Keresés

Részletes keresés

liloid Creative Commons License 2006.12.23 0 0 2523
sziasztok!
pár napja egy hajléktalan megjelent egy gyönyörű újfunlandi kutyussal a nyugati aluljáróban. rendszerint ez az egyén fedél nélkült szokott árulni, volt pár éve egy dobermannja is, most nemrég pedig egy sárga keverék kutyussal van. az újfunlandi csak pár napja van nála. azt mondta, hogy ő nevelte fel, és van neki még 3 ilyen otthon. nem tudtok valakiről, akinek ellopták a kutyáját? egy ápolt, tiszta, és szép szuka kutyáról van szó, fehér mellénye van. vannak itt újfunlandisok? tenyésztők egymás közt, kérdezgessétek végig egymást, nem loptak-e valakitől egy ilyen szép kutyát el? úgy sajnálnám.... bocs, ha off voltam, de gondoltam hátha van aki tud erről a kutyusról!
liloid

ja, csak én vagyok ilyen elfogult, vagy szerintetek sem létezik, hogy egy hajléktalannak 4 ilyen gyönyörű, ápolt jó húsban levő fajtatiszta kutyája legyen?
limobaba Creative Commons License 2006.12.15 0 0 2522
elsaoma Creative Commons License 2006.12.03 0 0 2521
Igen Rozibozi az agarak között.
Előzmény: Haribo (2520)
Haribo Creative Commons License 2006.11.28 0 0 2520
Nagyon minik a képek, alig látom. Az elsőn csak nem kedvenc Rozikám van a háttérben?
Előzmény: guccica (2519)
guccica Creative Commons License 2006.10.26 0 0 2519

Nah akkor teszek fel másik képet. (sajna nem sikerültek valami jól...de hát a ringben való szereplését lekéstük.. :-()

:-) Itt épp nagyon örül Szöszi puszijának

Ki a franc vagy és mit akasz???? :-))
Előzmény: kecses (2518)
kecses Creative Commons License 2006.10.25 0 0 2518
Kis fogyikám úgy fekszik azon az asztalon, mint akinek ki van törve a lába!
Előzmény: guccica (2517)
guccica Creative Commons License 2006.10.24 0 0 2517
De bizony! :-) Ő is az..
Előzmény: Törölt nick (2515)
guccica Creative Commons License 2006.10.24 0 0 2514

Sziasztok,

A kiállításról:

A 11 hónapos éa s 11 éves Szöszi

elsaoma Creative Commons License 2006.10.23 0 0 2513
Igen, szerintem is dekoratív, és szerintem a szőr alatt is van neki valami, tudod tavaly rengeteget jártunk a Szlovákokhoz coursingre, és rengeteget futott velünk az a szuka, és semmi komplekszusa nem volt egyiknek se, amikor mondta nekik a srác, hogy a Coursing Európa Bajnokkal fut, közölte a Vojtek az jó, mert akkor a szinvonalat tartjuk, mert hogy a Jenis Joplin, meg Braziliában Világgyőztes, és akkor ezentúl is sokat fognak velünk futni. Igaz, hogy mani aki futásra lett tenyésztve az első kanyarban otthagyta, de ők ettől függetlenül, minden egyes alkalommal kint voltak, és lelkesen edzettek. Jó társaság. Ja év mérik a whippeteket, szigorúan centivel, és a szerint sorolják.
Előzmény: Törölt nick (2512)
elsaoma Creative Commons License 2006.10.22 0 0 2511
Mindkét nap Gandamak lett a HFGY, elsón Jenis Jonplin, a másodikon nemtudom, de összeszedem az eredményeket.
Előzmény: Törölt nick (2497)
BlackLucy Creative Commons License 2006.10.22 0 0 2510

Semmi baj :)

Mi is nagyon elfáradtunk!! Főleg a kutymik.

Megyünk is asszem aludni.

Jó éjt!

Előzmény: Törölt nick (2509)
BlackLucy Creative Commons License 2006.10.22 0 0 2508

:))) Vaksi, ottan van lejjebb :)

Szal mégegyszer

tegnap :

Mindketten HPJ , Smötyi Best Junior

Az Alpok Adrián Smötyi HPJ

ma:

Baileys HPJ és best Junior :)

Előzmény: Törölt nick (2507)
BlackLucy Creative Commons License 2006.10.22 0 0 2506

Nagyon ügyik vagytok :)

Mai képek:

Tegnapi képek:

Slica Creative Commons License 2006.10.22 0 0 2505
meg neveletlen,...gratulálok,sokx,..
az én pasim meg sztrájkol, kedvetlen volt mind a két napon,..pedig 4 CACIB-ot, fajtagyőztes cimet szerzett zsinórban,..most meg nem,..de a CAXC, ra meg a res. CACIB-ra is büszke vagyok,..kapott sok puszit tőlem,..meg az édesmamájától is, aki szerintem, a világ leggyönyörűbb anyukája
Előzmény: Slica (2504)
Slica Creative Commons License 2006.10.22 0 0 2504
ugyan, én voltam " pongyola"
Előzmény: aniara (2503)
aniara Creative Commons License 2006.10.22 0 0 2503

értettem :) csak tisztázni akartam, mert van poi-ismerős, és nehogy rossz néven vegye :)

én kiscsajom amúgy tegnap cacib, ma res.cacib. és ír szetter :)

Előzmény: Slica (2500)
BlackLucy Creative Commons License 2006.10.22 0 0 2501

Sziasztok!

A mi eredményeink.

Tegnap: Baileysem HPJ, Smötyi HPJ és Best Junior

a Klubbon-Smötyi HPJ

Ma BAileys HPJ és best Junior :)

Ennyi!!!

Mindenkinek gratulálok!!!!

Slica Creative Commons License 2006.10.22 0 0 2500
Az Alpok_Adria kiállitáson,.. lett BIS,..elnézést, senkit se akartam félreinformálni..ma a CACIB-on bekerült a szükitésba, nagyon reménykedtünk de hiába,gyönyörű baba
Előzmény: aniara (2499)
aniara Creative Commons License 2006.10.22 0 0 2499

tegnap pointer volt a kölyök-bis.

vagy volt valami klubkiállításotok? ha igen, akkor ezer bocsi.

Előzmény: Slica (2498)
Slica Creative Commons License 2006.10.21 0 0 2498
Pamy lányom kölyök BIS
Avril CAC,res.CACIB
Előzmény: Törölt nick (2497)
elsaoma Creative Commons License 2006.10.21 0 0 2496
Indulunk már, indulunk már. :o))
Előzmény: Törölt nick (2493)
Perrero Creative Commons License 2006.10.18 0 0 2494

Köszönöm szépen!!! Akkor jól tudtam!

Perrero Creative Commons License 2006.10.18 0 0 2492
Mikor lesz legközelebb nagy kiállítás?!?!?!?!
Slica Creative Commons License 2006.10.04 0 0 2491
Sajnos se Te se én nem tudom elképzelni az általad leirtakat, a magyar kutyák kifogástalanul voltak felkészitve, kiis rittunk,de lehetett nyerni enélkül is.
Ez egy furcsa kiállitás volt, mint már irtam.
Itt volt ez a dij, másutt nincs,szerintem is összefügg a verseny lényegével,itt külön is kezelték,az indoklás benne volt a katalógusban, de rossz vagyok szlovénból, de megnézem hárha angolul is ott van.
Elmegyek Klubnapra,szervusz.
Egyébként a lényeget tekinteve tökmindegy , volt egy grooming dij, arra jelölték a kutyámat, másodikok lettünk,végül is örülök,nincs igazam?
Előzmény: limobaba (2490)
limobaba Creative Commons License 2006.10.04 0 0 2490

Szióka !

Köszönöm a részletezést. Ámbár ezzel kapcsolatban az a furaság, legalábbis nekem, hogy alapvetően egy szépségkiállításról beszélünk, nem tenyészszemléről. Szerintem a tenyésszemle az a hely, ahol nem fontos a felkészítés. Ott a kutya a maga fizikai valóságában van jelen, nem arról kell dönteni az ott lévő szakembereknek, melyik kutya szebb, tehát itt nem a felkészítés számít. Azt mindannyian tudjuk, hogy a kutya lehet felkészítés nélkül is "tökéletes" felépítésű.

Azonban a szépségkiállításon mindenképpen összhangban kéne lenni a felkészítésnek a kutya fizikai tulajdonságaival és a felvezetéssel.

Elképzelhetetlen az, hogy egy szépségversenyen felvonuló hölgy például mosdatlanul, fésületlenül, esetleg bukdácsolva jelenjen meg. Illetve ha megjelenik - lehet bármilyen tökéletes a fizikai külleme -, biztos hogy nem ő lesz a szépségkirálynő.

....ja köszönöm, már átnézegettem a tibetis portálra....

Előzmény: Slica (2489)
Slica Creative Commons License 2006.10.03 0 0 2489
A szlovén Tibeti terrier klub irta ki ezt a dijat,..én se találkoztam ez ideig ilyennel.
Gondolom a kutya minősége azért alapkövetelmény.
Sajnos ez a Tibeti Europe Dog Show, tartalmazott néhány anomáliát,amit nem akarok részletezni.
Tény, hogy 53 tibeti terrier volt nevezve, abból, ha jól tévedek 50-et mutattak be,talán 6 kutyát választott ki a birónő, hogy a BIS-ben kijelölje a sorrendet
Nézte a kutya szőrminőségét,a felkészitettségét,én csak a saját birálatilapomat ismerem,..szuperlativuszokban iratta le a véleményét,..remek , dús, omló,kiváló,..a mancsok formája, szőre,emelgette a kabátját Avrilnak, hagyta lehullani, a mancsát is megemelte élvezettel nézte a kifogástalan srukturáltságát, a hosszú füleit,aminek a kinézete valóban remek,..az összevetésnél,is szőrözött a szó másfajta értelmében

A kiválasztott kutyák jó kutyák voltak, akik kitüntek a többiek közül
Nehéz megfogalmazni,..bár sok ronda, piszkos, tépett kutyát is láttunk,ha van kedved nézz be a tibeti portálratibetiterrier és PORTÁL
Előzmény: limobaba (2487)
elsaoma Creative Commons License 2006.10.02 0 0 2488
Egy kicsit más jellegű, de sealyknál Svédországban, van sportosztály, ami annyit jelent, hogy vidd el a kutyádat, ahogy van.
Előzmény: limobaba (2487)
limobaba Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2487

jéééé, 5 éve járunk kiállításra, de még ilyet nem hallottam....

ez nálatok valamilyen speciális plusz díj? Ez hogy működik? A legszebben felkészített kutya lehet akár "nagyon jó" minősítésű is egyébként?

CAC, CACIBON biztos nem hallottam ilyet... Mert persze a bírálati lapon megjelenhet a szép felkészítés, de amit nálad láttam az úgy tűnik, mintha külön díjazták volna a felkészítést...

Előzmény: Slica (2484)
limobaba Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2486

de nagyon nehezen tudok válaszolni....

Szóval a hosszú szőrű ebeknél az úgynevezett "hétköznapias" megjelenés is jár némi munkával a gazdinak...

De nekem így is tetszenek, persze a mieinknek is van hétköznapi megjelenése...

Előzmény: Slica (2475)
BlackLucy Creative Commons License 2006.09.28 0 0 2485

Kedves Fórumozók!

www.fotopalyazat.mindenkilapja.hu

Fotópályázat, a Minimenhely segítésére!

Keressük a legjobb fényképeket!

(minden fajta kutyáról várunk képet, akár többet is!!!, fajtatiszta, keverék, nem számít!) 

3 kategóriában lehet nevezni:

-felnőtt kutyák

-kölyök kutyák

-vicces képek

A nevezési díj (képenként 250.-) teljes egészében a Minimenhelynek lesz átadva. Fizetés helyszínen vagy bankszámlára.

A nyertesek díjátadása a MSPTE klub kiállítása után lesz.(2006.nov. 26. vasárnap , Dunavarsány, Petőfi Művelődési ház)

Minden egyes nevezett képpel a Mini menhelyet támogatod!!

Díjazás: A győztes fotón szereplő kutya és gazdija egy profi műtermi fotózást nyer!

A kategória győztesek ajándékcsomagot kapnak!

Nevezni lehet: 2006. november 20-ig

A képeket a fotopalyazatkep@citromail.hu -ra várjuk, felkerülnek a honlapra.

(kérlek írjátok az emailben oda a tulajdonos nevét, a kutya nevét, hogy mikor fizet és a kategóriát).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!