Jó múltkorában már fel akartam vetni, hogy Straub Dezsőt még szinkronban nem hallottam, úgy láccik rá még nem találtak semmilyen karaktert külföldi filmben, amit ő szinkronizálhatott volna
Bocsánat, Rajkai és Csöre is fantasztikus, én az előbbit talán még nem is hallottam ennyire negatív, utálatos szerepben, de remekül oldja meg a rábízott feladatot, igazi pszichopatává "alantasul" a figura kedvéért.
James Cromwellnek tényleg jól áll Szokolay Ottó hangja, Rajhona Ádámé már kevésbé. Mikor a Szigorúan bizalmast megnéztem, már jó pár Cromwell-filmet láttam, és szerintem Rajhona Ádám jellegzetesen reszelős orgánuma egyáltalán nem illik J. C. fizimiskájához - más kérdés, hogy a gonosz rendőrtiszt szerepét neki sokkal inkább elhisszük, mint Szokolay Ottónak vagy Versényi Lászlónak. Szerintem egyébként Versényi a legjobb Cromwell-hang, a Halálsoron mellett az Én, a robotban is hallhatjuk.
Távkapcs: fel sem tűnt Geszti Péter, tényleg irreleváns szerepe lehetett. Szerintem a szinkron készítői ott kúrták el, hogy az egyébként zseniális Csöre Gábor szinkronizálja az "idős" Sandlert - nekem ez például baszottul erőltetettnek hat, ti hogy látjátok?
Én a nő plusz egy fő (pffff egyébként): HBO-t néznek, épp pormó mehet, mert a "mi" Vass Gáborunkat kérték fel egy kis HBO-reklámozásra, épp csak 1-2 mondat, de vették a fáradságot, hogy a magyar HBO-hang szinkronizálja ezt a kis részt... gratulálok, szép munka!
Távkapcs: Adam Sandler életének audiokommentárjaként kb. 10 mondat erejéig Geszti Péter ismét a Jégkorszak Sid-jének bőrébe bújik, szeretem az ilyen igényes apróságokat...
Esetleg itt van ezekért a "felelős"? :) Mert hatalmas gratulációm nekik!
James Cromwellnek - bár Rajhona tényleg nagyon jó volt - a legideálisabb szerintem Szokolay Ottó (Sírhant művek, Angyalok Amerikában, Végképp eltörölni); de Isaac kedvéért ideírom, hogy A tábornok lánya c. ffilmben Sinkó is telitalálat.
... amikor tavaly beírta nekem vki h 2000-ben elhunyt, akkor nem kaptam levegőt... Mindig zseniális volt!
Berzsenyi meg annyira nem is szinkronizál keveset, legalábbis elég sokat hallottam mostanában, egyébként nemrég volt a Langolierek 2 és David Morsenak ott is ő, nagyon üt. Viszont a mai napig nem bírtam megnézni a narkó c. filmet - egyszer már meg kéne szereznem, mert ezer éve meg akarom nézni, mindig csak részleteket látok belőle; ahol szintén zseniélis a szinkron, Jason Patricnek Viczián Ottó, míg Ray Liottának Berzsenyi.
Versényi tök furi volt James Rockwellnek az L.A. Confidential után, ahol Rajhona szinkronizálta, és úgy érzem csak ő lenne jó neki, persze belátom, hogy ebben a szerepben Versényi jó választás volt.
Frank Darabont érti a dolgát, ezt már A remény rabjai óta tudjuk, de hogy ennek a ragyogó filmnek még a szinkronja is első osztályú, az valósággal hatványozza az értékét. Remélem, aki eddig még nem látta, az most bepótolta, mert abszolút megéri. A főszereplő Tom Hanks magyar hangját kölcsönző Kőszegi Ákos mellett a Michael Clarke Duncanként egyik utolsó szinkronszerepét alakító Hankó Attila gondoskodik a megfelelő játékélményért. Hankó alakítása megrázó. Én még sosem hallottam hangját ennyire öblösnek, bevallom, először rá sem ismertem. Kiváló érzékkel alakítja az ártatlanul elítélt csodatevőt, a körülmények tiszta lelkületű, a keresztény szimbolika szférájára emelkedő áldozatát, akit hamar megszánunk, és akiért ökölbe tett kézzel szorítunk. Jól tudjuk, mi történik Duncan megváltójával a film befejezésében, és a zseniális Hankó Attila nem sokkal ezután bekövetkező halála tragikusabbá színezi a szerepet, sajnos. :-((( Persze ezt a tragikumot csak az érezheti át, aki tudja, hogy a művész 2000-ben életét vesztette.
De a többiek is mind, kivétel nélkül találó választások: a keveset szinkronizáló Berzsenyi Zoltán, Bolba Tamás, Versényi László, Kovács Nóra remekül megférnek itt az olyan kevésbé ismert színészekkel, mint Megyeri Zoltán, Garai Róbert, vagy Tardy Balázs. Megyeri - akit ezen kívül nem is hallottam más szinkronban - szeretnivaló természetességgel és naivitással varázsolja elő magából Del figuráját, Tardy humoros pillanatai is felejthetetlenek, mellettük pedig két nagy szinkronos - Makay Sándor és Kassai Ilona - foglalják monumentális keretbe a történéseket.
A film a legnagyobb King-adaptációkkal (Ragyogás, A remény rabjai, stb.) említhető csak egy lapon, és a magyar változata ezen felül minden ízében zseniális. Kötelező darab, ne hagyjátok ki.
ez a mai Miss Marple... most jelent meg egy igazi karót nyelt angol, akire azt mondtam, na ehhez Benedek Miklós hangja illik a legjobban - hát erre nem ő az tényleg? :)))
Komlós Juci meg zseniális a vénasszonynak :) utánozhatatlan
zseniális szinkron, annak ellenére, amit ráadásul tökre el is felejtettem, vagyis egyáltalán nem emlékeztem rá, hogy ilyen volt benne: Varga Tamás legalább 5 embernek kölcsönözte a hangját a filmben:-))))
Az eredeti szinkronban szerintem a kor legnagyobb sztárjai szinkronizálnak: Dörner, Reviczky, Kaszás, Kovács Nóra, Mécs Károly, Szersén, Bács, Gera Zoltán (!), stb. Érdekes megfigyelni, hogy a kisebb szerepekben is mekkora nevek bukkannak fel: a már említett Szacsvay László, vagy mellette Foster nyomozóként Szerednyey Béla, a raktár biztonsági felügyelőjeként (Rick Overton) Jakab Csaba, biztonsági őrként pedig (Rex Ryon) Hankó Attila.
[Ezt a pár sort azért vastagítottam, hátha idetévedsz Tamás, és bekebelezed az adatbázisba, tessék jegyzetelni! :)]
Tegnap készítettem el a re-szinkron szereposztását (az adatbázisba is felkerül majd, remélem, a nem túl távoli jövőben), és tényleg eléggé perverz párosításokat találhatnak a szemfülesebbek.
Axel Foley nyomozó
Eddie Murphy
Dörner György
William 'Billy' Rosewood nyomozó
Judge Reinhold
Kaszás Attila
John Taggart nyomozóőrmester
John Ashton
Reviczky Gábor
Jeannette 'Jenny' Summers
Lisa Eilbacher
Kovács Nóra
Andrew Bogomil hadnagy
Ronny Cox
Vass Gábor
Victor Maitland
Steven Berkoff
Barbinek Péter
Mikey Tandino
James Russo
Crespo Rodrigo
Zack, Maitland embere
Jonathan Banks
Fekete Zoltán
Hubbard rendőrfőnök
Stephen Elliott
Láng József
Douglas Todd felügyelő
Gilbert R. Hill
Szersén Gyula
Foster nyomozó
Art Kimbro
Háda János
McCabe nyomozó
Joel Bailey
Czvetkó Sándor
Serge
Bronson Pinchot
Markovics Tamás
Jeffrey
Paul Reiser
Viczián Ottó
Casey
Michael Champion
Balázsi Gyula
Cigarettavásárló
Frank Pesce
Besenczi Árpád
Cigarettáskamion sofőrje
Gene Borkan
Rudas István
Beverly Palms hoteligazgató
Michael Gregory
Izsóf Vilmos
Beverly Palms hotelportás
Alice Cadogan
Donny
Philip Levien
Maitland recepciósa
Karen Mayo-Chandler
Versényi László
A raktár biztonsági felügyelője
Rick Overton
Kautzky Armand
A raktár biztonsági őre
Rex Ryon
Németh Gábor
Haumann is volt Sellersnek, ket filmben biztos, az egyik a Meghivas egy gyilkos vacsorara, a masik vmi katonas film
szvsz Galvolgyit is Markus miatt valasztottak kesobb, merthogy ugye legendasan Markus volt G, peldakepe, legendas baratsag stb., szoval az akkor mar keveset szinkronizalo G. valszeg szivesen tette meg ezt a gesztust, hogy egy Markus hangjaval azonositott figura boreben az utodja legyen
(igaz, felenk is tehetett volna egy gesztust azzal, hogy a Derrick uj reszeit is elvallalja)
Kórház a város szélén - Húsz év múlva - Görbe Nóra szerintem nagyon kilógott.
Ami érdekes élmény volt szinkronilag: Telly Savalast annyira megszoktam Inkével, borzasztó furcsa volt később Koncz Gábor. Nyilván való, mivel Inke mgehalt, mást kellett találni, viszont nem tudom eldönteni, Koncz Gábor rossz választás, vagy senki se lenne elég jó Inke után?
Mit gondoltok, Peter Sellersnek ki a legjobb?
Márkus László nagyon jó volt a régi Rózsaszínpárducokban. Gálvölgyi érdekes módon a Rózsaszín párducban nem tetszik annyira, mint Sellers, a Mi újság cicamicában viszont nagyon.
Májkinak nem emlékszem már, de most Crespo Rodrigo volt, kicsit fura, mert neki olyan fiatalos hangja van, de jól nyomja egyébként szvsz
Májki gyilkosa Szacsvay volt korábban és nagyon jó volt, 100x inkább passzol, mint Fekete Zoltán, akinek itt is nyálas és túl fiatal a hangja a figurához
Serge-nek (és eredetileg Szördzsnek mondták, ami hülyeségnek tűnik mégis tökre beleillett a lökött és kissé rozsaszín karakterhez:)), amúgy Rudolf Péter volt; most ha jól emlékszem Markovits Tamás, de lehet tévedek
legfontosabb: Viktor Maitlandnek Mécs Károly volt, és Barbinek az újban, szintén ég és föld, bár a karakterhez egyébként passzol Barbinek is....
Bogomil hadnagy -> eredetileg Bács Ferenc, nagyon passzoló párosítás, nem is értem hogy jöhetett szóba az újban Vass Gábor . . .
Jennyé az újban Kovács Nóra, bár sztem tökmindegy, úgyis keveset szerepel
a raktávezető csákónak az eredetiben Jakab Csaba, nagyon rövid ideig "szerepel", mégis tökre passzolt---
tegnap baromi unalmas volt a Beverly Hills-i zsaru, de azert erdekelne, kik voltak az eredeti szinkronban, mert ez tuti uj volt (biztos volt mar szo rola, bocs)
A kórház a város szélén című sorozat hangjai is emlékezetesek, most hogy itt éjszakás műszakban néha látom csak elmosolyodok a Blazej, Cenkova és persze a többi figurákon és hozzá a magyar hangokon. A Kovács Zsuzsa (nem gyakori szinkronhang az tuti) hangját nagyon jól eltalálták a szőke doktornőhöz, nem is lehetett volna más.
No amit akartam, Sova, Blazej, Strosmayer dokik és Cenkova hangján kívül nem is igen ugrott be a többi magyarhang a sorozatból.
Csak érdeklődés kép kérdezem, a sorozatok szinkronjai, mikor jelennek meg a szinkronhangok.hu-n??
Most kolbászoltam az oldalon és Mad Max-ben a M. Gibson-Sz.S.Barnabás páros szemen ütött. Igy még nem láttam. Bevallom ezt a filmet még anno alámondásos max feliratos VHSen láttam, külhonban meg németül, franciául. Szóval a Gibson-Sörös páros után furának tűnik.
A felpörgetve című filmben sztem Til Schweiger-nek Rékasi jobban ment volna mint Kállóy. Már alkatra is. De látom Rékasi hangját másra osztották a filmben, de sztem Schweiger-nek jobban ment volna.
Persze, kifejtheted nyugodtan a véleményed. Mi sem vagyunk hivatásos újságírók, a csapatból én például szoktam kritikákat máshol is (szig. online keretek között :D) publikálni, és mostanában én duzzasztom a szinkronhangok.hu Magazin rovatát. Úgyhogy ha gondolod, szívesen várjuk a cikkedet (elolvassuk, és ha tényleg arra érdemesnek tartjuk, feltöltjük az oldalra), márcsak azért is, mert egyik munkatársunk tényleg nagyon jól összefoglalta, miért is jobb a re-szinkron, te meg felépíthetnéd az ellenvéleményt, nagyon érdekes lenne. :D
Szerintem a Dajkamesék hölgyeknek c. film az, amire valaki itt gondolt (ezt most csak emlékezetből mondom), amiben Józsát jelöltétek meg Marlon Brando hangjának. Látjátok, engem az tölt el megdöbbenéssel, hogy neki, aki a XX. század egyik legnagyobbja, minden filmszinkronját kortárs, mai színészek közreműködésével vették fel, és nem párhuzamosan, az akkori magyar színjátszás kiemelkedő egyéniségei szinkronizálták Brandót. Ezalól kivétel Szabó Sándor, vagy Tordy, akik nívós művészek voltak. Nem mintha Kristóf Tibor nem volna az, de számomra Brandótól idegen.
Milyen érdekes viszont, hogy a Brandónál jóval fiatalabb Gáti Oszkár milyen fantasztikusan helytállt a Lázadás a Bountyn-ban. Kincs ez a szinkron, és eredeti, Pannóniás. Gera Zoltán, Kránitz, Láng, mind sokkal fiatalabbak voltak még a felvételekkor.
nem akarod a Die Hard I-ről írtakat esetleg bővebben, mondjuk egy cikk formájában kifejteni? csak mert esetleg akkor feltennénk a szinkronhangok.hu oldalra, ahol egy Isaac mester-éhez hasonló vélemény (ergo az új jobb, mint a régi) már van.