Köszi a karamellástejes ötletet! Tegnap kipróbáltam (életemben először, teljesen berezeltem, hogy oda fog égni a lábosba a cukor, és dobhatom ki, de végülis kalsszul sikerült). A köhögésen ugyan nem tudom, javít-e, de nagyon népszerű voltam a gyereknél és a férjemnél is, azt mondták, mindennap jöhet :-) Üdv bloee
Na Gusztikának este már kezdett folyni az orra,ma itthon tartottam hátha kigyógyul, holnap úgyis ünnep. A köhögésre én most kipróbáltam a csokit, állítólag igen erélyes köhögéscsillapító, az étcsoki a legerősebb, de én sima tejescsokit adtam neki.
A hagymáról én is sokat hallottam, de helyette jó a finom bodzatea is sok mézzel. Hát kisgyereknek hogy adjak hagymateát? Pláne az enyém az mindentől fintorog!
Hát nekem azt mondta a bölcsivezetőnő, akitől hallottam, hogy 1 bögre tejhez (2,5-3 dl) 2 evőkanál cukor. Ez édes lesz ám nagyon, ilyen töményen, de tényleg hatott, pedig nagyon szkeptikus voltam.
Südve, Domi 1 nap alatt megtanult pipázni, persze ott kel vele lenni, hogy kifújásnál vegye ki a szájából a pipát, ne fujja bele a levegőt, de tényleg jól csinálja.
Hagymateát hogy kell csinálni? Megfőzni a gyamát és meginni a levét? Elég rémesen hangzik.
Jé, ez a retek tipp nálunk is ment anno, most, hogy írod... De szerencsére mindig megúsztuk, rémes lehet;)
Ilyen növényes fronton van még köhögésre a hagymatea, felnőtt fejjel meg nem innám, még ma is érezni vélem a szagát ahogy fő ha csak rá gondolok, de gyerekként sokszor itattak ilyet velünk, és valóban hatásosan csillapította a száraz köhögést, szó se sóla...
Eszembe jutott anyukám egyik köhögéscsillapító módszere,lehet hogy ismeritek ti is de azért megemlítem: fekete retek belsejét ki vagdosni/kaparni aljáig úgy hogy vékony maradjon az alján, teleönteni mézzel, az alját több helyen megszurkálni tűvel, egy pohárba helyezve kivárni amig lecsöpög a méz. A méz kivonja a fekete retek levét. Ez igazából kicsiknek jó mert finom és megisszák, csak az elején szokatlan egy kicsit.
Igen nekem is úgy tűnik hogy a sok gyógyszer és praktika mellett is olyan lassan gyógyulnak! Egy gyógyszerellenes riportból idézek: A nátha gyógyszerekkel 7 nap alatt, gyógyszerek nélkül 1 hét alatt gyógyul. Ez elgondolkoztató!
Engem is érdekel a sóterápia, sópipa, sószipka. kipróbálnám, és nem tudom hogy taknyosodásra, köhögésre vagy megelőzésre?Állítólag a Sterimar is tengeri vízből van de mi is készíthetünk házilag ilyen sóoldatot /cseppentőbe vagy párásítóba!/még nem próbáltam, de úgy tudom hogy megelőzésre is jó mert antiszeptikus hatása van.
Amma, és Domi tud már "pipázni"? Pont ma szemeztem ezzel a sópipa bigyóval, de nem vagyok biztos benne, hogy Marci rendeltetésszerűen tudná használni még. 27 hós, szintén bölcsis, gyakorlatilag február óta szinte folyamatosan folyik az orra és köhög, a komolyabbakból egy mandulagyulladást és egy fosós-hányóst gyűjtött be, az előbbinél antibigyót kapott. Most fejeztük be a Broncho első kúráját, karácsony körül jön a következő. De nekünk is azt mondta a gyerekorvos, hogy majdnem természetes ez az állapot, én meg örülök, hogy nem a durvábbakat kapja el...
Nálunk Emmusnál ég egy ilyen sóbigyós lámpa éjjel, hogy ne legyen vaksötét, meg mert kaptuk, meg mert talán segít... állítólag hasznos, 15-ös égő van benne, nem egy nagy fény, épp dereng a függöny mögött, nem szokott a náthája komoly lenni, viszont hosszú lefolyású az igen. Szóval nem tudom, segít-e. Akkor most segítettem? :-))
a rendszeres öblítés szerintem sem jó, idén kipróbáltuk, hogy megelőzésképp-náthakezdetkor csinál-e valamit (nem), viszont amikor annyi cucc van az arcüregben, hogy az mindenképp gócol és fülre-torokra megy, rossz hallást okoz, etc., akkor szerintem(!) hatásos és jó. ördögi kör mondjuk, mert a legjobb nem hagyni odáig elfajulni a dolgot és akkor nincs is szükség rá, de ehhez az kell, hogy ha náthás lesz a gyerek, akkor egyből nagyon odafigyelve bazira mindig tisztán tartsuk az orrát és lehetőleg ne engedjük közösségbe, amíg meg nem gyógyul. nem biztos. de mostanában ezen a véleményen vagyok, amit aztán mindig alakítok a tapasztalásoknak megfelelően. :-)))
csajok, sópipát és salvus vizet is feljegyeztem (van egy füzetem, ahová írogatom a tanácsokat, ebből a topicból most erősen megtölteni látszik a füzet, úgyhogy köszi! :-)), ugyanitt kérdezem, hogy mi van azzal a lámpával, ami ilyen sóbigyós, az jó? elég ronda mondjuk, de ez messze nem érdekes, ha használ. :-)
Sziasztok, az én fiam is elég "beteges". Köhögés, orrfolyás ksiebb-nagyobb szünetekkel. Tavaly egy jó nevü gyerekgégész azt mondta, 5-6 éves korára elmúlik. Ő nagyon ellenezte az arcüreg-öblítést, főleg rendszeresen.
DM-ben kapható sópipa, sószipka. Persze nem ér annyit, mint a sóterápias barlangban, de reggel-este pár perces pipázás sokat javít a helyzeten.
hű, most jó sok voksom lett a sóterápiáról, a tengerről nem is szólva. :-)))) előbbinek utánajárok, utóbbit viszont csak úgy négy évente egy hétre kalibrálom magunkat, bár ki tudja, hogy a gyerek majd hol fog élni. :-)))))))))
Totál off: ez a hír nekem valahogy kimaradt. Gratulálok a tesóhoz! Egészséget, boldogságot:)
On: a tejmegvonást mintha már hallottam volna... Enyém gyerek nem allergiás rá, még csak gyanú sincs, viszont a tehenet meginná a hűtőből (anyja fia:), úgyhogy nem rossz ötlet. Ráadásul szerintem túl sok tejterméket eszik/iszik. Sajt, kefír, kakaó, tejfüggő a szentem.
Még egy ötlet, ami bár finoman szólva sem tartozik mainstream orvoslás körébe, de nagyon sok érdekes kutatást lehet már erről olvasni-hallani, hogy a légúti betegségek virágzása idején érdemes kiiktatni a tejet a gyerek étrendjéből. A tehéntej fehérjéje alapvetően fajidegen és nagyon összetett fehérjelánc, a laktóz pedig szintén igen nehezen emészthető. És allergológusok szerint egy olyan időszakban, amikor a gyerek immunrendszere folyamatos harcban van a vírusokkal, kórokozókkal, akkor a tejben lévő fehérje és laktóz feldolgozása, hétköznapian fogalmazva, túl sok energiát von el az immunrendszertől a vírusokkal szembeni harcban. Olyan gyerekeknél, ahol bizonyított tejallergia nincs is, "csak" hajlam vagy gyanú, szintén le szokták állítani a tejivást ebben az időszakban.
Természetesen ez nem (sem) szentírás, csak eszembe jutott, mint még egy, a lehetséges praktikák sorában.
hát igen, mondjuk szerencsére Milli elég vidáman fogja föl (apjának köszönhetően, aki kb. a haja tetején pörög, h mulatságossá tegye az esti szeánszot gyógyszer/vitaminügyileg). az orrát lassan teljesen magának szívja (pl. szereti be/kikapcsolni a porszívót), és ő szól, ha elfelejtenénk beadni vmelyik cuccot.
igen, a másik nehéz része meg az, hogy miként tudom megértetni vele, hogy mire a sok-sok orrszívózás, orrfújást, sterimár, infra, párásító, c-vitamin, echinácia, lándzsás útifű, mézes gyógytea és a jóég tudja, hogy mi. eleinte könnyű volt, nagyfiú már, azt mondtam: ettől meggyógyul. de nem gyógyul és ezt ő is látja és csak kérdezi, hogy de ha nem gyógyulok meg, akkor miért kell bevennem/meginnom/befújnom/kiszívnom/melegítenem? és mi az eget mondjak neki erre? hogy így legalább valamivel gyorsabb? vagy hogy ez van, hozzátartozik az életünkhöz, mint a fogmosás?