkor beszerzek egy ilyen zsíroldót meg egy kaparót. Ezek együtt biztos jók lesznek! :-)

Előzmény: tuutuu (38134)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!