Keresés

Részletes keresés

DJG Creative Commons License 2006.11.08 0 0 1684
Van egy pár DivX fájlom, amelyik jól megy a gépen, de az asztali játszó nem fogadja. Mivel tudom megnézni a paramétereit, és ha kell, olyan verzióba átkonvertálni, ami megy az asztalin is? Virtualdub, vagy kell még más is?

Üdv,
Gábor
Bishoop Creative Commons License 2006.11.08 0 0 1683

Nekem 5.11-em van. A 6-os ennyivel jobb lenne?

Azért csúcs minőséget ne várj, de ha az eredeti sem túl jó minőségű, akkor közel azonos várható.

Na ez az. Én a 350 kbps-től elvártam volna, hogy egy ilyen gagyi TV-rip esetében nem lesz naygmértékű minőségromlás az eredetihez képest.

Amúgy nem lehet, hogy a Divix-ben van valami minőségkorlát, ami regisztrációval feloldható(tehát ha fizetsz mint katonatiszt)

Az XVID-et használja valaki? Van valami lényegi különbség sebesség/minőség terén?

Aki tud valami magyar útmutatót a videotömörítés témában, az dobjon már meg egy linkkel !

BigFic Creative Commons License 2006.11.08 0 0 1682
Divx6-ot kell feltenni, ott én már 160 kbps-al is értem el elfogadható minőséget, de ehhez be kell állítani a Divxben a minőséget: insaque, a noise filtert pedig extremre. Ezekkel a beállításokkal lesz az átkonvertálás a legjobb minőségű és a leglassabb. Utóbbi azért nem baj, mert nem real time-ban kell úgy sem tömörítened.
Azért csúcs minőséget ne várj, de ha az eredeti sem túl jó minőségű, akkor közel azonos várható. (Én 80 kbps-os wmv-ket sikerrel nyomtam így át és kb. ugyanolyan minőségű volt utána.)
Előzmény: Bishoop (1681)
Bishoop Creative Commons License 2006.11.07 0 0 1681

Már alapállapotban elég rossz minőségű a cucc, mert egy roszul sikerült TV-RIP. Gondoltam, hogy éppen ezért 350 elég lesz neki, hiszen a másik AVI 330 volt, és viszonylag jó. De amit én csináltam 350-nel, az egyenesen katasztrófális lett !

Arra gondolok, hogy ez lehet attól, hogy én MPEG-ből konvertáltam AVI-ba, a másik AVI pedig közvetlenül lett TV-ből digitalizálva?!

pasa_ Creative Commons License 2006.11.07 0 0 1680
Megis, 350-tol mit varsz? (az alap) normalis mindoseg 1000 kornyeken van, 600 alatt mar kezd eroteljesen gazossa valni.
Előzmény: Bishoop (1678)
Örni76 Creative Commons License 2006.11.07 0 0 1679

Szia!

Köszönöm szépen a választ!

Örni

Előzmény: Bishoop (1678)
Bishoop Creative Commons License 2006.11.07 0 0 1678

Csak annyit kell tenned, hogy a "Save as AVI..." ablakban(F7) bejelölöd a "don't run this job..." checkboxot a bal alsó sarokban. Ekkor bach módban fog működni a program, tehát nem índítja el azonnal a munkát, hanem neked kell ezt megtenned azután, ha már betetted az összes konvertálandó videót az említett módon a módon a sorba. Ezután File/Job control ablakot megnyitod, majd START gomb.

Nekem is lenne egy kérdésem:

Átkonvertáltam néhány South Park videót 350 Kbps-mal MGPEG-ből AVI-ba. Azért ennyivel, mert valahonnan kaptam már egy átkonvertált verziót, és ott is ekkora a mintavétel. Annyi volt a különbség, hogy az DIVX 4-gyel volt készízve, én meg DIVX 5.11-et használtam. Amit én csináltam, annak pocsék lett a minősége annak ellenére, hogy az FPS a bitrate és az audio tömörítés(MP3 40kb/s stereo) azonos.

Ez mitől lehet?

Most XVID-del próbálkozok, de sajnos az angolom nem túl jó, kéne hozzá valami magyar leírás/útmutató, mert az XVID-en aztán egyáltalán nem ismerem ki magam. Ha esetleg tud valaki magyarítást hozzá, vagy olyan kódoló szoftvert, ami segít a konfigurálásában, az is jó lenne. Én Virtualdub-ot használok.

Szóval ha valaki tud linkeket azt megköszönném !

Örni76 Creative Commons License 2006.11.06 0 0 1677

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e a Virtualdubban automatizálni? Sorozatot szeretnék konvertálni és nem szeretném, ha az összes részt nekem kéne betöltenem és ott ülnöm a gép előtt. Le tudja nyomni a részeket egymás után magától? A segítségeket előre is köszönöm!

bundee Creative Commons License 2006.11.03 0 0 1676
akkor tuner es minden egyeb capture progi es driver teljes uninstall, aztan reinstall... xp-t nem kell valoszinuleg...
Előzmény: trazz (1675)
trazz Creative Commons License 2006.11.03 0 0 1675
Én nem találtam. A hibajavításhoz meg előbb hibát kell találnia, de itt nem talál - eleve a scannelésnél csak azt a pár megát nézi át amit lát, a többit figyelmen kívül hagyja. O:/
Előzmény: pasa_ (1674)
pasa_ Creative Commons License 2006.11.01 0 0 1674
par adasig en is rohogtem, de aztan unalmas lesz, a poker viszont erdekelne...

A vdub-ban van valahol olyan megnyitas, hogy ujracsinalja a kulcsokat, meg hibajavit.
Előzmény: trazz (1673)
trazz Creative Commons License 2006.11.01 0 0 1673
Nem, szedtem le már tíz gigás fájlba is... de ezek még csak nem is nagyok (több fileba szedtem a reklámok miatt). Viszont csak 5-8 megákat lát a fileból. A Virtualdub is... Franc sem érti miért. Bár nem értek hozzá, de az a gyanúm hogy utána valamiért nincsen több keyframe, ezért levágja a maradékot. De hogy miért és hogy mit lehetne ezzel csinálni... O:(

Én egyébként gyuribácsi miatt szoktam nézni, hülyére röhögöm magam a szövegén. O:D

Előzmény: pasa_ (1672)
pasa_ Creative Commons License 2006.11.01 0 0 1672
mazlista -- igy meguszni kordagyurit. miatta toal nezhetetlen es elvezhetetlen a poker :-((( es mek csak Kurucz mintajara mute gombbal sem kezelheto a problema, mert nem kovetheto rendesen hogy mit licitalnak csak a kep alapjan :-o

Az anyag nem veletlenul pont kicsivel tobb mint 4G? Par program talan 32 bites modban kezeli a fajlokat es korbecsorog, igy a 4.2G hosszu fajlt 0.2G hoszunak hiszi. Probald meg kettevagni vagy 1Gs darabokra.
Előzmény: trazz (1670)
bundee Creative Commons License 2006.11.01 0 0 1671
lejatszo gond, codec gond, stb :)
Előzmény: trazz (1670)
trazz Creative Commons License 2006.11.01 0 0 1670
Hali! Találkozott már valaki olyan problémával hogy tvtunerrel felvett valamit, ott van a szép nagy file, de minden csak az első pár másodpercet látja belőle? Ennyit még életemben nem anyáztam... Leszedtem 4 gigányi pókert kordagyuribácsival és nem tudok vele semmit sem kezdeni. A röhej az egészben hogy kb két napja még minden gond nélkül szedtem le.
mr_ricsi Creative Commons License 2006.10.18 0 0 1669

Felirat ráhelyezéskor újra kell kódolni az egész videót. Vagyis neked kell kodeket választani, és annak a beállításinál egy neked megfelelő beállítást alkalmazni.

Előzmény: Attika1968 (1668)
Attika1968 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 1668
Sziasztok!

Virtualdubban 1 filmre ráraktam a feliratot majd save as avi.

Minden ok csak az uj avi kb 2szer olyan nagy mint az eredeti.

Hogy lehet beállitani, hogy ugyanakkora legyen kb?

Koszi:A
balcsi70 Creative Commons License 2006.10.14 0 0 1667
Sziasztok.Még én sem irtam Avi-t CD-re.! Hogyan keel?Kiküldöm simán cd-re? Vagy kell valami progi hozzá? (persze ezt ugy akarom hogy az asztali divx lejátsza.)Kössz a válaszokat elöre is.
bundee Creative Commons License 2006.09.26 0 0 1666
talan mert 30 percnyi videot tomoritettek 700 megara? :)
Előzmény: bazsix (1665)
bazsix Creative Commons License 2006.09.25 0 0 1665

Sziasztok! Szerintetek, hogy lehet az, hogy egy 700MB-os avi amiben egy kb másfél órás film lenne lejátszva csak kb 30 perces? Virtualdub nem mond rá semmi rosszat, csak figyelmeztet, hogy ebben variable bit rate audio van ami nem szabványos...

silenthill Creative Commons License 2006.09.07 0 0 1664

avi filmet szeretnék kiírni korongra, hogy asztali lejátszón is fusson. Több feliratot is szeretnék mellérakni, és az lenne a kérdésem, hogyan kell elneveznem a felirat fájlokat, hogy azok választhatók lehessenek? Milyen szabály van?

segítséget előre is köszi: G

plaja Creative Commons License 2006.09.04 0 0 1663
Sziasztok!

Elkészítettem a legújabb 1.6.15-ös VirtualDub magyarítását.
Letölthető a http://www.freeweb.hu/thebat oldalról, alul az
egyebek címszó alatt.

Lajos
Mirrmurr Creative Commons License 2006.09.04 0 0 1662
Gyanítom, a kodek nem stimmel, vagyis a PC ismeri a kodeket, a lejátszó meg nem. Szerintem át kell kódolni egy segédprogrammal a forrásfájlt. Ajánlom erősen a Canopus Procodert.
Előzmény: bundee (1661)
bundee Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1661
Sziasztok!

Mit lehet tenni, ha egy xvid avi film hangja pc-n ok, de dvdlejatszon nezve csuszik a kephez kepest?

koszi

b
Krapszika Creative Commons License 2006.09.01 0 0 1660

Sziasztok, elsősorban német anyanyelvű filmeket vagy TV sorozatokat szeretnék német felirattal.

Cserébe tudok ajánlani sok (főleg rajzfilm) sorozatot angolul (kb 200 GB). Van: Batman, Superman, Transformers, Ren & Stimpy, Friends, Sex and the City (németül), X-Men és még sok más. Részeletes listát e-mailben tudok küldeni: password.@freemail.hu Mobile rack-es megoldás lenne a legjobb, de tudok DVD-t is írni ha kell. Cserélném még ezeket a cuccokat használt játékokra is, írj, ha valami érdekel!

Köszönöm a figyelmet és bocsánat a zavarásért!

Mirrmurr Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1659
MElyik programot ajánljátok, ha DVD-hez menüt szeretnék kreálni? Ulead DVD Workshopom, Tmpgenc DVD Authorom, esetleg más, ami ezektől vagányabb? Az előny, ha nem kell hozzá prog-mat végzettség:)
istvan1986 Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1658

Nekem erre a célra legjobban a Subtitle Workshop jött be, letölthető a készítők weblapjáról: www.urusoft.net

Kérdésem is van, mégpedig olyanokhoz, akik ismerik a GOM Player nevű remek videolejátszó programot. Az a bajom vele, hogy DVDkkel nem bírom működésre bírni; ha le akarom játszani, akkor csak beadja a főmenüt, nem reagál semmit, ha kattintok valamelyik menüpontra. Van valakinek valami 5lete, hogy ez miért van?

tomcat73 Creative Commons License 2006.07.30 0 0 1657
VirtualDubbal asszem lehet.
Előzmény: szikret (1655)
mr_ricsi Creative Commons License 2006.07.12 0 0 1656

Sok munkával, és ezekkel:

origo

(A SubAdjust-nál kezd a nézelődést.)

Előzmény: szikret (1655)
szikret Creative Commons License 2006.07.12 0 0 1655
Tudja valaki hogy lehet feliratot képpel szinkronizálni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!