Ha már Skodát akarsz, inkább vegyél 130-ast vagy 135-136-ost, alapból 4 dugattyús az első fék és erősebb a hátsó futómű (135-136-osban "Favorit" motor is van). A 120-as hátsó futóművét ajánlott cserélni a 130-aséra, főleg ha tárcsaféket akarsz, no meg erős motort.
Hátra a tárcsaféket meg lehet oldani a 4 dugattyús első fékkel, de ehhez úgy tudom, hogy olajosra kell alakítani a kéziféket. 2 dugattyú lesz majd az üzemi fék és 2 dugattyú a kézifék, ehhez ketté kell vágni a fékbetéteket is. A neten van róla egy cseh leírás, valaki, aki tudja, hogy hol, majd megmondja. :)
Favorit motorból ki lehet hozni elég sok pacit, ha megelégszel kb.75 LE-vel is, akkor egy 280-290 körüli vezérműtengelyt tegyél bele, a hengerfejből kb. 1-1,5 mm-t le kell szedetni, esetleg a csatornákat bővíteni, egy kis könnyítés (lendkerék, hajtókarok), 4-1 leömlő + keresztdob és egy másik karbi, lehetőleg mechanikus 2. torokkal.
Ha ez így kevés lenne, akkor még van lehetőség, Fabia főtengely + hajtókarok, nagyobb dugattyúk (1400 cm3), dupla fekvő karbi, nagyobb szelepek, 300 feletti vez.tengely... és így akár 90-100 LE is lehet.
(Nem rosszindulatból kérdezem, de kezdő jogsival egyenlőre nem lenne elég egy széria Favorit motor?)
Még új vok a jogsim most készül ,skodám(120) is csak kb egy honap múlva lesz, de én már a tuningján gondolkozom :P. Minden javaslat ésdekel, de először is 2 dolog.
1. Hánylovat lehet előcsalogatni egy favorit motorból?
2. Hogyan lehet tárcsásra csinálni a hátsó futóművet?
Nem értem miért jó egy kiváló hátsókerekes autóból egy elsőkerekes autót csinálni. Semmi értelmét nem látom! Annó volt egy hasonló oldal, ahol egy v8-as blokkot nyomtak bele egy 120-as elejébe, de maradt hátsókerekes. Annak szerintem több értelme volt.
Eddig Kléber téligumim volt, mind a 4 keréken egyforma. Magával a gumival nem volt bajom, csak azt nem szerettem, hogy a hátulját jobban fogta a nagyobb súly miatt, meg kellett tanulni vele közlekedni/autózni (kanyar előtt keresztbe tenni a kocsit és akkor nem tolja el az elejét). :)
Most eldöntöttem, hogy előre nagyon jó gumit veszek, már ki is néztem 2db szögelhető Nokian-t, kicsit olcsóbban, mint az általad linkelt oldalon van. Hátra Frigo-t ajánlottak, egy havernál már bevált Skodán ez az összeállítás. A méret pedig szigorúan 155/80-13 lesz. :)
Nincs mit Ádám! Sokat kutakodtam a neten téligumi ügyben, ennél jobbat nem találtam. Bp-ről Fehérvárra 650/db áron hozták le, lehet hogy Miskolcra olyan sok lenne hogy már nem érné meg...de egy telefont megér mindenképp.
Eladó az alábbi tuningolt 120-as motor (egyben vagy alkatrészenként): Keihin CV karburátorok, hozzá való légszűrőházzal (tartóval), szívócsonkkal 40eFt; Sportkipufogó rendszer (3 leömlős, egy hosszanti és egy kereszt dob, keresztartóval) 15eFt; Hengerfej (GLS) 2mm-ert síkolt, szimmeringezett, átdolgozott égéstérrel, "C" himbasorral 20eFt; Blokk többi része: 73mm-re felfúrt hüvelyek, GLS dugók, könnyített hajtókarok, könnyített lendkerék, könnyített ékszíjtárcsa, vezérműláncfeszítő, Gaál SP3 vezérműtengely 25eFt; Együtt az egész 80eFt A motor 70 lóerős, kb 15..20ekm-ert futott felújítás óta, többször is kiégette a hengerfej tömítést, van ötlet a hiba javításra (lehet kisérletezni vele), de tuning alkatrész bázisként is lehet használni. A motorról képek és leírás a honlapomon: http://gyuszko.fw.hu Érdeklődni emailen: gyuszkoKUKACfwPONThu
Az alvázvédelem még nincs meg, egyenlőre a 4 új téligumi merítette ki a kasszát, talán Karácsonyi ajándékként meglesz az is :) Ugyhogy sajnos új infoval nem tudok szolgálni. :/
Alváz és üregvédelmet megcsináltattátok már a Favira? Nővéremék Feliciáján is kéne és vacilálok a Mázsa utcai dolgon, amiről skoodri/Raptor Krisztián jókat mondott puspunk-ék meg panaszkodtak az alvázvédelemre. Gondoltam hátha már jártatok ott és "friss" infóval gazdagodhatnék... :-)
Ádám báttyám! Klikk Ezt az oldalt nézd meg! A legjobb ajánlatokat ezen az oldalon találtam, pár hete rendeltünk öcsém favijára 165/70 R13 méretben Debica Frigo Directional gumikat, az ősök mondeoján és az én farosomon is ilyen márkájú és tipusú gumi van én nagyon meg vagyok vele elégedve. 155/70 méretben már 7100ért is van és +650 Ft/db áron nekünk házhoz is hozták.
A könyvért nincs mit, mint mondtam nekem csak kuriózumként pihenne a polcon, érdekességképpen megtartottam volna, de effektíve használni/hasznát venni nem tudom. A szervóért akkor 21.én szombaton mennék ha neked is megfelel a dátum.
Ha addig megtalálod azokat a motortakaró lemezeket Gyulának, akkor elhozom azt is, Fehérváron ugyis szinte szomszédok vagyunk.
köszii. az is jó lenne úgy, ha el tudnál jönni velem majd, akkor nem kell cím. valszeg jövő hét vége felé lesz végre megint kezeim között az autóm, szal, vagy jövő hét, vagy utána hét eleje lenne. majd akkor még kommunikálunk.
MNASZ szerintem szívesen segít neked, 25e HUF ellenében küldenek egy eredetit....
Letölteni nemtom honnan lehet, érdekelne engem is, a 130RS homológgal együtt...
szutsg:
kéne lennie egy pár garnitúrának otthon, jövő héten megnézem, jó? Mindegyik kell? A motortartó cső és a hátfal köztiek is?
Skodálatos:
el is felejtettem jelenteni, hogy megkérdeztem a szervo új árát, a Csokonai úti boltban csak hápogott a muksó, aszondja olyan 20 körül van újban. Ha érdekel, 5-ért a tied. A motorra van komoly jelentkező, ha minden igaz jövő héten elviszi. Ha mégsem, embered a soros...